Zijn Bobcats geweldige huisdieren?

De bobcat (Lynx rufus), ook bekend als de rode lynx in Noord-Amerika, is een soort kleine wilde kat. De bobcat is de kleinste van vier verwante lynxsoorten (de andere drie zijn de Canadese lynx, Euraziatische lynx en Iberische lynx).

Met hun korte, gevlekte vachten en getufte oren lijken bobcats veel op onze huiskatten, hoewel ze een beetje groter zijn dan de meeste huiskatten. Mannelijke bobcats gemiddeld ongeveer 20 pond, hoewel ze maar liefst 40 pond kunnen wegen. Vrouwelijke bobcats gemiddeld ongeveer 15 pond, maar kunnen tot 33 pond wegen.

Sommige mensen beweren dat bobcats goede huisdieren zijn, zolang je ze maar op jonge leeftijd mee naar huis neemt en ze goed opvoedt. Het bezitten van een wilde kat klinkt leuk, maar is het een goed idee? Zijn bobcats echt geweldige huisdieren? Het korte antwoord is nee, maar laten we eens kijken naar de kattenfamilie om te leren wat bobcats anders maakt dan huiskatten en minder geschikt als huisdier.

Wilde katten versus huiskatten

Met uitzondering van de sneeuwluipaard kunnen alle leden van de kattensubfamilie Pantherinae brullen maar niet spinnen.

Alle katten, zowel wilde als gedomesticeerde, behoren tot dezelfde familie: Felidae. De familie Felidae is verder onderverdeeld in twee onderfamilies, Pantherinae en Felinae.

De onderfamilie Pantherinae bevat zeven grote kattensoorten, die zijn ingedeeld in twee geslachten, Panthera en Neofelis. Het geslacht Panthera omvat vijf grote kattensoorten: de leeuw (Panthera leo), tijger (Panthera tigris), jaguar (Panthera onca), luipaard (Panthera pardus), en sneeuwluipaard (Panthera uncia). Het geslacht Neofelis omvat twee soorten: de nevelpanter op het vasteland (Neofelis nebulosa) en Sunda nevelpanter (Neofelis diardi).

De onderfamilie Felinae bevat veel verschillende soorten kleinere wilde katten, waaronder veel die u misschien kent, zoals de Afrikaanse wilde kat (Felis Lybica), Aziatische gouden kat (Catopuma temminckii), rode lynx (Lynx rufus),caracal (Caracal caracal), cheeta (Acinonyx jubatus), poema of bergleeuw (Puma concolor), moeraskat (Felis chaus), luipaard kat (Prionailurus bengalensis), ocelot (Leopardus pardalis), en serval (Leptailurus serval). Ook in de onderfamilie Felinae zit onze huiskat (Felis catus).

Behalve de sneeuwluipaard kunnen alle leden van de onderfamilie Pantherinae brullen maar niet spinnen. Aan de andere kant kunnen leden van de onderfamilie Felinae spinnen, maar niet brullen. Dit komt omdat Pantherinae-katten een flexibel tongbeen hebben, een klein bot in de keel dicht bij het strottenhoofd. Felinae-katten daarentegen hebben benige hyoids.

Zijn Bobcats gerelateerd aan huiskatten?

Hoewel bobcats en huiskatten nauw verwant zijn, zijn ze gedragsmatig heel verschillend.

Omdat ze lid zijn van dezelfde onderfamilie, zijn bobcats en huiskatten enigszins nauw verwant. Dit kan je doen denken dat bobcats gemakkelijk kunnen worden getemd en opgevoed als huisdieren. Houd er echter rekening mee dat de onderfamilie Felinae ook andere katten bevat die nauw verwant zijn aan huiskatten, maar duidelijk ongeschikt zijn als huisdieren, waaronder cheeta’s, poema’s en caracals.

Bovendien, hoewel verwant, zijn bobcats en huiskatten heel verschillend. Er zijn gevallen geweest van bobcats die paren met huiskatten, maar er is zelfs geen nakomeling tussen bobcats en gedomesticeerde katten gedocumenteerd, wat suggereert dat het waarschijnlijk is dat deze twee soorten niet kunnen kruisen.

Zijn Bobcats geweldige huisdieren?

Natuuropvoeders raden ten zeerste af om bobcats als huisdier op te voeden.

Je hebt misschien gelezen over mensen die bobcat-kittens hebben gered en ze nu als huisdier houden, of je hebt misschien een video op sociale media gezien met een schattige baby bobcat of majestueuze volwassen bobcat en dacht dat het misschien spannend zou zijn om er een als huisdier te houden. Hoewel sommige mensen zeker bobcats voor huisdieren opvoeden, raden natuuropvoeders deze praktijk om vele redenen ten zeerste af.

