Onbevooroordeelde Sheba Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Sheba beweert dat het “What Cats Want™” is, maar is het een goede keuze voor je kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Sheba kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Sheba op wat belangrijk is

We hebben Sheba onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben beoordeeld op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

Hier is hoe het scoort in elk van deze belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 9/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7.2/10

In totaal geven we Sheba kattenvoer een 43 uit 60 of een B-cijfer.

Snelle look – Top 3 recepten beoordeeld

Over Sheba

Sheba is een kattenvoermerk dat is opgericht en geproduceerd door Mars, Inc., ’s werelds best verdienende huisdiervoedingsbedrijf. Naast Sheba bezit en produceert Mars meer dan 40 huisdiermerken, waaronder Whiskas, Royal Canin, Iams en Crave.

Inkoop en productie

Het meeste Sheba kattenvoer wordt geproduceerd in de Verenigde Staten. Hun Signature Broths-lijn is gemaakt in Thailand en Sheba Meaty Tender Sticks-traktaties worden gemaakt in Oostenrijk.

Volgens een vertegenwoordiger van het merk Sheba zijn de meeste, maar niet alle, ingrediënten afkomstig uit Noord-Amerika. Sheba specificeert niet precies waar al hun ingrediënten vandaan komen. Net als alle merken en dochterondernemingen van Mars neemt Sheba deel aan het Responsible Sourcing-programma van Mars en houdt het leveranciers van de Mars Supplier Code of Conduct.

Is Sheba kattenvoer teruggeroepen?

Sheba kattenvoer is nooit teruggeroepen, maar het moederbedrijf heeft talloze terugroepacties van andere Mars-kattenvoermerken aangekondigd.

Wat voor soort kattenvoer biedt Sheba aan?

Sheba biedt een slanke selectie van nat kattenvoer en traktaties. Dankzij de focus van het merk op natvoer zijn Sheba-producten vleeszwaar met minimaal zetmeel, plantaardige eiwitten en andere plantaardige ingrediënten.

Sheba-voedingsmiddelen bevatten een combinatie van genoemd vlees en vage items zoals “vis” en “vleesbijproducten”. Sommige Sheba-recepten bevatten “toegevoegde kleur”, een vage titel die verwijst naar een verscheidenheid aan door de FDA goedgekeurde kleuradditieven, waaronder synthetische kleurstoffen.

Alle Sheba kattenvoer wordt verkocht in dubbele verpakkingen van individueel verzegelde porties van 1,3 ounce. Hoewel de porties klein zijn, stellen ze katteneigenaren in staat om verse voorgerechten te bieden zonder rommelige restjes.

Sheba Perfect Portions zijn onderverdeeld in de volgende productlijnen:

 • Bistro
 • Premium Patés
 • Snijdt in jus
 • Tuin Medleys

Dit merk biedt ook een kleine selectie van Meaty Tender Sticks kattentraktaties gemaakt met dierlijke eiwitten zoals tonijn, zalm en kip. Deze lekkernijen zijn zacht en taai waardoor ze gemakkelijk in stukjes te breken zijn. Ze worden ook individueel verpakt om versheid te garanderen.

Sheba Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon Koop op PetSmart

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in deze natvoerformule.

Dit voedsel bevat verse kip als eerste ingrediënt, wat een beetje misleidend is gezien de naam van het recept. Witvis staat op de vierde plaats en tonijn op de zesde plaats.

Witvis is geen specifieke vissoort – de term verwijst naar een verscheidenheid aan vissen, waaronder kabeljauw, wijting, schelvis, heek, koolvis en andere bodemvoedende vissen met vinnen. Hoewel vis een rijke bron van eiwitten en gezonde vetten is, is het over het algemeen niet de beste eiwitbron voor katten. Vis bevat vaak hoge niveaus van zware metalen en andere verontreinigingen. Als zodanig kunnen op vis gebaseerde recepten van Sheba het beste worden gereserveerd voor incidentele voeding.

