De 8 beste zelfreinigende kattenbakken in 2023: onbevooroordeelde beoordeling

 

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De beste automatische kattenbak is een betere kattenbakreiniger dan jij. Het is consistent, grondig en maakt je tijd vrij, zodat je je kunt concentreren op de dingen die ertoe doen.

We hebben het over niets minder dan een robotmeisje voor de poederkamer van je kat – een poepschepmachine die niet kreunt bij de gedachte aan het schoonmaken van de kattenbak en dit doet met een niveau van toewijding dat maar weinig katteneigenaren zouden kunnen evenaren als ze het probeerden.

In één oogopslag: beste zelfreinigende kattenbakken om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 4 mensen vandaag!

Litter-Robot 4 Automatische Kattenbak

 • Een van de meest betrouwbare automatische kattenbakken op de markt – loopt niet vast en heeft zelden ernstige storingen
 • Heeft een opvallend ontwerp
 • Voorzien van een nachtlampje

Beste duurzaam

aac-table__image

9.6

Geplukt door 31 mensen vandaag!

CatGenie Zelf wassende zelfspoelende kattenbak

 • Hiermee kunt u het afval van uw kat wegspoelen
 • Kan schoner en minder geurgevoelig zijn dan een standaard kattenbak
 • Ontvangt meer positieve beoordelingen dan de meeste andere automatische kattenbakken

Het beste voor kleistrooisel

aac-table__image

9.4

Geplukt door 31 mensen vandaag!

NestjeMaid Multi-Cat Zelfreinigende Kattenbak

 • Compatibel met elke kattenbakvulling, inclusief klei, silicagel en biologisch afbreekbaar strooisel
 • De royale kattenbak is geschikt voor grote katten en huishoudens met meerdere katten
 • Redelijk geprijsd

Beste activiteitenmonitoring

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Petkit Pura X Automatische Kattenbak

 • Kan worden gebruikt met bijna elk type kattenbakvulling
 • Houd het onderhoud en het gewicht van uw kat bij met de app
 • Geurbestrijding met zuiverende vloeistofspray

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen twee jaar hebben we veel tijd besteed aan het uitzoeken wat er nodig is om een geweldige automatische kattenbak te maken.

We hebben de soorten dozen onderzocht die beschikbaar zijn, honderden klantrecensies gelezen en real-world tests uitgevoerd op de bovenste automatische kattenbakken. We hebben meer dan 60 uur besteed aan het testen van deze kattenbakken, met aandacht voor belangrijke factoren zoals grondigheid, geurbeheersing en betrouwbaarheid op lange termijn.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek en hands-on testen hebben we de volgende automatische kattenbakken geselecteerd als de beste die u kunt kopen.

Topkeuzes uitgelegd

Daarom hebben we whisker’s Litter-Robot 4 Automatic Litter Box gekozen als de over het algemeen beste zelfreinigende kattenbak op de markt. Gebaseerd op meer dan 20 jaar technische innovatie, bevindt de Litter-Robot zich op het snijvlak van automatische kattenbaktechnologie. Het nieuwste model biedt de consistente prestaties die we gewend zijn van Whisker-producten en verbetert het met een reeks slimme functies voor betere gezondheidsmonitoring, geurbeheersing, veiligheid en meer.

Maar onze topkeuze is niet perfect voor iedereen. Geen automatische kattenbak is dat. Van grootteproblemen tot ontoegankelijke prijzen, zelfs de beste kattenbakken leveren voor sommige gebruikers problemen op.

Om u te helpen een kattenbak te vinden die bij u, uw kat en uw huis past, hebben we vijf verschillende automatische eenheden aanbevolen.

Met opties variërend van budgetvriendelijk tot premium en eenvoudig tot zelfspoelend, heeft deze line-up iets voor jou en je huis.

De beste zelfreinigende kattenbakken: onze top 8 aanbevelingen grondig getest

zelfreinigende kattenbakken

Nu je weet wat er nodig is om een geweldige automatische kattenbak te maken, laten we de topproducten op de markt bekijken.

#1 Overall Best: Litter-Robot 4 Automatic Litter Box Review

Koop op Nest Robot

Lees onze volledige merkbeoordeling

 • Prijs: 649,00 dollar
 • Dimensies: 27 x 22 x 29,5 inch
 • Werkt met: Elke klonterende kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Een functierijke, betrouwbare kattenbak met WiFi die werkt met elke klonterende kattenbakvulling
 • Ideaal voor: Mensen die meer willen uitgeven om de beste prestaties te behalen

Omdat het roterende ontwerp de zwaartekracht in zijn voordeel gebruikt, vermijdt de Litter-Robot de vastloop- en klonterproblemen die vaak voorkomen bij andere automatische kattenbakken. Naast een soepele bediening helpt de Litter-Robot uw leven gemakkelijker te maken door een reeks intuïtieve bedieningselementen, meerdere instellingen en handige meldingslampjes te gebruiken.

