Top 11 Beste Katten urineverwijderaars [Enzyme Cleaners] 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Van alle meest voorkomende huisvlekken en geuren is kattenurine daarboven met de ergste van hen. Katten kunnen om vele redenen buiten hun kattenbak plassen; sommige fysiek, sommige mentaal en sommige medisch. Ongeacht de reden, kattenurine is een hardnekkige vlek om te verwijderen en de geur heeft de neiging om te blijven hangen.

In dit artikel zullen we een overzicht geven van de beste producten die er zijn voor het verwijderen van urinevlekken bij katten en kattenplasgeur. Vergeet niet dat hoe langer je een urinevlek achterlaat, hoe moeilijker het zal zijn om te verwijderen en hoe meer het zal ruiken. Katten hebben ook de neiging om terug te keren naar de bron van de geur, dus het is absoluut noodzakelijk om het snel en grondig te verwijderen.

Dus hier onze top 11 keuzes voor de beste kattenurine geurverwijderaar voor tapijt en meubels die vandaag op de markt zijn.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste kattenurineverwijderaars

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.9

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Boze oranje huisdier geur eliminator

  • Neutraliseert geuren snel en effectief
  • Gebruiksklare of geconcentreerde formules
  • Ondersteund door 100% geld-terug-garantie

Populairst

aac-table__image

9.4

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Mister Max Anti-Icky-Poep Geurverwijderaar

  • Eiwit- en enzymformule neutraliseert geur
  • Pakt hardnekkige geuren van uitwerpselen, urine en braaksel aan
  • Werkt op een breed scala aan huishoudelijke oppervlakken

Beste kattenbak geurvernietiger

Het beste voor kleding en beddengoed

Beste multi-surface vloerreiniger

Top 11 Beste Katten urineverwijderaars beoordeeld

Nu je een beter begrip hebt van hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, ben je waarschijnlijk benieuwd om ze te zien! Hier zijn onze top 11 keuzes voor de beste kattenurineverwijderaars:

Koop op Chewy Koop op Amazon

Angry Orange Pet Odor Eliminator wordt geleverd in een 3,78 strooisel gallon en is een sterke, industriële huisdier deodorizer. De geconcentreerde formule maakt in totaal tot 5 24oz. flessen (ongeveer 1 gallon), die geuren snel en effectief neutraliseren.

Deze kwaliteitsgeurverwijderaar kan niet alleen worden gebruikt op stoffen, tapijten en harde oppervlakken in huis, maar zegt ook dat het geuren in tuinen, rond tuinen en overal waar huisdieren kunnen besluiten om naar het toilet te gaan, aanpakt.

Het product wordt aanbevolen voor veilig gebruik op producten voor huisdieren zoals kattenbakken, drager, beddengoed en kleding. Het is niet alleen veilig voor u en uw huisdier, maar het vernietigt ook alle sporen van ammoniak en methaan, zodat katten (en andere dieren) niet twee keer naar dezelfde plaats terugkeren.

Ze zijn hier zo zeker van, dat ze een 100% garantie bieden op tevredenheid of uw geld terug.

Een opmerking over veiligheid:

De geurverwijderende kracht van Angry Orange-producten komt van de natuurlijke oliën in sinaasappelschillen. Er is enige bezorgdheid dat bepaalde essentiële oliën – met name citrusoliën – giftig zijn voor katten, maar er lijkt geen concreet bewijs te zijn. Evenmin is gemeld dat Angry Orange-producten gezondheidsproblemen veroorzaken bij huisdieren.

De Pet Poison Helpline merkt op dat essentiële oliën een toxisch risico voor katten kunnen vormen omdat ze snel worden geabsorbeerd en gemetaboliseerd in de lever. Omdat katten bepaalde leverenzymen missen, kunnen ze meer moeite hebben met het metaboliseren en elimineren van bepaalde gifstoffen zoals essentiële oliën.

Dat gezegd hebbende, is het onwaarschijnlijk dat essentiële oliën een probleem veroorzaken, tenzij ze worden ingenomen of rechtstreeks op de huid van de kat worden aangebracht. Het feit dat de oliën in Angry Orange-producten worden verdund, kan het risico op toxiciteit verder helpen verminderen.

Angry Orange beweert dat hun producten veilig zijn voor huisdieren en we hebben geen bewijs van het tegendeel gevonden.

Koop op Amazon

BUBBA’S Super Strength Commercial Enzyme Cleaner is een vlek- en geurafsluiter voor huisdieren. Het wordt geleverd in een gallon formaat fles en wordt aangedreven door natuurlijke enzymen. Net als ons eerste product in de lijst, verwijdert het kattenurinegeuren van tapijten, tapijten, hardhouten vloeren en vele andere oppervlakken door een ammoniakformule te gebruiken om weg te eten de vlek en neutraliseer de geur.

