Hoe een kat te laten niezen om zijn neus te wissen – 4 tips en trucs

Als je ooit een niesbui hebt gehad, weet je precies hoe ongemakkelijk het kan zijn. Je kat kan last hebben van een verstopte neus en moet net als wij niezen. Dus, hoe helpen we hen? De verstopte neus van uw kat kan ongemak veroorzaken en het identificeren van de bron kan de eerste stap zijn om hen de hulp te bieden die ze nodig hebben.

Niezen kan uw kat helpen en het opruimen van zijn neus kan helpen om hem te ontdoen van verstopte neus en een geïrriteerde stemming. Aan het einde van de dag, als uw kat zich echter ongewoon gedraagt, is het het beste om altijd uw dierenarts te raadplegen voordat u thuis actie onderneemt. Het is mogelijk om je kat te laten niezen om zijn sinussen te zuiveren, maar bekijk hieronder enkele tips en trucs om hem te helpen!

3 katten gezichtsverdeler

Belangrijke overwegingen

Uw dierenarts moet altijd uw eerste stop zijn voor de gezondheidsvragen van uw kat. Uw dierenarts kan de gezondheid van uw kat beoordelen en u de beste manier van handelen geven. Sommige van deze symptomen kunnen een aanwijzing zijn dat uw kat een dierenartsbezoek nodig heeft:

  • Uw kat heeft een luidruchtige of raspende ademhaling
  • U kunt nasale afscheiding zien
  • Je kat heeft tranende ogen
  • Uw kat toont niet zijn gebruikelijke interesse in voedsel
  • Uw kat vertoont tekenen van een lager energiepatroon
Katten niezen
Afbeelding Credit: ZlataMarka, Shutterstock

kattenpootverdeler

Stapsgewijze instructies om uw kat te helpen niezen

De volgende methoden kunnen uw kat helpen niezen als ze sinusproblemen hebben. We raden u aan om met uw dierenarts te bespreken of u van plan bent de neus van uw kat te verwijderen of om contact op te nemen met uw dierenarts om te zien of dit in de eerste plaats moet worden gedaan.

De eerste stap om je kat te laten niezen, is er altijd voor zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt bij het hanteren en vasthouden. De meeste methoden werken alleen als uw kat gewend is om op de een of andere manier vastgehouden of opgesloten te worden. Als je harige vriend een beetje wiebelig is, kan het moeilijk zijn om enkele van de onderstaande stappen te volgen.

1. Raadpleeg uw dierenarts

Wanneer u opzettelijk probeert uw kat te laten niezen, moet u altijd alle veiligheidsmaatregelen volgen die uw dierenarts aanbeveelt. Raadpleeg eerst uw dierenarts in elke poging om uw kat te laten niezen, omdat zij de beste bron van informatie zijn over hoe u uw harige vriend kunt helpen. Uw kat meenemen voor regelmatige controles en ervoor zorgen dat alle vaccinaties up-to-date zijn, is essentieel om hun algehele gezondheid en welzijn te waarborgen. Als u niezen voor uw kat moet opwekken, zal uw dierenarts u dat vertellen.

thematische pauze

2. De Stoom methode

Omdat het voor ons werkt, kan stoom ook helpen om de sinussen van uw kat te verwijderen. Het doel is dat uw kat de stoom inademt. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is door uw kat met een gesloten deur naar de badkamer te brengen terwijl u geniet van een lange stomende douche. Stoom helpt bij het opruimen van slijm dat vastzit in de neus van uw kat, omdat het alles losmaakt dat vastzit in de sinussen.

een gemberkat niest
Afbeelding Credit: Ihtar, Pixabay
thematische pauze

3. Niet-medicinale neusspray

Als uw kat gewend is aan allergieën of als u eerder medicatie heeft gebruikt, kunt u kiezen voor een neusspray om de sinussen op te ruimen. Als uw kat in orde is met neussprays, kan het gebruik ervan helpen een niesbui te veroorzaken om bacteriën en slijm die in hun sinussen gevangen zitten, op te ruimen. Dit mag alleen worden gebruikt op basis van behoefte na goedkeuring door de dierenarts. Voor katten die geen voorgeschreven neusspray hebben, zal een niet-medicinale zoutoplossing over-the-counter spray ook voor deze methode werken. Zoals met alles wat met de gezondheid van uw kat te maken heeft, heeft uw dierenarts het laatste woord.

thematische pauze

4. Kietel zijn neus

Als geen van de bovenstaande methoden werkte, kunt u proberen een kattenspeeltje met veren te gebruiken om de neus van uw kat voorzichtig te kietelen. Deze methode zal uw kat bijna gegarandeerd triggeren om te niezen, waardoor hij zijn neus kan verwijderen. Als u deze methode gebruikt nadat u uw kat in een stomende badkamer hebt geplaatst of zoutoplossingspray hebt gegeven, is de kans op het opruimen van zijn neus nog groter, omdat beide methoden helpen om het slijm los te maken.

kat en veren toy_Pixabay
Afbeelding Credit: Pixabay

3 kattenverdeler

Conclusie

Het laten niezen van uw kat mag alleen gebeuren met goedkeuring van uw dierenarts. Als je niezen moet opwekken, kun je stoom proberen, een neusspray gebruiken of ze zelfs enthousiast maken met hun favoriete speeltje. U moet echter voorkomen dat u uw kat blootstelt aan giftige chemicaliën of behandelingen die zijn ontworpen voor mensen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Jupiter_79, Pixabay