Eerst en vooral zijn bobcats, of ze nu in het wild leven of in een dierentehuis zijn opgegroeid, onvoorspelbaar en gevaarlijk. Het zijn wilde dieren met instincten die op elk moment kunnen opduiken, inclusief agressief gedrag.

Zelfs bobcats die sinds de vroege kittentijd door mensen met de hand zijn grootgebracht, kunnen hun wilde kant ontketenen. Deze strong dieren hebben krachtige kaken en scherpe tanden en klauwen. Zelfs slechts één hap of veeg kan ernstige schade aanrichten.

Bobcats zijn ook extreem territoriaal en rommelig. Ze zijn niet gemakkelijk zindelijk om kattenbakken te gebruiken zoals huiskatten dat zijn, en kunnen veel schade aanrichten aan uw huis wanneer ze normaal bobcatgedrag vertonen, zoals krabben om feromonen en visuele territoriale markeringen achter te laten, urine spuiten en in huis poepen. Om deze redenen kunnen bobcats buitenverblijven nodig hebben in plaats van als huisdier in uw huis te leven.

Als u een bobcat als huisdier houdt, kunt u het moeilijk hebben om een dierenarts te vinden die bereid is om ze te behandelen en te behandelen als ze gewond of ziek worden. Misschien moet u uw toevlucht nemen tot het vinden van een dierenarts voor wilde dieren die exotische katten behandelt, wat duur kan zijn en misschien ver van uw huis is.

Het kan ook moeilijk en duur zijn om een bobcat te voeren, die een zeer specifiek, gespecialiseerd dieet nodig heeft, mogelijk inclusief rauw vlees, in plaats van kattenvoer uit de dierenwinkel.

Ten slotte zijn alle wilde dieren, inclusief bobcats, gelukkiger in het wild. In tegenstelling tot huiskatten, die al duizenden jaren gelukkig met mensen leven, zijn bobcats niet bedoeld om samen te leven met mensen. Ze kunnen hun natuurlijke instincten niet volledig uiten als ze niet in het wild leven.

Is het zelfs legaal om een Bobcat als huisdier te houden?

Afhankelijk van in welke staat je woont, kan het bezitten van wilde dieren zoals bobcats illegaal zijn. In een paar staten kunt u wilde dieren als huisdier houden, maar mogelijk moet u een speciale vergunning of vergunning aanvragen.

Sommige staten verbieden specifiek het bezit van wilde dieren, waaronder bobcats. Sommige staten hebben geen wetten op het boek, dus het kan legaal zijn, maar het betekent nog steeds niet dat het een goed idee is.

Kattenrassen die er wild uitzien

Sommige kattenrassen hebben een wild uiterlijk, maar gedragen zich net als elke huiskat.

Laten we zeggen dat je van het exotische uiterlijk van een bobcat houdt, maar weet dat het het beste is om een wilde soort zoals de bobcat niet als huisdier te houden. Je zult blij zijn om te weten dat er verschillende gedomesticeerde kattenrassen zijn ontwikkeld die er alleen wild uitzien en uitstekende huisdieren zijn.

De onderstaande hybriden zijn volledig gevestigde rassen die worden geaccepteerd door The International Cat Association (een internationaal register van kattenrassen voor alle rassen) en zijn ver verwijderd van hun wilde verwanten. Sommige van de onderstaande rassen zijn gemaakt met behulp van hybride rassen en binnenlandse rassen, dus ze zien er exotisch uit, maar hebben heel weinig wild bloed.

Het is gemakkelijk om een exotisch huisdier te hebben in uiterlijk dat zachtaardig is en gewend aan het leven met mensen. Als u op zoek bent naar een nieuw huisdier, zijn hier enkele gedomesticeerde kattenrassen die er wild uitzien, maar zich net als normale gedomesticeerde dieren gedragen:

#1 Pixie-Bob

Ras overzicht

Pixie-Bob

Oorsprong:

?

Waar dit ras voor het eerst werd opgericht.


Verenigde Staten, Afrika

Pixie-Bob

Hoogte:

?

De typische volwassen lengte bij individuen van dit ras. Hoogte wordt gemeten van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voorpoten.


10″-12″

Pixie-Bob

Volwassen gewicht:

?

Het typische volwassen gewichtsbereik van dit kattenras.


8-18 pond

Pixie-Bob

Levensduur:

?

De gemiddelde levensduur van het ras. Hoewel de levensverwachting redelijk consistent is voor alle kattenrassen, hebben sommige rassen de neiging om korter of langer te leven dan andere.


