Siberische kattengroeigrafiek – Hoe groot worden deze katten?


Als nationale kat van Rusland is de Siberische kat afkomstig uit de taiga in Siberië. Deze schatjes zijn versierd met langharige katten vanwege de bosrijke gebieden en een beetje kouder weer, dus ze moeten een dikke dubbele vacht hebben.

Ze zijn mooi grote katten, maar we hebben er ook voor gezorgd dat we ze vergelijken met andere huiskattenrassen, zodat u een algemeen beeld van hun grootte hebt, samen met de Siberische kattengroeigrafiek die we voor u hebben opgesteld!

Als je je afvraagt wat het temperament van dit ras is, zorg er dan voor dat deze katachtigen zijn aanhankelijke, vriendelijke en energieke katten die geweldige schootvrienden zullen zijn, maar ook vrienden spelen. Siberische katten zijn gemakkelijk te trainen, wat eigenlijk geweldig is gezien het feit dat katten soms behoorlijk koppig zijn.

Siberische katten worden erkend door the International Cat Association en worden getoond in de categorie Diversen op Kattenliefhebbers Vereniging Toont.

Laten we nu de groeigrafiek van de Siberische kat en enkele vergelijkingen bekijken!

Siberische Cat Groei grafiek

Siberische Kat Leeftijd Gemiddeld gewicht (in ponden)
1 maand oud 0,5 tot 1. Lbs
2 maanden oud 1 tot 2 lbs
3 2 tot 3 lbs
4 3 tot 4 lbs
5 4 tot 5 lbs
6 5 tot 8 lbs
1 tot 18 jaar + 8 tot 17 lbs +

Siberische Kattenmaattabel

Leeftijd Lengte
8 weken 7 tot 9 inch
3 maanden 8 tot 10 inch
6 maanden 10 tot 12 inch
9 maanden 12 tot 14 inch
1 jaar 14 tot 16 inch
2 jaar + 16 tot 18 + Inch

Vergelijking van de grootte van de Siberische kat

Siberisch kattenkatje in hout

Als je kijkt naar de gemiddelde grootte van een Siberische volwassen kat, wordt aangetoond dat ze natuurlijk ongeveer 8 tot 17 pond kunnen wegen, waarbij mannetjes iets meer wegen dan vrouwtjes. De lengte van de Siberische katten is ongeveer 17 tot 25 inch wanneer je begint op het puntje van hun neus naar hun staart.

De gemiddelde grootte van een Siberische volwassen kat ligt tussen 8 en 17 pond, waarbij de mannetjes doorgaans iets meer wegen dan de vrouwtjes. Ze meten ongeveer 17 tot 25 inch lang van het puntje van hun neus tot hun staart.

De gemiddelde levensduur van Siberische katten is 11 tot 18 jaar. De belangrijke rol in hun levensduur is echter hun genetische gezondheid, dieet en activiteitsniveau tijdens het groeien. Deze katten hebben interessante en prachtige vachtkleuren en -patronen en meestal blauwe ogen of zelfs groen als je zoveel geluk hebt.

Siberische Kat Vs Noorse Boskat

Laten we beginnen met het vergelijken van een ander kattenras dat is geïmporteerd uit een koud gebied en veel populariteit heeft gewonnen, de Noorse boskat. Eigenlijk hebben deze katten veel vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken, maar dat komt gewoon omdat het grote lieve katten zijn.

Hun grootte is echter heel anders. De Siberische kat is blijkbaar gemiddeld groter dan een Noorse Boskat. Sommige Noorse boskatten kunnen er echter qua grootte hetzelfde uitzien als je ze vergelijkt met kleinere Siberiërs.

De gemiddelde grootte van deze katten is ongeveer 9 tot 16 pond, waarbij mannetjes iets groter zijn dan vrouwtjes. Het zijn eigenlijk lange katachtigen met 12 tot 18 inch in lengte van de punt tot hun grote bossige staarten.

GERELATEERD: Maine Coon Groeigrafiek – Wat te weten Zodat Maine Coon kan groeien

Siberische Kat Vs Britse Korthaar Kat

Een ander huiskattenras dat we kunnen vergelijken met onze Siberische katten is de Britse korthaar die ook als een groot ras wordt beschouwd. Maar deze katten hebben de neiging om dunner en langer te zijn dan andere katachtigen.

Dat gezegd hebbende, Britse korthaar katten zijn langer dan Siberische katten, met 22 tot 25 inch zonder de staart. Ze zijn echter vaak minder omvangrijk dan een Siberiër, met een gewicht van 7 tot 17 pond, waardoor ze langer en minder zwaar zijn dan Siberische schatjes.

