Ava Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Ava is een hypoallergeen kattenvoer geproduceerd door Fold Hill Foods in het Verenigd Koninkrijk. Ava maakt ook hondenvoer. Ontdek of Ava kattenvoer een goede keuze is voor uw kat in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Ava over wat belangrijk is

We hebben Ava kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Ava kattenvoer op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 7/10

Algemene score: 6.5/10

We geven Ava kattenvoer een 39 uit 60 rating of een C-cijfer.

Over Ava

Ava kattenvoer wordt verkocht via Pets at Home. Naast kattenvoer biedt Ava ook hondenvoer aan.
Ava kattenvoer heeft recepten in de levensfase op maat gemaakt om aan de individuele behoeften van uw kat te voldoen. Het wordt verkocht als “veterinair goedgekeurde” voeding in het Verenigd Koninkrijk.

We hebben echter geen informatie gevonden om deze claim van het bedrijf te ondersteunen. Welke dierenartsen? Wat voor goedkeuring hebben ze gegeven? Het is onduidelijk. (In alle eerlijkheid, veel van de informatie over Ava-dierenvoeding is op dit moment moeilijk toegankelijk vanwege de terugroepactie die ze ervaren.)

De formules hebben hoogwaardige eiwitbronnen en voldoen aan de functionele gezondheidsbehoeften van katten (voedsel voor binnenkatten; en haarbalformules, bijvoorbeeld). Recepten bevatten prebiotica, antioxidanten en ingrediënten om een betere immuungezondheid te bevorderen. Kittenformules helpen een sterke start in het leven aan te moedigen.

Ava’s huisdiervoeding wordt over het algemeen als van goede kwaliteit beschouwd. Ze kosten meer dan veel ander kattenvoer.

Pets at Home biedt meestal gratis levering met een minimale bestelling. Er is ook een abonnementsservice van Pets at Home voor Ava-dierenvoeding die een korting biedt wanneer klanten ermee instemmen de producten regelmatig te kopen.

Inkoop en productie

Ava-dierenvoeding wordt vervaardigd door Fold Hill Foods, Ltd. Fold Hill heeft zijn hoofdkantoor in Boston, Lincolnshire, Groot-Brittannië.

Fold Hill Foods is een van de toonaangevende fabrikanten van dierenvoeding in het Verenigd Koninkrijk. Ze beweren de toonaangevende fabrikant van boerderij tot kom huisdiervoeding in het Verenigd Koninkrijk te zijn.

Samen met Ava produceert Fold Hill Foods ook Applaws en verschillende andere merken. Hun faciliteiten worden ook gebruikt om andere private label dierenvoeding voor andere bedrijven te produceren.

Is Ava kattenvoer teruggeroepen?

Ja. Ava kattenvoer, verkocht door Pets at Home, werd in juni 2021 vrijwillig teruggeroepen. Alle batchcodes en datumcodes voor hun droge kattenvoer werden opgenomen.

Ava’s kattenvoer maakte deel uit van een grote vrijwillige terugroepactie in Groot-Brittannië in verband met een ernstige aandoening die katachtige pancytopenie wordt genoemd. Het betrokken voedsel werd vervaardigd door Fold Hill Foods en omvatte kattenvoer van Ava, Applaws en Sainbury’s. Wilko vaardigde een aparte vrijwillige terugroepactie uit voor hun kattenvoer.

Vanaf half augustus 2021 mochten Ava en andere voedingsmiddelen van Fold Hill Foods de productie hervatten. Er werd geen oorzakelijk verband gevonden tussen kattenvoer van Fold Hill Foods en pancytopenie bij katten.

Ava had eerder een terugroepactie in februari 2017. Vier recepten voor kattenvoer waren betrokken bij die terugroepactie: Ava Mature Cat Chicken (2kg), Ava Mature Cat Chicken (4kg), Ava Senior Cat Chicken (2kg) en Ava Adult Cat Casttered Indoor (1,5 kg).

Het kattenvoer werd teruggeroepen nadat sommige katten plotseling instortten, algemene onvastheid hadden en sommige katten wijdverspreide spiertrekkingen hadden. De oorzaak bleek te zijn dat het niveau van vitamine B1 in de voedingsmiddelen te laag was. De getroffen katten herstelden.

