9 bruine kattenrassen die uw aandacht waard zijn

Katachtigen kunnen in zoveel verschillende vachtkleuren, combinaties en patronen voorkomen. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zullen zijn dat elk van deze kleuren op hun eigen manier mooi is.

Er is echter iets heel bijzonders aan zeldzame vachtkleuren, zoals bruin. Een bruine kat is niet precies wat je vaak zult zien, omdat deze vachtkleur vrij zeldzaam is en misschien moeilijk te vinden is.

Ik heb deze lijst met negen bruine kattenrassen verzameld voor alle kattenliefhebbers die genieten van zeldzame en unieke vachtkleuring in hun harige vrienden.

Laten we deze katten en hun belangrijkste kenmerken bekijken en zien wat er speciaal aan hen is naast hun vacht.

1. Amerikaanse draadhaar

Dit is een relatief zeldzaam kattenras dat werd ontwikkeld in de jaren 1960 in New York.

De Amerikaanse draadhaarkat heeft een draadachtige vacht die, naast bruin, te zien is in andere effen kleuren zoals rood, blauw en wit, en ook andere patronen, zoals tabby, schildpad en driekleur. Haar vacht voelt hard en ruw aan.

Deze kat is ontspannen, speels en absoluut schattig, waardoor ze een geweldige metgezel is, vooral voor gezinnen met kinderen.

Hoewel het vrij actief is, is de American Wirehair niet overdreven veeleisend, dus je kunt verwachten dat deze kat het leuk vindt om met je op een bank te knuffelen.

2. Bengaals

Als u eigenaar wilt worden van een bruin ras dat eruitziet als een wilde kat, maar heeft het liefste temperament dat je je kunt voorstellen, dan is Bengalen misschien wel de ideale keuze voor jou.

Een ding waar deze kat vooral om bekend staat, zijn de opvallende markeringen op haar vacht. Omdat Bengal een korte vacht heeft, werpt ze niet te veel af en is het relatief gemakkelijk om voor haar vacht te zorgen.

Dit ras is loyaal en lief, maar alle potentiële eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat Bengal erg nieuwsgierig en atletisch is en veel ruimte en stimulatie nodig heeft om haar enorme energie te verspillen.

Je ziet een prachtige bruine Bengaal in de video hieronder.

3. Birmaans

De Birmese kat is zeer sociaal, speels en aanhankelijk rond haar menselijke familie. Ze is zeer actief en intelligent, in staat om tal van trucs te leren, zoals apporteren.

De vacht van deze kat is kort en glanzend, met een satijnachtige textuur. Aanvankelijk hadden alle Birmese katten bruine jassen, maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in andere vachtkleuren en patronen.

Volgens de rasstandaard van de Cat Fancier Association zijn de vier erkende Birmese kleuren sable, champagne, blauw en platina.

4. Brits Korthaar

Vermoeide bruine Britse korthaar huiskat met droevige blik liggend op blauwe bank

Twee meest populaire Britse korthaar kattenvachtkleuren zijn lila en blauw. Echter, een bruingekleurde Brits korthaar is relatief zeldzaam om tegen te komen, wat bijdraagt aan haar unieke charme.

Haar vacht is kort en dicht, zonder ondervacht, wat betekent dat een Britse korthaar niet te veel werpt.

Deze kat is erg aangenaam om in de buurt te hebben, omdat ze aanhankelijk, intelligent en gemakkelijk in de omgang is. Dit ras heeft zelfs de neiging om goed overweg te kunnen met andere huisdieren in het huishouden, vooral wanneer het op jonge leeftijd aan hen wordt voorgesteld.

De Britse korthaar geniet van aandacht van haar mensen, maar is niet overdreven aanhankelijk en geniet nog steeds van persoonlijke ruimte.

5. Chausie

Portret van een volwassen bruine kat gewikkeld in een deken liggend op een bank

Speels en extravert, maar tegelijkertijd goedaardig en sociaal, het Chausie-ras is inderdaad een mooie metgezel.

