Zijn Brits Kortharen Katten Vriendelijk?

Ik ben al een tijdje van plan om nog twee katten aan ons gezin toe te voegen. Ik was nieuwsgierig of Britse Kortharen katvriendelijk zijn, dus ik was vastbesloten om wat informatie te verzamelen online en van een aantal vrienden en familie die al meer dan een kat hebben …

Dus, zijn Brits Kortharen katvriendelijk? Ja, gemiddeld genomen zijn Brits Kortharen katvriendelijk en ze zullen zich uiteindelijk aanpassen. Ze zijn zeer aanpasbaar, hoewel ze net als bij mensen enige tijd nodig hebben om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, dus u moet voorbereid zijn op sporadisch gehijg en gesis…

Wat het vermelden waard is, is dat Britse Kortharen vriendelijk zijn en behoorlijk aanpasbaar, niet alleen aan hun eigen soortgenoten, maar ook aan andere huisdieren – alles met het gezonde verstand natuurlijk! Denk nooit dat ze geen aandacht of zelfs geen actie zullen schenken aan een vis of een vogel… In hun ogen is dat nog steeds een prooi, en dus zullen ze proberen het te behandelen voor wat het voor hen is.

Het is allemaal relatief:

Ten eerste, ondanks de algemene sociabiliteit van Britse Kortharen moet je altijd in gedachten houden dat elke kat enigszins anders is en dus anders kan reageren op nieuwe omstandigheden.

Sommige katten houden van gezelschap en zullen een nieuwe vriend omhelzen, andere zullen snel een veilige schuilplaats zoeken en natuurlijk is er ook een risico op een directe aanval.

Laten we niet vergeten dat BSH (Brits Kortharen) graag wat afstand bewaren… herinnert u zich die uitspraak van Garfield “Het is niet dat ik een hekel aan je heb, ik heb je gewoon niet graag in mijn buurt” Dat kan gemakkelijk van toepassing zijn op beide – mensen & soortgenoten en meer…

Wat kan Britse Kortharen vriendelijkheid bepalen:

Ook al zijn Brits Kortharen doorgaans amicaal tegenover andere katten, het is zelden onmiddellijk. Ze zullen een andere kat niet meteen in de armen sluiten (het zou me ten zeerste verbazen als ze dat wel zouden doen). Katten zijn over het algemeen nogal territoriaal en ook al zijn Brits Kortharen niet zoals de meeste katten (naar mijn mening althans!) toch is hun eerste instinct om hun gebied te verdedigen! Het is altijd een proces, dus het zal enige tijd duren om de “machtsstructuur” uit te werken, en er moeten van tevoren specifieke stappen worden overwogen om het wat gemakkelijker te maken.

De vriendelijkheid zal waarschijnlijk ook afhangen van de leeftijd en het geslacht van de andere kat. Doorgaans zal het wat gemakkelijker zijn om een kitten aan uw huidige kat voor te stellen dan aan een andere volwassen kat, aangezien hun concurrentievermogen wellicht minder ontwikkeld is en volwassen jongens doorgaans sneller met volwassen meisjes overweg kunnen dan met een andere kater.

Er zijn een aantal stappen die moeten worden genomen vóór de directe introductie:

Heel belangrijk – ondanks enkele overeenkomsten zijn katten niet zoals mensen en wat soms voor ons werkt, zal niet voor hen werken, dus als u in de verleiding komt om ze gewoon in het diepe te gooien en er het beste van te hopen – VERGEET HET! Het zal gewoon niet werken. Dat geldt voor beide – uw huidige en nieuwe kat. Het moet altijd geleidelijk gaan, dus u moet absoluut stappen ondernemen om ze te introduceren.

Het is essentieel om de nieuwe en uw bestaande kat in het begin in een aparte kamer te houden, zodat ze allebei kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en vertrouwd kunnen raken met de elkaar gezonden, geluiden eerst dan zij en helemaal aan het eind kunnen we ze toestaan om met elkaar om te gaan. Belangrijk is dat u geen van deze stappen overslaat of overslaat. Er is een reden waarom het precies in deze volgorde moet gebeuren. Ook moet u bedenken dat er verschillende methodes zijn voor kittens en verschillende in het geval van volwassen katten. Bij het introduceren van een kitten adviseren veel dierenartsen, fokkers etc. het gebruik van een dierenpen…

Speeldates organiseren?