Hoewel witvis en tonijn de ingrediënten zijn waarnaar dit product is vernoemd, vormen niet-vis dierlijke ingrediënten de helft van de hoofdingrediënten. Naast kip als eerste ingrediënt, vind je gevogeltelever en kippenbouillon in de top zes.

Deze paté bevat guargom als bindmiddel. Hoewel het geen natuurlijk onderdeel is van het kattendieet, wordt guargom over het algemeen als veilig beschouwd. Er zijn geen kunstmatige kleuren, smaken of preservatieven in dit recept.

Over het algemeen is dit op vlees gebaseerde voedsel rijk aan eiwitten met matige niveaus van vet en een laag koolhydraatgehalte. Elke 1,3-ounce tray bevat 38 calorieën of ongeveer 29 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Water, Gevogelte Lever, Witte Vis, Kippenbouillon, Tonijn, Guargom, Kaliumchloride, Natriumtripolyfosfaat, Visolie, Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, Tapiocazetmeel, DL-Methionine, Taurine, Zout, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Menadione Natriumbisulfiet Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 84%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.75%

Vet: 15.63%

Vezel: 9.38%

Koolhydraten: 9.38%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 48.04%

Vet: 41.67%

Koolhydraten: 10.29%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Witte Vis, Tonijn, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gevogelte Lever

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Drie genoemde bronnen van dierlijke eiwitten in top 6 ingrediënten
 • Verwaarloosbaar koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat vaag genoemde pluimveelever
 • Voedsel op basis van vis is niet de beste keuze voor dagelijkse voeding

Sheba Perfect Porties Graanvrij Mals Rundvlees Entree Kattenvoer TraysKoop op Chewy Koop op Amazon Koop op PetSmart

Rundvlees lijkt de primaire bron van eiwitten te zijn in dit recept voor nat kattenvoer.

Dit Perfect Portions paté-achtige kattenvoer is gemaakt met vers rundvlees en kip met aanvullende eiwitten uit gevogeltelever. Hoewel vaag genoemde ingrediënten zoals pluimveelever niet noodzakelijkerwijs schadelijk zijn, is het moeilijk om hun kwaliteit te beoordelen. We zouden veel liever een benoemde bron als kippenlever zien.

Hoewel dit recept geen “kunstmatige kleur” bevat, bevat het wel karamelkleur. Deze kleurstof wordt gemaakt door een suikerverbinding te verhitten, dus het is grotendeels afgeleid van natuurlijke bronnen. De FDA heeft geen officiële definitie voor “natuurlijke kleur” in dierenvoeding, maar het kan in sommige gevallen als een kunstmatige kleur worden beschouwd, afhankelijk van hoe het is gemaakt.

Ook deze formule is verdikt met zetmeelrijke ingrediënten zoals guargom en tapiocazetmeel, maar het totale koolhydraatgehalte is nog steeds extreem laag.

Over het algemeen is dit vleesrijke voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte. Er zijn 40 calorieën per portie van 1,3 ounce, of ongeveer 31 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Rundvlees, kip, water, gevogeltelever, kippenbouillon, karamelkleur, guargom, kaliumchloride, calciumcarbonaat, natriumtripolyfosfaat, visolie, cholinechloride, magnesiumsulfaat, tapiocazetmeel, DL-methionine, taurine, zout, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, zinksulfaat, ijzersulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, foliumzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 80%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 25%

Vezel: 7.5%

Koolhydraten: 7.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.75%

Vet: 53.63%

Koolhydraten: 6.62%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Kip, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gevogelte Lever

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Kip

Pros

 • Twee hoogwaardige dierlijke eiwitten bovenaan de lijst
 • Extreem laag in koolhydraten
 • Vrij van kunstmatige smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Kan kunstmatige kleur bevatten
 • Bevat vaag genoemde pluimveelever

Sheba Perfect Porties Graanvrije Geroosterde Kip Snijdt in Jus Entree Kattenvoer Trays

Koop op Chewy Koop op Amazon Koop op Pet Smart

Kip lijkt de primaire bron van eiwitten in deze formule te zijn.

