Monge Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Monge is de grootste fabrikant van honden- en kattenvoer in Italië. Ontdek of hun natuurlijke superpremium kattenvoer goed zou zijn voor uw kat in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Monge over wat belangrijk is

We hebben Monge geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Monge op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 10/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 6.9/10

We geven Monge kattenvoer een 52 uit 60 rating of een A cijfer.

Over Monge

Monge maakt sinds 1963 dierenvoeding in Italië. Het bedrijf heeft een dierenvoedingsfabriek in Monasterolo di Savigliano, in de Italiaanse provincie Cuneo. Alle afdelingen van het bedrijf zijn gehuisvest. Monge heeft meer dan 300 professionals en 120 verkopers.

Het bedrijf maakt zowel nat als droogvoer en voedsel voor honden en katten.

Monge Superpremium werd geïntroduceerd in 2009. Het bedrijf exporteert naar meer dan 90 landen over de hele wereld. Ze bedienen Australië, Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa, Latijns-Amerika, Azië-Pacific en West-Europa.

Inkoop en productie

Monge heeft een productie- en logistieke faciliteit van 106.000 vierkante meter op hun hoofdlocatie in Noord-Italië. Ze produceren zowel nat als ingeblikt huisdiervoer op hun locatie. In 2013 openden ze hun nieuwste faciliteit voor de productie van droogvoer voor huisdieren – de modernste faciliteit in Europa.

Monge beschrijft hier hun inzet voor veiligheid en kwaliteit. Omdat hun voedsel in Italië wordt gemaakt, maken ze deel uit van de Europese Unie en volgen ze hun richtlijnen.

Het bedrijf gebruikt blikken en trays die recyclebaar zijn. Tachtig procent van de energie die het bedrijf gebruikt, wordt zelf geproduceerd. Het grootste deel van het afval dat door hun fabriek wordt geproduceerd, wordt gescheiden per type en verzonden voor recycling. Het bedrijf werkt ook aan andere manieren om duurzaam te zijn.

We hebben geen informatie gevonden over waar ingrediënten vandaan komen. Het bedrijf zegt dat ze vers vlees en vis gebruiken, samen met niet-GMO-ingrediënten. Ze gebruiken ook geen kunstmatige kleuren of conserveermiddelen.

Over het algemeen heeft Monge een dozijn verschillende productlijnen voor katten met 79 formules.

Enkele van de andere merken van het bedrijf zijn Monge VetSolution, Monge Bwild, Gemon, Lechat, Special-Dog, Excellence, Simba en Leo. De jaaromzet van Monge in 2019 bedroeg $ 350.000.000.

Is Monge kattenvoer teruggeroepen?

We hebben geen kennisgevingen gevonden voor monge-terugroepacties. Er was een verklaring van Monge om iets te verduidelijken over de vis die werd gebruikt in een van hun LeChat-formules, maar er was geen herinnering.

Houd er rekening mee dat we geen toegang hebben tot informatie over het terugroepen van dierenvoeding voor alle landen online. Zelfs in landen waar de informatie beschikbaar is, gaan de meeste terugroepacties slechts een paar jaar terug.

Welke soorten kattenvoer biedt Monge aan?

Monge Superpremium kattenvoer is verkrijgbaar in een verbluffende verscheidenheid aan formules voor volwassen katten, kittens en senioren. Er zijn speciale formules voor gesteriliseerde (gecastreerde / gesteriliseerde) katten, katten met speciale urinebehoeften, haarbalrecepten en recepten voor binnenkatten. Recepten omvatten monoproteïnen, brokken in gelei, paté en vlokken. Eiwitten omvatten kip, forel, eend, kalfsvlees, makreel, rundvlees, kalkoen, buffel, varkensvlees, konijn en tonijn.

De meeste Monge Superpremium recepten zijn nat / ingeblikt voedsel, maar ze hebben ook enkele formules in zakjes. Daarnaast maakt Monge verschillende Monge Natural Superpremium droge kattenvoer.

Monge Cat Food Reviews

#1 Monge Flakes Alleen Rundvlees

Zicht op Monge

Dit is een monoproteïne voedsel. De enige bron van eiwitten is rundvlees.

Monge Flakes Only Beef is een monoproteïne voedsel. Het bestaat voor 70 procent uit rundvlees. De rest is voedingsadditieven zoals vitamines en mineralen. Rundvlees is de enige bron van vlees die in het voedsel wordt gebruikt. Dit is een compleet en uitgebalanceerd voer voor katten.