Ze zijn zo overtuigd van de kracht van BUBBA’s dat ze een geld-terug-garantie bieden als het product niet werkt of als u niet tevreden bent met de resultaten.

Naast het omgaan met problemen met huisdieren, kan deze formule worden gebruikt op een willekeurig aantal huishoudelijke vlekken en geuren, waaronder ongewenste geuren van trainers en schoenen, het verwijderen van grasvlekken uit wasgoed en zelfs het afvegen van meubels en muren om zich te ontdoen van bacteriën die geur in huis veroorzaken.

BUBBA beweert beter te zijn dan de concurrentie en zijn er trots op hier in de VS te worden gemaakt. Hun producten zijn Carpet and Rug Institute gecertificeerd en economisch geprijsd.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Rocco &Roxie’s Professional Strength Stain &Odor Eliminator is een enzymgeactiveerd product voor het verwijderen van huisdiergeur en vlekken voor kattenurine. Het bevat natuurlijk geformuleerde enzymatische bacteriën die actief worden wanneer ze in contact komen met de urinevlek.

Ze voeden zich met de ammoniakkristallisatie die optreedt wanneer urine verdampt en verwijdert alle sporen van de vlek totdat deze volledig verdwijnt.

Dit product bevat geen giftige chemicaliën, is kleurveilig en laat geen residu achter bij gebruik. Het is daarom uiterst zacht voor huishoudelijke stoffen en heeft een aanbeveling gekregen van het Institute of Carpets and Rugs als veilig voor gebruik op alle tapijtsoorten.

Koop deze professionele formule in een kant-en-klare 32-ounce spuitfles en koop een 1-gallon navulling.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Niemand kent de geur van kattenurine zoals kattenbezitters. Anti-Icky-Poo geurverwijderaar van Mister Max is een populaire keuze onder huisdierouders om één eenvoudige reden: het werkt.

Deze geurverwijderaar voor huisdieren gebruikt een combinatie van eiwitten en enzymen die hardnekkige geuren zoals uitwerpselen, kattenurine, braaksel, zure melk, rotte groenten en meer afbreken. Het kan zelfs stinkdiergeur aanpakken! Het biedt een eenvoudige, permanente oplossing voor huishoudelijke geur en het is veilig voor gebruik op alle oppervlakken, waaronder tapijt, hardhout, tegels, stoffen en meer.

Om optimale prestaties te garanderen, biedt Mister Max gedetailleerde instructies voor alle gebruikssituaties. Van set-in vlekken op vloerbedekking tot verse vlekken op tegels en hardhout, allerlei vlekken en geuren verdwijnen met een beetje Anti-Icky-Poo. Wat nog belangrijker is, ze komen niet terug.

Koop op Amazon

U hoeft niet per se een klein fortuin uit te geven aan schoonmaakproducten om uw huis fris te laten ruiken. Deze vlek- en geurverwijderaar spray van Resolve is een betaalbare en effectieve oplossing.

Verkocht in 32-ounce spuitflessen en 28-ounce knijpflesjes, is deze formule ontworpen met Odor Stop Technology om taaie geuren aan te pakken en opmerkingen te voorkomen. Resolve Ultra is effectief op vlekken en geur van huisdieren zoals urine, braaksel en uitwerpselen, evenals dagelijkse rommel zoals voedselvet en wijnvlekken.

Naast het feit dat het een kant-en-klaar vlek- en geurverwijderingsproduct is, kan deze formule worden gebruikt als een voorbehandeling voor tapijtreinigingsmachines. Om te gebruiken, spuit en laat 5 minuten weken voordat je de vlek dept. Herhaal indien nodig.

Koop op Walmart Koop op Amazon

Zelfs de beste vlekken en geurverwijderaars voor huisdieren pakken niet altijd de bacteriën aan die op de loer liggen onder het oppervlak van de vlek. Als u op zoek bent naar een langdurige oplossing voor vlekken en geuren van huisdieren die ook helpt uw gezin te beschermen tegen schadelijke bacteriën, is deze voorbehandelingsspray van Bissell een ideale keuze.

Deze spray doodt 99,9% van de bacteriën op zachte oppervlakken, waardoor uw huis ontsmet blijft en fris ruikt. Het levert dieptereinigingsprestaties om vlekken, bacteriën, geuren en allergenen van tapijt, bekleding, beddengoed en meer te verwijderen. Voor de beste prestaties spuit je een zware laag en laat je deze 1 uur weken voordat je je tapijtreiniger gebruikt.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Een heel ander product dan de bovenstaande, Arm &Hammer Cat Litter Deodorizer Powder is een product voor één doel dat speciaal is ontworpen om de levensduur van uw kattenbakvulling te verlengen. Het helpt ook voorkomen dat zowel de kattenbak als de omgeving naar urine ruiken.

