Skip to Content

Balinese katten persoonlijkheid: hoe handelen Balinese katten?

Deze opvallend mooie katachtigen zijn klaar, vorstelijk en extravert. Hoewel soms verward met Siamese katten, Balinese katten zijn niet hetzelfde ras. De Balinese kat heeft een lange en zijdeachtige vacht waardoor ze groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Balinese katten hebben zeer vergelijkbare persoonlijkheden als Siamese katten, maar ze worden beschouwd als hun eigen ras vanwege een genetische mutatie die hen langer haar geeft.

Deze katten zijn ongelooflijk vriendelijk en speels en houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Het is bekend dat ze enigszins veeleisend zijn voor hun mensen, en als ze iets willen, zullen ze je dat laten weten – luid.

Als je hebt overwogen om toe te voegen aan je familie en de Balinezen zijn in je opgekomen, laten we je dan een overzicht geven van hun persoonlijkheden en hoe het is om ermee te leven. Misschien vind je dit wel de perfecte kat voor in huis!

Balinese kat

Waar komt de Balinese kat vandaan?

Alleen al op basis van hun naam zou je kunnen aannemen dat de Balinese kat uit Bali komt, maar dit is niet het geval. De Balinese kat is simpelweg vernoemd naar de gratie en elegantie van de Balinese dansers in de tempels van Bali.

Deze kat komt helemaal niet uit Indonesië. In feite is de oorsprong van de Balinese kat terug te voeren tot de jaren 1940 Amerika. (Hun voorganger, de Siamees, is echter geen Amerikaanse inwoner; ze zijn afkomstig uit Thailand.)

In de jaren 1940 had een Siamese kat een nest waar één kitten met lang haar werd geboren. Wie was de vader van dit Siamese katje? Records zijn niet helemaal duidelijk. Sommigen zeggen een Perzische kat.

Ongeacht het achtergrondverhaal waren Siamese fokkers Helen Smith, Sylvia Holland en Marion Dorsey onmiddellijk geobsedeerd door hun langharige Siamees en begonnen ze een nieuw fokprogramma. Balinese fokkers richtten zich op de natuurlijke mutatie die resulteerde in lang haar.

Sommige mensen zien de Balinezen als een variant van de Siamees, maar de Cat Fanciers’ Association (CFA) erkende het ras in 1961 voor de officiële kampioenschapsstatus. Op dezelfde manier erkennen de Cat Fanciers Federation en de International Cat Association deze publiekslieveling.

Sindsdien is de Balinees een lieve en vriendelijke toevoeging geworden voor veel gezinnen. Je zou het geluk hebben om jaren naast één te groeien.

Balinees kitten

Hoe ziet de Balinese kat eruit?

Met hun zijdezachte colorpoint vacht en levendige blauwe ogen valt de Balinese kat op. Deze katachtigen zijn lang en dun, maar toch gespierd en sierlijk met fijne botten. Ze worden beschouwd als middelgrote katten, met lange, mollige staarten en evenredige poten.

Balinese katten hebben lang of halflang haar dat prima is zonder ondervacht. Dit maakt ze een beetje gemakkelijker te onderhouden als het gaat om verzorging. Ze worden vaak beschouwd als hypoallergeen als een van de weinige kattenrassen die minder Fel d 1 produceren, het eiwit dat kattenallergieën bij mensen veroorzaakt.

Hun vachtlengte vraagt wel om een wekelijkse kammen of, zoals wij het noemen, een hechtingssessie. Vachtkleuren lijken erg op die van een Siamese kat en kunnen verschillende variaties van puntpatronen en kleuren weergeven, waaronder lila punt, chocoladepunt, zegelpunt en blauwe punt. Oogkleuren kunnen variëren van lichtblauw of diep azuur tot lila en meer. (P.S. Soms hebben ze ook gekruiste ogen.)

Deze katten zijn zeer elegant en majestueus, met een magische sfeer die je niet volledig kunt beschrijven. Het is opwindend om in de aanwezigheid van de Balinezen te zijn en hun vertrouwen en genegenheid te winnen.

Balinese kat die op de bank ligt

Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van de Balinese kat?

De persoonlijkheid van een Balinees lijkt erg op die van hun neef, de Siamees. Het zijn extraverte en speelse katten die er echt van genieten om in de buurt van hun mensen te zijn. Je moet een Balinese kat veel tijd en aandacht geven en manieren vinden om hun interesses geprikkeld te houden.

