Zijn Bengaalse katten hypoallergeen?

Mensen kunnen allergisch zijn voor vacht, huidschilfers of een combinatie van beide. Kattenschilfers worden gevormd uit opgedroogd speeksel en kattenhuid, maar een Bengaal kan minder allergische reactie oproepen, dus waarom is dat?

Om het kort te houden: Ja, Bengaalse katten zijn hypoallergeen omdat ze minder biomoleculair allergeen genaamd Fel d 1. Dit is het eiwit dat je allergisch maakt voor katten, afkomstig van hun dode huid, urine en speeksel.

Als je het antwoord op het waarom wilt weten mag je door naar deze vraag: Wat maakt een Bengaalse kat hypoallergeen?

Ten eerste, waarom zijn sommige mensen allergisch voor katten?

Voordat je verder gaat, laten we een misvatting over je kattenallergie uit de weg ruimen. De meeste mensen denken dat het de vacht is die de reactie veroorzaakt, maar dat is niet zo.

De echte boosdoener hier is het eiwit afkomstig van de huidschilfers (gedroogde huidschilfers), urine en speeksel van uw kat. Jouw allergie is het resultaat van een overgevoelig immuunsysteem.

Deze proteïne heet Fel d 1, het meest prominente kattenallergeen dat verantwoordelijk is voor 96% van de menselijke kattenallergieën. Als je geïnteresseerd bent, lees er dan meer over in deze studie.

Die kleine eiwitten doen niets schadelijks bij inademing, maar voor wie allergisch is, zet het je immuunsysteem aan tot een reactie. Het ziet die moleculen als indringers in je lichaam, zoals een virus.

Als gevolg daarvan probeert het systeem deze bedreiging te elimineren. Symptomen als hoesten, loopneus en niezen zijn de veelzeggende tekenen dat je lichaam iets afstoot of zich ontdoet van iets wat je in je hebt (het eiwit kan zijn ingeademd of langs de scheuren van een kapotte huid zijn gevallen).

En in zeldzame gevallen kan het niet eens een kattenallergie zijn, maar iets anders dat uw kat met zijn vacht van buitenaf heeft meegebracht, zoals pollen of stof, of beide. Het zijn niet alleen katten die dit doen, het kan ook je hond zijn (als je die hebt).

Als je je afvraagt, hebben we al deze informatie uit dit artikel gehaald. Lees er meer over, want het behandelt hoe kattenallergieën worden behandeld en hoe je ze kunt vermijden.

Omdat dit verband houdt met de hoofdvraag, getuigen veel katteneigenaren dat het bezit van een Bengaal hun allergieën niet deed opvlammen, dus bleven ze bij het ras.

Zijn Bengaalse katten echt hypoallergeen?

Ik moet je iets vertellen.

Hypoallergeen betekent niet geen allergiedus voordat je begint te veronderstellen, wil ik duidelijk maken dat Bengaalse katten niet garanderen dat ze geen reactie uitlokken of mogelijk veroorzaken. De prefix hypo is een Grieks woord dat vertaalt naar onder of onder en werd later zinvol gemaakt om minder of minder dan.

Zo, hypo plus allergie is gelijk aan laag-allergisch. Dit betekent dat een Bengaalse kat een huisdier is dat nog steeds kan leiden tot allergische reacties veroorzaken, maar in geringe mate.

Dus, het is ja of nee – het hangt af van je immuunsysteem.

In het geval van een Bengaal likken ze hun vacht niet zo vaak om zich te verzorgen, wat de verspreiding van hun speeksel over hun vacht en het eiwit Fel d 1 daarmee vermindert. Dit is de molecule waar je allergisch voor bent, en Bengalen hebben geen overvloed van dit eiwit en ze vervellen niet al te vaak.

Hoewel het van je lichaam afhangt of hypoallergene katten werken of niet, is het minder waarschijnlijk dat Bengalen het erger voor je maken.

Wat maakt een Bengaalse kat hypoallergeen?

Je weet dus al dat de oorzaak van kattenallergie ligt in de eiwitten die ze produceren uit hun dode huid, urine en speeksel. Opdat een Bengaal hypoallergeen zou zijn, produceert hij minder van het eiwit Fel d 1 uit zijn huidschilfers.

Bij het bereiken van de volwassenheid, zal de vacht van uw Bengaal niet zoveel verharen als bij andere rassen.. Toch zal hij hier en daar een paar strengen vacht achterlaten.

Ze verzorgen zich ook niet zo vaak…. In combinatie met het feit dat ze minder allergene eiwitten hebben en niet veel verharen, zijn Bengalen een van de beste hypoallergene katten om te bezitten.

In dit artikel staat dat Omega-3 vetzuren ontstekingsremmende eigenschappen hebben, dus het voeren van uw kat met voedsel dat rijk is aan Omega-3 is een goede keuze voor het bereiken van een glanzende vacht en minder verharen. Omdat vetzuren gewoon dat zijn – vet – helpen ze uw kat een vollere, glanzender vacht te krijgen.

Kan ik een kat bezitten als ik allergisch ben?

Ondanks de risico’s (die voor anderen gering zijn), zijn sommige echt willen een kat bezitten. Het kan niet anders als het zulke mooie wezens zijn!

En ja, je kunt een kat bezitten, zelfs als je allergisch bent! Maar!

Zorg ervoor dat je allergieën niet ernstig zijn, anders is het een probleem. Hoewel het maakt een gaan aww dat ze niet geschikt zijn om voor een katachtige te zorgen, geef je gezondheid voorrang.