Welke soorten kattenvoer biedt Ava aan?

Ava droog kattenvoer is momenteel uit de schappen vanwege een terugroepactie. Het bedrijf biedt normaal gesproken de volgende droge formules aan:

 • Ava Kitten Kip
 • Ava Volwassen Kip
 • Ava Volwassen Vis
 • Ava Rijpe Kip 7+
 • Ava Senior Kip 12+
 • Ava Gevoelige Huid &Maag
 • Ava Gewichtsbeheersing
 • Ava Haarbal
 • Ava Oraal Zorg
 • Ava Breed Health Brits Korthaar
 • Ava Breed Gezondheid Perzisch
 • Ava Breed Gezondheid Maine Coon

Ava biedt recepten voor katten van verschillende leeftijden, gewichten, verschillende gezondheidsproblemen en voor verschillende specifieke rassen. De meeste van hun voedingsmiddelen gebruiken kip.

Ava maakt ook nat kattenvoer.

 • Ava Mature Chicken Recept
 • Ava Kitten Kip Recept
 • Ava Volwassen Kip Recept
 • Ava Senior Kip Recept
 • Ava Gevoelige huid en maag Vis Recept

Sommige Ava droge kattenvoerformules zijn op dit moment mogelijk nog steeds niet beschikbaar.

Ava Cat Food Reviews

#1 AVA Veterinair Goedgekeurd Optimum Health Nat Kittenvoer Kip Kattenvoer Review

Koop op PetsAtHome

Volgens Ava is hun Optimum Health Wet Kitten Food Chicken een hypoallergeen voedsel. Het is vrij van tarwe, tarwegluten, soja, varkensvlees en zuivel. Het bevat hoogwaardige eiwitbronnen voor gevoelige magen, prebiotica om de spijsvertering te ondersteunen en iets dat Ava “Imuvita” immuunversterkende ingrediënten noemt – een combinatie van prebiotica, antioxidanten en immuunboosters.

Deze voeding is samengesteld om de groei en ontwikkeling van kittens te ondersteunen.

Deze Ava Optimum Health Wet Kitten Food bevat kippeneiwit. Kip maakt 28 procent van de formule uit (pre-cooking). Het bevat ook tonijn en erwteneiwit.

Sommige ingrediënten in het eten zijn een allegaartje. Het kittenvoer bevat cellulosevezels. Cellulosevezel is onoplosbaar. De meeste bronnen zijn het erover eens dat het kan helpen bij het elimineren van problemen zoals haar in het maagdarmkanaal door het mee te bewegen om haarballen te helpen voorkomen. Bronnen melden ook dat te veel cellulose kan voorkomen dat een kat zoveel eiwitten en vetten verteert als hij nodig heeft.

Deze kittenformule bevat ook verschillende soorten prebiotica zoals cichoreiwortelextract, gedroogde bosbes, cranberry-extract en andere.

Gechelateerde voedingsstoffen in het voedsel worden vaak gebruikt door sommige van de duurdere dierenvoeding. Ze kunnen voedingsstoffen gemakkelijker maken voor dieren om op te nemen.

Toegevoegde visolie, die rijk is aan omega-3, stimuleert een betere ontwikkeling van hersenen en ogen. Een goede verhouding calcium en fosfor zorgt voor gezonde botten. Deze verhouding is vooral belangrijk voor opgroeiende kittens.

Berekend op basis van droge stof, bevat deze natte kittenformule 44,6 procent eiwit, 28,8 procent vet, 5,4 procent vezels, 7,9 procent as en 13,3 procent koolhydraten. Het heeft 112 kcal per 100 gram.

Dit voer is geschikt voor de meeste kittens tussen de 1-12 maanden oud; en voor katten van grote rassen zoals Maine Coons tussen 1-15 maanden, omdat ze langer nodig hebben om volledig volwassen te worden.

Ingrediënten

Compositie: Kip (28%), tonijn, erwteneiwit, zonnebloemolie, gistextract, cellulosevezel, mineralen (1%), visolie (1%), tapiocazetmeel, gist (als bron van prebiotische mannan-oligosacchariden & bèta-glucanen) (0,045%), cichoreiwortelextract (als bron van prebiotische fructo-oligosacchariden) (0,03%), yucca-extract (0,005%), glucosamine, gedroogde bosbes (0,003%), cranberry-extract (0,003%), granaatappelextract (0,003%), chondroïtine.