Het is compatibel met elk type klonterend strooisel en werkt met silicagelkristallen.

Om het plakken te voorkomen dat de vloek van het bestaan van de meeste andere automatische kattenbakken is, heeft de Litter-Robot een flexibele rubberen voering die eruit springt wanneer de machine draait, waardoor samengeklonterd afval van de binnenoppervlakken en in de afvallade eronder wordt geduwd.

Boven de afvallade is de wereldbol uitgerust met een koolstoffilter, dat geuren opvangt voordat ze kunnen ontsnappen. Wanneer de afvallade vol is, begint het gereedstaande lampje van de Nestrobot te knipperen en krijgt u de melding dat het tijd is om de inhoud weg te gooien. Als u dit liever op uw telefoon bijhoudt, kunt u ook het volheidsniveau van de afvallade controleren en een melding krijgen wanneer het tijd is om het te wijzigen via de Whisker-app.

Dat is niet alles wat de app kan doen – hiermee kunt u een cyclus op afstand activeren, de wachttijd aanpassen voordat een cyclus begint, een slaapperiode instellen, het nachtlampje aanpassen en meer.

Helaas voor budget shoppers hebben de superieure prestaties van de Litter Robot een hoge prestatieprijs. De Litter-Robot 4 kost iets minder dan $ 650.

Overweeg echter de lagere bedrijfskosten van de Nestrobot in vergelijking met andere automatische kattenbakken. Het is compatibel met elk klonterend strooisel of silicagelstrooisel, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van gepatenteerde korrels van elk type. In vergelijking met de ScoopFree Ultra betaal je bijvoorbeeld na verloop van tijd minder voor de Litter-Robot.

Bekijk de Litter-Robot in actie:

Wat we leuk vonden:

 • Een van de meest betrouwbare automatische kattenbakken op de markt – loopt niet vast en heeft zelden ernstige storingen
 • Heeft een opvallend ontwerp
 • Voorzien van een nachtlampje
 • Heeft een stap om los nest te vangen
 • Intuïtieve functionaliteit en eenvoudige montage
 • De afvallade is veilig en geurdicht
 • Maakt verbinding met uw iOS- of Android-apparaat voor bewaking van de kattenbak op afstand

Wat we niet leuk vonden:

 • Het Nest-Robot kattenbakbed is klein en is mogelijk niet geschikt voor grotere katten
 • Geweldige prestaties hebben een prijs – de Litter-Robot kost momenteel ongeveer $ 650

#2 Runner Up: PetSafe ScoopFree Ultra Zelfreinigende Automatische Kattenbak Review

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige beoordeling

 • Prijs: 199,95 dollar
 • Dimensies: 28.5 x 20.5 x 11.5 inch
 • Werkt met: Kristallen kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Een van de meest betrouwbare automatische kattenbakken op de markt
 • Ideaal voor: Huizen met één kat, mensen die van kristallen kattenbakvulling houden

Deze automatische kattenbak verdient zijn plaats als onze best beoordeelde keuze met zijn superieure geurbeheersing, soepele werking en redelijke prijs. Deze bekende kattenbak heeft een beter dan gemiddelde reputatie, met 2.798 beoordelingen op Amazon en een beoordeling van 3,8 van de 5 sterren.

De ScoopFree Ultra combineert de langdurige geurbeheersing van silicagelstrooisel met een handig harkmechanisme. Silicagelkristallen hebben verschillende voordelen in een automatische kattenbakopstelling.

Ten eerste absorbeert kristalafval vloeibaar afval, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het in slib verandert en de machine vastloopt. En net zoals het vloeibaar afval absorbeert, droogt kristal kattenbakvulling vast afval uit en maakt het geurloos. Kortom, dit is een strooisel dat geuren elimineert en geen slib creëert.

Om te compenseren voor het feit dat u het afval van uw kat niet nauwlettend in de gaten houdt, beschikt de ScoopFree Ultra over een gebruiksteller om u een beter idee te geven van hoe vaak uw kat het toilet gebruikt.

Maar het is niet perfect.

De ScoopFree Ultra kan veel aan, maar kan meestal niet omgaan met katten met diabetes of nierziekte. Silicagelstrooisel heeft een hoge absorptiecapaciteit, maar wanneer het zijn absorptielimiet bereikt, kan de vloeistof nergens heen. Als uw kat meer urineert dan de meeste, is verzadiging onvermijdelijk. Om deze reden is de ScoopFree Ultra het meest geschikt voor een kattenhuis.

