De 7 beste hypoallergene kattenvoeding voor 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste hypoallergene kattenvoer is eenvoudig, gestroomlijnd en bevat ontstekingsremmende ingrediënten voor een betere gezondheid van de huid, vacht en spijsvertering.

Daarom koos ik Vital Essentials Freeze-Dried Rabbit Entrée Mini Patties als het beste hypoallergene kattenvoer op de markt.

Dit gevriesdroogde voedsel heeft een eenvoudig recept op basis van vlees met konijnenvlees en organen als enige eiwitbron. Om ontstekingen te verminderen en jeuk onder controle te houden, bevat het een vleugje haringolie, een rijke bron van omega-3-vetzuren.

Waarom zou u ons vertrouwen?

We beoordeelden 195 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben ook uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met huisdiervoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Tussen het beoordelen van specifieke merken en het onderzoeken van kattenvoeding, hebben we geleerd welke merken en producten de moeite waard zijn om te kopen en in de kom van uw kat te doen.

Op basis van die ervaring hebben we de zeven hieronder beschreven producten gekozen als het beste hypoallergene kattenvoer dat je kunt kopen.

In één oogopslag: beste hypoallergeen kattenvoer om te kopen

Wil je snel het kattenvoer bekijken dat in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.7

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Vital Essentials Konijn Mini Pasteitjes

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Zeer eenvoudige, eenvoudige ingrediëntenlijst minimaliseert blootstelling aan potentiële allergenen
 • Bevat rauwe geitenmelk, die kan helpen ontstekingen te verminderen

HET BESTE VOOR ALLERGIEËN

aac-table__image

9.2

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Hond &gatos lam formule

 • Bevat een mix van spiervlees en organen
 • Korte en eenvoudige ingrediëntenlijst
 • Bevat zalmolie als bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

BESTE TESTEN

aac-table__image

9.1

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Ziwi Peak Luchtgedroogd Hertenvlees Kattenvoer

 • Voornamelijk gemaakt van een nieuwe eiwitbron
 • Bevat een mix van spiervlees, organen en echt bot
 • Aangevuld met groenlipmossel

Beste ingeblikt eten

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Koha Minimal Ingredient Turkije Stoofpot

 • Vier voor diersoorten geschikte bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Welk type voedsel is het beste voor katten met allergieën?

Diëten met gehydrolyseerde eiwitten zijn de enige echt hypoallergene voedingsmiddelen op de markt; gehydrolyseerde eiwitten zijn chemisch afgebroken met water (hydrolyse) om een allergische reactie te voorkomen. Diëten met gehydrolyseerde eiwitten zijn echter niet geschikt voor elke kat.

In plaats van uitsluitend te winkelen voor zogenaamd hypoallergeen voedsel, is de sleutel het vinden van een voedsel dat werkt voor de unieke allergische situatie van uw kat.

Uw opties vallen in verschillende belangrijke categorieën.

Nieuwe eiwitrijke voedingsmiddelen

Nieuwe eiwitten hoeven niet exotisch, vreemd of duur te zijn. Of een bepaalde eiwitbron nieuw is, wordt bepaald door de eter, niet door de verkoper. Op lamsvlees gebaseerde voedingsmiddelen worden bijvoorbeeld vaak op de markt gebracht als nieuwe eiwitdiëten, maar als een kat alleen op lamsvlees gebaseerd voedsel heeft gegeten, zal kip een nieuw eiwit voor die kat zijn.

Diëten met beperkte ingrediënten

Voedsel met beperkte ingrediënten is een hoeksteen van het voeden van een kat met allergieën. Of u nu een eliminatiedieet maakt om de allergieën van uw kat te identificeren of de kat die allergisch is voor alles tegemoet te komen, een dieet met beperkte ingrediënten maakt het gemakkelijk om te controleren wat er in het lichaam van uw kat gebeurt.

Niet alle voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten zijn hetzelfde, maar ze moeten allemaal kenmerken hebben die beschermen tegen een allergische reactie. Ze moeten vrij zijn van dierlijke bijproducten en mysteriemaaltijden die een naamloze brij van eiwitten bevatten. Ze moeten een primaire hoogwaardige eiwitbron bevatten, zoals kip, kalkoen of konijn.

Gehydrolyseerde voedingsmiddelen

Misschien is het enige echte hypoallergene kattenvoer het gehydrolyseerde dieet. Deze voedingsmiddelen zijn gemaakt met eiwitten die hydrolyse hebben ondergaan, zoals hierboven beschreven. Gehydrolyseerde voedingsmiddelen zijn meestal alleen op recept verkrijgbaar.