Technologische additieven: Geen enkele vermeldde; Sensorische additieven: Geen vermeld; Nutritionele additieven: Vitamine A 4.525IU, Vitamine E 135mg, Taurine 920mg, Sporenelementen: Zink (als zinkchelaat van eiwithydrolysaten) 27,2mg, Mangaan (als mangaanchelaat van eiwithydrolysaten) 3,4mg, koper (als koper(II) chelaat van eiwithydrolysaten) 1,9mg, ijzer (als ijzer(II) chelaat van eiwithydrolysaten) 4,1mg, jodium (als kaliumjodide) 0,7mg, calcium 0,36%, fosfor 0,3%, omega 6 1,86%, Omega 3 0,4%.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.7%

Ruw vet: 6.9%

Ruwe celstof: 1.3%

Vocht: 76%

As: 1.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.58%

Vet: 28.75%

Vezel: 5.42%

Koolhydraten: 13.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.9%

Vet: 54.66%

Koolhydraten: 10.44%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, tonijn, visolie, toegevoegde taurine

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Deze formule heeft een goede balans tussen eiwitten en vetten
 • Vervaardigd in Lincolnshire, dus het is gemaakt in Groot-Brittannië
 • Ava biedt een mooie verscheidenheid aan formules voor verschillende levensfasen en gezondheidsbehoeften

Tegens

 • Herhaalde terugroepacties zetten vraagtekens bij de formuleringen en/of de productie van het levensmiddel
 • Het bedrijf zegt dat de voedingsmiddelen “door een dierenarts zijn goedgekeurd” maar biedt geen uitleg.
 • De meeste voedingsmiddelen zijn kip met slechts een paar visrecepten, dus er is geen brede selectie van smaken

#2 AVA Veterinair goedgekeurde optimale gezondheid 1-7 jaar nat volwassen kattenvoer kip

Koop op PetsAtHome

Ava Veterinary Approved Optimum Health 1-7 Jaar Wet Adult Cat Food geeft u veel informatie in de naam. Het is een nat kattenvoer gemaakt voor katten van 1 tot 7 jaar. Het gebruikt kip als een hoogwaardige bron van gemakkelijk verteerbare eiwitten. Dit is een hypoallergeen voedsel, dus het moet geschikt zijn voor katten met gevoelige magen.

Bovendien bevat deze formule geen tarwe, tarwegluten, soja, varkensvlees of zuivel waar sommige katten last van kunnen hebben.

Het bevat prebiotica om de spijsvertering te ondersteunen, en iets dat Ava “Imuvita” immuunversterkende ingrediënten noemt – een combinatie van prebiotica, antioxidanten en immuunboosters, waaronder bosbessen, veenbessen en granaatappel.

Dit is een brokken in jusformule.

De primaire ingrediënten zijn: Kip, tonijn, zonnebloemolie, erwteneiwit, gistextract en cellulosevezel.

Ava Veterinary Approved Optimum Health 1-7 jaar Nat Volwassen Kattenvoer bevat kippeneiwit. Kip maakt 30 procent van de formule uit (voorkoken). Het bevat ook tonijn en erwteneiwit.

Cichoreiwortelextract is een bron van prebiotica.

Gechelateerde voedingsstoffen in het voedsel helpen uw kat gemakkelijker voedingsstoffen op te nemen.

Deze formule bevat ook toegevoegde glucosamine en chondroïtine die vaak worden gebruikt om de mobiliteit van de gewrichten te helpen.

Dit product bevat geen toegevoegd graan, maar het is gemaakt in een fabriek die graan verwerkt.

Berekend op basis van droge stof, bevat deze formule voor volwassenen 44 procent eiwit, 27 procent vet, 5,7 procent vezels, 8,3 procent as en 15,2 procent koolhydraten.

Dit voer bevat 105 kcal per 100 gram.

Ingrediënten

Compositie: Kip (30%), tonijn, zonnebloemolie, erwteneiwit, gistextract, cellulosevezel (1,3%), mineralen (1%), visolie (1%), tapiocazetmeel, gist (als bron van prebiotische mannan-oligosacchariden & bèta-glucanen) (0,045%), cichoreiwortelextract (als bron van prebiotische fructo-oligosacchariden) (0,03%), yucca-extract (0,005%), glucosamine (0,005%), gedroogde bosbes (0,003%), veenbessenextract (0,003%), granaatappelextract (0,003%), chondroïtine (0,0017%).

