Earthborn Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De We’re All About Cats-classificatie van Earthborn op wat belangrijk is

We hebben Earthborn geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.2/10

We geven Earthborn kattenvoer een 43 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over Earthborn

Earthborn Holistic is eigendom van Midwestern Pet Foods, een in de VS gevestigd bedrijf dat in 1926 begon als een maalbedrijf en volgens Petful in de jaren 1940 begon met het maken van dierenvoeding.

Midwestern Pet Foods is nu in zijn vierde generatie van familiebezit en opereert als een dochteronderneming van Nunn Milling Company Inc. Naast Earthborn Holistic bezit en produceert het bedrijf verschillende merken voor dierenvoeding, waaronder Pro Pac, Sportmix en Wholesomes.

Inkoop en productie

Earthborn kattenvoer wordt voornamelijk gemaakt van ingrediënten uit de VS. Uitzonderingen op deze regel zijn lamsmeel uit Australië of Nieuw-Zeeland, lijnzaad geteeld in Canada en mogelijk sommige vitamines, mineralen of aminozuren uit China.

Earthborn Holistic dry foods worden gemaakt in eigen faciliteiten in de Verenigde Staten. Midwestern Pet Foods bezit en exploiteert faciliteiten in Illinois, Indiana, Oklahoma en New York. Deze productiefaciliteiten zijn goedgekeurd voor verkoop aan de Europese Unie, Rusland, Israël, Australië en andere landen met strenge importvoorschriften. Ze zijn HACCP-goedgekeurd en FDA-geïnspecteerd.

De productie van natvoer door Earthborn Holistic is uitbesteed aan US Pet Nutrition, een dochteronderneming van de Thai Union Group.

Is earthborn kattenvoer teruggeroepen?

In maart 2021 kondigde de FDA aan dat Midwestern Pet Foods een vrijwillige terugroepactie van tal van merken uitbracht, waaronder Earthborn Holistic. De terugroepactie werd ingegeven door mogelijke salmonellabesmetting van producten die worden geproduceerd in de productiefaciliteit van het bedrijf in Monmouth, Illinois.

Deze aankondiging kwam maanden nadat Midwestern Pet Foods een terugroepactie had uitgegeven vanwege aflatoxine schimmelbesmetting in voedingsmiddelen gemaakt in de faciliteit van het bedrijf in Oklahoma.

Hoewel het geen invloed had op Earthborn Holistic, was deze aflatoxine schimmelverontreiniging een ernstige zorg voor consumenten die andere merken kochten die door dit bedrijf werden vervaardigd. Vanaf een rapport van januari 2021 was de FDA op de hoogte van 110 huisdieren die waren overleden en meer dan 200 die ziek werden na het eten van aangetast voedsel.

Welke soorten kattenvoer biedt Earthborn aan?

De Earthborn Holistic kattenvoer line-up omvat zowel nat als droogvoer. Hun droogvoerselectie is beperkt tot drie producten. Alle behalve Feline Vantage™ zijn graanvrij.

De selectie nat kattenvoer van het merk is groter, inclusief een verscheidenheid aan graanvrij voedsel in blikjes of zakjes.

Hun vlees-eerste recepten zijn gemaakt zonder maïs, soja, tarwe of dierlijke bijproducten. Ze zijn vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Earthborn Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Earthborn Holistic Chicken Catcciatori Graanvrij Natuurlijk volwassen ingeblikt kattenvoerBekijk op Chewy View op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit populaire eten is eenvoudig en eenvoudig. Met uitzondering van het aardappelgehalte van Chicken Catcciatori, volgt het dezelfde receptblauwdruk die wordt gebruikt door merken als Weruva en Tiki Cat.

Kippenbouillon is het eerste ingrediënt, gevolgd door versnipperd kippenvlees. Het derde ingrediënt is aardappel, die het koolhydraatgehalte van het voedsel verhoogt zonder significante voedingswaarde toe te voegen.

Het voedsel bevat zonnebloemolie als primaire vetbron. Hoewel het niet schadelijk is voor katten, zijn zonnebloemolie en andere plantaardige vetten niet optimaal voor obligate carnivoren. We zien liever dierlijke vetten op de ingrediëntenlijst.

Het voedsel is ingedikt met guargom. Hoewel guargom geen essentieel ingrediënt is in kattenvoer en zeker niet geschikt is voor soorten, lijkt het geen harmfu te zijnl.