Hoewel ze allergische reacties kunnen voorkomen, zijn gehydrolyseerde diëten gebrekkig. Ze smaken meestal niet geweldig, zijn gemaakt van ingrediënten van lage kwaliteit en ze zijn meestal duurder dan andere voedingsmiddelen van vergelijkbare voedingskwaliteit.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Top 7 Beste hypoallergene kattenvoeding

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit eenvoudige, konijngerichte recept is een winnende optie voor katten met voedselallergieën. Het bevat niets anders dan konijnenvlees, organen en botten met water, geitenmelk, haringolie en tocoferolen als conserveermiddelen.

Rauwe geitenmelk bevat enzymen die helpen om lactose te verteren, waardoor zorgen over lactose-intolerantie worden weggenomen.

De voordelen van rauwe geitenmelk zijn niet duidelijk, maar voorstanders noemen verschillende voordelen voor katten met allergieën. Rauwe geitenmelk is een bron van caprylzuur, dat kan helpen bij het bestrijden van gistopbouw als een symptoom van allergieën.

Hoewel voorstanders van rauwe melk beweren dat het een natuurlijk antihistaminicum is, lijkt het er niet op dat de voordelen ervan zo ver gaan. Er zijn echter meldingen dat mensen die rauwe melk drinken als kind een lager risico hebben op het ontwikkelen van allergieën of astma op latere leeftijd.

Rauwe melk is ongepasteuriseerd, wat betekent dat het niet warmtebehandeld is om schadelijke ziekteverwekkers te elimineren. Daarom wordt rauwe melk niet aanbevolen voor mensen om te drinken. Dat gezegd hebbende, rauwe geitenmelk is veilig voor katten om te consumeren.

Haringolie wordt toegevoegd als een voor de soort geschikte bron van omega-3-vetzuren. Deze vetzuren kunnen ontstekingen verminderen en de gezondheid van huid en vacht bevorderen, waardoor jeukende huid wordt gesust en genezen.

Ingrediënten

Fijngemalen heel konijn, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier, konijnenpijp, konijnenbloed, rauwe geitenmelk, water, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 52%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.52%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 23.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.09%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 19.92%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Zeer eenvoudige, eenvoudige ingrediëntenlijst minimaliseert blootstelling aan potentiële allergenen
 • Bevat rauwe geitenmelk, die kan helpen ontstekingen te verminderen
 • Bevat haringolie als bron van kalmerende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet alle katten genieten van de konijnensmaak
 • Duur

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit recept is geformuleerd voor katten met voedselgevoeligheden, allergieën en huidproblemen. Eend is de primaire eiwitbron, maar het is geen voedsel met een beperkt ingrediënt. Kalkoenlever en gedroogd eiproduct dienen als extra bronnen van eiwitten.

Recensenten zeiden dat het voedsel zacht was voor de magen van hun katten en verschillende recensenten merken een verschil op in de vachtconditie van hun katten. Een van hen zei dat hun “allergisch-voor-kip Abessijn dit koud vlees eendproduct inhaleert zonder maagklachten, noch krabben / overgrooming zichzelf!”

Ingrediënten

Eend, Eendenbouillon, Tapioca, Gedroogde eiwitten, Pompoen, Veenbessen, Lijnzaad, CassiaGom, Guargom, Tricalciumfosfaat, Natriumtripolyfosfaat, Zalmolie, Kaliumchloride, Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine A-supplement, Vitamine D3-supplement, Vitamine E-supplement, Niacine, Thiaminemononitraat, D-Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12-supplement), Mineralen (Zinkproteïne, IJzerproteïne, Koperproteïne, Mangaan-proteïnaat, Mangaan-proteïnaat, Calciumjodaat, natriumseleniet), taurine, zout, magnesiumsulfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 7.5%

Ruw vet: 5.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.09%

Vet: 25%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 36.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.99%

Vet: 46.29%

Koolhydraten: 27.72%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat goed verteerbare eiwitten
 • Recensenten zeggen dat het een goede keuze is voor katten met allergieën
 • Bevat een mix van spiervlees en organen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat verschillende eiwitbronnen
 • Relatief lange ingrediëntenlijst
 • Bevat meerdere groenten

View On Chewy View On Amazon View On OnlyNaturalPet

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit recept heeft een korte ingrediëntenlijst en bevat lamsvlees als primaire eiwitbron. Het voedsel bevat niets anders dan lamsvlees, lamsbouillon, lamslever, agar-agar als verdikkingsmiddel, zalmolie en supplementen.

Zalmolie is rijk aan omega-3-vetzuren die dubbel werk doen om de effecten van allergieën bij katten te verzachten. Omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen en ondersteunen de algehele gezondheid van de huid en vacht.

