7 slechtste katten voor mensen met allergieën

Er zijn veel factoren die toekomstige katteneigenaren overwegen. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan grotere katten, zullen anderen meer tevreden zijn met kleine katten. Sommigen zullen specifiek een bepaald ras willen, terwijl anderen niet zoveel belang hechten aan deze factor.

Maar wat het belangrijkste is voor mensen die worstelen met allergieën, is om alle katten te vermijden die symptomen zoals niezen, hoesten, ademhalingsproblemen en huiduitslag bij hen kunnen veroorzaken.

Dus ik geloof dat dit zeer nuttige informatie zal zijn voor alle mensen met een allergie.

Bekijk de 7 slechtste katten voor allergieën.

1. Himalaya Kat

Himalaya kat

De Himalaya is een hybride kat waarvan de ouderrassen de populaire Siamees en Perzisch zijn. Deze kat is aanhankelijk, slim en gemakkelijk in de omgang.

Voor iedereen die op zoek is naar een schootkat – de Himalay is misschien wel een van de beste keuzes! Veel kattenliefhebbers zullen ook de informatie leuk vinden dat dit een vrij goedkoop ras is.

Er is echter een serieus nadeel aan de Himalaya-kat.

Deze katten hebben een hoge huidschilfersproductie en ook een hoog verharingsniveau. Dus, het hebben van een Himalayan in je huis betekent dat je hun haar de hele tijd overal vindt.

Hun lange, dikke vacht werpt continu af, wat betekent dat alle huidschilfers, pollen en stof ook verspreid zijn over je leefomgeving.

Daarom is een Himalaya geen geschikt ras als u of een van uw familieleden last heeft van allergische reacties.

2. Coon Maine

Maine Coon kat

Ik weet zeker dat velen van jullie teleurgesteld zullen zijn door dit ras op de lijst te zien, omdat deze grote kat zo zachtaardig en zachtaardig is en bijna elke kattenliefhebber het graag als huisdier zou willen hebben.

Maine Coons hebben dikke, donzige vachten. We weten allemaal hoeveel katten ervan houden om zichzelf te verzorgen, dus deze katachtigen zullen waarschijnlijk veel van hun tijd besteden aan het verzorgen, wat betekent dat ze alle huidschilfers en Fel d 1-eiwit in hun speeksel op hun vacht zullen verspreiden.

Deze kat produceert een regelmatige hoeveelheid allergie-triggerend eiwit, wat betekent dat alle allergiepatiënten helaas beter op zoek moeten naar een geschikter ras.

3. Noorse Boskat

Noorse boskat

Volgens VCA Animal Hospitals is deze kat een charmeur die graag zijn familie amuseert. Ook is dit ras extreem aanhankelijk, slim en houdt het van het gezelschap van kinderen en andere huisdieren.

Nu moet ik deze prachtige beschrijving bederven door deze kat te karakteriseren als een slechte keuze voor mensen met allergieën.

Van de Noorse Boskat wordt zelfs aangenomen dat hij minder Fel d 1-eiwit produceert dan veel andere rassen, maar deze kat heeft een weelderige dubbele vacht die veel werpt, Het is dus zeer waarschijnlijk dat het allergische reacties veroorzaakt.

4. Perzische kat

Perzische kat

De Perzische kat is een lief, rustig en aanhankelijk ras dat echt een geweldige metgezel is voor mensen van alle leeftijden.

Ondanks hun prachtige temperament maakt de lange vacht van deze katten ze ongewenst voor mensen met een allergie.

Persian Cat Corner legt uit hoe deze katachtigen zeker niet hypoallergeen zijn, en er is een goede kans dat ze allergieën bij mensen naar voren brengen als gevolg van hun lange katten die vaak hoge niveaus van huidschilfers van katten kunnen bevatten, vooral als ze niet genoeg worden gewassen.

Hoewel frequent baden kan helpen bij het verminderen of verspreiden van het Fel d 1-eiwit dat allergische reacties veroorzaakt, is het nog steeds geen goed idee voor mensen met allergieën om met een Perzische te leven.

Volgens B. Bonnet en zijn medewerkers [1], het vaker wassen van de kat kan de hoeveelheid Fel d 1-eiwit op hun huid verminderen, maar het effect duurt niet lang. De hoeveelheid Fel d 1 keert meestal binnen 2 dagen terug naar het oorspronkelijke niveau.

5. Schotse Vouw

Schotse vouwkat

De Scottish Fold is een zeldzaam kattenras dat het best bekend staat om zijn kenmerkende maporen die ze een uilachtig uiterlijk geven. De ongewone oren van deze katten waren het gevolg van een genetische mutatie.