In de VS kan dit voedsel vergelijkbaar zijn met een dieet met beperkte ingrediënten (LID).

Dit voedsel is met stoom gekookt. Het is gemaakt om goed verteerbaar te zijn met een zachte textuur voor uw kat.

De enige andere ingrediënten in het voedsel zijn vitamines en mineralen.

U moet zich ervan bewust zijn dat Monge een notitie op hun pagina plaatst waarin het volgende staat:

“Geformuleerd met een unieke dierlijke eiwitbron, kan het sporen van andere eiwitbronnen bevatten.” Dit kan te wijten zijn aan kruisbesmetting tijdens het productieproces of om een andere reden. Als uw kat zeer allergisch is voor andere dierlijke eiwitten, is deze verklaring het vermelden waard. Monge maakt zeven andere Flakes Only-recepten als je kat een ander vleeseiwit nodig heeft.”

Dit is een graanvrije formule zonder kleurstoffen of conserveermiddelen.

Elk blikje is 80 g of 2,8 gram. Monge geeft geen calorie-informatie, maar onze schatting kwam uit op ongeveer 35 calorieën per ounce.

Monge Flakes Only Beef blijkt een goed vleesgehalte te hebben uit één bron. Het is hoger in vet dan de meeste kattenvoer, dus dit is iets om te overwegen.

Ingrediënten

Compositie: Rundvlees 70% (gelijk aan 100% van het gebruikte vlees), mineralen.

Nutritionele additieven/kg: Vitamine A (retinylacetaat): 2.750 IE/kg, Vitamine D3 154 IE/kg, Vitamine E (All-rac-alfa-tocoferol-acetaat) 15,5 Mg/kg, Selenium (Natriumseleniet 0,10 Mg/kg) 0,05 Mg/kg, Mangaan (Mangaansulfaatmonohydraat 23 Mg/kg) 7,5 Mg/kg, Zink (Zinkoxide 43,8 Mg/kg): 35 Mg/kg, Koper (Koper (Ii) Sulfaat Pentahydraat 11,7 Mg/kg) 3 Mg/kg, IJzer (Ferro (Ii) Sulfaat Monohydraat 75,9 Mg/kg) 25 Mg/kg, Jodium (CalciumJodaat Watervrij 0,6 Mg/kg) 0,4 Mg/kg, Taurine 500 Mg/kg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.3%

Ruw vet: 8.8%

Ruwe celstof: 0.6%

Vocht: 79%

As: 0.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 49.05%

Vet: 41.9%

Vezel: 2.86%

Koolhydraten: 2.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.92%

Vet: 66.22%

Koolhydraten: 1.86%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, graanvrij, geen kleurstoffen of conserveermiddelen, niet-GMO-ingrediënten

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees

Pros

 • Graanvrij
 • Geen kleurstoffen of conserveermiddelen
 • 70 procent rundvlees
 • Geen carrageen
 • Geen GMO-ingrediënten

Tegens

 • Meer vet dan de meeste kattenvoer
 • Mogelijkheid van kruisbesmetting met andere dierlijke eiwitten

#2 Monge Brokken Kip met Inktvis

Zicht op Monge

De primaire eiwitbronnen in dit voedsel lijken kip, tonijn en inktvis te zijn.

De eerste ingrediënten in dit voedsel worden vermeld als kip (60 procent), tonijn (10 procent) en inktvis (5 procent). Dit zijn allemaal goede bronnen van dierlijke/viseiwitten.

Andere ingrediënten zijn rijst en FOS (Fructo Oligo-Saccharide). FOS is een natuurlijk prebioticum en een goede bron van voedingsvezels.

Het voedsel bevat ook slechts een paar additieven: vitamine A 2000 IE / kg, vitamine D3 200 IE / kg, vitamine E (alfa-tocoferol) 25 mg / kg.

Zolang uw kat niet allergisch is voor kip of de zeevruchten, zien we hier niets dat problematisch zou zijn.

Vocht 80,0%, Ruw eiwit 16,0%, Ruw vet 0,3%, Ruwe celstof 0,5%, Ruwe as 1,0%

Elk blikje is 80 g of 2,8 gram. Monge geeft geen calorie-informatie, maar onze schatting kwam uit op ongeveer 22 calorieën per ounce.