Na de primaire ingrediënten bevat het recept een verscheidenheid aan essentiële vitamines, mineralen en aminozuren.

Over het algemeen is Earthborn Holistic Chicken Catcciatori een op vlees gebaseerd voedsel met een hoog eiwit-, laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Het heeft 70 calorieën in elk 3-ounce blikje of 23 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Aardappelen, Zonnebloemolie, Natuurlijke Aroma’s, Tricalciumfosfaat, Guargom, Zout, Kalium, Chloride, Taurine, Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Niacine, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Vitamine B12 Supplement, Mangaaneiwitaat, Kopereiwitaat, Vitamine A-supplement, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Biotine, Natriumseleniet, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 61.14%

Vet: 29.69%

Koolhydraten: 9.17%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelen, Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrijwel vrij van plantaardige eiwitten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Gemaakt met genoemd vlees in plaats van bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Carrageenvrij

Tegens

 • Bevat aardappelen
 • Hoog koolhydraatgehalte in vergelijking met andere natte voedingsmiddelen

Earthborn Holistic Monterey Medley Graanvrij Natuurlijk Ingeblikte Katten - Kittenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Skipjack tonijn lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit ingeblikt voedsel bestaat uit dikke, schilferige vis in een ingedikte visbouillon.

Visbouillon is het eerste ingrediënt, gevolgd door gestreepte tonijn. Deze soort is relatief klein en is de variëteit die je in het gemiddelde blikje tonijn voor mensen vindt. Skipjack wordt gevolgd door makreel, een naam die wordt toegepast op meer dan 30 soorten oceaanvissen. Hoewel verschillende vissoorten de naam delen, hebben alle makreel gedeelde kenmerken. Als voedsel zijn ze vrij vettig en rijk aan omega-3-vetzuren.

Aardappelen verschijnen als het vierde ingrediënt. Katten eten van nature geen planten en hoog-glycemische groenten zoals aardappelen zijn een bijzonder soort-ongepaste optie.

Het voedsel bevat zonnebloemolie als vetbron. Idealiter zouden dierlijke vetbronnen de overhand hebben op plantaardige vetten. Het is gestabiliseerd met guargom, een natuurlijk verdikkingsmiddel. Net als aardappelen en zonnebloemolie is guargom niet geschikt voor soorten, maar het is ook niet per se schadelijk.

Het voedsel bevat een sporenhoeveelheid “natuurlijke smaken”, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel en wordt toegevoegd om smaak te geven en de smakelijkheid van het voedsel te vergroten.

De ingrediëntenlijst eindigt met de standaard reeks vitamines, mineralen en aminozuren die nodig zijn om elke maaltijd qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd te maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten, laag in vet en laag in koolhydraten.

Het voedsel heeft 22 calorieën per ounce of 66 calorieën in elk 3-ounce blikje.

Ingrediënten

Visbouillon, Skipjack tonijn, makreel, aardappelen, zonnebloemolie, natuurlijke aroma’s, tricalciumfosfaat, guargom, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, ijzerproteïnaat, zinkproteïne, niacine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, vitamine B12-supplement mangaanproteïne, koperproteïne, vitamine A-supplement, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, natriumseleniet, biotine, vitamine D3-supplement, foliumzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex (Bron van vitamine K), kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 71.19%

Vet: 28.81%

Ingrediënten die we leuk vonden: Skipjack Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelen, Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt met dierlijke eiwitbronnen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Geen carrageen

Tegens

 • Voornamelijk gemaakt van vis, wat niet ideaal is voor katten
 • Bevat verschillende soorten-ongepaste ingrediënten

Earthborn Holistic Primitive Feline Grain-Free Natural Dry Cat &Kitten Food

Bekijk op Chewy View op Amazon Bekijk op PetFlow

Kalkoenmeel en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Earthborn Holistic’s populaire graanvrije droogvoer is een vleesrijk product dat de gebruikelijke maïs, soja en tarwe nixt ten gunste van meer trendy erwten, erwtenzetmeel en erwteneiwit.

Maar is het beter dan het gemiddelde droogvoer? Laten we de ingrediëntenlijst eens nader bekijken.

Het eerste ingrediënt is kalkoenmeel, dat is kalkoen met water en vet verwijderd. Het is een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Kalkoenmeel wordt gevolgd door een ander eiwitconcentraat – kippenmeel.

