Top 7 Bombay Kattenfokkers


Nou, nou, nou, wat hebben we hier? Een toekomstige eigenaar van een Bombay-kat, misschien? Als u op zoek bent naar de beste kattenfokkers in Bombay, bent u op de perfecte plek!

De Bombay-kat is een hybride kattenras met kenmerken van verschillende binnenlandse rassen die hen een unieke, derde look geven. Hoewel het doel was om katten te produceren die eruit zien als wilde panters, kunnen we u verzekeren dat die geen wild bloed hebben.

De fokker, genaamd Nikki Horner, begon haar uitvinding in 1953 met haar fokken van een Grand Champion sable Birmese vrouw tot een zwarte Amerikaanse korthaar met rijke oogkleur. Na een lang selectieproces voor het kruisen en fokken van lijnen, produceerde Nikki een zwarte kat die er als geen ander uitzag. Sable Birmese en Black American Shorthairs zijn nog steeds toegestane ras-outcrosses.

Het zwarte luipaard diende als inspiratie voor de Bombay-naam, en vaak wordt de Bombay-kat beschreven als de lakleer geitje met de nieuwe penny eyes.”

Na een korte informatie over de Bombay-kat, laten we eens kijken wat Bombay kattenfokkers u kunnen bieden!

Bombay Kittens Te Koop

Bombay kattenras is echt een uniek ras en we weten dat het een uitdaging kan zijn om een gerenommeerde fokker te vinden. Daarom hebben we het onderzoek voor je gedaan en alleen die gevonden die je een gezonde en prachtige katachtige kunnen bieden.

Met deze Bombay kattenfokkers kunnen we zeker vertellen dat het kitten dat je moet krijgen gesocialiseerd, gezond en een geweldig temperament zal hebben.

Laten we nu wat graven!

1. Amalura Birmees &Bombay Katten, Minnesota

Mooie bombay zwarte kat in de natuur

Amalura Burmese &Bombay cats is een kleine cattery in Cottage Grove, Minnesota. De cattery wordt beheerd door man en vrouw, terwijl de man al het papierwerk en de technologie doet, en de vrouw dient en zorgt voor hun katachtige schatjes.

De catterynaam heeft een interessante betekenis in het Baskisch – Moeder Aarde. De fokker heeft deze naam om het gevoel te delen dat alle katten het beste zijn van wat de aarde te bieden heeft.

Het doel van Amalura is om zowel het Bombay-ras als het Birmese en behoud de speciale uitstraling en liefdevolle persoonlijkheid deze kattenrassen staan bekend om. Amalura zit al 4 jaar in de fokkerij. Meer en meer groeide hun kennis van het ras en fokken, dus hebben ze nog een paar katten toegevoegd.

Fokker Info

•Plaats: Vakantiehuis Grove (Minnesota)

•Website: Amalura Birmees &Bombay Katten

•E-mail: kittens@amalurracats.com

• Facebook: Amalura Birmees &Bombay Katten

2. Pandora Katten, Kentucky

bombay zwarte kat in mensenhanden

Dr. Brian en Cynthia Bailey begonnen met het fokken en tonen van Bombay en Birmese katten en kittens. Deze fokkers zijn volledig toegewijd aan het fokken, tonen en verlagen van deze twee prachtige kattenrassen.

Gelegen in het noordoosten van Kentucky, dit kleine cattery heeft de mooiste katten ooit. De katten worden in hun huis opgevoed als onderdeel van het gezin.

Deze fokker geniet van kattenshows omdat ze collega-exposanten ontmoeten en het biedt hen de mogelijkheid om de concurrentie op zijn best te zien. Natuurlijk geeft het hen een onbevooroordeelde, kritische beoordeling van hun katten door keurmeesters die bombay en Birmese katten voortdurend door shows zien, en dat geeft hen inzicht in wat ze moeten doen om het ras te verbeteren.

Hoe kunnen we een kat van showkwaliteit onderscheiden van een kat van goede kwaliteit en een kat van huisdierkwaliteit? Een kat of kitten van huisdierkwaliteit kan een kleine fout of fout hebben, terwijl een kat of kitten van showkwaliteit het perfecte voorbeeld van het ras is en aan alle rasnormen voldoet.

Katten zijn geregistreerd bij de TICA and Cat Fanciers Association (CFA); ze verkopen echter geen katten met registraties waarmee ze als fokkers kunnen worden gebruikt. Maar ze verkopen aan gerenommeerde, gevestigde catteries met een goede reputatie met informatie van collega Bombay / Birmese fokkers die betrokken zijn bij de Cat Fancy-shows.