Ondanks het feit dat haar voorouders wilde katten waren, vertoont de Chausie-kat geen wild gedrag, zoals WebMD uitlegt. Eigenlijk is ze een heel lief en loyaal ras.

Toch lijkt ze in zekere zin op een wilde kat, met haar gespierde en slanke lichaam, platte flanken en diepe borst.

Haar vacht is glanzend en kort, en effen bruin is haar typische vachtkleur, samen met zwart en tabby patroon.

6. Havana Bruin

Dit is echt een uniek ras met een opvallende vacht die uitsluitend bruin is, met mahoniehouten ondertonen.

De vacht van de Havana Brown kat is glanzend en glad, kort tot middelgroot. Deze kat is energiek, intelligent en zeer elegant.

Ze staat bekend als zeer loyaal en maakt speciale banden met één persoon voor de rest van haar leven.

Dit ras heeft echt verbazingwekkende kenmerken, maar, helaas is het zeer zeldzaam en moeilijk te vinden. Toch hebben we een lijst met 4 gerenommeerde Havana Brown kattenfokkers, dus misschien wil je het een kans geven!

Onderstaande video toont dit opvallende bruine ras.

7. Coon Maine

De grootste en een van de meest populaire rassen – de Maine Coon – is te zien in tal van vachtkleuren en patronen, waaronder de bruine.

Meestal hebben bruine Maine Coons een tabby vachtpatroon, terwijl deze katten met effen bruine vachtkleuring als zeldzaam worden beschouwd.

Hun zachtaardige en hondachtige persoonlijkheid is iets dat deze grote katten geliefd maakt bij zoveel dierenliefhebbers over de hele wereld.

Enkele van de meest essentiële eigenschappen van het temperament van de Mane Coon zijn gezelligheid, intelligentie en genegenheid.

Deze vriendelijke reus is een geweldige metgezel voor mensen van alle leeftijden, maar ook voor alleenstaanden en gezinnen met kinderen.

8. Oosters Korthaar

Bruin oosters kitten

Dit ras kan een bruine vacht hebben, maar beschikt ook over andere effen kleuren, zoals lila, crème en ebbenhout.

De Oosterse Korthaar is een middelgrote kat met een gladde vacht en een lang lichaam. Ze is erg atletisch en houdt van rennen en springen.

Vanwege haar activiteit moet deze kat veel fysieke activiteit en speelsessies hebben om te voorkomen dat ze zich verveelt en destructief gedrag vertoont.

De Oosterse Korthaar is zeer mensgericht en gedijt bij het ontvangen van veel aandacht van haar eigenaren.

Een ander interessant feit waar toekomstige eigenaren zich bewust van moeten zijn, is dat dit een nogal vocaal ras is dat graag haar emoties communiceert met harde geluiden.

9. Ragamuffin

Bovendien een mooie bruine vacht, Ragamuffin katten kunnen ook tweekleurige vachten hebben, vaak in wit en zwart. Verder zijn tabby- en schildpadpatronen ook mogelijk bij dit ras.

De vacht van deze kat is zacht en pluizig, en hoewel hij vrij lang is, is hij niet gevoelig voor klitten, dus deze kat een paar keer per week borstelen zou voldoende moeten zijn om haarballen en vachtmatten te voorkomen.

Wat hun persoonlijkheid betreft, staat de Ragamuffin bekend als zeer liefdevol en aanhankelijk. Het houdt ervan om in de buurt van hun mensen te zijn en is erg loyaal aan hen.

Laatste gedachten

Bruine kattenrassen zijn niet zo gebruikelijk om te zien, wat, denk ik, veel mensen aantrekkelijk en in aanmerking komend zullen vinden.

Zoals we hadden kunnen zien, kunnen rassen met verschillende vachttypen en persoonlijkheden deze vachtkleuring hebben.

Het belangrijkste is dat deze katachtigen, samen met hun opvallende vachten, ook prachtige eigenschappen hebben die hen wenselijke huisdieren maken.

Ik weet zeker dat ieder van jullie zijn favoriet op deze lijst heeft gevonden!