Zijn Kuppies echt? Kunnen een hond en een kat kruisen? – Het schokkende antwoord!

Zelfs lang voor het tijdperk van het internet zijn er verhalen van over de hele wereld verteld over een aantal schijnbaar onmogelijke dingen die op onze planeet gebeuren. Je bent er zeker van dat je hebt gehoord van of zelfs een aantal zeer interessante hybride dieren hebt gezien die het gevolg zijn van het kruisen van bepaalde soorten. Hoewel hybriden een heel echt ding zijn, zijn sommige gewoon ronduit onmogelijk.

Een van die off-the-wall verhalen is die van de kuppy, het hybride nageslacht tussen een kat en een hond. Gelukkig hebben we wetenschappelijke vooruitgang en bewezen feiten aan onze kant om ons te helpen fictie uit non-fictie te verwijderen en we kunnen je verzekeren dat kuppies niet echt zijn.

Hoewel het misschien lijkt alsof het een droom zou zijn die uitkomt voor degenen die in het midden zijn verdeeld tussen een kattenmens of een hondenmens, onze twee favoriete gedomesticeerde aminals kunnen niet kruisen.

3 katten gezichtsverdeler

Waarom honden en katten niet kunnen kruisen

Honden en katten hebben niet alleen verschillende reproductieve anatomie en baltsgedrag, maar ze zijn ook genetisch zeer verschillend van elkaar. Honden hebben 78 chromosomen verdeeld in 39 paren, terwijl katten 38 chromosomen hebben verdeeld in 19 paren, waardoor het onmogelijk is om een kuppy of een ditten te maken.

Simpel gezegd, soorten die verschillend zijn maar nog steeds nauw verwant zijn, hebben dezelfde reeks basenparen die de structuur van DNA vormen, waardoor een hybride mogelijk is. Katten en honden hebben deze gelijkenis in DNA niet, daarom kunnen ze geen nakomelingen produceren.

Het draait allemaal om het DNA

Muilezels zijn een van de meest wijdverspreide en bekende hybride dieren die een kruising zijn tussen een mannelijke ezel en een vrouwelijk paard. Beide dieren behoren tot de paardenfamilie, maar paarden hebben 64 chromosomen, terwijl ezels er slechts 62 hebben. Omdat alle nakomelingen 50% van hun DNA van elke ouder krijgen, blijft de muilezel achter met slechts 63 chromosomen.

Omdat 63 niet gelijkmatig in tweeën kan worden verdeeld, kunnen muilezels geen sperma of eieren produceren die de helft van hun chromosomen dragen. Als ze worden gefokt met een andere muilezel, mist het embryo zeer waarschijnlijk enkele belangrijke stukjes van hun DNA en zullen de nakomelingen niet levensvatbaar zijn.

Sommige nauw verwante soorten hebben echter hetzelfde aantal chromosomen. Met uitzondering van mensen hebben alle andere mensapen in totaal 48 chromosomen die in 24 paren zijn gerangschikt, waardoor het voor deze mensapen gemakkelijker is om te hybridiseren dan in het geval van de ezel en het paard.

dierenarts met een spuit euthanaseert een huisdier
Afbeelding Credit: fukume, Shutterstock

kattenpootverdeler

De feiten achter hybriden

De meeste soorten in het dierenrijk kunnen en zullen om verschillende redenen niet kruisen. Dit is grotendeels te wijten aan de aanzienlijke verschillen in genetica die het onmogelijk maken om dit te doen. Er zijn echter gevallen waarin nauw verwante soorten levensvatbare hybride nakomelingen produceren.

Het aantal chromosomen kan zelfs met een of enkele paren afwijken en nog steeds resulteren in een levensvatbare hybride soort, maar er zijn meestal genetische gevolgen aan dit soort paring. De uitwisseling van genetische informatie tussen twee nauw verwante soorten leidt vaak tot storingen binnen de chromosomen en hybriden zijn om deze reden vaak steriel.

Hybridisatie in de natuurlijke wereld

Veel nauw verwante soorten, zoals leeuwen en tijgers, zijn geografisch gescheiden, waardoor het onmogelijk is voor de twee om te kruisen, maar andere soorten delen hetzelfde bereik en zijn op natuurlijke wijze gehybridiseerd.

Van beloega’s en narwallen is bewezen dat ze kruisen, wat resulteert in de hybride die bekend staat als de narluga die voor het eerst werd ontdekt in Groenland. Grizzlyberen en ijsberen hebben ook in het wild gepaard en hebben wat bekend staat als de grolar bear gecreëerd. Er zijn tal van andere voorbeelden, waaronder planten, insecten en meer die van nature zijn gehybridiseerd.

Mensen zitten vaak achter de paringen van twee verschillende soorten om verschillende redenen. Zo werden muilezels gemaakt als zowel lastdieren als hulp in de landbouw. Ze bezitten de grootte en intelligentie van een paard en de kracht en moed van een ezel.