Ik weet zeker dat jullie allemaal verliefd zullen worden op deze schatjes en hun afgeronde gezichten en lichamen, maar helaas, als je te maken hebt met allergieën, kun je dit ras beter overslaan.

Deze katten kunnen zowel korte als lange vachten hebben, maar zelfs die met een kort type hebben een serieuze hoeveelheid haar.

De Scottish Fold is een matige shedder, maar het is waarschijnlijk dat het allergieën bij mensen veroorzaakt.

6. Somalisch

Somalische kat

De Somaliër is een actief, liefdevol en aanhankelijk ras dat graag tijd doorbrengt met hun menselijke ouders, volgens Hill’s Pet.

Met zijn vermogen om leren te misleiden en de neiging om zich met mensen te verbinden, is Somalisch bijna een perfect gezinsdier – als we het niet hebben over gezinnen waarvan de leden lijden aan allergieën.

Somalisch heeft een zachte, fijne en lange dubbele vacht die overmatig verhaart, vooral in het voorjaar wanneer de kat zijn wintervacht kwijtraakt.

Vanwege de lange vacht en overtollige verharing, zal dit ras waarschijnlijk allergenen produceren Dat zal milde tot ernstige symptomen veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

7. Toyger

Iedereen zou zeker het Toyger-ras opmerken tussen vele anderen, dankzij hun wilde tijgerachtige uiterlijk.

Kijk maar naar de onderstaande video met deze geweldige kat!

Deze kat heeft niet alleen een unieke uitstraling, maar is ook speels, vriendelijk en gemakkelijk in de omgang. Maar het is nog steeds een verkeerde keuze voor mensen met een allergie.

De Toyger heeft een korte, dichte vacht. Je verwacht waarschijnlijk dat een kortharige kat minder zal verharen, toch? Nou, dit is niet waar. Katten met een kortere vacht verharen ook.

Deze kat zal door alle seizoenen heen verharen, maar dit zal vooral merkbaar zijn tijdens de herfst en de lente.

U kunt dus beter niet riskeren of de hoge verharingsniveaus van deze kat een allergische reactie bij u zullen veroorzaken, maar eerder op zoek gaan naar een ander ras dat als hypoallergeen wordt beschouwd.

Is er een manier voor mensen met een allergie om met deze katten te leven?

We kunnen zien dat mensen met een allergie de eerder genoemde kattenrassen beter kunnen vermijden. Maar al deze katten zijn zo geweldig en zijn geweldige huisdieren. Dus, is er een manier om de leefruimte nog steeds te delen met deze katachtigen?

Nou, het zou kunnen, maar je moet heel consequent zijn. Het eerste waar u rekening mee moet houden, is hoe ernstig uw kattenallergie is – er is een groot verschil tussen het hebben van milde symptomen en het niet eens goed kunnen ademen met een kat bij u in de buurt!

Je moet ook voorbereid zijn op veel schoonmaken, omdat een stofzuiger een ding wordt dat je elke dag gebruikt, als je besluit om met een van deze katten te leven.

Ook mag je het kitten nooit in de buurt van je bed laten komen. Er kunnen enkele andere dingen zijn die u moet doen, zoals het wegwerken van tapijten, om te voorkomen dat haar en huidschilfers zich door uw huis verspreiden.

Sommige mensen moeten misschien zelfs medicijnen nemen voor allergieën.

Het is dus mogelijk om te leven met een kat die waarschijnlijk een allergische reactie bij je veroorzaakt – je hoeft alleen maar deze beslissing te nemen en deze offers te accepteren.

Waar het op neer komt

Elk van de katten uit deze lijst heeft iets geweldigs aan hun temperament. Maar dit is niet zo relevant voor mensen met een allergie.

Deze rassen worden beschouwd als de slechtste katten voor allergieën, en helaas betekent dit dat je beter naar andere katten moet zoeken, degenen die veel minder kans hebben om allergiesymptomen bij u te veroorzaken.

Hoewel het zelfs mogelijk is om met een van deze katten te leven, vooral als je symptomen mild zijn, en als je voorbereid bent op veel stofzuigen en opofferingen zoals het strikt verbieden van je kat om op je bed of bank te liggen , zou ik nog steeds willen voorstellen dat je deze beslissing niet gemakkelijk maakt.

Ieder van ons raakt heel gemakkelijk en snel gehecht aan een kat, en als je merkt dat het onaangename allergiesymptomen bij je veroorzaakt, heb je een enorm probleem.

Mijn advies aan u zou zijn om een bepaalde hoeveelheid tijd door te brengen met de kat die u van plan bent in uw huis te verwelkomen voor het geval dat, ongeacht welk ras het is. Voor alle andere vragen kunt u het beste een dierenarts raadplegen.