Voor ongeveer $ 199,95 op Amazon is de ScoopFree Ultra niet goedkoop. In combinatie met het feit dat wegwerpbakken en vervangend strooisel beide dure items zijn, is deze kattenbak zowel vooraf als op de lange termijn duur.

Een manier om geld te besparen is door een herbruikbare bak te gebruiken in plaats van wegwerpbakken te kopen. U kunt ervoor kiezen om een herbruikbare plastic bak aan te schaffen en deze te koppelen aan silicagelkristallen strooisel.

Bekijk een videoreview van de Petsafe Scoopfree kattenbak:

Wat we leuk vonden:

 • Betrouwbaar en niet gevoelig voor vastlopen
 • Stille, snelle werking
 • Biedt goede geurbestrijding
 • Een goede keuze voor katten die van silicagelstrooisel houden
 • Beschikt over een gebruiksteller

Wat we niet leuk vonden:

 • Wegwerp kattenbakken worden snel duur
 • Geen goede keuze voor katten die een hekel hebben aan silicagelstrooisel
 • Kan verzadigd raken bij intensief gebruik

#3 Premium Pick: Strooisel Robot III Open Air Automatische Kattenbak Review

Strooisel robot III Open Lucht Automatische KattenbakOntvang $ 25 korting

Lees onze volledige beoordeling

 • Prijs: 499,00 dollar
 • Dimensies: 27 x 24.25 x 29.5 inch
 • Werkt met: Elke klonterende kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Een functierijke, betrouwbare kattenbak met WiFi die werkt met elke klonterende kattenbakvulling
 • Ideaal voor: Mensen die meer willen uitgeven om de beste prestaties te behalen

Omdat het roterende ontwerp de zwaartekracht in zijn voordeel gebruikt, vermijdt de Nestrobot de vastloop- en klonterproblemen die veel voorkomen bij andere automatische kattenbakken. Naast een soepele werking helpt de Litter Robot uw leven gemakkelijker te maken door een reeks intuïtieve bedieningselementen, meerdere instellingen en handige meldingslampjes te gebruiken.

Het is compatibel met elk type klonterend strooisel en werkt met silicagelkristallen.

Om het plakken te voorkomen dat de vloek van het bestaan van de meeste andere automatische kattenbakken is, heeft de Litter Robot een flexibele rubberen voering die eruit springt wanneer de machine draait, waardoor samengeklonterd afval van de binnenoppervlakken en in de afvallade eronder wordt geduwd.

De afvallade is uitgerust met een koolstoffilter, dat geuren opvangt voordat ze kunnen ontsnappen. Volgens een recensie op Wirecutter bevat de lade ongeveer 4 kopjes samengeklonterde urine. Wanneer de afvallade vol is, begint het gereedstaande lampje van de Nestrobot te knipperen en krijgt u de melding dat het tijd is om de inhoud weg te gooien.

Een ander gebruiksvriendelijk aspect van de Litter Robot is het feit dat deze nu beschikbaar is met de WiFi-aangedreven Litter Robot Connect-app. Met deze app kunt u het gebruik van de kattenbak van uw kat volgen, of u nu thuis bent of niet. Het is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten.

Helaas voor budget shoppers hebben de superieure prestaties van de Litter Robot een hoge prestatieprijs. De Litter Robot Open Air III met Connect kost bijna $ 500. Zonder de Connect-smartphone-app-functionaliteit kost het nieuwste Litter Robot-model $ 449.

Dit is een geval waarin je jezelf moet afvragen of je lui genoeg bent om bijna $ 500 uit te geven voor de luxe dat je de kattenbak van je kat niet hoeft op te ruimen.

Overweeg echter de lagere bedrijfskosten van de Nestrobot in vergelijking met andere automatische kattenbakken. Het is compatibel met elk klonterend strooisel of silicagelstrooisel, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van gepatenteerde korrels van elk type. In vergelijking met de ScoopFree Ultra betaal je bijvoorbeeld na verloop van tijd minder voor de Litter Robot.

Bekijk de Nestrobot in actie:

Wat we leuk vonden:

 • Een van de meest betrouwbare automatische kattenbakken op de markt – loopt niet vast en heeft zelden ernstige storingen
 • Heeft een opvallend ontwerp
 • Voorzien van een nachtlampje
 • Heeft een stap om los nest te vangen
 • Intuïtieve functionaliteit en eenvoudige montage
 • De afvallade is veilig en geurdicht
 • Maakt verbinding met uw iOS- of Android-apparaat voor bewaking van de kattenbak op afstand

Wat we niet leuk vonden:

 • Het nestrobot kattenbakbed is klein en is mogelijk niet geschikt voor grotere katten
 • Geweldige prestaties brengen kosten met zich mee – de Litter Robot kost momenteel ongeveer $ 500

