Bombay Cat vs Black Cat: De verschillen (met foto’s)

Bombay-katten zijn relaxte, vriendelijke dieren die graag tijd doorbrengen met mensen. Maar ze zijn waarschijnlijk het best bekend om hun prachtige diepzwarte jassen en gouden ogen. Het zijn kleine tot middelgrote katten die speciaal zijn gefokt om eruit te zien als miniatuurpanters! Zwarte snorharen en voetzolen maken de look compleet! Bombay-katten zijn een relatief nieuw ras en bestaan pas sinds de jaren 1950.

Zwarte katten zijn geen leden van een specifiek ras; Het zijn gewoon katten met zwarte jassen, wat de meest voorkomende kattenvachtkleur is. Verschillende rassen hebben zwarte vachten, waaronder Maine Coon, Persian, Cornish Rex en Amerikaanse Bobtail-katten. De vachtkleur wordt vaak aangetroffen bij binnenlandse korthaar katten of moggies. Een raszuivere zwarte kat heeft over het algemeen het temperament, de levensduur en de gezondheidsproblemen die verband houden met hun ras. Moggies zijn er in verschillende vormen en maten, en de meeste zijn verbazingwekkend aanpasbaar.

Klik om verder te gaan:

garen kogelverdeler

Visuele verschillen

Bombay Cat vs Black Cat naast elkaar
Image Credit: (L) Viktor Sergeevich, Shutterstock | (R) Anton Ponomarenko, Unsplash

In één oogopslag

Bombay Kat

 • Gemiddelde lengte (volwassene): 9-13 inch
 • Gemiddeld gewicht (volwassene): 6 – 11 pond
 • Levensduur: 12 – 15 jaar
 • Oefening: 20-45 minuten per dag
 • Verzorgingsbehoeften: Laag
 • Gezinsvriendelijk: Ja
 • Andere huisdiervriendelijke: Ja
 • Trainbaarheid: Slim, leergierig, makkelijk te trainen

Zwarte Kat

 • Gemiddelde lengte (volwassene): 9-10 inch
 • Gemiddeld gewicht (volwassene): 8-12 pond
 • Levensduur: 13–17 jaar
 • Oefening: 20-45 minuten per dag
 • Verzorgingsbehoeften: Varieert
 • Gezinsvriendelijk: Varieert
 • Andere huisdiervriendelijke: Varieert
 • Trainbaarheid: Varieert

3 kat face divider

Bombay Cat Overzicht

Bombay-katten zijn over het algemeen geweldige metgezellen, en ze zijn vriendelijk en genieten van de interactie met mensen. Hoewel ze energiek zijn en geïnteresseerd in interactie, zijn ze meestal niet actief tot het punt van afleiding.

Bombay kat die op een bruine achtergrond zit
Afbeelding credit: Ton van de Blaak, Pixabay

Persoonlijkheid / Karakter

Bombay katten hebben heerlijke persoonlijkheden! Ze zijn relaxt, maar nemen graag deel aan speelsessies met hun eigenaren. De meesten kunnen goed overweg met kinderen, honden en andere katten. Bombays hunkeren meestal naar aandacht van hun familie.

Ze geven meestal de voorkeur aan gezelschap en mensen, honden en kattenmaatjes zijn allemaal welkom. Velen doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten. Bombay-katten vinden het vaak leuk om gesprekken met mensen te voeren en staan bekend om hun vocale vaardigheden. Ze zijn meer dan blij om vreemden te ontmoeten en ermee om te gaan. Het zijn zeker geen passieve waarnemers van het leven of couch potatoes.

Oefening

Bombay katten zijn actief en nieuwsgierig, maar zijn ook blij om te ontspannen op de bank met hun eigenaren. Ze hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om aan hun activiteitenbehoeften te voldoen en hen mentaal betrokken en gelukkig te houden. Oefening maakt endorfines vrij, die een gevoel van welzijn kunnen creëren dat kan helpen bij het beheersen van angst die verband houdt met alleen gelaten worden.

Korte speelsessies houden Bombays meestal betrokken; Twee of drie rondes per dag zijn meestal voldoende. Teasers en laserpointers zijn uitstekend speelgoed waarmee katten kunnen springen, springen en springen terwijl ze iets doen dat ze leuk vinden met hun favoriete persoon. Kattenplanken en kattenbomen bieden nieuwsgierige Bombay-katten geschikte manieren om zichzelf te verkennen en te vermaken die gebruikmaken van hun natuurlijke instincten.