Technologische additieven: Geen vermeld; Sensorische additieven: Geen vermeld; Nutritionele additieven: Vitamine A 4.525IU, Vitamine E 135mg, Biotine 0.07mg, Taurine 920mg, Sporenelementen: Zink (als zinkchelaat van eiwithydrolysaten) 27.2mg, Mangaan (als mangaanchelaat van eiwithydrolysaten) 3.4mg, Koper (als koper(II) Chelaat van eiwithydrolysaten) 1mg, ijzer (als ijzer(II) chelaat van eiwithydrolysaten) 4.1mg, jodium (als kaliumjodide) 0.7mg, calcium 0.37%, fosfor 0.29%, omega 6 1.49%, Omega 3 0,4%.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.1%

Ruw vet: 6.2%

Ruwe celstof: 1.3%

Vocht: 77%

As: 1.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.91%

Vet: 26.96%

Vezel: 5.65%

Koolhydraten: 15.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.24%

Vet: 52.54%

Koolhydraten: 12.21%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, tonijn, visolie, toegevoegde taurine, cichoreiwortelextract, gedroogde bosbes, cranberry-extract

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit

Veel voorkomende allergenen: Kip, tonijn

Pros

 • Het recept is rijk aan vlees- en viseiwitten
 • Bevat goede bronnen van prebiotica
 • Bevat ingrediënten voor de gezondheid van de urinewegen

Tegens

 • Herhaalde terugroepacties zetten vraagtekens bij de formuleringen en/of de productie van het levensmiddel
 • Kip en tonijn kunnen allergenen zijn voor sommige katten, waardoor dit voedsel problematisch kan worden
 • Erwteneiwit in dit voedsel verhoogt het eiwitpercentage

#3 AVA Veterinair Goedgekeurde Optimale Gezondheid 1+ Gevoelige Natte Volwassen Kattenvoer Vissen

Koop op PetsAtHome

AVA Veterinair Goedgekeurde Optimale Gezondheid 1+ Gevoelige Natte Volwassen Kat Food Fish is geformuleerd voor volwassen katten die een licht verteerbaar eiwit nodig hebben. Dit voedsel bevat vis als het belangrijkste eiwit.

Gemaakt met natuurlijke ingrediënten, dit recept is hypoallergeen. Het is vrij van tarwe, tarwegluten, soja, varkensvlees en zuivel.

Omega-3 uit visolie, zink en biotine helpen de huid en vacht van uw kat. Deze formule is graanvrij.

Het bevat ook iets dat Ava “Imuvita” immuunversterkende ingrediënten noemt – een combinatie van prebiotica, antioxidanten en immuunboosters, waaronder bosbessen, veenbessen en granaatappel.

Dit is een brokken in jusformule.

De primaire ingrediënten zijn: Tonijn, kip, zonnebloemolie, gistextract en visolie.

Deze AVA Veterinary Approved Optimum Health 1+ Sensitive Wet Adult Cat Food Fish bevat 26 procent tonijn samen met kip.

Gechelateerde voedingsstoffen in het voedsel helpen uw kat gemakkelijker voedingsstoffen op te nemen.

Deze formule bevat ook toegevoegde glucosamine en chondroïtine die vaak worden gebruikt om de mobiliteit van de gewrichten te helpen.

Dit product bevat geen toegevoegd graan, maar het is gemaakt in een fabriek die graan verwerkt.

Berekend op basis van droge stof, bevat deze formule voor volwassenen 51 procent eiwit, 23,6 procent vet, 4,5 procent vezels, 8,2 procent as en 12,7 procent koolhydraten.

Dit voer bevat 99 kcal per 100 gram.

Ingrediënten

Compositie: Tonijn (26%), Kip, Zonnebloemolie, Gistextract, Visolie (1%), Mineralen (1%), Cellulosevezel (1%), Erwteneiwit, Tapiocazetmeel, Gist (als bron van Prebiotische Mannan-oligosacchariden & Bèta-glucanen) (0,045%), Cichoreiwortelextract (als bron van Prebiotische Fructo-oligosacchariden) (0,03%), Yucca-extract (0,005%), Glucosamine (0,005%), Gedroogde Bosbes (0,003%), Cranberry-extract (0,003%), Granaatappelextract (0,003%), Chondroïtine (0,0017%).

