11 dingen die je niet wist over Savannah Cats

De Savannah-kat is een populair huisdier geworden, vanwege zijn interessante en exotische uiterlijk en zijn zeer karakteristieke tamheid en genegenheid van hun eigenaren.

De combinatie van servalkatten en siamezen maakt dit type kat uniek in zijn soort. Savannahs maakt geweldige familieleden en zijn zeer sociale en interessante dieren.

Hier zijn 11 feiten die je waarschijnlijk niet wist over huis savannah katten

#1 Ze zijn het resultaat van kruising

Savannes zijn een mix van wilde servalkatten en huiskatten. Savannes zijn neven van de lynx en ocelot, en ze dragen allemaal dezelfde mooie gevlekte vacht.

Dit prachtige ras is ontstaan door het kruisen van een huiskat met een Afrikaanse wilde kat. Het eerste nestje werd geboren in 1986, met slechts één kitten. Het kitten kreeg de naam Savannah, wat ook de rasnaam werd nadat fokkers achter het nieuwe kitten kwamen en een grote interesse hadden in dit nieuwe, mooie kattenras.

#2 Ze houden van water

Over de Savannah Cat

De meeste katten zijn niet zo dol op water. Het is zelfs veilig om te zeggen dat de meerderheid van de katten een hekel heeft aan water. Maar als je je Savannah-kat een bad moet geven, zal het geen moeilijke taak zijn. De Savannah-katten staan bekend om hun liefde voor water en het is niet ongebruikelijk om ze rond te zien zwemmen, spetteren en de tijd van hun leven te hebben, terwijl de meeste katten ernaar verlangen dat de badtijd eindigt.

#3 Ze hebben hondachtige persoonlijkheden

De Savannah kat is een actieve, avontuurlijke en nieuwsgierige kat en hun persoonlijkheid is vergeleken met honden. De Savannah creëert snel sterke banden met hun eigenaren en volgt ze vaak rond, net als een hond. Dit heeft de Savannah tot een uitstekend en populair huisdier gemaakt voor zowel katten- als hondenliefhebbers.

#4 Ze zijn intelligent

Savannah katten zijn over het algemeen intelligent en nieuwsgierig. Ze zijn gemakkelijk trucjes aan te leren op commando, die net zoals je normaal zou zien met een goed getrainde hond die doet, . Dit omvat trucs zoals het ophalen van voorwerpen, het openen van deuren en kasten, het draaien aan de kraan etc.

Ze vinden het ook leuk om met een riem door te lopen, wat veel andere katten moeilijk-ondraaglijk vinden. Net als honden kunnen Savannah-katten ook clicker-getraind worden.

#5 Ze zijn atletisch

De Savannah kat is, zoals eerder vermeld, een actieve en avontuurlijke avontuurlijke kat. Dit, gecombineerd met hun lange, slanke benen, maakt ze uitstekende klimmers en springers.

Veel katteneigenaren beweren dat hun Savannahs graag hoog staan en ze vinden op aanrecht, bovenop koelkasten of kasten. De Savannah kan ook 8 tot 11 voet horizontaal springen, dus deze nieuwsgierige kat kan zijn locatie van de ene plaats naar de andere veranderen voordat je de tijd hebt om te knipperen.

#6 Ze zijn duur

afbeelding8 Savannah

Volgroeide savannekatten zijn 16-18 centimeter lang

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Savannah-kat van een fokker, bereid u dan voor op hoge kostenom wat geld neer te leggen. Deze prachtige metgezel heeft een hoge prijs. Savannes zijn ranged van F1 naar F6, wat betekent Eerste Generatie of Zesde Generatie enzovoort. Een Savannah-kat wordt beschouwd als raszuiver op F4 en latere generaties.

Hoeveel kost een Savannah-kat?