#4 Beste duurzame: CatGenie zelf wassende zelfspoelende kattenbak

Koop op Amazon

Lees Ouw volledige beoordeling

 • Prijs: 479,00 dollar
 • Dimensies: 24.5 x 19.2 x 21 inch
 • Werkt met: Gepatenteerde kunststof korrels
 • Belangrijkste sterke punten: De enige spoelbak op de markt
 • Ideaal voor: Mensen die willen dat het toilet van hun kat net zo efficiënt en schoon is als hun eigen toilet

Het installeren van de CatGenie is als het toevoegen van een nieuw toilet aan uw badkamer. Het ziet eruit als een klein menselijk toilet en sluit aan op waterleidingen in de wasruimte of badkamer. Elke keer dat uw kat zijn toiletje gebruikt, wordt zijn afval weggespoeld naar het (grotere) toilet of door het sanitair.

Dit is de enige automatische kattenbak op deze lijst die niet zomaar schept. Het wast de kattenbakvulling van uw kat met een combinatie van water en CatGenie sani-oplossing. Zodra de plastic strooiselkorrels zijn gewassen, gebruikt de CatGenie hete lucht en agitatie om ze uit te drogen.

De CatGenie is in dit opzicht interessant. Het is de enige automatische kattenbak die het afval van uw kat door het sanitair weghaalt, zodat u het afval van uw kat niet ooit in een zak hoeft weg te slepen. Het is niet noodzakelijk het einde van uw kattenbakloopstrijd – de CatGenie kan uw wens voor een leven zonder scheppen en schrapen inwilligen, maar voor veel gebruikers brengt het een nieuwe wereld van problemen met zich mee.

Omdat het gebruik van gepatenteerde korrels en speciale, niet-hervulbare sani-oplossing cartridges vereist, heeft de CatGenie een hogere levensduurkost dan een standaard kattenbak of een andere automatische kattenbakken. Een beoordeling op Wirecutter schatte dat de vervangingskosten van de CatGenie na 10 maanden zouden oplopen tot $ 400. Maar het is het gemak waard, toch?

Niet per se. De CatGenie kan uiteindelijk meer problemen veroorzaken dan het oplost.

Klantrecensies van de CatGenie zijn gemengd. Sommigen zeggen dat het een wondermachine is, waardoor de kattenbak net zo worstelvrij is als hun eigen toilet. Anderen, zoals Amazon-klant Suren, zijn het daar niet mee eens. Dit is wat Suren te zeggen had in deze best beoordeelde beoordeling van de CatGenie op Amazon:

“Als je graag heerlijk gebakken kattenpoep ruikt, geniet van verstopte slangen en afvoeren en van twijfelachtig schoon zwerfvuil in je hele huis houdt – dit is het product voor jou!!!”

Het klinkt dramatisch, maar dit soort drama is kenmerkend voor de negatieve recensies van deze kattenbak.

Verwarmd en gedroogd kattenafval is een terugkerende realiteit voor veel ontevreden CatGenie-gebruikers.

Het is echter belangrijk om te erkennen dat deze negatieve beoordelingen niet indicatief zijn voor de gemiddelde CatGenie-ervaring. Op Amazon heeft deze automatische kattenbak 1.123 beoordelingen en een beoordeling van 3,8 van de 5 sterren. Meer dan de helft van die beoordelaars gaf 5-sterrenbeoordelingen. Veel mensen houden van de Genie en beschrijven het als een probleemloze kattenbak die werkt als een huishoudelijk apparaat.

Bekijk een videoreview van De Kattengeest:

Op het moment van deze beoordeling kost de CatGenie momenteel ongeveer $ 479,00.

Wat we leuk vonden:

 • Hiermee kunt u het afval van uw kat wegspoelen
 • Kan schoner en minder geurgevoelig zijn dan een standaard kattenbak
 • Ontvangt meer positieve beoordelingen dan de meeste andere automatische kattenbakken

Wat we niet leuk vonden:

 • Vast afval kan tijdens het droogproces worden gebakken
 • Met ongeveer $ 479,00 is dit een van de duurdere automatische kattenbakken op de markt
 • Wordt geleverd met vervangingskosten voor sani-oplossing en wasbare korrels
 • De lichtgewicht kunststof korrels hebben een verstrooiings- en trackingprobleem
 • Maakt het bijna onmogelijk om de toiletgezondheid van uw kat te controleren

#5 Beste budget: PetSafe eenvoudig automatisch kattenbak reinigen

PetSafe Eenvoudig Automatisch Kattenbak reinigen

Koop op Amazon

Lees onze volledige beoordeling

 • Prijs:Niet op voorraad
 • Dimensies: 26 x 19 x 10 inch
 • Werkt met: Elke klonterende kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Een betaalbare automatische kattenbak
 • Ideaal voor: Kleine katten, mensen die niet veel geld willen uitgeven aan de kattenbak van hun kat

Deze automatische kattenbak is constant in beweging. De bijna onmerkbare beweging stopt niet wanneer uw kat instapt of wanneer u ermee omgaat. In plaats daarvan gaat het langzaam door en maakt het elk uur een volledige rotatie. Terwijl de kattenbak draait, vangt de machine samengeklonterd strooisel op en stuurt het een transportband op, die het samengeklonterde afval in de ingebouwde prullenbak aflevert.

