Zijn Brits Kortharen goede binnenkatten ?

Toen ik op het idee kwam om mijn eerste kitten te nemen, vroeg ik me af of Britse Kortharen goede binnenkatten zijn. Die vraag zette me aan om wat onderzoek te doen, en te begrijpen of dat een goede keuze voor mij zal zijn, aangezien ik in een klein appartement woon (zonder tuin).

Dus, zijn de Brits Kortharen goede binnenkatten? Over het algemeen zijn Britse Kortharen uitstekende binnenkatten, omdat ze vrij ontspannen zijn en het heerlijk vinden om urenlang op hun favoriete plekjes te liggen. Zorg er gewoon voor dat ze alle voeding en beweging krijgen, en je hebt een geweldige kameraad voor jaren.

Als u echter een stukje tuin heeft, zullen ze het heerlijk vinden om af en toe een rondje te rennen en als u uw kat wat tijd buiten laat doorbrengen, kan dat veel mentale en fysieke voordelen opleveren, zoals verderop in dit artikel wordt uitgelegd.

Wat maakt Britse Kortharen zulke geweldige binnenkatten?

De vraag zou eigenlijk moeten zijn: Wat maakt een geweldige binnenkat? Naar mijn mening zijn er een paar factoren die je moet overwegen:

 • Wat is de persoonlijkheid van uw kat?
 • Kan hij alleen gelaten worden zonder depressief te worden?
 • Zal hij uw meubels vernielen als hij alleen gelaten wordt?
 • Hoeveel tijd moet u uittrekken voor de verzorging?
 • Kan hij samenleven met kinderen of andere dieren?
 • En tenslotte, maar het belangrijkste – Zal hij gelukkig zijn als hij binnenshuis leeft?

Dus laten we eens kijken naar hoe de Britse Korthaar nu.

1.Geweldige Persoonlijkheid

De Brits Korthaar is zeer ontspannen en relaxed, wat hem een geweldige binnenkat maakt. Katers zullen iets speelser zijn dan poezen, maar beiden houden ervan het hoofd koel te houden en te doen alsof ze zich niets van de wereld aantrekken.

In plaats van een schootkat te zijn die voortdurend aandacht en aaien eist, zult u merken dat hij u door het huis volgt en alles inspecteert wat u doet. U kunt hem zien als een “goede oude vriend”, die er altijd voor u is, geïnteresseerd is in alles wat u doet en natuurlijk een mening heeft over het onderwerp. Wat u misschien niet weet, is dat de Brits Korthaar ook een zeer zorgzame kat is, dus hoewel hij graag op afstand blijft, zal hij, wanneer u humeurig bent of verkouden wordt, de hele dag en nacht naast uw bed blijven liggen om voor u te zorgen. Dit is eigenlijk mijn favoriete deel van zijn karakter dat u zeker zult waarderen.

2. Meubel-vriendelijk

Na het lezen van de forums over schade die verveelde katten kunnen veroorzaken wanneer ze alleen worden gelaten in een klein appartement, was ik opgelucht toen ik ontdekte dat dit niet het geval zal zijn met de BHS (Brits Korthaar). Hij is een slimme kat en leert heel snel dat krabben alleen met krabpalen en -matten mag worden gedaan. Dus als u uw kat een kwalitatief goede krabpaal kunt bieden, zal hij zijn klauwen daar uitproberen in plaats van aan uw meubels.

3. Gemiddeld activiteitsniveau

Wanneer u overweegt een binnenkat te nemen, moet u rekening houden met zijn energieniveau en zijn behoefte aan activiteit. De Brits Korthaar is een kat met een gemiddeld energieniveau. Hij is het meest speels en springerig tijdens de kittenperiode, maar vanaf 1 jaar begint hij tot rust te komen. Denk aan de beroemde Garfield – dit is hoe uw Brits Korthaar zich zal gedragen, en dit is wat hem een geweldige binnenkat maakt. Hij vindt het heerlijk als je met hem speelt, maar verwacht niet dat dat te lang duurt, want hij raakt snel verveeld/vermoeid en gaat op zoek naar een lekker plekje om te gaan liggen.

4. Gemakkelijk te verzorgen

Als u denkt aan een binnenkat, moet u rekening houden met het niveau van verzorging dat nodig is. Gelukkig is de Brits Korthaar een onderhoudsvriendelijke kat, die met een wekelijkse borstelbeurt zijn prachtige vacht in een topconditie houdt. Hij zal meer verharen dan andere katten, vooral na de winter, maar met regelmatig borstelen voorkomt u rommel. Zoals bij elke kat. Het is essentieel om zijn oren regelmatig schoon te maken om oorsmeer en oorontstekingen te voorkomen. Dit is een eenvoudige taak die in een paar minuten kan worden uitgevoerd. Nogmaals, de Brits Korthaar bewijst een uitstekende binnenkat te zijn.