Deze formule vertrouwt op de geurvernietigende kracht van zuiveringszout met een door vocht geactiveerde frisse geur om uw huis schoon te laten ruiken. Bovendien is het ontworpen om te voorkomen dat klonten zwerfvuil aan de bodem van de doos blijven plakken, wat het schoonmaken van de kattenbak gemakkelijker maakt.

Strooi het gewoon in de lege kattenbak voordat je afval toevoegt en strooi het erop als dat nodig is voor extra ontgeurende kracht.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Simple Solution Extreme Pet Stain &Odor Remover is een sterke, professionele en snelwerkende enzymatische vloeistofoplossing. Het valt onmiddellijk aan en ontgeurt diep in de vezels van alle tapijtsoorten.

Niet alleen verwijdert deze formule geuren, maar het maakt ook sterke claims om te voorkomen dat katten teruggaan en twee keer op dezelfde plaats opmerkingen maken.

Deze enzymatische reiniger werkt snel om de geur van urine af te breken waar nodig. Bovendien kunt u met een nieuwe gepatenteerde multifunctionele sproeier kiezen uit schuim, mist of stroom om de reiniger te krijgen waar hij naartoe moet.

Veilig en effectief voor urine, uitwerpselen en braaksel van huisdieren, deze reiniger werkt goed op tapijt, maar kan ook worden gebruikt op bekleding, beddengoed, stoffen speelgoed en andere waterveilige oppervlakken.

Koop op Amazon

Tapijt en bekleding zijn over het algemeen bestand tegen zwaar schrobben, maar het verwijderen van hardnekkige vlekken en geur van huisdieren van zachtere stoffen zoals kleding en beddengoed kan moeilijk zijn.

Deze wasmiddelboostformule van Nature’s Miracle is speciaal ontworpen om urine, uitwerpselen, bloed, braaksel, vet en oliën af te breken wanneer het wordt gebruikt in combinatie met uw gewone wasmiddel of als voorbehandeling voor vlekken en geuren.

Nature’s Miracle is een vertrouwd merk in de huisdierenruimte en ze bieden een breed scala aan producten voor het verwijderen van vlekken en geuren voor huisdieren. Deze formule dringt taaie vlekken binnen om ze los te maken en te elimineren – zelfs nadat ze zijn ingetreden – en het helpt zelfs om witter en helderder te worden in de was.

Koop op Amazon

Pet Stain and Odor Miracle is een andere enzymatische reiniger voor gebruik op kattenplas, uitwerpselen, braaksel en andere lichaamsvloeistoffen. Dit is een meervoudige oppervlaktereiniger die ideaal is voor gebruik op alles, van tapijten en hardhouten vloeren tot meubels en tapijten, evenals bedden voor huisdieren, autobekleding en lederen items.

Dit product beweert zowel kind- als diervriendelijk te zijn met een natuurlijke formule die een veilige en effectieve manier is om alle door huisdieren gemaakte rommel in huis op te ruimen.

Net als veel andere producten van deze aard, zijn Sunny &Honey zo zeker van de reinigingskracht van hun spray dat als je niet 100% tevreden bent met de resultaten, ze graag een volledige terugbetaling geven zonder vragen. Stuur de fles en de inhoud ervan binnen 60 dagen na aankoop naar hen terug.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Hoover Paws &Claws Multi Surface Floor Cleaner is een allround formule voor kennelverzorging, huisdier- en vloerreiniging, kunstgrasreiniging, ontgeuren en afvoerreiniging. Het wordt geleverd als een geconcentreerde vloeistof in een fles van 32 ounces.

Het bedrijf beweert dat het een goed presterende bacteriën en enzymverrijkte urinereiniger is voor meerdere toepassingen in zowel huishoudelijke als zakelijke omgevingen.

Dit product is aanbevolen door industriestandaard productiebedrijven voor het reinigen van vele soorten oppervlakken, waaronder betonnen vloeren, keramische badkamertegels, voegen, metselwerk en rubberen vloeren met zowel hand- als machinetoepassingen.

Hoover geeft geen informatie over de toxiciteit van het product, maar uit het lezen van wat ze hebben gezegd, lijkt het duidelijk dat dit geen organisch mengsel is en daarom moet de nodige zorg en aandacht worden in acht genomen bij het gebruik van dit concentraat.

Wat te overwegen voordat u vlek- en geurverwijderaars koopt?