Er zijn momenteel twee versies van de Simply Clean op de markt- een nieuwe versie en een ofiginele stijl. De nieuwe versie heeft een frissere, modernere uitstraling, hogere zijkanten, statuslichten en een transportband die niet zo ver in de kom reikt. Hoewel het enkele verbeteringen heeft op het gebied van ruimtelijkheid en stijl, lijkt de nieuwe versie hetzelfde motor burn-outprobleem te hebben dat te zien is in de oudere modellen. Gebruikers raden aan om de kattenbak te koppelen met een uitlaattimer om te voorkomen dat de motor constant draait.

Omdat het nieuwe model de grootste problemen waarmee gebruikers met het oorspronkelijke ontwerp werden geconfronteerd niet heeft opgelost, raden we het originele Simply Clean voor de meeste kopers aan.

Op Amazon heeft de Simply Clean 6.018 klantrecensies, waardoor het een 3,3 van de 5-sterrenbeoordeling verdient. Kritische en positieve reviews zijn bijna aan elkaar gewaagd. 39% van de recensenten geeft het 5 sterren en 26% geeft het een enkele ster. Negatieve beoordelingen concentreren zich op de neiging van de motor om slechts dagen, weken of maanden na aankoop te falen.

Vanaf 2022 kost de originele versie van de Simply Clean niet op voorraad op Amazon, waardoor het een van de goedkoopste automatische kattenbakken op de markt is.

Bekijk de PetSafe Simply Clean in actie:

Wat we leuk vonden:

 • Bijna geruisloos tijdens gebruik
 • Hiermee kan uw kat het te allen tijde gebruiken
 • Compatibel met elke klonterende kattenbakvulling

Wat we niet leuk vonden:

 • Een extreem klein strooiselgebied
 • Soms klompen en jams
 • De motor heeft de neiging om uit te branden na een korte periode van gebruik

#6 Beste voor kleistrooisel: Nestmaid Multi-Cat zelfreinigende kattenbak, versie 3.2

Koop op Amazon

Lees onze volledige beoordeling

 • Prijs:159,00 dollar
 • Dimensies: 27 x 18 x 10 inch
 • Werkt met: Elk nest
 • Belangrijkste sterke punten: Vergelijkbaar met de ScoopFree kattenbak zonder de kristallen kattenbakvulling
 • Ideaal voor: Meerdere kattenhuizen, mensen die willen kunnen kiezen uit elk type kattenbakvulling
 • De LitterMaid kattenbak is een klassieker in de zelfreinigende ruimte.

Net als de ScoopFree ziet de LitterMaid eruit als een standaard kattenbak. Het is een rechthoekige pan uitgerust met een harkmechanisme dat het strooiselbed kruist, afval opschraapt en vastlegt. Wanneer uw kat in de kattenbak stapt, detecteert een sensor die in de binnenwand van de LitterMaid is ingebouwd hun aanwezigheid. Tien minuten nadat uw kat de doos heeft verlaten, start de machine een reinigingscyclus.

In tegenstelling tot de ScoopFree kattenbak is de LitterMaid bedoeld voor gebruik met elk nest naar keuze. Je kunt het combineren met klonterende klei, silica of een natuurlijk biologisch afbreekbaar strooisel waar je kat van geniet.

De meeste katten geven de voorkeur aan klonterend kleistrooisel boven elk ander type strooisel op de markt. In die zin moet een automatische kattenbak compatibel zijn met zo’n geliefd strooiselsubstraat. Aan de andere kant biedt klonterend zwerfvuil een unieke reeks uitdagingen in combinatie met de LitterMaid-kattenbak.

Op Amazon heeft de LitterMaid 3.109 klantrecensies en een beoordeling van 2,9 van de 5 sterren. Ongeveer een derde van de recensenten beschrijft het als een scheppend wonder, terwijl een ander derde het haat.

Wanneer strooisel in de LitterMaid klontert, heeft het de neiging om aan de hark te blijven plakken. Telkens wanneer uw kat in de buurt van de hark urineert, zal klonterende strooisel zich hechten aan het reinigingsmechanisme, waardoor hij zijn werk niet effectief kan doen.