Dit voedsel lijkt een hoog eiwitgehalte te hebben. Vet is laag en koolhydraten zijn matig.

Ingrediënten

Compositie: Kip 60%, Tonijn 10%, Inktvis 5%, Rijst, Fos (Fructo Oligo-saccharide)

Nutritionele additieven/kg: Vitamine A 2000 IE/Kg, Vitamine D3 200 IE/Kg, Vitamine E (Alfa-tocoferol) 25 mg/Kg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 16%

Ruw vet: 0.3%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 79%

As: 1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 76.19%

Vet: 1.43%

Vezel: 2.38%

Koolhydraten: 15.24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 80.29%

Vet: 3.66%

Koolhydraten: 16.06%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Tonijn, Inktvis, Fos

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip en tonijn kunnen allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Geen maïs, tarwe of soja
 • Met stoom gekookt
 • Geen kleurstoffen of conserveermiddelen
 • Geen carrageen

Tegens

 • Sommige mensen houden niet van rijst in kattenvoer

#3 Monge Natural Superpremium Volwassene Rijk aan Kip

Zicht op Monge

Monge heeft een opmerkelijk assortiment voedingsmiddelen voor katten dat zowel nat als droog voedsel omvat. Als uw kat de voorkeur geeft aan droogvoer of van zowel droog als nat houdt, heeft Monge meerdere brokjes in verschillende eiwitten – veel van hen monoproteïnen. Veel van hun droge voedingsmiddelen zijn ook gespecialiseerd voor bepaalde gezondheidsbehoeften.

In het geval van Monge Natural Superpremium Adult Rich in Chicken is dit droge kattenvoer een goede keuze voor volwassen katten. Het is een compleet voedsel dat is geformuleerd met kip als hoofdingrediënt. In feite is kip, zowel gedehydrateerd als vers gecombineerd, het eerste ingrediënt.

Het bevat ook zalmolie, een rijke bron van omega-3-vetzuren, om uw kat te helpen een zachte, glanzende vacht te hebben. Dat kan katten helpen die problemen hebben met verharing en haarballen.

De formule is verrijkt met XOS (Xylo-oligosacchariden) en MOS (mannan-oligosacchariden), prebiotica die het darmwelzijn bevorderen.

L-carnitine is een aminozuur dat helpt de spiermassa te behouden door vet om te zetten in energie; terwijl vitamine C het immuunsysteem van uw kat ondersteunt.

Dit voedsel bevat geen toegevoegde kleurstoffen of kunstmatige conserveermiddelen.

Monge Natural Superpremium Adult Rich in Chicken lijkt ingrediënten van goede kwaliteit te hebben en het is gemaakt door een bedrijf dat vers vlees en vis gebruikt, samen met niet-GMO-ingrediënten, geen kunstmatige kleuren en geen conserveermiddelen. Dit ziet eruit als een goed droog kattenvoer.

Dit voedsel bevat 394 Kcal per 100 gram (geschat).

Ingrediënten

Compositie: Kip (26% gedehydrateerd vlees, 10% vers), rijst, dierlijk vet (kippenolie gezuiverd tot 99,5%), gehydrolyseerd dierlijk eiwit (lever), gedroogde bietenpulp, maïsgluten, gedroogd ei (2%), vis (gedroogde zalm), visolie 2% (zalmolie gezuiverd tot 99,5%), mineralen, biergist, erwtenvezel, gistproducten (manno-oligosacchariden Mos 1%), xylo-oligosachariden (Xos 0,3%), producten uit de verwerking van kruiden (rozenbottel 0,1%), Yucca Schidigera (0,1%).

Additieven: Nutritionele additieven/kg: Vitamine A (retinylacetaat) 20.000 IE/kg, Vitamine D3 1.400 IE/kg, Vitamine E (All-rac-alphatocoferyl-acetaat) 100 Mg/kg, Vitamine C (Ascorbinezuur): 200 Mg/kg, Selenium (Natriumseleniet 0,2 Mg/kg) 0,09 Mg/kg, Mangaan (Mangaansulfaatmonohydraat 32 Mg/kg) 10,4 Mg/kg, Zink (Zinkoxide 150 Mg/kg): 120,4 Mg/kg, Koper (Koper (Ii) Sulfaat Pentahydraat 13 Mg/kg) 3,3 Mg/kg, IJzer (IJzer (Ii) Sulfaat Monohydraat 110 Mg/kg) 39,2 Mg/kg, Jodium (CalciumJodaat Watervrij 1,8 Mg/kg) 1,17 Mg/kg; L-carnitine 700 Mg/kg; Technisch zuiver Dl-methionine: 2.500 mg/kg, taurine 2.400 mg/kg.