De prijs van een F1 Savannah kat is ergens tussen de $ 17.000- $ 22.000, vanwege de extreme moeilijkheid van paren en zeer kleine nesten. Lagere generaties zoals F3 tot F6 kost ongeveer $ 1.000 – $ 4.000, omdat de paringen gemakkelijker zijn en elke koppeling grotere nesten oplevert.

#7 Ze kunnen hoog worden

Foto door Savannahcatbreed.com

Er zijn twee katten geweest om de Guinness World Records-titel voor Tallest Domestic Cat te houden, beide zijn Savannahs. De eerste winnaar in 2013, genaamd Trouble, was 19 centimeter lang, van tenen tot schouder. Trouble zakte naar de tweede plaats in 2017, toen de Savannah Arcturus werd gemeten op iets meer dan 19 centimeter lang.

#8 Ze zijn sociaal en speels

Foto door F1Hybrids.com

Savannah-katten spelen graag met hun menselijke vrienden en staan erom bekend dat ze zelfs hun familieleden aan de deur begroeten. De Savannah pluist de basis van hun staart bij het begroeten en kan ook met hun staart kwispelen, net zoals een hond zijn mens begroet. Het is gebruikelijk dat Savannah-katten ’s nachts dicht bij hun mensen slapen, soms zelfs onder de dekens voor warmte.

Ze vinden het ook leuk om te apporteren, omdat ze gemakkelijk leren hoe ze objecten moeten ophalen. Ze zijn niet bang of voorzichtig voor vreemden, en ze zullen zich graag engageren in speeltijd met iedereen die bereid is om te spelen.

#9 Ze zijn er in verschillende kleuren

afbeelding1

Goud met zwarte vlekken is de meest klassieke look voor de Savannah, maar hun pelt bontjas kan in veel verschillende tinten en kleuren worden geleverd. Zwart, bruin, zilver en gerookt zijn de kleuren die worden geaccepteerd door TICA (The International Cat Association), maar ze kunnen ook gemarmerd, puntig, blauw, kaneel, chocolade, lila en andere verdunde versies van kleuren zijn.

Ze zijn geweldige huisdieren, ongeacht de kleur van hun vacht, maar de kleuren die niet door TICA worden geaccepteerd, kunnen niet worden getoond in kattenshows.

#10 Ze hebben veel energie

afbeelding5

Foto door F1Hybrids.com

De Savannah kat is, zoals eerder vermeld, erg liefdevol en leuk om mee te leven. Ze zijn speels en nieuwsgierig, en altijd in voor een knuffel of spelletje apporteren. Ze hebben echter ook een groot jachtinstinct en zijn gevuld met overtollige energie. Als de kat niet veel beweging en stimulatie krijgt, wordt hij onrustig en destructief. Dit kan ertoe leiden dat ze ruwe spelletjes gaan spelen met uw meubels en andere huishoudelijke voorwerpen.

Een Savannah zal zich het beste voelen met veel bewegingen, van leuke spelletjes en speelgoed, en dagelijkse wandelingen met een riem. En zorg ervoor dat je waardevolle voorwerpen beschermt, want je kunt nooit voorspellen wat een Savannah van plan zal zijn!

#11 Het zijn grappenmakers

Foto door Kirembo Savannahs

Je hebt een beetje humor nodig om een Savannah-kat te houden. De Savannahs lijken grappenmakers te zijn, en het is gebruikelijk dat de kat hoog klimt en dingen op je drukt, of misschien dingen in je eten laat vallen of je midden in de nacht wakker maakt – gewoon voor wat de lach ervan lijkt te zijn!

De Savannah vraagt veel aandacht en weet die te krijgen. Je zult geen saaie dag hebben met een Savannah-kat in huis!

Over de auteur

Mathilda

Mathilda Regnér is blogger, fotograaf en fervent dierenliefhebber. Ze is de eigenaar van zowel het account meowthilda als imhorngry_ op Instagram, een teken van haar passie voor zowel katten, fotografie als veganisme.

Bronnen weergeven