Dit heeft ertoe geleid dat sommige gebruikers de hark bedekken met zuiveringszout of kookspray gebruiken om plakken te voorkomen. Anderen kiezen hun nest strategisch en merken op dat alleen hardklonterend, snelwerkend zwerfvuil effectief werkt in de LitterMaid.

Vanaf januari 2020 kost de nieuwste versie van de Litter Maid zelfreinigende doos $ 159,00 op Amazon. Daarmee behoort het tot de zuinigste opties op de markt.

Wat we leuk vonden:

 • Compatibel met elke kattenbakvulling, inclusief klei, silicagel en biologisch afbreekbaar strooisel
 • De royale kattenbak is geschikt voor grote katten en huishoudens met meerdere katten
 • Redelijk geprijsd

Wat we niet leuk vonden:

#7 Beste activiteitenmonitoring: Petkit Pura X automatische kattenbak

Koop op Amazon

 • Prijs: 569,00 dollar
 • Dimensies: 19.8 x 20.9 x 25.4 inch
 • Werkt met: Alles behalve kristallen kattenbakvulling
 • Belangrijkste sterke punten: Een veelzijdige zelfreinigende kattenbak met sterke activiteitenmonitoring via de Petkit-app
 • Ideaal voor: Mensen die de kattenbakactiviteit van hun kat willen volgen

Een vertrek van het ronde of bolvormige ontwerp van veel van de automatische kattenbakken op deze lijst, de Petkit Pura X kattenbak is kubusvormig. Het biedt gewichtsbewaking en onderhoudsdetails via de Petkit-app en beschikt over antibacteriële geurverwijdering.

De Pura X kattenbak is compatibel met alle soorten kattenbakvulling met uitzondering van kristallen kattenbakvulling. Petkit merkt echter op dat dennenstrooisel niet zo goed werkt als andere opties.

Deze kattenbak heeft een kubusachtige vorm met een ronde opening aan de voorkant waardoor je kat binnenkomt. Thermische en infraroodsensoren detecteren de aanwezigheid van uw kat rond de kattenbak, terwijl gewichtssensoren zijn aanwezigheid in de kattenbak detecteren. Wanneer uw kat de doos binnenkomt, verschijnt zijn gewicht op het LED-scherm boven de ingang. Het wordt ook bijgehouden in de Petkit-app.

Met de Petkit-app kunt u de activiteit van uw kat volgen en het onderhoud van uw automatische kattenbak bijhouden. Het biedt een logboek voor de kattenbakactiviteit van uw kat en houdt zijn gewicht bij. U kunt een reinigingscyclus starten en de niveaus controleren op strooisel en de luchtzuiverende oplossing.

In tegenstelling tot sommige automatische kattenbakken die automatisch na een minuut of twee fietsen, kan de Pura X-reinigingscyclus 1 tot 60 minuten worden vertraagd. De reinigingsfunctie zelf is vergelijkbaar met andere automatische kattenbakken. Het lichaam van de doos draait, zeeft schoon strooisel in een opslagcompartiment en scheidt klonten en afval in een afvalcompartiment.

Naast het verbergen van vuil strooisel in een overdekt compartiment, spuit de Pura X na elke reinigingscyclus een ontgeurende oplossing in de doos. Als je geen fan bent van kunstmatige geur, kun je de functie uitschakelen.

Hoewel de Pura X doet waarvoor hij is ontworpen, is de zeeffunctie niet zo sterk als andere automatische dozen. De roosters in de zeef zijn vrij groot en de bodem is niet bevestigd aan de binnenkant van de wereldbol. Hierdoor kunnen kleinere klontjes weer in de kattenbak terecht komen. Er is ook een opening tussen de wereldbol en het lichaam van de kattenbak waar zwerfvuil vast kan komen te zitten.

Over het algemeen werkt de Pura X kattenbak redelijk consistent, hoewel de prestaties te wensen overlaten. Sommige klanten melden problemen met de sensoren en de klantenservice van Petkit kan zeker wat verbetering gebruiken. De Petkit-app voegt zeker waarde toe aan de kattenbak, maar over het algemeen is het de prijs van $ 569,00 misschien niet waard.