Als u zich ooit afvroeg of uw kat het wel goed zal vinden met zomaar een kat en of het niet mogelijk zou zijn om van tijd tot tijd “speelafspraakjes” te organiseren met andere katteneigenaars, zoals hondeneigenaars soms doen… wel, dat is misschien toch niet zo’n goed idee. De meeste katten zullen de hele situatie waarschijnlijk als een bedreiging zien. Katten die hun hele leven voornamelijk met mensen hebben gespeeld, zullen niet noodzakelijkerwijs blij zijn om met een andere kat om te gaan, ze weten misschien gewoon niet hoe, zelfs als de introductie goed verloopt – dat wil zeggen als ze niet meteen naar elkaars keel zullen springen.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen… Ik heb twee zussen – ook katteneigenaars; dankzij mij:) en hun 3 katten kunnen het meestal heel goed met elkaar vinden, zelfs als ze elkaar lange tijd niet gezien hebben. Af en toe zal een van hen zijn ongenoegen laten blijken om wat voor reden dan ook, maar niets groots, er is geen groot drama, en meestal eindig ik met het kijken naar grappige video’s van alle drie die plezier hebben.
Dus, wat je ook beslist, je moet je ervan bewust zijn dat er een risico op mislukking is en als dat zo is moet je snel handelen…

Britse Kortharen… één of twee?

Britse Kortharen worden gezien als degenen die perfect in staat zijn om op zichzelf te blijven. Ze zijn meestal vrij van verlatingsangst en ze vinden wel een manier om voor zichzelf te zorgen en zelfs om uw meubels heel te houden. Dat gezegd hebbende, kan het aanschaffen van meer dan één hond zelfs voordelig zijn, omdat er een kans is op een actievere manier van tijd doorbrengen. Aangezien Britse kortharen en alle andere binnenhuis/gecastreerde katten de neiging hebben om wat aan te komen, kan meer leuke en speelse lichaamsbeweging geen kwaad.

Toen ik mijn eerste kat kocht (hij heet trouwens Frank), herinner ik me dat mensen me aanraadden om er twee tegelijk te kopen uit hetzelfde nest. De reden hiervoor is dat ze, omdat ze niet gescheiden zijn, al een goede band zullen hebben en actiever en speelser zullen blijven. Op dat moment was ik niet overtuigd – wel ik wist niet beter, maar nu weet ik dat het een vergissing was. Dus als je de juiste voorwaarden hebt en je kunt het je veroorloven, dan is deze optie echt de moeite waard om te onderzoeken…

Zo, zie je wel… de conclusie is dat Britse Kortharen over het algemeen katvriendelijke wezens zijn, maar natuurlijk moet je altijd in gedachten houden dat uiteindelijk elke kat een unieke persoonlijkheid heeft en dus anders kan reageren.

Veel gestelde vragen over Britse Kortharen:

Hoe zijn Brits Kortharen met kinderen?

Brits Kortharen schieten uitzonderlijk goed op met de kinderen, ook al houden ze er niet van om opgepakt of vastgehouden te worden. BSH’s zijn erg geduldig, en als ze op een bepaald moment de richting waarin het “plezier met kinderen” gaat niet op prijs stellen, zullen ze gewoon de kamer verlaten. Natuurlijk moet u uw kinderen nog steeds leren om op een zachtaardige, zorgzame en vriendelijke manier met uw kat om te gaan, en met elk ander huisdier wat dat betreft.

Wat is de Britse Korthaar persoonlijkheid?

Britse Kortharen zijn gemoedelijke, niet veeleisende, aanhankelijke katten, maar toch zijn ze vrij gereserveerd. Ze gaan niet bij u op schoot zitten, maar ze zijn graag dicht bij hun baasje, en ze kunnen erg aanhankelijk zijn. Ze zijn zachtaardig, rustig, maar niet erg actief en ze houden ervan om alles te observeren wat er in hun omgeving gebeurt.

Wat zijn de meest voorkomende Brits Korthaar kleuren?

Er zijn veel verschillende vachtkleuren waaronder:

  • Blauw
  • Zwart
  • Crème
  • Grijs
  • Lila
  • Zilver
  • Rood
  • Bi-colour

Ongeacht de eigenlijke kleur van de vacht, ze zijn allemaal kort, zeer dik en dicht.

Wat is de levensduur van de Brits Korthaar?

Gemiddeld zijn Brits Kortharen langlevende katten, met een levensverwachting tussen de 14-20 jaar. Er zijn echter veel factoren die hierop van invloed kunnen zijn – voornamelijk de manier waarop ze worden verzorgd: voeding, regelmatige dierenartsbezoeken, verzorging enz.

Wat zijn de kosten van een Brits korthaar kat?

U kunt een Brits Korthaar kopen vanaf gemiddeld €300 tot €900. Zoals u kunt zien zijn de prijzen van Brits Korthaar kittens zeer uiteenlopend. Dit zou vooral afhangen van de werkelijke locatie, uw keuze van de fokker en of ze zijn stamboom Kittens of niet. Als het gaat om de kosten van het opzetten van alles, zoals u zich kunt voorstellen varieert dit ook, maar u bent in staat om een betaalbare kattenbak, krabpalen etc. te vinden. Daarna is het niet duurder dan elk ander geliefd huisdier.