De Balinees is geen huisdier voor iemand die op zoek is naar een zeer hands-off kat. Je moet actief betrokken zijn bij je Balinezen om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn.

Voordat je voor een Balinees zorgt, is het belangrijk dat je bedenkt voor wat voor soort zorg je tijd hebt. Het hebben van een huisdier zoals de Balinezen vergt veel verantwoordelijkheid, omdat ze op je vertrouwen om een gelukkig leven te hebben!

Mensgericht

Je Balinese kat zal je volgen en naast je blijven staan. Ze geven de voorkeur aan interactieve gesprekken met u en uw gasten. Ze zullen zowat alles doen om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Balinese katten zijn zeer bereid om hun mensen te behagen en te bekijken je kameraadschap als zegen. Je zult je nooit alleen voelen met je geliefde Balinezen. Ze weten zeker hoe ze jou het centrum van hun wereld kunnen maken!

Speels en spraakzaam

Als je rust en stilte wilt, krijg je het niet met een Balinees in de buurt. De Balineze is, net als de Siamees, een zeer spraakzame kat. Ze praten graag met je, over jou, tegen jou, voor je, op alle momenten van de dag. Wees voorbereid op veel gesprekken met je Balinezen.

Naast het feit dat ze vocaal zijn, houden de Balinezen ervan om met hun mensen te spelen. Ze geven er de voorkeur aan dat hun mensen betrokken zijn bij het spelen en creëren van leuke nieuwe spellen om op te lossen. Speellandschappen, interactief speelgoed, kattenmeubilair en voedselpuzzels houden je Balinese bezig, zodat je echt wat werk gedaan kunt krijgen.

Vriendelijk

Ondanks hun vorstelijke en elegante uiterlijk is de Balinese kat lief en aanhankelijk met allerlei soorten mensen. Ze passen zich gemakkelijk aan en nemen het goed op tegen vreemden. Ze hebben niet lang nodig om zich aan iemand op te warmen – als ze aandacht krijgen, zijn ze gelukkig.

Balinezen staan bekend als zeer goede huisdieren vanwege hun vriendelijke karakter. Ze zijn tolerant tegenover goed opgevoede kinderen en zullen een band met hen vormen zolang ze zich gerespecteerd voelen.

Nieuwsgierig en intelligent

Balinese katten zijn intelligent en uiterst nieuwsgierig. Ze zitten graag midden in de dingen en zijn altijd op zoek naar een excuus om betrokken te zijn.

Omdat ze zo nieuwsgierig zijn, kan verveling leiden tot kattenkwaad. Als er niets is om hen te vermaken, is het waarschijnlijk dat ze een manier zullen vinden om zichzelf te vermaken. En we weten allemaal wat dat betekent…

Energiek, actief en klaar om te gaan

Balinese katten zijn erg energiek en actief. Deze kostbare katten zijn een gezond ras met een gezonde dorst naar avontuur. Ze hebben veel aandacht nodig, maar ze moeten ook spelen en actief blijven. Ze houden van krabpalen, kattenbomen, en zitstokken waar ze hoge uitkijkpunten kunnen bereiken.

Balinese katten doen het goed met honden en andere katten, vooral als metgezellen die hen helpen meer van hun energie te verbranden gedurende de dag.

Balinees kitten

Zorgen voor een Balinese kat

Voordat je een Balinese kat adopteert, moet je begrijpen wat voor soort aandacht en zorg je kunt bieden. Als je iemand bent die maar één huisdier kan beheren, veel werkt en veel van je tijd besteedt aan reizen, kan het hebben van een Balinees moeilijker voor je zijn.

Balinese katten hebben het nodig dat je er voor ze bent. Ze hunkeren naar de aandacht van hun mens en kunnen destructief en depressief worden als ze het gevoel hebben dat ze er niet genoeg van krijgen.

Vervolgens hebben ze een badkamerruimte nodig die net zo schoon en elegant is als ze zijn. Een zelfreinigende kattenbak zorgt voor een altijd schoon bed van zwerfvuil en geeft ze het gevoel dat ze echte royalty zijn.

Wanneer je besluit dat de tijd rijp is, zal thuiskomen met een Balinese kat een belangrijk moment in je leven zijn. Je krijgt liefde, gezelschap, een extraverte en aanhankelijke persoonlijkheid en komische dagen vol Balinese capriolen. Wat is er mooier dan dat?