GERELATEERD: 7 Britse korthaar fokkers – Alleen het beste voor u

Siberische Kat Vs Ragdoll Kat

Als het gaat om Ragdolls, is het duidelijk dat het ook grote kattenrassen zijn. Omdat ze meestal groter zijn dan Siberische katten, zijn vrouwelijke Ragdolls wegen ongeveer hetzelfde als mannelijke Siberiërs.

Een volwassen Ragdoll kan wegen vanaf 8 tot 20 pond of zelfs meer, rekening houdend met genetica en dieet. Als u de staart uitsluit, zal Ragdolls nog steeds meten 17 tot 21 inch vanaf het puntje van hun neus.

Je kunt Ragdolls gemakkelijk herkennen aan hun kleurpuntjas en prachtige blauwe ogen, die een opvallend kenmerk van hen zijn. Als het gaat om hun aard, wordt gezegd dat deze katten dezelfde genegenheid delen als de Maine Coons.

GERELATEERD: Ragdoll Groeigrafiek: Hoe groot worden deze katten?

Siberische Kat Vs Savannah Kat

Savannah katten zijn middelgrote tot grote rassen met luipaardachtige looks vanwege hun vacht vol vlekken op hun rug en nek met ringen op hun poten.

Als we het hebben over F1 en F2 Savannahs, is het gebruikelijke gewicht dat wordt genoemd rond 12 tot 24 pond en 16 tot 20 centimeters van hun neus, en hun hoogte is 18 inch.

Als het gaat om F3 naar F6 Savannah katten, het is duidelijk dat het middelgrote katten zijn met 13 tot 17 inch lang en 10 pond van gewicht. Alles minder dan een F6 is een binnenlandse korthaar kat.

Als je al deze cijfers vergelijkt, is het echter duidelijk dat deze katten gemiddeld iets kleiner zijn dan Siberische katten, ook al zijn ze meestal iets groter in de F1- of F2-generatie.

Siberische Kat Vs Maine Coon

Ten slotte hebben we een duidelijk gigantischer kattenras dan Siberiërs, de Maine Coons. Als het grootste kattenras dat je kunt vinden, wegen deze katten gemiddeld, 18 pond met een lengte van 36 inch van de neus tot de staart.

Hoewel Siberiërs qua grootte vergelijkbaar kunnen zijn, ze wegen tot 17 pond, en hun gemiddelde grootte is relatief kleiner. Hoewel ze niet hetzelfde zijn in grootte, delen ze dezelfde kenmerken als zowel mooie huisdieren met eigenzinnige persoonlijkheden. Extreem sociaal rond andere katten, deze katten zijn geschikt voor mensen met veel huisdieren.

GERELATEERD: Maine Coon Groeigrafiek – Wat te weten Zodat Maine Coon kan groeien

Siberische Kat Vs Siamese Kat

Siberische katten zijn veel groter dan Siamese katten. De gemiddelde lengte van een Siamees is 11 tot 14 inch lang, weging ongeveer 8 tot 10 pond. Siamese katten worden beschouwd als een klein tot middelgroot kattenras met meer aristocratische eigenschappen dan de gespierde lichamen van Siberische katten.

Deze katten hebben de neiging om vrij humeurig en handvol te zijn als het gaat om het op hun gemak stellen. Maar het temperament wordt over het hoofd gezien als je ziet hoe mooi ze zijn met hun hoekige gezichten en prachtige jassen.

Siberisch kattenras: geschiedenis

Close-up foto van Siberische kat met grote groengele ogen die ergens bovenaan kijkt met witte snorharen en een zwarte neus

De Siberische boskat wordt verondersteld al duizend jaar als wilde kat in de Russische bossen te bestaan. Oude Russische kinderverhalen en sprookjes zitten vol met Siberische katten.

Dit kattenras is al eeuwenlang in Rusland; niet lang geleden werden de Siberiërs echter erkend als een formeel ras en gefokt voor hun esthetische eigenschappen.

Het jaar 1871 is belangrijk voor de Siberiërs, omdat dat de tijd is dat ze in hun eerste kattenshow zijn geweest met slechts vier andere rassen.

Na het einde van de Koude Oorlog werden Siberische katten gevonden in de Verenigde Staten. In Groot-Brittannië zijn ze in 2002 aangekomen en sindsdien bleef het aantal Siberische kattenfokkers groeien.

Siberisch kattenras: temperament

Portret van jonge vrouw die schattige Siberische kat met groene ogen vasthoudt.