Veel groenten en fruit die u in de supermarkt koopt, zijn ook opzettelijk gehybridiseerd om de beste eigenschappen van het bestaande fruit naar voren te brengen.

verschillende kattenrassen
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Meest populaire hybride dieren

De kuppy is misschien een hoax die in de loop van de geschiedenis meerdere keren naar voren is gebracht, maar hoewel het niet in de kaarten zit, zijn er hier tal van andere indrukwekkende hybriden.

Hier is een lijst met de meest populaire hybride dieren die het gevolg zijn van interspecies-paringen:


 • Savannah Kat (Serval + Huiskat)

 • Bengaalse kat (Aziatische luipaardkat + huiskat)

 • Liger (Mannelijke Leeuw + Vrouwelijke Tijger)

 • Tigon (Mannelijke Tijger + Vrouwelijke Leeuw)

 • Jaglion (Mannelijke Jaguar + Vrouwelijke Leeuw)

 • Leopon (Mannelijke Luipaard + Vrouwelijke Leeuw)

 • Wolf-hybride (Wolf + Huishond)

 • Coywolf (Coyote + Wolf)

 • Grolar Bear (Grizzly Beer + Ijsbeer)

 • Cama (Kameel + Lama)

 • Muilezel (Mannelijke Ezel + Vrouwelijk Paard)

 • Hinny (Vrouwelijke Ezel + Mannelijk Paard)

 • Zorse (Mannelijke Zebra + Vrouwelijk Paard)

 • Zonkey (Mannelijke Ezel + Vrouwelijke Zebra)

 • Beefalo (Buffel + Binnenlandse Koe)

 • Dzo (Yak + Huiskoe)

 • Zubron (Bizon + Gedomesticeerde Koe)

 • Wholphin (Mannelijke Valse Orka + Vrouwelijke Tuimelaars)

 • Narluga (Narwal + Beluga)

3 katten gezichtsverdeler

Katten met hondachtige eigenschappen (en vice versa)

Kuppies zijn te mooi om waar te zijn en je enige kans op een dosis Catdog is door de oude Nickelodeon-show aan te zetten, dus waar laat dat je? Welnu, als u op zoek bent naar een hond of kat die enkele van de eigenschappen van de tegenovergestelde soort aanneemt, zijn er enkele rassen aan beide zijden die u zou kunnen overwegen.

De 7 kattenrassen die zich het meest als honden gedragen

1. Maine Coon

Kunnen katten slechte energie voelen
Afbeelding Credit: Kreminska, Shutterstock

De Maine Coon is een van de meest populaire kattenrassen en is een geweldige keuze voor eigenaren die op zoek zijn naar een kat met hondachtige eigenschappen. Ze staan bekend als zachte reuzen, ze zijn erg speels, vriendelijk en knuffelig en zullen soms zelfs een spelletje apporteren met je spelen.

thematische pauze

2. Lappenpop

blauwogige ragdoll kat
Afbeelding Credit: tativophotos, Shutterstock

De schattige Ragdoll is een zeer volgzaam kattenras dat graag socialiseert, speelt en genegenheid opneemt. Het zijn klittenbandkittens die vol liefde en vertrouwen zijn voor hun mensen Ze hebben er geen probleem mee om hun eigenaren door het huis te volgen. Ze blijven ook graag dicht bij de grond in plaats van baars zoals de meeste andere kattenrassen.

thematische pauze

3. Manx

chinchilla zilveren manx kat
Afbeelding Credit: applevinci, Shutterstock

Manx staat niet alleen bekend om hun gebrek aan staart, maar ook om hun liefde voor mensen en komen meestal wanneer ze worden gelokt. Ze kunnen meestal goed overweg met kinderen en andere huisdieren en zullen hoogstwaarschijnlijk de controle houden over de muizenpopulatie in uw huis.

thematische pauze

4. Bengalen

Bengaalse kat die aan het raam loopt
Afbeelding Credit: Vikki, Pexels

De Bengaal zelf is een hybride soort. Deze combinatie van de Aziatische luipaardkat en een huiskat is over het algemeen erg lief en liefdevol, maar kan ook afstandelijk zijn voor vreemden. Ze raken gehecht aan hun eigenaren en zullen gedijen op veel lichaamsbeweging en verschillende activiteiten. Ze zijn geen ras dat voor iedereen bedoeld is, maar ze hebben wel een aantal hondachtige eigenschappen.

thematische pauze

5. Savannah Kat

Savannah kat
Afbeelding Credit: Lindasj22, Shutterstock

Een andere hybride soort is de Savannah Cat. Ze hebben speelse persoonlijkheden en hebben de neiging om extreem avontuurlijk te zijn. In tegenstelling tot de meeste andere katten, houden ze ervan om in het water te spelen, kunnen ze worden getraind om aan de lijn te lopen en kunnen ze zelfs worden getraind om te apporteren.