Na deze vleesingrediënten bevat het voedsel erwten en een paar erwtenderivaten, waaronder erwtenzetmeel, erwteneiwit en erwtenvezels. Deze ingrediënten helpen het voedsel te binden terwijl het eiwit-, vezel- en koolhydraatgehalte wordt verhoogd.

Kippenvet is de primaire vetbron van het voedsel. Het is goed om te zien dat een dierlijk vet prominent op de ingrediëntenlijst staat. Dierlijk vet heeft een rijk vetzuurprofiel dat geschikt is voor carnivoren.

Over vetzuren gesproken, het voedsel bevat lijnzaad. Hoewel lijnzaad een goede bron van omega-3 vetzuren is voor mensen, hebben katten de vetzuren in dierlijk vet nodig en kunnen ze het type in lijnzaad niet gebruiken.

Het voedsel bevat gedroogde eieren en een kleine hoeveelheid Pacifisch wijtingmeel als extra bronnen van dierlijke eiwitten.

Voordat we een reeks vitamines, mineralen en aminozuren bereiken, bevat de ingrediëntenlijst kleine hoeveelheden appels, bosbessen, veenbessen, wortels en spinazie. Earthborn Holistic zegt dat deze ingrediënten antioxidanten en andere voedingsstoffen bieden om een gezond immuunsysteem te ondersteunen.

Ten slotte bevat de ingrediëntenlijst een lange reeks vitamines, mineralen en aminozuren. Het eindigt met probiotica om de spijsvertering en de immuunfunctie te ondersteunen.

Over het algemeen is dit een vleesrijk voedsel met een hoog eiwitgehalte, matig vet en een matig koolhydraatgehalte. In vergelijking met andere droge voedingsmiddelen is het laag in koolhydraten en plantaardige ingrediënten.

Elk kopje van het voedsel bevat 395 calorieën.

Ingrediënten

Kalkoenmeel, Kippenmeel, Erwten, Kippenvet (Geconserveerd met gemengde tocoferolen), Erwtenzetmeel, Erwteneiwit, Lijnzaad, Natuurlijke Aroma’s, Erwtenvezel, Gedroogde Eieren, Pacific Wijtingmeel, Appels, Bosbessen, Veenbessen, Wortelen, Spinazie, Zout, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, L-Lysine, DL-Methionine, Calciumsulfaat, L-Carnitine, Betacaroteen, Vitamine A-supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E-supplement, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Niacine, Foliumzuur, Biotine, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Calciumpantothenaat, Thiaminemononitraat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, L-Ascorbyl-2-polyfosfaat (Bron van vitamine C), Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Koperproteïne, Calciumjodaat, Natriumseleniet, Vitamine B12 Supplement, Yucca Schidigera-extract, Rozemarijnextract, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Casei Fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 32.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.49%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 25.73%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Erwtenzetmeel, Erwteneiwit

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Eieren

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van genoemd vlees in plaats van vaag geëtiketteerde maaltijden en bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaakstoffen, en conserveermiddelen
 • Laag koolhydraatgehalte in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Earthborn Kattenvoer?

De meeste Earthborn-kattenvoerlijsten ontvangen positieve klantrecensies en verdienen voornamelijk vier- en vijfsterrenrecensies.

De meeste klachten hebben te maken met de smakelijkheid van het voedsel. Sommige katten houden gewoon niet van de manier waarop Earthborn Holistic-voedingsmiddelen smaken en een paar oude klanten klagen dat verschillende formules niet zo goed zijn als ze ooit waren.

Dit is wat een paar klanten te zeggen hebben over Earthborn-producten:

Positieve beoordelingen

“Het eten was populair bij de katten en de zaksluiting was populair bij mij. Het is als een klittenbandstrip in plaats van die vervelende ritssluitingsstrips die nooit werken.” – GmaCat, recensie over Earthborn Holistic Primitive Feline Grain-Free Natural Dry Cat &Kitten Food