Voor katten die de voorkeur geven aan dik voedsel, is dit recept gemaakt met malse stukken kip in een smaakvolle jus. Met water als eerste ingrediënt, gevolgd door kip, is dit een vochtrijk recept dat voornamelijk is gemaakt met dierlijke ingrediënten.

Terwijl tapiocazetmeel wordt gebruikt om de jus te verdikken, is het totale koolhydraatgehalte van de formule extreem laag – ongeveer 2% als gevoed.

Net als de vorige twee formules is visolie de primaire bron van toegevoegd vet. Het is rijk aan omega-3-vetzuren, maar het is moeilijk te zeggen van welke vissoort het is afgeleid. Het totale vetgehalte van deze formule is slechts ongeveer 15% op basis van droge stof, wat ongeveer 10% minder is dan het vorige recept en het caloriegehalte is het laagste van de drie herziene formules.

Over het algemeen is dit een formule met matige eiwitten met een vrij laag vet- en verwaarloosbaar koolhydraatgehalte. Elke portie van 1,3 ounce bevat 33 calorieën, wat gemiddeld neerkomt op ongeveer 25 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Water, kip, gevogeltelever, dierlijk plasma, tapiocazetmeel, glycine, visolie, kaliumchloride, zout, natuurlijk aroma, magnesiumsulfaat, xanthaangom, natriumtripolyfosfaat, karamelkleur, cholinechloride, taurine, DL-methionine, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, zinksulfaat, ijzersulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, pyridoxinehydrochloride, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, foliumzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7%

Ruw vet: 2.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 84%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.75%

Vet: 15.63%

Vezel: 9.38%

Koolhydraten: 12.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 46.45%

Vet: 40.28%

Koolhydraten: 13.27%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gevogelte Lever

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Vier van de top 7 ingrediënten zijn dierlijk
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Extreem laag in koolhydraten, ongeveer 2% als gevoed

Tegens

 • Bevat zetmeelrijke verdikkingsmiddelen
 • Gemaakt met vaag genoemde pluimveelever en dierlijk plasma

Wat vinden klanten van Sheba Kattenvoer?

De meeste Sheba beoordelingen zijn positief. Recensenten vinden het leuk dat Sheba-voedsel graanvrij, op vlees gebaseerd en betaalbaar is.

Dat gezegd hebbende, ontvangt Sheba ook een aantal klachten, waarvan de meeste draaien om verpakking en kwaliteitscontrole.

Klanten klagen dat de plastic trays van Purrfect Portions moeilijk te openen, rommelig en te klein zijn. Ten minste twee Chewy-recensenten zeiden dat ze insecten in hun Sheba-voedsel vonden, maar het is onduidelijk wie de schuld had of hoe wijdverspreid het probleem was. Een andere trend onder negatieve klantrecensies? Groen voedsel. Verschillende klanten zeggen dat ze bij het openen van een verpakking Sheba ontdekten dat het voedsel verkleurd was.

Laten we eens kijken naar een paar echte klantrecensies van populair Sheba-kattenvoer.

Positieve beoordelingen

“Jake houdt van ze, ik hou van thar ze zijn graanvrij, glutenvrij (geen grapje, tarwegluten om sauzen te verdikken is alles wat nodig is voor Jake om het weer omhoog te gooien – en als je kijkt, gluten zit in wat graanvrij voedsel!), voorgeportioneerd, en dat Chewy’s zo’n deal heeft op de grotere gemengde verpakkingen :).” – DebD, recensie sheba perfecte porties graanvrij rundvlees voorgerecht

“Ze springt elke avond recht op haar gerecht in afwachting van de serveerbeurt. En gewoon een hint, schud het weg van waar je het opent en de jus komt er niet uit als je ze openklapt. Ik hou ervan dat ze precies de juiste hoeveelheid zijn. Geen restjes om te proberen te verzegelen en ze heeft elke dag een verse maaltijd. Ik gebruik dit om haar droogvoer aan te vullen. Ik vind het ook geweldig dat ik deze in alleen kip kan krijgen, omdat ze haar neus ophaalt voor alles wat met vissmaak is (nooit gedacht dat ik een kat dat zou zien doen).” – Kristi, recensie van Sheba Perfect Portions Roasted Chicken Cuts in Jus