Degenen met mildere reacties kunnen het verdragen, zolang ze hun voorgeschreven medicijnen innemen.

Als u echt echt een kat willen en je betreffende allergieën je niet afschrikken, er zijn hypoallergene kattenrassen die je kunt bezitten, en één daarvan is een Bengaalse kat.

De ervaring van mijn moeder, die astma heeft en allergisch is voor zowel huidschilfers als kattenbont, is dat ze niet meer reageert sinds ze twee Bengalen heeft. Cheddar slaapt ’s nachts vaak op haar buik, en als ze zo dicht bij een kat was, kreeg ze een astma-aanval, maar dat is nu geen probleem meer.

Ze zegt dat ze geen wetenschappelijke studie nodig heeft om haar te vertellen wat ze al weet. Ze is allergisch voor katten, maar niet voor Bengaalse katten.

Toen mijn moeder een oranje tabby kat had die Stanley heette, voordat hij stierf van ouderdom, had ze een vriend die haar thuis niet kon bezoeken omdat hij zo erg, erg allergisch was voor katten, dat hij een astma-aanval kreeg als hij de ingang van het huis binnenstapte.

Nu kan hij altijd op bezoek komen, ook al heeft ze nu twee Bengalen bij haar wonen. Hij krijgt wel een loopneus, maar dat is zijn enige reactie in vergelijking met zijn dierbare ervaringen.

Hoe kun je stoppen met allergisch te zijn voor katten?

Ik haat het om het je te zeggen, maar je kunt niet zomaar stoppen met allergisch zijn voor katten wanneer je wilt. Ik zal hier meer over antwoorden in de vraag hieronder.

Ondertussen, wat ik kan voorstellen zijn wat te doen om de manifestatie van die vreselijke allergie te voorkomen.

  • Houd de kat uit uw meubels.

Als je een kat hebt of bij iemand woont die een kat heeft, maak jij de aanpassingen of de kat doet dat. Huidschilfers, urine en speeksel van de kat bevatten eiwitten die uw immuunsysteem aanzetten tot een reactie.

Dus als hij op je bed of bank heeft gelegen, en je knus op dezelfde plek gaat liggen, raad eens wat er gaat gebeuren? Allergieën.

  • Was je lakens in heet water.

Ik heb het over gordijnen, het beddengoed, de bekleding van je meubels – al die stoffen vangen schilfers van de opgedroogde huid van je kat op. En zelfs als je de kat op de een of andere manier hebt getraind of de eigenaar hebt verteld ervoor te zorgen dat hij niet aan je lakens komt, weet je het nooit echt.

Was ze allemaal in heet water, met de hand of in de machine. Als je het zelf kunt doen, laat ze dan weken in heet water met poeder.

Misschien is het een kattenallergie. Misschien is het het stof en de pollen die je kat meebrengt.

Wie weet op dit moment, tenzij je je een dokter kunt veroorloven om je allergie uit te zoeken.

Volgens WebMD:
Het regelmatig schoonmaken van het huis kan veel allergietriggers uit de weg ruimen en uw symptomen helpen verlichten. Het helpt om enkele schoonmaaktips te kennen.

Hoe vaak? Voordat een laag vuil een korst vormt op oppervlakken.

Aan de andere kant, kun je nooit verkeerd gaan met een Bengaalse kat!

Ik kan je niet verzekeren dat je niet meer allergisch bent voor katten, maar… omdat Bengalen hypoallergisch zijn, zullen ze je niet meer zo erg triggeren sinds… ze minder allergenen produceren dan andere.

Kun je immuniteit opbouwen tegen kattenallergie?

Ja, sommigen hebben het geluk een immuniteit tegen hun allergie te ontwikkelen. Aan de lelijke kant van de medaille, het kan het erger voor je maken.

Wat je wel kunt doen, is een hypoallergene kat bezitten (zoals een Bengaal :D). Laten we daar in de volgende vraag meer over zeggen.

Bestaat er een echte hypoallergene kat?

Laat me die vraag anders formuleren: Bestaat er een kat die geen allergeen bij zich draagt?

Ten eerste, om je vraag te beantwoorden, a waar hypoallergene kat is een kat die slechts een klein beetje allergie veroorzaakt. Ik heb in de vorige vragen besproken wat dat woord betekent.

Kortom, hypoallergeen betekent gewoon weinig allergie. Een hypoallergene kat is een huisdier dat geen reactie uitlokt voor de ergste, maar slechts milde symptomen voor sommige (zoals de vriendin van mijn moeder op haar Bengalen).

En dan, om de geherformuleerde vraag te beantwoorden, nee – er is geen kat die geen allergeen bij zich draagt.

Waarom? Fel d1 eiwit, het kattenallergeen voor mensen, speelt een rol in het biologische systeem van katten.

BioMedCentral stelt dat de functie van Fel d 1 nog onbekend is. Er is gesuggereerd dat zijn rol bestaat uit het beschermen van de huid.

Andere auteurs menen dat Fel d 1 eerder een rol zou hebben in het transport van lipide moleculen, vooral steroïden, hormonen of feromonen.

Hoe dan ook, om te zeggen dat er een ware hypoallergene kat, wat ik niet logisch vind, is te wensen dat het een kat is zonder het eiwit Fel d 1 in zijn systeem. Elk molecuul heeft een rol in ons lichaam, net als dat van hen, dus het beste wat je kunt doen is net zo genieten van je laag-allergene Bengaal als mijn moeder doet.