Bombay Kat
Afbeelding Credit: Piqsels

Opleiding

Bombay katten zijn meestal vrij gemakkelijk te trainen! Omdat ze zo mensgericht en actief zijn, is training vaak iets voor hen! Ze kunnen meestal worden getraind om te komen wanneer ze worden geroepen en zelfs high fives te geven.

Clickertraining werkt vaak goed met deze superslimme katten en maakt het voor hen gemakkelijker om te begrijpen wat er van hen wordt gevraagd. Korte trainingen zijn meestal het beste omdat ze zich vaak relatief snel vervelen. En het is relatief eenvoudig om een Bombay-kat te trainen om een harnas te dragen en aan de lijn te lopen.

Gezondheid & Zorg

Bombay katten zijn relatief gezond en leven ongeveer 12 tot 15 jaar. Ze zijn een relatief nieuw en zeldzaam ras, dus er is minder informatie over hen beschikbaar dan anderen, zoals Perzische katten, die er zijn geweest eeuwenlang. Hoewel het er niet op lijkt dat Bombay-katten vatbaar zijn voor het ontwikkelen van veel rasspecifieke gezondheidsproblemen, zijn er suggesties dat ze geneigd kunnen zijn om nier- en pancreasaandoeningen te ontwikkelen.

Zoals bij alle katten zijn obesitas en tandziekten veel voorkomende zorgen. Het meten van de hoeveelheid voedsel die katten krijgen, is meestal een snelle en gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben en niet te veel aankomen, wat kan helpen om artrose en hoge bloeddruk op afstand te houden. Ze vereisen ook regelmatige verzorging; Wekelijks borstelen is meestal voldoende om deze kortharige schoonheden er goed uit te laten zien.

Bombay Cat loungen buiten
Afbeelding credit: Lolame, Pixabay

Geschikt voor:

Bombay-katten zijn ongelooflijk lieve en aanpasbare huisdieren die graag tijd doorbrengen met interactie met mensen. Ze zijn geweldige familiekatten en de meesten genieten ervan om rond te hangen met kinderen, katten en zelfs honden! Hun relatief korte vachten vereisen niet veel onderhoud en ze staan bekend als een relatief gezond ras.

Bombay-katten zijn echter vaak het meest geschikt voor mensen met veel tijd om door te brengen met een katachtige metgezel. De meesten houden er niet van om alleen te zijn en zijn vatbaar voor het ontwikkelen van verlatingsangst wanneer ze worden achtergelaten om zichzelf te vermaken.

3 kat face divider

Black Cat Overzicht

Er is niet één ras dat een slot op zwarte katten heeft, en ze kunnen een verscheidenheid aan persoonlijkheden en zorgbehoeften hebben.

zwarte bombay kat zittend op gras
Image Credit: xiclografie, Pixabay

Persoonlijkheid / Karakter

Zwarte katten kunnen allerlei persoonlijkheden hebben, maar raskatten hebben over het algemeen rasconsistente temperamenten. Zwarte Perzische katten zullen waarschijnlijk zacht en ontspannen zijn, met een zwak om te loungen. Black Devon Rex Cats, aan de andere kant, zullen waarschijnlijk vol energie zijn en geïnteresseerd zijn om betrokken te zijn bij alles wat je doet.

Moggies passen zich goed aan de meeste katachtige leefsituaties aan. Ze zijn vaak ongelooflijk aanhankelijk en geïnteresseerd in rondhangen, spelen en knuffelen met mensen. Maar er is ook een goede variatie met betrekking tot hun temperamenten. Terwijl sommigen graag knuffelen, geven anderen er de voorkeur aan om hun eigenaren rustig te observeren vanaf de andere kant van de kamer.

Oefening

Katten hebben over het algemeen relatief bescheiden bewegingsbehoeften; Ongeveer 20 tot 45 minuten fysieke activiteit is geschikt voor de meeste huisdieren. Sommige bijzonder energieke, zoals Devon Rex-katten, hebben meer oefening nodig om op een gelijkmatige kiel te blijven. Hoewel het verstrekken van verschillende speeltjes katten in staat kan stellen om zelfstandig in beweging te komen, is de speeltijd van mens en kat over het algemeen de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat ze beweging en aandacht krijgen.

Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel bij gewichtsbeheersing, wat kan helpen de kans van uw kat op het ontwikkelen van ziekten zoals artrose en hartaandoeningen te minimaliseren. Kattenkruid is een geweldige motivator voor huisdieren die niet geïnteresseerd zijn in fysieke activiteit, en het moedigt katten vaak aan om te rennen, springen en springen.

Zwarte Amerikaanse korthaar kat rusten
Image Credit: marumaru, Shutterstock

Opleiding

De meeste zwarte katten kunnen gemakkelijk worden getraind en een paar rassen, zoals Cornish Rex-katten, worden als superslim beschouwd. Sommige zwarte katten kunnen worden getraind om te komen wanneer ze worden geroepen en hun favoriete knuffels te halen! Ze reageren het beste op positieve trainingstechnieken die traktaties en lof gebruiken om hen te belonen.

Gezondheid & Zorg

Raszwarte katten lopen risico op dezelfde gezondheidsproblemen als hun rasgenoten. Zwarte Maine Coons zouden bijvoorbeeld waarschijnlijk vatbaar zijn voor het ontwikkelen van aandoeningen zoals heupdysplasie en polycystische nierziekte. Moggies hebben de neiging om relatief gezond te zijn, vooral wanneer ze hoogwaardige diëten krijgen en veel liefde en aandacht krijgen.

Binnenlandse korthaar katten kunnen echter lijden aan veel van dezelfde gezondheidsproblemen die van invloed zijn op raskatten, waaronder obesitas en tandziekten. Regelmatige dierenartsbezoeken kunnen helpen bij het vangen van chronische aandoeningen wanneer ze vaak nog beheersbaar zijn. De meeste dierenartsen raden aan dat gezonde volwassen katten ten minste één jaarlijkse controle hebben. Oudere katten en kittens hebben over het algemeen vaker verzorging nodig.

Zwarte Birmese kat op zwarte achtergrond
Image Credit: izmargad, Shutterstock

Geschikt voor:

Er is waarschijnlijk een zwarte kat die geschikt is voor zowat elk soort gezin. Als het gaat om raskatten, zijn lieve Perzische katten geweldige keuzes voor mensen die op zoek zijn naar rustige, toegewijde metgezellen. De Black Maine Coon is ideaal als je op zoek bent naar een enorme, hondachtige buddy.

Moggies hebben verschillende temperamenten en kunnen zowat elke grootte hebben, maar ze zijn ook ongelooflijk aanpasbaar en kunnen gedijen in verschillende woonarrangementen. Ze zijn geschikt voorr elk individu of gezin met de tijd en interesse om voor een levendige kat te zorgen.

kattenpootverdeler

Welk ras is geschikt voor u?

Bombay-katten zijn lieve, actieve metgezellen die graag betrokken zijn bij de activiteiten van hun gezin. Ze zijn meestal niet erg groot en wegen tot 15 pond. Ze hebben strakke zwarte jassen en gouden ogen en zijn meestal behoorlijk atletisch en nieuwsgierig. Bombay-katten doen het vaak goed in huizen met meerdere huisdieren, omdat ze genieten van het gezelschap van andere dieren. Maar omdat deze charmante katten zo gehecht raken aan hun mensen, zijn ze vatbaar voor het ontwikkelen van verlatingsangst.

Het is moeilijk om fout te gaan met zwarte katten en de vachtkleur wordt aangetroffen in verschillende rassen, waaronder Perzische, Maine Coon en Amerikaanse Bobtail-katten. Raszwarte katten lijken op hun rasgenoten in persoonlijkheid, gezondheid, levensduur en grootte – ze hebben gewoon zwarte jassen! Moggies kunnen zowat elke maat hebben. Ze zijn meestal uiterst vriendelijk en kunnen gedijen in de meeste omgevingen, inclusief kleine ruimtes zoals appartementen. Ze zijn flexibel en gemakkelijk om mee te leven, zolang ze een schone kattenbak hebben, plaatsen om te klimmen en veel liefdevolle aandacht.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: (L) Viktor Sergejevitsj, Shutterstock | (R) Gretchen Auer, Unsplash