Petree Automatische Zelfreinigende Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 8/10
  • Uiterlijk– 8/10
  • Constructie– 8/10
  • Prijs– 6/10

Algemene score: 7.6/10

Petree Automatische Zelfreinigende Kattenbak Video ReviewInleiding tot de Petree zelfreinigende kattenbak

Moderne technologie is in de loop van de decennia met sprongen vooruitgegaan en enkele van onze favoriete ontwikkelingen in huisdiertechnologie zijn automatische kattenbakken zoals de Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box.

Lees ook: De 6 Beste Automatische Zelfreinigende Kattenbakken

Deze kattenbak is voorzien van een zwaartekrachtsensor in de bodem die de aanwezigheid van kattenbakvulling detecteert en een automatisch zeefsysteem dat afval scheidt van schoon strooisel.

Specificaties

De Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box heeft een iglo-achtige vorm met een opening aan de voorkant waar je kat in stapt. De kattenbak meet 23 centimeter breed bij 21 centimeter hoog en 25 centimeter diep.

De ingang is royaal van formaat, meet 14 centimeter hoog en staat 7 centimeter van de grond. Deze automatische kattenbak heeft een afneembare bovenkant, een draaibare wereldbol en een stevige basis.

Hoe werkt de Petree kattenbak?

De Petree zelfreinigende kattenbak doet het werk van het schoonmaken van de kattenbak voor u. Het beschikt over een automatische timer die werkt in combinatie met de zwaartekrachtsensor om de kattenbak automatisch te zeven nadat uw kat deze heeft gebruikt. Petree beweert dat het een timer van 30 seconden is, maar het lijkt eigenlijk 60 seconden te zijn.

Dus ongeveer een minuut nadat uw kat de kattenbak heeft gebruikt, wordt deze automatisch geactiveerd en begint de wereldbol te draaien. Schoon strooisel wordt in een opslagcompartiment gezeefd terwijl afval en klompen vuil afval in het afvalcompartiment glijden.

Wat de Petree Automatic Litter Box zo geweldig maakt, is het feit dat hij het nest voor je zeeft. De sleutel is echter om de juiste soort kattenbakvulling te gebruiken.

Petree geeft aan dat hun zelfreinigende kattenbak moeten worden gebruikt met klonterend klei kattenbakvulling. Katteneigenaren hebben de vrijheid om het nest van hun keuze te gebruiken zolang het klonterende klei is. Het zeefmechanisme in de kattenbak werkt gewoon niet zonder een klonterend nest.

Een uitdaging die sommige gebruikers hebben met de Petree kattenbak is het feit dat de maximale vullijn voor kattenbakvulling ver onder de bovenkant van de kattenbak zit.

De Petree kattenbak kan tot 8,8 pond strooisel bevatten, maar de maximale vullijn bedraagt slechts een paar centimeter strooisel – mogelijk minder dan je zou gebruiken in een typische kattenbak. Dit kan betekenen dat de kattenbak vaker wordt bijgevuld dan met andere automatische kattenbakken, vooral in een huishouden met meerdere katten.

Bij het testen van de Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box, ontdekten we dat het redelijk goed werkte voor wat het is ontworpen om te doen.

De zelfreinigende functie scheidde schoon en vuil zwerfvuil en stuurde klonten door een stortkoker achterin de doos naar de afvalinzamellade. We merkten wel dat er een behoorlijke hoeveelheid schoon strooisel door verschillende openingen in de doos viel, maar het leek de algehele functie niet te beïnvloeden.

Hoeveel kost de Petree?

Als het gaat om automatische kattenbakken, krijgt u meestal waar u voor betaalt. Zelfreinigende kattenbakken zijn begrijpelijkerwijs duurder dan traditionele kattenbakken, maar u profiteert van het automatische zeven en andere functies die van pas kunnen komen.

De Petree Automatic Self-Cleaning kattenbak verkoopt voor $ 379,00 en wordt geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie en een garantie van 1 jaar.

Als uw kat iemand is die de voorkeur geeft aan privacy bij het gebruik van de kattenbak, kunt u een grijs of kleurrijk gedessineerd gordijn toevoegen om de opening te bedekken voor een extra $ 26 (een totaal van $ 405). De kattenbak wordt geleverd met een honingraatstrooiselmat die u op de vloer voor de kattenbak kunt plaatsen, evenals een voorraad afvalcompartimentzakken voor 30 dagen.

Onze ervaring met de Petree kattenbak

Over het algemeen waren we blij met de Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box, hoewel deze niet zo indrukwekkend was als de Litter Robot, die een zeer vergelijkbaar ontwerp heeft. We waardeerden de zelfreinigende functie en vonden de kattenbak worked goed voor wat het was ontworpen om te doen.

Naast de zelfreinigende functie toont de Petree kattenbak u het gewicht van uw kat op het LED-scherm onder de ingang nadat uw kat de doos heeft gebruikt. Helaas is er geen manier om die informatie op te slaan, dus je moet het handmatig doen. Er is ook geen optie om te schakelen tussen metrische en imperiale eenheden.

Het afvalcompartiment voor de Petree kattenbak is ruim bemeten, wat helpt de frequentie waarmee u de unit moet reinigen te verminderen. In een huishouden met twee katten hoefden we het slechts één keer te legen gedurende een periode van twee weken, hoewel het niet de enige kattenbak was die in gebruik was.

Hoewel de afvallade een behoorlijk formaat heeft, vonden we het niet leuk dat het zich aan de achterkant van de doos bevond – dit maakte het een beetje lastig om toegang te krijgen voor het schoonmaken.

In termen van het schoonmaken van de kattenbak zelf, is het proces redelijk frustrerend. De Petree heeft geen functie die het schone afval leegt voor reiniging en je moet een schroevendraaier gebruiken om de wereldbol te verwijderen. Zodra je het hebt gedemonteerd, is het echter gemakkelijk om het naar beneden te spuiten.

Is de Petree Automatische Zelfreinigende Kattenbak de moeite waard?

De Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box functioneerde behoorlijk goed. Het bood niet zoveel extra functies als zoiets als de Litter Robot, maar het zeeft automatisch zwerfvuil en vermindert de frequentie van het schoonmaken van de kattenbak.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar dingen aan deze kattenbak die hem niet bijzonder katvriendelijk maken.

Ten eerste zou de grootte van de koepel een beetje groter kunnen zijn, hoewel dat de eenheid zeker meer vloeroppervlak zou laten innemen. Het moet comfortabel zijn voor kleine tot middelgrote katten, maar grote katten kunnen het te klein vinden. Ten tweede beperkt de maximale vullijn u tot slechts een paar centimeter strooisel, wat uiteindelijk een vrij klein gebied is voor uw kat om in te graven bij het gebruik van de kattenbak.

We hadden ook moeite om overal klantrecensies te vinden, behalve op de Petree-website, dus we konden geen goed gevoel krijgen voor de klantenservice van Petree.

Over het algemeen hadden we niet al te veel grote klachten over de Petree Automatic Self-Cleaning Litter Box, maar we denken niet dat het het prijskaartje van bijna $ 400 waard is. Het werkt redelijk goed, maar heeft niet veel extra functies of opties voor aanpassing, en de reputatie van de klant van het bedrijf is niet geweldig.

Klik hier om te winkelen voor Petree Automatische Zelfreinigende Doos