Ingrediënten

Lamsvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Agar-Agar, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Tricalciumfosfaat, Zalmolie, Taurine, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.18%

Vet: 61.82%

Wat we leuk vonden:

 • Bevat een mix van spiervlees en organen
 • Korte en eenvoudige ingrediëntenlijst
 • Bevat zalmolie als bron van ontstekingsremmende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

Wellness CORE 95% Kalkoen Graanvrij Kattenvoer in blik

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit ingeblikt voedsel is voornamelijk gemaakt van kalkoen, een goed alternatief voor katten die graag kip willen eten, maar er allergisch voor zijn. Naast kalkoen bevat het voedsel een mix van tandvlees, lijnzaad als bron van vezels en supplementen.

Dankzij het gebruik van twee verschillende gommen en de opname van gemalen lijnzaad is dit een relatief vezelrijk voedsel.

Dit kan een goede zaak zijn als uw kat verstopt is of andere spijsverteringsproblemen heeft, maar over het algemeen is zoveel vezels niet nodig voor katten.

Ingrediënten

Turkije, Water voldoende voor verwerking, Cassia Gum, Xanthaangom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Zout, IjzerProteïne, ZinkProteïne, Thiamine Mononitraat, Vitamine E Supplement, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Niacine, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, KaliumJodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 43.18%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.93%

Vet: 66.74%

Koolhydraten: 4.34%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele eiwitbron
 • Bevat kalkoen, een minder vaak allergeen alternatief voor kip
 • Eenvoudige ingrediëntenlijst minimaliseert potentiële allergenen

Wat we niet leuk vonden:

 • Relatief hoog vezelgehalte in vergelijking met andere natte voedingsmiddelen
 • Bevat geen kalkoenorganen

Ziwi Peak Luchtgedroogd Hertenvlees Kattenvoer

View On Chewy View On Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als je ons artikel over het algemeen beste kattenvoer op de markt hebt gelezen, weet je dat vocht een cruciale factor is in hoe we kattenvoer rangschikken. Vochtrijk voedsel is altijd beter dan brokjes. Als u echter vastbesloten bent om uw kat droogvoer te geven, kan dit aan de lucht gedroogde voedsel van Ziwi Peak een oplossing zijn.

In tegenstelling tot de meeste droge voedingsmiddelen, is het zeer laag in koolhydraten en benadrukt het vlees en organen boven al het andere. Het eten is gestroomlijnd en eenvoudig, met een nieuw eiwit in het hart van het recept. Het is rijk aan voedingsstoffen uit hertenvlees, lever en pens. Het wordt aangevuld met Nieuw-Zeelandse groenlipmossel, een uitstekende bron van omega-3-vetzuren.

Het grootste nadeel van het eten is de prijs. Ziwi Peak’s hertenvlees luchtgedroogd voedsel is aanzienlijk duurder dan de meeste droge voedingsmiddelen en kost misschien bijna $ 5 per dag.

Ingrediënten

Hertenvlees, Hertenpen pens, Hertenhart, Hertenlong, Hertenlever, Hertennier, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Hertenbot, Lecithine, Inuline uit Cichorei, Gedroogde Kelp, Mineralen (Dipotassiumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Ijzer aminozuurcomplex, Mangaan aminozuurcomplex, Natriumseleniet), Zout, Conserveermiddel (citroenzuur, gemengde tocoferolen), Vitaminen (cholinechloride, thiaminemononitraat, Pyridoxine hydrochloride, foliumzuur, vitamine D3 supplement), DL-methionine, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 23%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 14%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.33%

Vet: 26.74%

Vezel: 2.33%

Koolhydraten: 4.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.92%

Vet: 53.27%

Koolhydraten: 3.81%

Wat we leuk vonden:

 • Voornamelijk gemaakt van een nieuwe eiwitbron
 • Bevat een mix van spiervlees, organen en echt bot
 • Aangevuld met groenlipmossel

Wat we niet leuk vonden:

Bekijk op KohaPet

Lees onze volledige merkbeoordeling

Gemaakt met een beperkte lijst van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, is deze kalkoenstoofpot een geweldige optie voor katten met allergieën en voedselgevoeligheden. Het is ook een recept voor natvoer, dus het helpt de hydratatie van je kat te ondersteunen.

Deze formule bevat verse kalkoen als het primaire ingrediënt met kalkoenlever, varkensplasma en gedroogd ei als aanvullende eiwitten. Hoewel varkensplasma mogelijk niet significant bijdraagt aan het totale eiwitgehalte van het recept, voegt het smaak toe en fungeert het als een bindmiddel op basis van dieren.

De toevoeging van Nieuw-Zeelandse groene mosselen voorziet uw kat van gewrichtsondersteunende voedingsstoffen zoals glucosamine en chondroïtine uit een dierlijke bron.