Negatieve beoordelingen

“Moeilijker te openen en sapsprays als je de verzegeling verbreekt. Ingeblikt is schoner en gemakkelijker. Bovendien krijg je iets meer met blikjes.” – khamel, recensie Sheba Perfect Portions Whitefish & Tuna Entrée

“Ik heb dit pakket vandaag gekregen, eennd ik geef het 2 sterren vooral omdat mijn kat alleen van deze variëteit houdt, dus ik zal het blijven bestellen en de klantenservice via de telefoon was snel en eenvoudig.. maar mijn pakket vandaag was besmet met beettle larve en de geur die uit het pakket kwam was verschrikkelijk. Ik heb meteen gebeld en een nieuw pakketje opgestuurd gekregen. Klantenservice was geweldig, maar oh my gosh, ik heb nog nooit met zoiets te maken gehad. De houdbaarheidsdatum op het voedsel was 2019, dus ik begrijp niet waarom deze beestjes hier allemaal overheen zouden zijn, evenals de geur die zo slecht is. Ik hoop hier in de toekomst niet meer mee om te gaan.” – Ollie, recensie van Sheba Perfect Portions Roasted Chicken Slices in Jus

Hoeveel kost Sheba Kattenvoer?

Sheba is een van de meer betaalbare kattenvoermerken op de markt per ounce en het is gemakkelijk te vinden in winkels. Omdat Sheba-kattenvoer in kleine porties wordt verkocht en een laag caloriegehalte heeft, kan het echter prijzig zijn om als basisdieet te voeren.

Gemiddeld ongeveer $ 26 voor een 24-delige behuizing van 2,6-ounce twin packs, kost Sheba kattenvoer ongeveer $ 0,38 per ounce. Dit plaatst Sheba in een vergelijkbare prijsklasse als Natural Balance en Blue Buffalo natvoer, maar het wordt hoger gewaardeerd dan beide merken.

Om het gemiddelde 10-pond kat Sheba kattenvoer te voeren, zou het kosten tussen $2.49 en $2.92 per dag. Het kan het meest kosteneffectief zijn om Sheba kattenvoer te gebruiken als een aanvullend dieet.

Kortom, is Sheba een goede keuze?

Sheba kattenvoer is zeker niet vlekkeloos, maar het is een redelijk betaalbaar merk en het is een van de gemakkelijkst te vinden. Het wordt verkocht in dierenwinkels, supermarkten en algemene retailers.

Dit merk maakt voornamelijk gebruik van benoemde bronnen van dierlijke eiwitten, hoewel er meestal een paar vaag benoemde orgaanvlees en vetten in worden gegooid. Sheba kattenvoer is de laatste tijd enigszins geherformuleerd en bevat geen bijproducten van vlees en gevogelte meer. Dit resulteerde in een beetje een prijsstijging, maar maakt het voedsel een meer geschikte keuze voor katten.

Sheba ontvangt voornamelijk positieve klantrecensies en is nooit teruggeroepen, dus het lijkt een betrouwbaar, veilig merk te zijn.

Waar wordt Sheba Kattenvoer verkocht?

Zoals de meeste Mars-kattenvoermerken is Sheba verkrijgbaar in verschillende winkels, variërend van dierenspeciaalzaken tot big box-winkels en boodschappen. Online kun je het vinden op Petco.com, Chewy, Amazon en andere online retailers die kattenvoer verkopen.

Klik hier om sheba kattenvoer te kopen op Chewy.

Wij zijn op geen enkele manier gelieerd aan Sheba of Mars, Inc.

Als u een klacht of vraag heeft over problemen met de kwaliteitscontrole, ingrediënten of media met betrekking tot Sheba kattenvoer, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Sheba via hun contactformulier.