thematische pauze

6. Birmaans

Europese birmese kat
Afbeelding Credit: Mikael Moiner, Flickr

De Birmezen zullen niet alleen je hart doen smelten met hun schattige uiterlijk, maar ook met hun liefdevolle, hondachtige persoonlijkheden. Deze katten zullen niet te ver van je zij afdwalen en zullen de eersten zijn die in je schoot kruipen voor wat knuffels en huisdieren.

thematische pauze

7. Abessinisch

Abessijnse kat die in toren zit
Afbeelding Credit: Darya Lavinskaya, Shutterstock

Dit ras hunkert naar mensen en zal zelfs naar je toe komen als je wordt geroepen. Ze zullen hun eigenaren vaak begroeten bij de deur en kunnen zelfs een beetje beschermend zijn tegen vreemden. Abessijn is een ander kattenras dat zo vriendelijk is dat ze meestal goed overweg kunnen met kinderen en andere dieren.

kattenpootverdeler

De 7 honden die bekend staan om katachtige kenmerken

1. Basenji

Basenji liggend op gras
Afbeelding Credit: Verbitskaya Juliya, Shutterstock

De beruchte schorsloze Basenji spint misschien niet, maar is zeer wendbaar en stil. Ze staan erom bekend dat ze meer katachtig zijn dan de meeste andere honden. Ze kunnen ook afstandelijk zijn en een zeer koppige inslag hebben. Als de Basenji het heeft hun wJa, ze zullen alleen naar je luisteren als ze daar zin in hebben.

thematische pauze

2. Chow Chow

chow chow hond in het gras
Afbeelding credit: Flower_Garden, Shutterstock

De Chow Chow is een grote hond, dus hij lijkt misschien meer op een leeuw dan op een huiskat, maar ze hebben enkele katachtige eigenschappen die het vermelden waard zijn. Dit ras is notoir schoon en gemakkelijk te zindelijk, net als een kat. Ze zijn ook koppig en eigenzinnig, wat eigenschappen zijn waar katten geen vreemden aan zijn. Dit is een krachtig hondenras met een unieke persoonlijkheid, dus ze zijn het meest geschikt voor eigenaren die ervaring hebben met het ras.

thematische pauze

3. Papillon

papillon in het najaar
Afbeelding Credit: AndyBir, Shutterstock

Dit kleine speelgoedras uit Japan is erg nieuwsgierig, behendig en zal graag op je schoot kruipen, net als de meeste katten. Dit ras is meestal erg extravert en gelukkig en zal het ook goed doen in een huis met katten.

thematische pauze

4. Shiba Inu

Shiba Inu Hond
Afbeelding Credit: Mabel Amber, Pixabay

Shiba Inu heeft een reputatie voor zindelijkheidstraining snel en gemakkelijk. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren, maar zijn meestal afstandelijk tegenover anderen. Ze hebben ook een onafhankelijke streep die je aan een kat zal doen denken.

thematische pauze

5. Windhond

Italiaanse Windhond in gras
Afbeelding Credit: Alexandra Morrison Photo, Shutterstock

Windhonden staan misschien bekend om hun snelheid, maar ze doen niets liever dan een goede ouderwetse couch potato zijn. Deze honden zijn stil en hebben niet veel oefeningen nodig. Ze doen het meestal geweldig in appartementen en kleinere huizen, terwijl de meeste honden van hun grootte dat niet doen.

thematische pauze

6. Manchester Terriër

Manchester Terrier sluit up_Pixabay
Afbeelding Credit: Pixabay

De Manchester Terrier neemt de mousing voor je over als je geen kat hebt. Deze honden zijn klein, atletisch en sierlijk en houden van jagen. Net als een andere soort die we allemaal kennen en liefhebben.

thematische pauze

7. Whippet

whippet in het veld

Net als de Greyhound is de kleinere Whippet een ander ras dat bekend staat om racen en dat ook een liefhebber is van banken. Opkrullen en gaan slapen is hun favoriete tijdverdrijf. Ze kunnen ook goed overweg met katten, dus het is een win-win.

garen ball divider

Conclusie

Kuppies zijn niet echt omdat honden en katten niet kunnen kruisen. Er zijn veel lange verhalen, hoaxes en april fool’s grappen geweest, maar geen enkele hoeveelheid verhalen of internetgeruchten zou een mix als deze kunnen maken. Hybriden bestaan wel, maar alleen tussen nauwer verwante soorten. Zou de beruchte kuppy kunstmatig kunnen worden geproduceerd in een geheim laboratorium op een eiland ergens? De wereld zal het misschien nooit weten.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: AJR_photo, Shutterstock