5.Ok met alleen zijn

Dit is een van de belangrijkste aspecten die u moet overwegen wanneer u denkt aan een binnenkat. Met het drukke leven en lange werktijden, zal hij alleen gelaten worden voor de meeste delen van de dag. En geloof me, dit kan een ernstig probleem zijn, want depressie komt vaak voor bij katten. De Brits Korthaar kan lange periodes van alleen zijn heel goed aan, hij zal u natuurlijk missen, maar omdat hij een sterke (mentale) kat is, zal het geen invloed hebben op zijn gezondheid. Voor alle duidelijkheid, we hebben het hier over alleen gelaten worden gedurende de dag, niet weken. Als uw kat ouder is, kunt u hem 2-3 dagen alleen laten, ervan uitgaande dat hij te allen tijde toegang heeft tot vers voer en water. Als het langer duurt, stel ik een kattenoppas of vriend voor die uw kat kan bezoeken. U kunt meer te weten komen in dit artikel: Kunnen Brits Korthaar Katten Alleen gelaten worden?

6. Goed met kinderen en honden

Dit is een groot probleem – niet alle katten zullen het leuk vinden om in de buurt van kinderen en andere dieren te zijn. Brits Kortharen zijn liefdevolle en geduldige dieren die goed overweg kunnen met kinderen en honden, maar wat je niet moet vergeten is de “introductieperiode”. Hoewel BHS (Brits Korthaar) meegaand zijn en u een goede kans hebt om van hen een geweldige aanwinst voor uw gezin te maken, moet u het goed doen en hen genoeg tijd geven om zich op hun gemak te voelen. Als u erover denkt om een tweede kat aan uw gezin toe te voegen, bekijk dan dit artikel: Zijn Brits Korthaar Katten Vriendelijk?

7. En hoe zit het met de gezondheid?

Ik heb al eerder gezegd dat Britse Kortharen geweldig zijn als binnenkatten, maar ze zullen ook genieten van een beetje buiten. Dit is geen noodzaak, maar als je de mogelijkheid hebt, moet je hem wat gecontroleerde “wildheid” toestaan. Britse Kortharen kunnen wat overgewicht (obesitas) krijgen en als u ze in de zomer een paar uur in de tuin laat rondrennen, zal dat zeker helpen om dit probleem te bestrijden. Als u geen mogelijkheid hebt is dat ok, maak u geen zorgen, let gewoon op zijn gewicht en zorg ervoor dat hij een correct dieet volgt.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een geweldige binnenkat dan kunt u niet fout gaan met de Brits Korthaar. Hij is een geweldige metgezel en een fantastische aanwinst voor uw gezin, die u veel zal doen glimlachen. Thuiskomen na een lange dag op het werk zal nooit meer hetzelfde zijn, want nu wordt u aan de deur begroet door een harige bal van schattigheid die u alles probeert te vertellen (of miauwen) over zijn spannende dag.

Ik weet dat dit een uitgebreid onderwerp is en dat je misschien wat twijfels hebt, dus hieronder heb ik een aantal vragen opgesomd die ik het vaakst had bij het onderzoek naar dit onderwerp. Veel plezier en laat me in de comments hieronder weten wat je ervan vindt.

Veelgestelde vragen over binnenkatten

Hoe is binnenkattenvoer anders?

Omdat uw Britse korthaarkat minder actief is dan een typische buitenkat, moet u hem voer geven dat speciaal voor binnenkatten is ontworpen. In de meeste gevallen zal het kattenvoer voor binnenkatten meer eiwitten bevatten en daarom minder calorierijk zijn. Zoals eerder gezegd, is het belangrijk om op het gewicht van uw kat te letten. Overgewicht kan leiden tot een aantal ernstige gezondheidsproblemen zoals:

 • kortere levensduur
 • zwakkere gewrichten
 • hoge bloeddruk
 • diabetes mellitus
 • ademhalingsmoeilijkheden
 • leverlipidose
 • aandoening van de urinewegen

Hoe houd je een binnenkat gelukkig?

De Brits Korthaar is een aanhankelijke kat, en hoewel hij afstandelijk lijkt te zijn, zal hij uw gezelschap en speeltijd zeker op prijs stellen. Behandel hem gewoon als je beste vriend, praat met hem, breng wat tijd door met samen door het raam staren, en leer hem kennen. Ik kan u verzekeren dat dit het begin kan zijn van een geweldige vriendschap.

Waarom heeft een binnenkat inentingen nodig?

Katten zijn erg kwetsbare dieren, en als ze niet beschermd worden (met inentingen) kunnen ze erg snel ziek worden. Uw Brits Korthaar binnenshuis houden zal hem niet beschermen tegen alle gezondheidsrisico’s. Als u bijvoorbeeld verhuist naar een meer prominente plaats met tuin – zal uw kat blootgesteld worden aan meer bedreigingen en onbedoeld contact met andere katten. Vaccinaties en regelmatige bezoeken aan de dierenarts zullen u helpen om uw maatje veilig en gezond te houden.

Hoe lang leeft een binnenkat?

De Brits Korthaar wordt tussen de 11-20 jaar oud, en ik moet duidelijk maken – de lengte van zijn leven hangt van u af! Hoeveel u weet over uw kat, hoe goed zijn dieet is, hoe gelukkig hij is. Zwaarlijvige en depressieve katten zullen korter leven dan gelukkige en fitte katten. Hij is geen speelgoed, dus zorg goed voor hem en geniet van elke dag van hem.