Kittens krijgen al hun vaccinaties up-to-date voordat ze de cattery verlaten. Deze fokker raadt u aan om uw nieuwe kitten naar uw dierenarts te brengen voor een dierenartscontrole.

Kittens zijn vrij om achteraan te gaan 16 weken oud; de gezondheidsgarantie en het contract worden gegeven, evenals een sterilisatie- / castratieovereenkomst.

Fokker Info

•Plaats: Ashland (Kentucky)

•Telefoon: 606 831 9284 / 606 831 338

•Website: Pandora Katten

•E-mail: Pandoracats@aol.com

3. Mocha Blast Birmees &Bombay, Californië

bombay kat op een boom

Mocha Blast Burmese & Bombay cattery in Chico, Californië, begon in 2016 te werken met het Bombay Breed.

Het eerste Bombay dat de fokker van Rokstarr Bombays verwierf, was het grappige kleine koperen ogen Bombay dat het hart van de fokker won. Daarna kreeg ze twee prachtige koninginnen van Carney Cats Cattery uit Iowa.

Al snel had ze een helper met dit fokprogramma die verantwoordelijk was voor kattentaken en het bouwen van de nieuwe cattery-ruimtes. Toen ze in 2021 met pensioen ging, stopte ze met haar carrière als respiratory care practitioner, ze wijdde zich volledig aan de fokkerij.

De wachtlijst is mogelijk als je een aanbetaling doet. Houd er rekening mee dat de vraag naar kittens hoog is en dat de wachtlijsten elke dag voller worden.

De prijs van Birmese en Bombay kittens is 1800 dollar.

Fokker Info

•Plaats: Chico (Californië)

•Telefoon: 530 345 1151

•Website: Mokka Blast Birmees &Bombay

•E-mail: mochablastburmese@yahoo.com

4. Catvocal, Pennsylvania

bombay kat outdoor

Catvocal is een cattery in Lake Ariel, Pennsylvania, die opnieuw Birmese en Bombay kittens fokt. Catvocal katten en kittens zijn van Grand Champion lijnen, Regionale en Ras Winnaar lijnen.

Kittens zijn CFA geregistreerd, goed gesocialiseerd met liefdevolle persoonlijkheden, en worden verkocht met een wijzigende overeenkomst.

Omdat het Bombay-ras is ontwikkeld om eruit te zien als een zwarte panter, wil deze fokker die look behouden; hun persoonlijkheden zijn echter verre van fel, omdat ze lieve en liefdevolle metgezellen zijn. Met hun glanzend zwarte jas, ronde kop en koperkleurige ogen, ze maken prachtige katachtigen die hen onderscheiden van andere kattenrassen.

Zorg ervoor dat u contact opneemt met deze fokker als u een prachtig kitten door uw huis wilt laten rennen.

Fokker Info

•Plaats: Lake Ariel (Pennsylvania)

•Telefoon: 860 212 6116

•Website: Catvocal

•E-mail: zadurkin@gmail.com

• Instagram: Catvocal

• Facebook: Catvocal

5. Droom over Cattery, West Virginia

bombay kat in een gras

Shady Springs in West Virginia gaf ons de Dreamabout Cattery, die prachtige geregistreerde Bombay-katten en CFA Sable Burmese heeft.

Al hun katten zijn van kampioenslijnen en kittens worden onder de voeten opgevoed. Kittens en katten worden verkocht met een overeenkomst; er is een schriftelijk verkoopcontract en een gezondheidsgarantie met een genetische gezondheidsgarantie. En u krijgt een veterinair gezondheidscertificaat bij de aankoop van een kitten.

Als u een kitten wilt adopteren, zoek dan naar een contract op hun website voor meer informatie over het adoptieproces.

Fokker Info

•Plaats: Schaduwrijke lente, West Virginia

•Telefoon: 304 222 3333

•Website: Dreamabout Cattery

•E-mail: dreamaboutcattery@gmail.com

• Instagram: Dreamabout Cattery

• Facebook: Dreamabout Cattery

GERELATEERD: 6 Devon Rex-fokkers die het controleren waard zijn

6. Evita Birmees &Bombay, Arizona

Zwart bombay kattenportret met gele ogen

In Phoenix, Arizona, vonden we Evita &Bombay, een kleine cattery gespecialiseerd in Bombay in zwart en soms chocolade en Birmees in platina, champagne, blauw en sable.

Als lid van CFA Birmese en Bombay Breed Councils en National Alliance of Burmese Breeders, deze cattery is trots op het hebben van regionale winnaar en grand champion lijnen.

Het doel van de fokker is:

•produceren fysiek gezonde en genetisch gezonde Birmese en Bombay katten

• katten produceren die trouw aan de rasstandaard

• de rassen te promoten om hun populariteit bij fokkers, exposanten en eigenaren te behouden

• hun liefdevolle persoonlijkheid

Kittens zijn nooit gekooid, en ze worden opgevoed in de slaapkamer. Kittens worden gesmoord met kussen en aandacht en krijgen traktaties, speelgoed en voedsel van de best mogelijke kwaliteit. Als u een van deze kittens adopteert, weet dan dat u een wijzigingsovereenkomst, gezondheidsgarantie en negatieve tests voor FELV en FIV.

Als u een Evita Bombay kitteneigenaar wordt, zorg er dan voor dat u contact houdt met de fokker, want zij willen graag foto’s van hun kittens plaatsen tijdens de groeifasen.

Fokker Info

•Plaats: Phoenix (Arizona)

•Telefoon: 612 423 9170

•Website: Evita Birmees &Bombay

•E-mail: EvitaBurmese@gmail.com

• Instagram: Evita Birmees &Bombay

• Facebook: Evita Birmees &Bombay

• Youtube: Evita Birmees &Bombay

7. MNBurn ( Minnesota )

bombay kat zit op vensterbank met kamerplant thuis

MNBurn is een cattery gevestigd in Burnsville, Minnesota, die Birmese en Bombay-katten fokt die zij beschouwen als uitstekende middelen voor het onderwijzen van kinderen zorg en verantwoordelijkheid, familiebinding, angst, kalmerende psychische stoornissen, angst, bipolaire stoornis en PTSS, stressverlichting en het verlichten van eenzaamheid.

De MNBurn katten worden onder de voeten opgevoed. De fokkatten en de kittens worden de hele tijd overladen met liefde en aandacht. Ze zijn goed gesocialiseerd omdat ze een enorme hoeveelheid tijd met mensen doorbrengen en ze zijn klaar om naar hun nieuwe huizen te gaan.

MNBurn is ca cattery geregistreerd bij de CFA, Cat Kingpin Gecertificeerd, en kittens worden voor vertrek gevaccineerd, goed verzorgd en met gezondheidsgaranties. Kittens zijn van sterke kampioenslijnen van katten, en het lijdt geen twijfel dat ze van topkwaliteit zijn!

Fokker Info

•Plaats: Burnsville (Minnesota)

•Telefoon: 612 345 1096

•Website: MNBurn

•E-mail: mnburm@gmail.com

• Instagram: MNBurn

• Facebook: MNBurn

Hoeveel is een Bombay-kat waard?

bombay kat in een bloemenveld

Laten we eens kijken hoeveel u ongeveer moet betalen voor een Bombay-kitten. Meestal is de prijs van de Bombay-katten rond $500 tot $700. De prijs zal echter altijd afhangen van de vachtkleur, stamboom, bloedlijn, gezondheidsgaranties en andere factoren, en de kosten kunnen oplopen tot 2000 dollar.

Houd er rekening mee dat je nog meer moet betalen als je een Bombay-kat uit de kampioenslijnen wilt, en nog meer als de Bombay-kat exotisch is. Het is gebruikelijk dat zeldzame katten erg duur zijn.

GERELATEERD: 8 Beste hypoallergene kattenbakvullingen

Wat zijn de kleuren van een Bombay Cat?

De enige kleur waarin de Bombay-kat kan komen, is zwart. Dat betekent dat elke Bombay een zwarte kat is. Dat betekent echter niet dat elke zwarte kat een Bombay-ras is. Het Bombay-ras is een specifiek kattenras dat bekend staat om zijn zijdeachtige zwarte vacht, gespierde en atletische lichaam en korte, dichte vacht.

GERELATEERD: Black Smoke Maine Coon: een majestueuze kat die je hart zal stelen

Inpakken

Bombays zijn echt topkatten, ongetwijfeld daar. Zeer liefdevol en interactief, deze katachtigen zullen je dagen verlichten. Als u overweegt er een voor uw huis te adopteren of te kopen, moet u zien welke van allemaal Bombay kattenfokkers op onze lijst past het beste bij jou.

Of u nu Bombay-katten zoekt die nationale winnaars zullen zijn of gewoon een knuffelmaatje wilt, deze fokkers kunnen u dat allemaal bieden.

Je bent je ervan bewust dat je als katteneigenaar verantwoordelijk bent voor je kat. Je moet ze regelmatig naar de dierenarts brengen, ze schoonmaken, verzorgen en met heel je hart liefhebben. Als je al deze dingen doet, hoef je je over geen enkel ding zorgen te maken.

Veel succes met je zoektocht!

Gerelateerde inhoud

6 Ocicat Fokkers – De lijst van de waardige

5 Beste Birmese kattenfokkers

7 Beste Siberische kattenfokkers: kwaliteit komt op de eerste plaats