Wat we leuk vonden:

 • Modern, gesloten ontwerp
 • Kan worden gebruikt met bijna elk type kattenbakvulling
 • Houd het onderhoud en het gewicht van uw kat bij met de app
 • Geurbestrijding met zuiverende vloeistofspray
 • Aanpasbare reinigingscyclus tussen 1 en 60 minuten

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Problemen met gewichtssensoren lijken vrij vaak voor te komen
 • Zeer gevarieerde klantenservice-ervaringen

#8 Beste voor kleine katten: Petree automatische zelfreinigende kattenbak

Koop op PetreeLitterBoxes.com

Lees onze volledige beoordeling

 • Prijs: 379,00 dollar
 • Dimensies: 23 x 21 x 25 inch
 • Werkt met: Klonterend kleistrooisel
 • Belangrijkste sterke punten: Een zelfreinigende kattenbak met optioneel privacygordijn en royaal bemeten afvalcompartiment
 • Ideaal voor: Mensen die een basis zelfreinigende kattenbak willen

Vergelijkbaar met de Litter-Robot in zijn bolvormige ontwerp, is de Petree automatische zelfreinigende kattenbak een kleinere, meer vereenvoudigde versie van onze topkeuze. Het biedt een gewichtscontrolefunctie, een royaal afvalcompartiment en een garantie van 1 jaar.

Deze kattenbak is compatibel met elk type klonterend klei kattenbakvulling.

De Petree automatische kattenbak is geschikt voor maximaal 8,8 pond strooisel, maar als u zich houdt aan de aanbeveling voor de maximale vullijn, is het kattenbakbed uiteindelijk slechts een paar centimeter diep. Het kan zelfs minder zwerfvuil zijn dan je in een traditionele kattenbak zou gebruiken.

Net als andere automatische kattenbakken werkt de Petree door de aanwezigheid van uw kat in de kattenbak op gewicht te detecteren. Wanneer het apparaat de aanwezigheid van uw kat registreert, start het een timer. Het geeft ook het gewicht van uw kat weer op een LED-scherm. Helaas is er geen manier om die informatie op te slaan of later te openen.

Na een vertraging van zestig seconden zal de wereldbol draaien en het strooisel in de doos zeven. Reinig strooiselfilters door een rooster voor opslag, terwijl klonten en vast afval in een overdekt afvalcompartiment glijden. Wanneer de wereldbol terugdraait naar zijn oorspronkelijke positie, stort het schone strooisel weer op zijn plaats.

Het afvalcompartiment van de Petree is ruim bemeten, maar er is een probleem: het bevindt zich aan de achterkant van de kattenbak, waardoor het lastig toegankelijk is voor reiniging.

Over het algemeen werkt de Petree automatische zelfreinigende kattenbak redelijk goed voor wat hij is ontworpen om te doen. Het biedt echter geen van de extra functies die u in vergelijkbaar geprijsde modellen zult vinden. Het kattenbakbed is ondiep en de binnenruimte is een beetje klein. Het is misschien niet het prijskaartje van bijna $ 400 waard.

Wat we leuk vonden:

 • Minimaal strooisel plakken
 • Geeft inzicht in het gewicht van uw kat
 • Strak en aantrekkelijk ontwerp
 • Zeeft snel en rustig

Wat we niet leuk vonden:

 • Duur
 • Twijfelachtige klantenservicegeschiedenis
 • Beperkte aanpasbaarheid en functies

Waar moet je op letten in een automatische kattenbak?

Geweldige automatische kattenbakken lopen niet vast

Het schoonmaken van kattenbakvulling is een kleverige zaak. Een stapel samengeklonterd zwerfvuil kan je in de file brengen, vooral als je een machine bent met een beperkt bewegingsbereik. Om die reden zijn automatische kattenbakken berucht om het vastlopen.

Dus hoe kun je de jamgevoelige automatische dozen herkennen voordat je ze koopt? Bepaalde ontwerpen zijn gevoeliger voor jamming dan andere.

Kattenbakken die klonterend strooisel koppelen aan een harkmechanisme hebben de neiging om smurrie te verzamelen, maar niet allemaal hebben ze dezelfde problemen. Het is belangrijk om klantrecensies te evalueren om een momentopname van uw potentiële toekomst te krijgen.

Een goede automatische kattenbak reinigt snel en effectief

Vergeet niet dat uw kat zijn behoefte niet kan doen wanneer de automatische kattenbak dat wel doet zijn zaak, kies er dus niet eentje die veel langzamer is dan een mens met een schepje in haar hand.

Naast snel werken, moet de automatische kattenbak een complete reiniging leveren. Nogmaals, vergelijk de automatische kattenbak met jezelf. Wat is het nut van een zelfreinigende doos die klonten en brokken achterlaat die je zou uitsluizen?

Denk naast werktijd en snelheid ook aan geluidsniveaus. Automatische kattenbakken kunnen eng zijn, en de luidruchtige zijn de meest verontrustende van allemaal.

De beste automatische kattenbakken controleren en bevatten geuren goed, zelfs in huizen met meerdere katten

Met uitzondering van de CatGenie in toiletstijl, zorgen automatische kattenbakken er niet voor dat het afval van uw kat volledig verdwijnt.