13-16 jaar

Hoewel sommige mensen beweren dat de Pixie-Bob is gemaakt door een bobcat te kruisen met een huiskat, is dit niet waar. Het ras werd opgericht met een grote, klassiek gedessineerde mannelijke kat met een korte staart en een andere gedomesticeerde vrouwelijke kat. Een kitten uit het nest, genaamd Pixie, had een roodachtig-fawn vacht en een wilde blik.

De eigenaar van dit kitten was zo gecharmeerd van haar uiterlijk dat ze probeerde een ras van bobtailed kat met een wild uiterlijk te creëren. De Pixie-Bob is liefdevol, actief en sociaal en is beschreven als hondachtig.

#2 Serengeti

Ras overzicht

Serengeti

Oorsprong:

?

Waar dit ras voor het eerst werd opgericht.


Verenigde Staten

Serengeti

Hoogte:

?

De typische volwassen lengte bij individuen van dit ras. Hoogte wordt gemeten van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voorpoten.


8″- 10″

Serengeti

Volwassen gewicht:

?

Het typische volwassen gewichtsbereik van dit kattenras.


8-15 pond

Serengeti

Levensduur:

?

De gemiddelde levensduur van het ras. Hoewel de levensverwachting redelijk consistent is voor alle kattenrassen, hebben sommige rassen de neiging om korter of langer te leven dan andere.


8-12 jaar

De Serengeti is gemaakt om veel op de wilde Afrikaanse serval te lijken, maar het ras bevat heel weinig wild bloed. De Serengeti is ontwikkeld met behulp van Bengalen en Oosterse Kortharen. De zeer kleine hoeveelheid wild kattenbloed in de Serengeti komt van de Bengaal, die zelf is gemaakt met behulp van de Aziatische luipaardkat.

Het ras is zelfverzekerd en vriendelijk en houdt ervan om hun mensen door het hele huis te volgen. Ze houden van rennen en klimmen en zijn erg spraakzaam.

Lees ook: 12 zeldzame vachtkleuren en -patronen bij katten

#3 Chausie

Ras overzicht

Chausie

Oorsprong:

?

Waar dit ras voor het eerst werd opgericht.


Egypte, Zuid-Azië

Chausie

Hoogte:

?

De typische volwassen lengte bij individuen van dit ras. Hoogte wordt gemeten van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voorpoten.


14″-18″

Chausie

Volwassen gewicht:

?

Het typische volwassen gewichtsbereik van dit kattenras.


12-25 pond

Chausie

Levensduur:

?

De gemiddelde levensduur van het ras. Hoewel de levensverwachting redelijk consistent is voor alle kattenrassen, hebben sommige rassen de neiging om korter of langer te leven dan andere.


10-15 jaar

De Chausie (uitgesproken als chow-see) is een hybride ras dat in de jaren 1990 werd gecreëerd door het fokken van de junglekat en huiskatten. De jungle kat (Felis chaus) is een kleine wilde kat met zanderige, roodbruine of grijze vacht.

De Chausie is verkrijgbaar in drie kleurpatronen: bruin getikte tabby, effen zwart en grijnzende tabby, een uniek kleurenpatroon dat is geërfd van de junglekat. De Chausie is actief, atletisch, speels, sociaal en aanhankelijk.

#4 Savannah

Ras overzicht

Savannah

Oorsprong:

?

Waar dit ras voor het eerst werd opgericht.


Verenigde Staten

Savannah

Hoogte:

?

De typische volwassen lengte bij individuen van dit ras. Hoogte wordt gemeten van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voorpoten.


12″- 14″

Savannah

Volwassen gewicht:

?

Het typische volwassen gewichtsbereik van dit kattenras.


15-28 pond

Savannah

Levensduur:

?

De gemiddelde levensduur van het ras. Hoewel de levensverwachting redelijk consistent is voor alle kattenrassen, hebben sommige rassen de neiging om korter of langer te leven dan andere.


18-20 jaar

De Savannah is een hybride ras dat is ontwikkeld met behulp van de Afrikaanse serval en huiskatten. De serval (Leptailurus serval), is een kleine wilde kat afkomstig uit Afrika met een slank lichaam, een klein hoofd en grote oren. De Savannah is nieuwsgierig, extravert en assertief. Het ras speelt graag in water en heeft veel beweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig te zijn.

Lees ook: 11 dingen die je niet wist over Savannah Cats

#5 Bengalen

Ras overzicht

Bengalen

Oorsprong:

?

Waar dit ras voor het eerst werd opgericht.