Hoe zijn Siberische katten? Siberische katten zijn van nature kalme katachtigen, maar hebben de neiging om avontuurlijk en onverschrokken te zijn als de situatie hen vereist. Hun lieve gezichtsuitdrukkingen vertellen ons alleen dat ze zachtaardig, aanhankelijk en liefdevol.

Met een Siberische kat, heb je de beste speelkameraad. Ze spelen graag met allerlei soorten speelgoed en blijven actief tijdens hun leven.

Het interessante aan deze katten is dat ze de neiging hebben om zeer intuïtief, waarbij veel eigenaren melden dat hun Siberische katten gewoon voelen wanneer ze hun morele steun nodig hebben.

Wist je dat deze katten worden de honden van de kattenwereld genoemd vanwege hun aanpassingsvermogen, vriendelijkheid en liefde voor knuffels?

Siberisch kattenras: persoonlijkheid

Siberische kat zit op een hek in de herfst

Siberische katten zijn een behoorlijk intelligent kattenras dat zelfs apporteert. Deze katten hebben de neiging om loyale katachtigen te zijn en genieten van het gezelschap van andere dieren en kinderen.

Deze katten kunnen echter echt rustig maar ook echt melodieus met hun getjilp, trillers, miauwen en spinnen. Siberische katten zijn fantastische springpaarden, en sommigen van hen zijn zelfs graag in het water. Wees niet verbaasd als je kat je concert onderbreekt tijdens het douchen.

Siberische kattenras: Gewicht

Van Siberische katten is bekend dat ze atletische en gedrongen lichamen hebben. Ze kunnen variëren in grootte en gewicht van gemiddeld tot groot, maar dat hangt gewoon af van hun geslacht en gespierdheid.

Terwijl vrouwtjes kunnen wegen van 10 tot 15 pond, mannelijke Siberiërs kunnen wegen 15 tot 20 pond, met meer gespierde mannetjes die tot 25 pond.

Het lichaam van een Siberiër is tonvormig, met achterpoten iets langer dan hun voorpoten, en ze hebben afgeronde wigvormige hoofden. Deze katten zijn behoorlijk behendig en acrobatisch.

Siberisch kattenras: vachtkleuren

Siberische kat in een bos

Siberische katten kunnen in alle kleurvariaties voorkomen. Interessant is dat hun kleuren en patronen dramatisch en echt diep kunnen zijn.

Hun markeringen kunnen kleurpunt, wit en zelfs lynxpunt zijn. Maar over het algemeen hebben ze een vacht met tabbypatroon. Veel voorkomende kleuren zijn oranje, blauw, wit, zwart en grijs.

Als het gaat om hun oogkleuren, zijn ze goud, groen of een mix van de twee. Sommige kunnen zelfs twee verschillende oogkleuren hebben.

Jas

Siberische kattensport Gemiddeld Longhair Jassen. Ze zijn echter meestal versierd met drievoudige lagen vanwege hun ijzige oorsprong. De jassen zijn over het algemeen het kortst in de zomer en het dikst in de winter, en de vacht is waterdicht en stevig.

Veel Siberiërs hebben bossige staarten, kemphaan rond de nek, en donzige britches. Soms hebben ze die lynxachtige vlekken die we hierboven noemden op de oren. Het kan gebeuren dat ze haar bovenop hun oren hebben waardoor hun afgeronde oren er puntig uitzien.

Siberisch kattenras: afstoten

Zoals elke kat werpt, doen de Siberiërs dat ook. Als je echter nadenkt over de hoeveelheid van hun haar, is het niet zo eng.

Je kunt verwachten dat je Siberische schuurt twee keer per jaar. Hun lange zware vacht werpt in het voorjaar, terwijl de kortere vacht in de herfst werpt. Je zult je Siberische kat waarschijnlijk elke dag verzorgen.

GERELATEERD: Waarom werpen katten zoveel?

Siberisch kattenras: gezondheidsproblemen

Siberische kat krijgt een injectie

Het is vrij bekend dat alle katten specifieke gezondheidsproblemen kunnen hebben. Kanker, nierziekten, urineweg-, kristal- en tandvleesaandoeningen zijn slechts enkele van de ziekten die veel kattenrassen voorkomen.

Gelukkig zijn Siberische katten over het algemeen een winterhard en gezond ras, en volgens studies zijn Siberiërs een van die kattenrassen met meer genetische diversiteit binnen hun populatie.

Dat alleen al maakt ze minder vatbaar voor problemen door inteelt. Helaas worden ze nog steeds gefokt voor hun specifieke kenmerken en zijn daarom vatbaar voor sommige gezondheidsproblemen, en dat is meestal hartaandoeningen.