Technologische additieven: Geen enkele vermeldde; Sensorische additieven: Geen vermeld; Nutritionele additieven: vitamine A 4.525IU, vitamine E 135 mg, biotine 0,07 mg, taurine 920 mg, sporenelementen: zink (als zinkchelaat van eiwithydrolysaten) 27,2 mg, mangaan (als mangaanchelaat van eiwithydrolysaten) 3,4 mg, koper (als koper (II) chelaat van eiwithydrolysaten) 1 mg, ijzer (als ijzer (II) chelaat van eiwithydrolysaten) 4,1 mg, jodium (als kaliumjodide) 0,7 mg, omega 6 1,48%, Omega 3 0,48%. 6 1,49%, Omega 3 0,4%.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.2%

Ruw vet: 5.2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 1.8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50.91%

Vet: 23.64%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 12.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.06%

Vet: 47.42%

Koolhydraten: 10.52%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, kip, visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit

Veel voorkomende allergenen: Tonijn en kip kunnen allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Het recept is rijk aan vis- en kipeiwitten
 • Bevat goede bronnen van prebiotica
 • Bevat ingrediënten voor de gezondheid van de urinewegen

Tegens

 • Herhaalde terugroepacties zetten vraagtekens bij de formuleringen en/of de productie van het levensmiddel
 • Erwteneiwit in dit voedsel verhoogt het eiwitpercentage

Wat vinden klanten van Ava Cat Food?

Het is op dit moment moeilijk om klantrecensies voor Ava-kattenvoer te vinden. De meeste dingen met betrekking tot Ava kattenvoer hebben betrekking op de recente terugroepactie. Andere artikelen en postings zijn vervangen, althans tijdelijk.

We zijn erin geslaagd om een paar beoordelingen / opmerkingen over het kattenvoer te vinden die voorafgaand aan de terugroepactie zijn gemaakt.

Positieve beoordelingen

AVA kattenvoer… enig goed?

Het is zeker beter dan sommige voedingsmiddelen op de markt en als je katten het lekker vinden, zou ik het toevoegen aan hun rotatie. Ik overweeg het ook voor de mijne – door Treaclesmum op 27 aug 2020

Kattenvoer om te krijgen/vermijden

Ik geef mijn AVA droogvoer van huisdieren thuis omdat het een behoorlijk vleesgehalte heeft en geen ontbijtgranen. Ik probeerde fatsoenlijk natvoer, maar ze aten het niet lang, dus ze krijgen gastronomisch perle, Sheba fijne vlokken en selecteer plakjes – door dementedpixie op Sep 17, 2021

Negatieve beoordelingen

Je noemt jezelf kattenbezitters en houdt je toch aan robotachtige FAQ’s. Volkomen beschamend ! – via Fold Hill Foods Facebook pagina (Veel reacties zoals tde zijne op dit moment.)

We willen u respectvol vragen om te onthouden dat we mensen zijn en dat we zo goed mogelijk werken om uw vragen op dit moment te beantwoorden. We vragen u om het gebruik van beledigende of bedreigende taal te vermijden. – via Fold Hill Foods Facebook pagina

Hoeveel kost Ava Kattenvoer?

Ava natvoer kost ongeveer £ 8,49 per kg, verkocht via Pets at Home. Het kost ongeveer een pond minder als het wordt gekocht op het abonnement. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de formule.

Over het algemeen, is Ava Kattenvoer een goede keuze?

Momenteel kunt u alleen Ava’s natte kattenvoer kopen in het VK.

Veel katten en hun eigenaren houden van Ava kattenvoer. Ava nat voedsel lijkt over het algemeen goed voedsel te zijn. Het droge voedsel lijkt nog steeds uit de schappen te zijn, dus we konden er op dit moment geen online vinden om te beoordelen.

Hoe bestel je Ava Kattenvoer?

U kunt deze voedingsmiddelen online bestellen via de Petsathome.com website zolang u in het Verenigd Koninkrijk woont.