Zoals u kunt zien bij het lezen van dit artikel, is er een breed scala aan keuze op de markt en veel om te overwegen bij het winkelen voor vlekverwijderaars voor huisdieren. Verschillende producten kunnen aan uw behoeften voldoen, afhankelijk van de frequentie en locatie van het probleem dat u heeft. De omgeving waarin het probleem zich voordoet, evenals uw eigen persoonlijke behoeften en standpunt, kunnen ook van invloed zijn op uw keuze.

Lees ook: Wat is de beste luchtreiniger voor kattenbakvulling?

Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat elke vlek- en geurverwijderaar die u kiest volledig veilig is voor gebruik rond mensen en huisdieren. Veel van deze producten zijn niet giftig, maar de meeste worden geleverd met een waarschuwing dat ze niet rechtstreeks op het huisdier moeten worden aangebracht.

Hieruit volgt dat producten met een soort veiligheidswaarschuwing waarschijnlijk krachtiger en effectiever zijn in het aanpakken van taaie en aanhoudende geur, maar meer dan waarschijnlijk alleen geschikt zijn voor commercieel gebruik. Ze zijn misschien niet ideaal voor besloten ruimtes zoals appartementen, of in situaties waarin jonge kinderen aanwezig zijn.

Sommige van de producten in de bovenstaande lijst zijn industriële formules die zijn ontworpen als allround producten voor gebruik, niet alleen op urinevlekken, maar ook op diergerelateerde reinigingsverzorging, zowel binnen als buiten het huis.

Weet wat je koopt

Er is een significant verschil tussen bereide mengsels, die onmiddellijk gemengd en klaar voor gebruik zijn, en concentraten, waarvoor de gebruiker een bepaalde hoeveelheid water moet meten en mengen voordat ze op het getroffen gebied kunnen worden aangebracht.

Concentraten besparen beide tijd en geld, maar vereisen extra stappen voordat ze worden toegediend. Als echt gebruiksgemak hoog op uw prioriteitenlijst staat, kan het kiezen van een product dat gemengd en in een spuitfles klaar is, de beste manier van handelen zijn.

Verschillende van de hier genoemde producten komen in zo’n fles en de meeste eigenaren van gezelschapsdieren hebben de neiging om voor deze te gaan over het concentraat, wat meer geschikt is voor mensen die commerciële ondernemingen runnen of die met meerdere dieren thuis om voor te zorgen.

Productsoorten

Spuitapplicators hebben ook het extra voordeel dat ze het meest geschikt zijn voor kleine ruimtes, moeilijk bereikbare gebieden en voor stoffen.

Gordijnen, zachte meubels en beddengoed zijn bijvoorbeeld veel gemakkelijker te behandelen met behulp van een spuitfles (vooral als het gaat om verticale vlekken), terwijl het mengen van concentraat in een dweilemmer gemakkelijker is voor het bedekken van grote delen van harde vloeren of buitenruimtes zoals kennels en runs.

Er is één product op de lijst dat compleet anders is dan alle andere en een speciale vermelding vereist.

Arm &Hammer Cat Litter Deodorizer is een poeder in plaats van een vloeistof en onderscheidt zich daarom van de andere producten in dit assortiment. In plaats van vlekken op te ruimen, is het meer geschikt om geuren uit de kattenbak zelf te voorkomen.

Dit is dus echt een secundair product in die zin dat je een van de anderen nodig zou hebben om met externe rommel om te gaan. Tegelijkertijd is het een handig hulpmiddel om de kattenbak fris te houden en uw huisdier aan te moedigen deze ruimte te blijven gebruiken voor zijn persoonlijke hygiëneroutine.

Kosten

In welk product u ook besluit te investeren voor het aanpakken van urinevlekken en geur in huis, u zult de prijsklasse van deze producten relatief smal vinden. Prijzen beginnen bij iets minder dan $ 10 en stijgen tot ongeveer $ 50 voor de commerciële merken die in grotere maten (gallons) komen.

Lees ook: Hoeveel kost het om een kat te bezitten?

Kijk bij het winkelen voor vlekken- en geurverwijderaars voor huisdieren niet alleen naar het prijskaartje van het product. Houd er rekening mee dat sommige producten geconcentreerd zijn, terwijl andere klaar zijn voor gebruik en dat het volume van het product van het ene merk tot het andere kan verschillen.

Het maakt niet uit welk product u kiest, het is belangrijk om snel en effectief om te gaan met vlekken en geur van huisdieren. Katteneigenaren moeten een arsenaal aan hoogwaardige schoonmaakproducten bij de hand houden, zodat u rommel kunt aanpakken zodra ze zich voordoen en aanhoudende geur kunt voorkomen.

Gerelateerde artikelen: