Hoeveel kost een Scottish Fold in 2023? (Bijgewerkte prijsgids)

Scottish Folds zijn een zeer interessant ras. Ze zijn een van de zeldzaamste katten ter wereld. Niet alleen hebben ze een heel apart uiterlijk, maar deze katten zijn er ook in verschillende vachtkleuren en patronen. Hun naam komt van de vorm van hun oren, die naar beneden zijn gevouwen in plaats van rechtop te staan zoals bij andere rassen.

Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een Scottish Fold als je volgende huisdier, dan moet je weten hoeveel deze kleine jongens kosten. Over het algemeen kan het adopteren van een Scottish Fold tussen de $ 300 – $ 500 kosten, en het krijgen van een fokker kan maar liefst $ 3.000 kosten. Laten we meer te weten komen!

cat + lijnverdeler

Een nieuwe Schotse vouw mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Het bezitten van een Scottish Fold-kat is een dure onderneming. Als u uw kat bij een fokker koopt, kijkt u naar 10 tot 15 jaar zorg, dierenartsrekeningen en voedsel. Raszuivere katten kosten over het algemeen meer vanwege de rasstatus en populariteit. Bepaalde kleuren kunnen ook meer kosten dan andere, afhankelijk van zeldzaamheid. De kosten variëren ook afhankelijk van hoeveel katten beschikbaar zijn en hoeveel elk van hen verkoopt, maar verwacht tussen $ 1.000 en $ 3.000 uit te geven aan uw Scottish Fold-kitten.

schattige Schotse vouw kittens chinchilla een maand old_Mikhail Kniazev_shutterstock
Afbeelding Credit: Mikhail Kniazev, Shutterstock

Vrij

Het kan nogal moeilijk zijn om een kat van dit ras gratis te krijgen. Dit komt omdat deze katten meer door fokkers worden gefokt dan reguliere katteneigenaren. Het kan echter geen kwaad om rond te vragen in je familie, vriend of werkkringen om te zien of ze een Scottish Fold-kat hebben die een nestje heeft gehad.

Vergeet niet dat wanneer u dit doet, u niet gegarandeerd bent van de gezondheidsstatus van de kat zoals u bent bij een gerenommeerde fokker. Als het je lukt om er gratis een te vinden, zorg er dan voor dat je het krijgt van iemand die je vertrouwt en vraag om de kat persoonlijk te zien voordat je je ertoe verbindt hem te nemen.

Adoptie

Een van de beste manieren om een Scottish Fold voor lage kosten te krijgen, is door een lokale reddingsorganisatie te proberen. U kunt beginnen met de lokale rasreddingsorganisaties in uw omgeving of online gaan om die in naburige staten te zien. Het bedrag dat u voor de kat betaalt, hangt af van de leeftijd, het geslacht en de algehele gezondheid, maar u kunt verwachten dat u ergens tussen de $ 300 en $ 500 voor deze katten betaalt als u het geluk hebt er een te vinden.

Fokker

Als je een Scottish Fold van een fokker koopt, betaal je ergens tussen de $ 800 en $ 2.000 meer voor de kat. De katten kunnen wel $3.000 kosten! Als de kat een kitten is, kunt u verwachten dat u aan de bovenkant betaalt. Zoals eerder vermeld, is deze kat een zeldzaam ras en met alles wat zeldzaam is, komen hogere prijskaartjes.

Zorg ervoor dat u bij een gerenommeerde fokker koopt. Een goede fokker stelt u in staat om hun faciliteit persoonlijk te bezoeken en gezondheidsdossiers voor kittens en de ouderkatten te verstrekken. Vermijd fokkers die Scottish Fold-kittens voor goedkope prijzen verkopen, omdat dit een teken kan zijn van slechte fokpraktijken en ongezonde kittens. Houd ook rekening met fokkers die u niet laten bezoeken en geen gezondheidsdossiers voor hun kittens verstrekken.

garen ball divider

Initiële installatie en benodigdheden

Om uw kitten gezond en gelukkig te houden, moet u hem voedzaam voedsel geven dat speciaal is ontworpen voor katten of brokjes van hoge kwaliteit kopen bij een lokale dierenwinkel of online winkelier. Misschien wilt u ook investeren in een kattenbak van hoge kwaliteit die gemakkelijk schoon te maken is, zodat uw kat niet door het huis hoeft te zwerven op zoek naar een plek om zijn behoefte te doen.