“Consistentie: Dit is meestal versnipperd visvlees met enkele middelgrote brokken vis in een jus. Smakelijkheid: Mijn katten vonden dit geweldig! Vier poten omhoog van hen. Voeding: Dit is minder calorieën (66 kcal/blikje) maar meer koolhydraten dan ik zou willen (10%). Het is geen groot probleem omdat mijn katten geen diabetes hebben, maar ik probeer wel koolhydraten laag te houden omdat ze de neiging hebben om dik te worden. Waarde: Dit is een beetje duur, maar ik denk dat het een geweldige kwaliteit voedsel. Verpakking: Ik hou van de omgekeerde etikettering op deze blikjes. Het is super visueel aantrekkelijk (maar doet niet veel voor het eten zelf). Ik zou willen dat ze verschillende verpakkingen van hun voedsel beschikbaar hadden.” – Jess, reviewing Earthborn Holistic Monterey Medley Grain-Free Natural Canned Cat &Kitten Food

Negatieve beoordelingen

“Ik ben het eens met recensent “Piwacket” uit april 2016. Ik begon Earthborn te kopen op aanbeveling van een vertegenwoordiger die was opgezet in de winkel waar ik mijn jongens eten vandaan haal (voordat taai dat is). Ik ben in de loop der jaren erg blij geweest met veel van de variëteiten, maar de kip is veranderd. Vroeger zat het vol met de geraspte kip, als een blik vers wit vlees. Mijn jongens vonden het geweldig en likten de kommen schoon. Nu open ik het blikje en het wordt een donkere, goopy, gelei, globby puinhoop die er nooit eerder was. De kip lijkt van een lagere kwaliteit en ik ben niet zo dol op de goop waar hij nu in doordrenkt. De ene broer maakt het niet af de ander loopt er na een snuifje vanaf en miauwt naar me om hem iets anders te geven. Ik hou nog steeds van de rundvleesvariëteit en de Harbor Harvest en dat doen de jongens ook. Ik wou dat ik wist dat ik dit vanavond schreef, ik zou een foto hebben gemaakt van een vers geopend blik, ik heb goed licht in mijn keuken om het nieuwe uiterlijk te zien. Het is heel anders dan vroeger. Ik raad het merk zonder voorbehoud aan, maar niet meer deze specifieke variëteit. Als je me had gevraagd wanneer ik voor het eerst begon met het kopen van de kip, zou ik je hebben verteld dat ik dit zou voeren en niets anders aan mijn katten, het was zo’n voedsel van hoge kwaliteit. “ – DiverHiker, reviewing Earthborn Holistic Chicken Catcciatori Grain-Free Natural Adult Canned Cat Food

“De aardappel moet worden verwijderd omdat het geen positief effect heeft op de katten, vooral meer dichte rassen zoals de Britse korthaar die meer eiwitrijk voedsel met minder vet en koolhydraten nodig hebben.” – Kaela, recensie earthborn holistic primitive feline grain-free natural dry cat &kitten food

Hoeveel kost Earthborn Kattenvoer?

Earthborn Holistic is op dezelfde manier geprijsd als andere merken die op de markt worden gebracht als natuurlijk, holistisch of biologisch.

Op basis van de voedingsrichtlijnen van het bedrijf voor de gemiddelde kat van 10 pond, zou Earthborn Holistic nat kattenvoer ongeveer kosten $3.87 per dag. Earthborn Holistisch droogvoer zou dichter bij $0.35 per dag.

Kortom, is Earthborn een goede keuze?

Earthborn Holistic is een van de meest betrouwbare merken op de markt. Hun moederbedrijf maakt al meer dan 70 jaar dierenvoeding zonder een enkele terugroepactie uit te voeren. Hun producten ontvangen grotendeels positieve recensies en de meeste klanten zeggen dat hun katten er dol op zijn.

Hun droge voedingsmiddelen zijn gemaakt zonder een brij van bijproducten en hebben de neiging om een laag koolhydraatgehalte te hebben in vergelijking met andere merken. Hun natvoer is minder indrukwekkend. De meeste van hun natte recepten bevatten veel koolhydraten in vergelijking met andere voedingsmiddelen, met name die met dezelfde prijs.

Earthborn Holistic foods voldoen niet aan de strengste vleesetende normen, maar ze hebben een onbetwiste reputatie voor superieure kwaliteitscontrole en veiligheid.

Waar wordt Earthborn Kattenvoer verkocht?

Earthborn Holistic wordt verkocht in dierenspeciaalzaken en online. Online retailers zijn onder andere Heartypet, PetFlow, Chewy en andere winkels die kattenvoer voeren.

Klik hier om earthborn holistic kattenvoer op Chewy te kopen.