Verenigde Staten

Bengalen

Hoogte:

?

De typische volwassen lengte bij individuen van dit ras. Hoogte wordt gemeten van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voorpoten.


14″-18″

Bengalen

Volwassen gewicht:

?

Het typische volwassen gewichtsbereik van dit kattenras.


12-22 pond

Bengalen

Levensduur:

?

De gemiddelde levensduur van het ras. Hoewel de levensverwachting redelijk consistent is voor alle kattenrassen, hebben sommige rassen de neiging om korter of langer te leven dan andere.


10-15 jaar

De Bengaal is een ander hybride ras dat is ontwikkeld door het fokken van huiskatten met de Aziatische luipaardkat (Prionailurus bengalensis), waarvan het ras zijn prachtige vachtpatroon heeft geërfd dat uniek is onder alle binnenlandse kattenrassen.

Sommige Bengaalse jassen hebben speciale vlekken die rozetten worden genoemd, die vergelijkbaar zijn met de markeringen op luipaarden, jaguars en ocelots. Bengalen zijn actief, zelfverzekerd, nieuwsgierig en aanhankelijk met hun menselijke familie.

Lees ook: 5 Belangrijke Facts dingen om in gedachten te houden voordat u een Bengaalse kat krijgt

#6 Toyger

Ras overzicht

Toyger

Oorsprong:

?

Waar dit ras voor het eerst werd opgericht.


Verenigde Staten

Toyger

Hoogte:

?

De typische volwassen lengte bij individuen van dit ras. Hoogte wordt gemeten van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voorpoten.


8″- 10″

Toyger

Volwassen gewicht:

?

Het typische volwassen gewichtsbereik van dit kattenras.


7-15 pond

Toyger

Levensduur:

?

De gemiddelde levensduur van het ras. Hoewel de levensverwachting redelijk consistent is voor alle kattenrassen, hebben sommige rassen de neiging om korter of langer te leven dan andere.


12-15 jaar

De Toyger is gemaakt om eruit te zien als een miniatuurtijger, maar dit ras heeft heel weinig wild bloed. Het werd ontwikkeld met behulp van een huiskat, een Bengaal en een straatkat uit India. Het resultaat was een kat met een gedurfd verticaal gestript patroon en cirkelvormige markeringen op het hoofd, net als wat er in de tijger wordt gevonden.

De zeer kleine hoeveelheid wilde kattenbloed in de Toyger komt van de Bengalen, die zelf is gemaakt met behulp van de Aziatische luipaardkat. De Toyger is relaxt, intelligent en gemakkelijk te trainen. Het ras houdt van mensen en is uitzonderlijk vriendelijk.

Lees ook: 7 exotische kattenrassen die op luipaarden lijken

Veelgestelde vragen

Kan een bobcat getemd worden?

Het temmen van een bobcat is iets dat over het algemeen gebeurt wanneer iemand een jonge bobcat als kitten redt en zorg en socialisatie biedt. Hoewel bobcats die zijn opgegroeid met kittens kunnen leren leven met mensen, is het nog steeds een wilde katachtige en kan het onvoorspelbaar en zelfs gevaarlijk zijn. Het temmen van een bobcat is geen praktijk die wordt aanbevolen door natuurexperts.

Gaat een bobcat achter een persoon aan?

Wilde bobcats aanvallen op mensen zijn uiterst zeldzaam. Bobcats vermijden mensen waar mogelijk, en als ze een ongeplande aanloop hebben met een mens, is hun eerste instinct om te rennen. Dat gezegd hebbende, elk wild dier, inclusief bobcats, kan gevaarlijk zijn als het in het nauw wordt gedreven.

Kan een bobcat paren met een huiskat?

Hoewel bobcats en huiskatten met elkaar kunnen paren, is er zelfs geen nakomeling tussen bobcats en gedomesticeerde katten gedocumenteerd. Dit suggereert dat het waarschijnlijk is dat deze twee soorten niet kunnen kruisen.

Zijn bobcats moeilijk te verzorgen?

Exotische dieren zoals bobcats zijn erg moeilijk te verzorgen. Ze zijn territoriaal en rommelig en zullen urine spuiten, in de open lucht poepen en meubels en andere objecten krabben om hun territorium zichtbaar te markeren. Bobcats zijn carnivoren en moeten speciale diëten eten, die duur en moeilijk te verkrijgen kunnen zijn. Het kan ook moeilijk zijn om een dierenarts te vinden die in staat en bereid is om een wild dier als een bobcat te behandelen, wat stressvol kan zijn in het geval dat het dier medische zorg nodig heeft.