Als u besluit om een volwassen kat van een fokker of reddingsgroep te krijgen in plaats van een fokker in de achtertuin, wees dan voorbereid om mogelijk meerdere bezoeken te brengen in de loop van enkele weken totdat het kitten klaar is voor adoptie.

Deze bezoeken kunnen het krijgen van updates over vaccinaties en gezondheidscontroles omvatten, evenals een huiscontrole en discussie met de fokker over voedingsroutine, trainingsmethoden en andere zorgen over de levensstijl van katten.

Laten we eens kijken naar meer benodigdheden die u mogelijk nodig hebt:

Lijst van Scottish Folds Care Supplies en kosten

ID-tag en halsband 15-20 dollar
Sterilisatie/Castratie 200-500 dollar
X-Ray Kosten $ 100 – $ 270
Echografie Kosten $ 250 – $ 500
Microchip $45-$60
Tandenpoetsen 50 dollar- $300
Bed 35 dollar
Nagelknipper (optioneel) 10 dollar
Borstel (optioneel) 10 dollar
Kattenbak 15 dollar
Nestschep 10 dollar
Krabpalen &Speelgoed 40 dollar
Vervoerder 40 dollar
Voedsel- en waterbakken 20 dollar

3 kattenverdeler

Hoeveel kost een Scottish Fold per maand?

Het kan moeilijk zijn om maandelijks te bepalen wat het kost om een Scottish Fold-kat te bezitten, omdat ze sterk variëren in prijs op basis van een aantal factoren. De kosten van voedsel en veterinaire zorg zijn beide belangrijke overwegingen, maar andere factoren zoals het niveau van onderhoud kunnen ook een rol spelen en zullen variëren afhankelijk van de gezondheid van uw kat specifiek. Dat gezegd hebbende, is het veilig om te zeggen dat de gemiddelde kosten per maand ergens tussen $ 80 en $ 200 zullen liggen.

Dit is een gemiddelde over de hele linie. Het houdt rekening met de kosten van medische zorg, verzorging, voeding en nog veel meer. Houd er rekening mee dat $ 100 per maand slechts een gemiddelde is. Sommige eigenaren geven veel minder uit, terwijl anderen meer uitgeven. Daarom is het zo belangrijk om een budget vast te stellen voordat u aan het adoptieproces begint.

oranje schotse vouw met gestreepte bandana
Afbeelding Credit: Kajohnwat Srikulthanakij, Shutterstock

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg voor uw Scottish Fold zal ongeveer hetzelfde zijn als voor elk ander type kat, omdat ze dezelfde onderhoudsvereisten hebben als andere rassen. Laten we eens kijken naar andere onderhoudskosten die ze nodig hebben.

Voedsel

Er zijn een paar verschillende onderhoudskosten waarmee u rekening moet houden bij het bezitten van een Scottish Fold. De eerste is eten. Je zou moeten verwachten dat je ongeveer $ 20 – $ 40 per maand uitgeeft aan voedsel voor je kat, maar mogelijk meer als je voor het merk van de hoogste kwaliteit springt.

Grooming

Een eigenaar van Scottish Fold moet er rekening mee houden dat verzorging een belangrijk onderdeel is van de zorg voor deze katten. Ze kunnen onderhoudsarm zijn, maar je moet ze nog steeds verzorgen. Je moet hun vacht wekelijks borstelen.

Dit voorkomt dat ze pijnlijke knopen in hun vacht krijgen. Hoewel het borstelen van de vacht van uw kat gemakkelijk is, moet u nog steeds de juiste verzorgingshulpmiddelen kopen. Je kunt verwachten dat je ongeveer $ 10-15 betaalt voor een goede borstel. Je moet ook verwachten dat je ongeveer $ 20 uitgeeft aan een paar tondeuses. Deze heb je nodig als de vacht van je kat uitgroeit.

Dit zal geen kosten per maand zijn, maar het kan zijn dat u deze hulpmiddelen af en toe gedurende het hele leven van uw huisdier moet vervangen.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

De belangrijkste factor als het gaat om zorgkosten is de gezondheid van uw toekomstige huisdier. Je wilt geen ziekelijke kat mee naar huis nemen. Daarom is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u vanaf het begin een gezonde kat selecteert. U kunt dit doen door een paar verschillende fokkers te bezoeken voordat u uw definitieve beslissing neemt en ervoor te zorgen dat u de gezondheidsdossiers van de kat ziet.

Een bezoek aan de dierenarts voordat u uw nieuwe Scottish Fold mee naar huis neemt, kan u ook helpen begrijpen wat u moet doen om uw kat gezond te houden. Het kost heel weinig moeite om je kat gezond te houden. U kunt verwachten ergens tussen $ 30 en $ 120 per maand te betalen.

Het hangt gewoon af van het soort zorg dat je nodig hebt. Enkele van de meest voorkomende dingen die u kunt verwachten te betalen, zijn hartwormmedicatie, vlooien- en tekenmedicatie, vaccins en meer.

Schotse vouwkat gecontroleerd door dierenarts
Afbeelding Credit: Irina Vasilevskaia, Shutterstock

Huisdierenverzekering

Wanneer u een Scottish Fold koopt, vooral voor een hoge prijs, wilt u er ook zeker van zijn dat u een budget heeft voor een huisdierenverzekering. Als u dit niet optelt in uw kosten, kunt u op de weg een schok krijgen in het geval dat uw huisdier dringende dierenartszorg nodig heeft.

Een huisdierenverzekering is iets dat elke katteneigenaar zou moeten hebben. Het is een kleine maandelijkse investering die u op de lange termijn duizenden dollars kan besparen, vooral in het geval dat uw kat een noodgeval heeft. De gemiddelde maandelijkse kosten voor een verzekering voor uw Scottish Fold zijn ongeveer $ 30.

Dit is minder dan de gemiddelde kosten van de meeste andere rassen. Dit komt omdat de Scottish Fold een ras met een laag risico is. Als u een Scottish Fold verwacht, kunt u op zoek gaan naar opties voor huisdierenverzekeringen die lagere tarieven bieden voor deze rassen.

Onderhoud van de omgeving

Het onderhouden van de omgeving van uw kat, met andere woorden, de kattenbak, heeft ook maandelijkse kosten waarmee rekening moet worden gehouden. U moet bijvoorbeeld het strooisel zelf, de afvalzakken en andere lopende kosten in verband met het schoonhouden en fris ruiken van het gebied vernieuwen. Dit zal variëren, maar kan overal van $ 30 tot $ 50 per maand kosten.

Voorbeeld (voor katten):

Kattenbakvoeringen $15/maand
Ontgeurende spray of korrels $30/maand
Kartonnen krabber $12/maand

Vermaak

Je moet ook verwachten dat je elke dag ongeveer $ 100 uitgeeft jaar op speelgoed. Deze speeltjes kunnen u helpen uw kat te vermaken terwijl u aan het werk bent. Ze kunnen je ook helpen om je kat beter te leren kennen en wat hij leuk vindt voor entertainment. Dit zal het leven met hen een stuk gemakkelijker maken, omdat verveelde katten een huis snel in een rampgebied kunnen veranderen.

garen ball divider

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Schotse vouw

De totale maandelijkse kosten van het bezitten van uw Scottish Fold kunnen variëren, maar kunnen variëren van $ 150 tot $ 300 per maand. Dit betekent dat je zeker een budget moet hebben voordat je er een mee naar huis neemt.

Schotse vouw kat marmer geschoren tabby_Veronika Dolgaya_shutterstock
Afbeelding Credit: Veronika Dolgaya, Shutterstock

Extra kosten om rekening mee te houden

Zoals bij het bezitten van elk type huisdier, wilt u altijd rekening houden met onverwachte kosten. In veel gevallen zal dit verschijnen in de vorm van onvoorziene gezondheidsproblemen, ziekten of ongevallen. U kunt bijvoorbeeld merken dat uw kat in de achtertuin ronddwaalt en bloemen van een giftige plant eet.

Of u kunt per ongeluk de bovenkant van een voedselcontainer op het aanrecht laten liggen en thuiskomen om uw kat het voedsel in een open container op het aanrecht te zien eten, om later ziek te worden van voedselvergiftiging. Het is het beste om te sparen voor een regenachtige dag met deze katten en eventuele anderen, in het geval dat u dringende dierenartszorg nodig heeft. Dit is waar het hebben van een huisdierenverzekering van pas kan komen.

Het bezitten van een Scottish Fold met een beperkt budget

De beste manier om geld te besparen op Scottish Fold-zorg is door vooruit te plannen. Hoe eerder je plant, hoe meer tijd je moet besparen. Het eerste wat je moet doen is een budget instellen. Het maakt niet uit of je van plan bent om een kat te kopen of er een te adopteren. Je moet weten hoeveel geld je kunt uitgeven. Dit zal u helpen om onverwachte uitgaven later te voorkomen.

Geld besparen op Scottish Fold Care

Nu je weet hoeveel een Scottish Fold kost, vraag je je misschien af hoe je er een kunt bezitten zonder de bank te breken. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om geld te besparen. Het eerste wat je moet doen is een volwassen Scottish Fold kopen bij een opvangcentrum, indien mogelijk. Je kunt deze katten vinden in adoptiecentra of online, en je kunt ook een fokker bezoeken en informeren naar goedkopere katten.

Het volgende dat u kunt doen om geld te besparen, is uw kat laten repareren. Sterilisatie en castratie verlagen het risico dat uw kat ziektes krijgt. Het zal het ook gemakkelijker maken om de kat in uw huis te houden. Overweeg ook om uw benodigdheden in bulk te kopen om te besparen op onderhoudskosten.

Als u bijvoorbeeld uw voedsel in grote containers koopt, kunt u veel geld besparen. Hetzelfde geldt voor speelgoed. U kunt ook kortingsbonnen knippen of u aanmelden voor beloningsprogramma’s bij uw lokale dierenwinkel. Je weet nooit wat voor soort deals je kunt vinden.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Scottish Folds is een van de zeldzaamste kattenrassen ter wereld. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. Als u geïnteresseerd bent in het adopteren van een Scottish Fold, is het belangrijk om contact op te nemen met reddingsgroepen of schuilplaatsen die het Scottish Fold-ras redden, en de kosten kunnen variëren per locatie en organisatie. En als u een gerenommeerde fokker vindt, kunt u geld besparen door een lagere prijs te betalen voor vachtkleuren en patronen die niet zo zeldzaam zijn of door een volwassen kat versus een kitten te kopen.

U moet verwachten dat u ongeveer $ 1.000 per jaar uitgeeft aan benodigdheden voor uw kat, waarbij de gemiddelde kosten tussen $ 100 en $ 200 per maand liggen. U moet zich ook voorbereiden op dierenartsbezoeken elk jaar of twee. Ze kosten tussen de $ 50 en $ 200 elke keer dat je een dierenarts ziet. Wanneer je klaar bent om er een te kopen, kun je verwachten dat je iets van $ 500 tot $ 3.000 betaalt voor een Scottish Fold.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: hannadarzy, Shutterstock