Technologische additieven: antioxidanten: Tocoferolextracten van plantaardige oliën.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 10%

As: 6.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.67%

Vet: 15.56%

Vezel: 2.78%

Koolhydraten: 37.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.67%

Vet: 33.66%

Koolhydraten: 33.66%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Gedroogde bietenpulp, Gedroogd ei, Vis, Visolie (zalmolie), Prebiotica, Yucca Schidigera

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwtenvezel

Veel voorkomende allergenen: Kip, ei en vis kunnen allemaal allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Monge gebruikt vers vlees en vis in hun voedsel (en wat gedroogd vlees en vis)
 • Geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen; niet-GGO-ingrediënten
 • Prebiotica en vitamine C helpen uw kat gezond te houden
 • Bevat vis/zalmolie als bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Bevat een paar ingrediënten met generieke namen, maar sommige lijken voor meer dan 99 procent te worden geïdentificeerd als kwaliteitsingrediënten

Wat vinden klanten van Monge Kattenvoer?

We konden niet veel Engelstalige beoordelingen vinden voor Monge kattenvoer. We vonden een aantal in Singapore en Hong Kong, maar ze waren allemaal positief. Een paar andere niet-Europese sites hebben de voedingsmiddelen te koop, maar er zijn nog geen beoordelingen geplaatst.

Positieve beoordelingen

“Mijn kieskeurige katten zijn eigenlijk oké met dit merk! Het is eiwitrijk, laag in graan, goede waarde en tot nu toe houdt het ze gezond!” – Marleen, Nederland

“We houden van dit droogvoer. Mama goot de brokjes in onze voedselbox en mijn broer, Mokka kon niet wachten! Hij begon gewoon snel te eten….

We houden van de brokjes en we werpen minder vachten af. Onze Pawmy is blij dat we gelukkig zijn.” – Khairon Bee ( Singapore )

Hoeveel kost Monge Kattenvoer?

Om eerlijk te zijn, we weten niet hoeveel het kost waar je woont. We vonden Monge niet te koop in de VS. Op deze website in Singapore is de 1,5 kg zware zak droog Monge Superpremium kittenvoer $ 22 in lokale valuta. Dat zou ongeveer $ 16 in Amerikaanse valuta zijn.

Prijzen kunnen variëren in verschillende landen. Verzendkosten kunnen ook van invloed zijn op de prijs.

Kortom, is Monge een goede keuze?

Ja, wij geloven dat Monge Superpremium een heel goed merk is. Het biedt een grote verscheidenheid voor katten van verschillende leeftijden en gezondheidsproblemen. Het heeft veel verschillende vleeseiwitten waaruit u kunt kiezen – en legt de nadruk op dierlijke eiwitten voor katten. Deze voedingsmiddelen bevatten geen kleurstoffen of conserveermiddelen en ze zijn niet-GMO.

Daarnaast bestaat dit bedrijf al meer dan 50 jaar. Ze hebben een grote professionele staf en het bedrijf blijft groeien. Monge heeft ook hoge productienormen en de certificeringen die u zoekt in een goed bedrijf.

Als u zich in de Verenigde Staten bevindt of in andere gebieden waar Monge niet erg gebruikelijk is, zou het nuttig zijn als het bedrijf meer informatie over hun voedsel zou kunnen geven. Bedrijven zoals Farmina zijn met succes overgestapt naar deze markten. Het zou goed zijn om ook meer van Monge te zien.

Waar kun je Monge Kattenvoer kopen?

We konden Monge niet te koop vinden op Amerikaanse websites. Er waren slechts een paar aanbiedingen op Britse sites. Het grootste deel van het Monge-voedsel dat we te koop vonden, was in Singapore en Hong Kong. Onze Engelstalige zoekmachines hebben mogelijk enkele Franse, Italiaanse en andere sites over het hoofd gezien die het eten verkopen.

We vonden een paar bloggers die het eten vermeldden of schreven, maar er waren geen klantrecensies.

Bekijk alle Monge Kattenvoerproducten