Het nadeel van deze formule is dat het een aantal onnodige plantaardige ingrediënten bevat, maar het is vrij van laagwaardige granen zoals maïs, tarwe en soja. Het is ook vrij van kunstmatige toevoegingen zoals kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenbouillon, Plantaardige Bouillon, Kalkoenlever, Varkensplasma, Gedroogd Eiproduct, Gemalen Kikkererwten, Xanthaangom, Pompoen, Calciumcarbonaat, Nieuw-Zeeland Groene Mossel, Zout, Natriumfosfaat, Kaliumchloride, Paardebloemgroenten, Taurine, Cholinechloride, Peterselie, Veenbessen, Gedroogde Boerenkool, Kurkuma, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Gember, Fenegriekzaad, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Kopereiwit, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 19.44%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 27.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.21%

Vet: 39.53%

Koolhydraten: 23.26%

Wat we leuk vonden:

 • Vier voor diersoorten geschikte bronnen van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Sommige zetmeelrijke ingrediënten zoals xanthaangom en kikkererwten

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Sommige katten geven gewoon de voorkeur aan droogvoer. Deze RAWZ-formule biedt een voedzame en handige optie voor katteneigenaren.

Dit recept begint met zeven hoogwaardige, dierlijke eiwitten bovenaan de lijst, gevolgd door drie zetmeelrijke plantaardige ingrediënten. De combinatie van gedehydrateerd en vers gevogelte samen met vlees van gevogelteorganen overschrijdt de minimale vereisten van uw kat voor ruw eiwit.

Hoewel dit recept boordevol dierlijke eiwitten zit en een matig vetgehalte heeft, is het totale koolhydraatgehalte hoger dan we graag zien. Het totale koolhydraatgehalte is iets lager dan het gemiddelde droogvoer, maar erwten (een koolhydraatbron) zijn een ingrediënt dat sommige katten moeilijk kunnen verteren.

Over het algemeen is dit recept rijk aan eiwitten en vrij van kunstmatige additieven, maar vrij hoog in koolhydraten. Zoals met alle droge voeding, bevat dit dieet niet het vocht dat uw kat nodig heeft voor optimale hydratatie.

Ingrediënten

Gedehydrateerde kip, gedehydrateerde uitgebeende kip, kip, kalkoen, kippenlever, kalkoenlever, kalkoenharten, erwtenzetmeel, tapiocazetmeel, gedroogde erwten, natuurlijke kippensmaak, gedroogd eiproduct, lijnzaad, , gedroogde tomatenmelaillon, zout, cholinechloride, kaliumchloride, vitamine (vitamine E-supplement, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzer aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, calciumjodaat), gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, citroenzuur (conserveermiddel), rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44.2%

Ruw vet: 13.3%

Ruwe celstof: 3.17%

Vocht: 10%

As: 7.59%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 49.11%

Vet: 14.78%

Vezel: 3.52%

Koolhydraten: 24.16%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.99%

Vet: 32.88%

Koolhydraten: 22.13%

Wat we leuk vonden:

 • Zeven dierlijke eiwitbronnen staan bovenaan de lijst
 • Beperkte insluitingen van plantaardige ingrediënten
 • Vrij van vleesmaaltijden en dierlijke bijproducten
 • Bereid in kleine batches om de kwaliteit en voedingsintegriteit te waarborgen

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat een paar zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Wat kan ik mijn kat met huidallergieën voeren?

Als u vermoedt dat uw kat allergieën heeft, probeer dan een eliminatiedieet met beperkte ingrediënten. We zullen het eliminatiedieet hieronder beschrijven, maar dit dieet mag alleen worden gegeven onder direct toezicht van uw dierenarts.

De beste voedingsmiddelen voor een eliminatiedieet bevatten slechts 2-3 ingrediënten, plus vetbronnen en supplementen. De meeste diëten met beperkte ingrediënten en nieuwe eiwitten bevatten plantaardige ingrediënten zoals gedroogde kelp, alfalfameel en andere aanvullende ingrediënten die het doel van de voedselproef verslaan.

Als u geen geschikt dieet met beperkt ingrediënt of gehydrolyseerd kunt vinden, kunt u in plaats daarvan een eenvoudig zelfgemaakt dieet overwegen. Een zelfgemaakt dieet moet worden geformuleerd onder toezicht van een veterinaire voedingsdeskundige, of op zijn minst gebaseerd op een recept dat is geanalyseerd en bewezen dat het qua voedingswaarde compleet is.

Geef je kat dit voer minimaal een maand exclusief. Als symptomen verdwijnen, zijn oude eiwitten één voor één herintroduceren. Als ze terugkeren, let dan op het eiwit dat hij consumeerde en elimineer het voorgoed uit zijn dieet.