In plaats daarvan slaan ze het op in een geurvasthoudende afvalbak. Deze compartimenten moeten geuren effectief bevatten en moeten een grote capaciteit hebben, zodat u wekenlang kunt gaan voordat u een reis naar de vuilnisbak maakt.

De beste automatische kattenbakken passen binnen uw budget

Een van de belangrijkste vragen die mensen stellen over automatische kattenbakken is “zijn ze het waard?”.

Het antwoord op die vraag bestaat uit een kosten-batenanalyse die alleen jij kunt uitvoeren. Het is een goed idee om te erkennen dat de duurste dozen niet altijd de beste zijn. Realiseer je ook dat de kosten van de kattenbak meer zijn dan het nummer in de Amazon-kassa.

Net als een goedkope printer die je honderden dollars per jaar aan inkt kost, lopen de werkelijke kosten van de kattenbak op over maanden en jaren van gebruik.

Sommige kattenbakken zullen uw portemonnee leegmaken terwijl u betaalt voor speciaal zwerfvuil en onderhoud. Anderen zullen u geld besparen door efficiënter schoon te maken en u in staat te stellen hetzelfde strooisel langer te gebruiken.

De beste automatische kattenbakken zijn compatibel met kattenbakvulling die uw kat graag gebruikt

Sommige automatische kattenbakken werken alleen met bepaalde soorten zwerfvuil. De PetSafe ScoopFree kattenbak is bijvoorbeeld alleen compatibel met kristallen kattenbakvulling. De CatGenie werkt niet tenzij je hem vult met eigen plastic pellets.

Deze regelingen zijn om meerdere redenen problematisch. Je geeft je kat stress door naast een vreemde nieuwe kattenbak ook een nieuw type kattenbak te introduceren.

Als je kat niet van th houdte soort zwerfvuil dat de doos nodig heeft, heb je pech. Door een kattenbak te verkopen die alleen compatibel is met gepatenteerde strooiselkorrels, sluit de fabrikant u levenslang op in hun hoge markeringen.

Kies idealiter een automatische kattenbak die compatibel is met het type kattenbakvulling dat uw kat verkiest.

Met geweldige automatische kattenbakken kunt u de gezondheidsstatus van uw kat controleren.

De kattenbakactiviteit van uw kat is een van de beste indicatoren van zijn gezondheidstoestand, en wanneer zijn doos het werk voor u doet, mist u een kans om zijn welzijn te evalueren.

Sommige automatische kattenbakken compenseren deze tekortkoming door gebruikstellers of andere manieren om het gebruik van de doos van uw kat te controleren.

Overgangstips: hoe u uw kat kunt helpen een nieuwe automatische kattenbak te gebruiken

Tussen operationele geluiden en onverwachte bewegingen is een zelfreinigende unit iets storender dan de standaard levenloze plastic pan.

Voor katten die zijn opgegroeid met een traditionele kattenbak, is het misschien niet eens duidelijk dat de nieuwe kattenbakmixmachine helemaal een kattenbak is. Het is belangrijk om je kat voorzichtig te laten wennen aan de nieuwe kattenbak.

Vergeet niet dat als u de keuze krijgt, uw kat waarschijnlijk zal kiezen voor wat vertrouwd is

In plaats van de oude kattenbak van je kat meteen te verwijderen, denk je eraan om hem gewoon vies te laten. Uw kat zal de superieure netheid van de automatische kattenbak herkennen en deze kiezen in plaats van degene die een paar dagen niet is schoongemaakt.

Help hen te begrijpen dat dit ding een kattenbak is

Katten begraven instinctief hun afval en zoeken naar zachte, graafbare substraten. Maar na jaren van het gebruik van een kattenbak, kan de introductie van een andere vreemd uitziende kattenbak uw kat onzeker maken over wat hij moet doen.

Vertel uw kat dat dit zijn kattenbak is in niet mis te verstane bewoordingen – plaats een schep van zijn oude kattenbak in de nieuwe kattenbak. Het ultragevoelige reukvermogen van uw kat zal hem helpen het bericht te lezen.

Laat uw kat de nieuwe kattenbak een paar keer gebruiken voordat u deze inschakelt

De luidruchtige beweging van een automatische kattenbak kan schokkend zijn, dus u kunt er de voorkeur aan geven om uw kat eerst zijn nieuwe toilet te laten accepteren zonder de extra verstoring van zijn zelfreinigende functionaliteit.

Op zoek naar een betere manier om de kattenbak van je kat schoon te maken, maar wil je geen automatische doos? Denk erover na om in plaats daarvan een kattenbak te kiezen

Inhoudsopgave