Hartziekte (hypertrofische cardiomyopathie)

Hypertrofische cardiomyopathie is een erfelijke ziekte die de reden is voor veel sterfgevallen van huiskatten, en die aandoening kan Siberische boskatten treffen.

Deze hartaandoening verdikt de gezondheidsspier en wordt stijf, wat leidt tot dodelijke bloedstolsels, hartfalen en vocht in de longen.

Deze ziekte kan op elke leeftijd voorkomen, maar begint meestal bij een jaar oud bij Siberische katten als het toevallig het geval is. Hoe verschijnt deze ziekte? Er is slechts één defect gen nodig van de ouder om te resulteren in hart-en vaatziekten. Sommige lijnen die afkomstig zijn van zware fokkerij kunnen de meeste sterfgevallen lijden.

Omdat Siberiërs een jong kattenras zijn, onderzoeken studies nog steeds de genetica die HCM veroorzaakt.

Siberisch kattenras: verzorging

Witte Siberische blauwogige kat in de zorgzame handen van de eigenaar

Samen met hun dagelijkse borstelen, hebben Siberische katten wekelijks nagelknippen en oorcontroles nodig om infecties te voorkomen. Als je merkt dat de binnenkant van het oor vies is, probeer het dan voorzichtig af te vegen met een watje dat je hebt gedempt.

Het wordt aangeraden om de tanden van uw kat regelmatig te poetsen om tandvlees- en gebitsproblemen te voorkomen. De beste manier om uw kat te laten wennen aan verzorging is door vroeg te beginnen, wat betekent dat je moet beginnen met alle verzorgingsgewoonten wanneer je Siberiër een kitten is. Op die manier zullen ze het langzaam accepteren en binnen de kortste keren zullen ze eraan gewend zijn.

Siberisch kattenvoer

Siberiërs zijn carnivoren zoals alle katten. Ze moeten een dieet vol hebben met dierlijke eiwitten omdat het spiermassa opbouwt en onderhoudt en hormonen, antilichamen en enzymen produceert.

Het eiwit helpt niet alleen de spiermassa, maar het helpt katten ook om een goede pH-balans te behouden, wat een geweldige aanvulling is op de ontwikkeling van groei. Naast eiwitten, katten hebben aminozuren zoals taurine nodig, die andere dieren niet nodig hebben. Dierlijk eiwit bestaat uit taurine.

Sommige voeding kan je kat helpen met energie, zoals Omega-3 en Omega-6 vetzuren, die essentieel zijn, en ook arachidonzuur en linolzuur. Voor het immuunsysteem, het gezichtsvermogen en de reproductieve gezondheid, DHA is nodig.

Natuurlijk mogen we de vitaminen en mineralen die hen helpen met hun biologische processen, zoals metabolismeregulatie en zuurstoftransport. Ze hebben ook antioxidanten nodig, maar geen koolhydraten, wat kan leiden tot diabetes, obesitas en andere gezondheidsproblemen.

GERELATEERD: 7 Beste droogvoer voor volwassen katachtigen

Siberische kattenverzorging

Gelukkig, hoewel Siberiërs de neiging hebben om een lange en dikke drievoudige vacht te hebben, heeft de vacht niet de neiging om te matten of te klitten. Dus twee keer per week zou genoeg moeten zijn voor een verzorgingssessie met een stalen kam.

Op die manier zal hun vacht gezond en glanzend zijn en help je je kat met haarballen. Zoals we al zeiden, verharen deze katten twee keer per jaar, zodat je in die periodes veel meer haar in je huis kunt verwachten.

Siberisch kattenras: levensduur

De gemiddelde levensduur van een Siberische kat is 12 tot 15 jaar. De kwaliteit van dat leven hangt er echter volledig van af. Het milieu, dieet, ras, genetica en levensstijl beïnvloeden de levensverwachting.

Het goede ding is echter dat deze katten niet vatbaar zijn voor veel genetische gezondheidsproblemen; over het algemeen leven ze een lang en gelukkig leven.

Zijn Siberische katten hypoallergeen?

Vrouwtje knuffelt haar schattige lange haar poes.

Veel fokkers beweren bij het verkopen van katten dat hun katten hypoallergeen zijn. Er zijn echter geen wetenschappelijke feiten die deze bewering kunnen ondersteunen en er is geen bewijs dat er zelfs maar een hypoallergeen kattenras bestaat.

Een katspecifiek allergeen genaamd Fel D1 is verantwoordelijk voor allergieën. En ja, het is waar dat Siberische katten niet veel van dat allergeen hebben. Fel d1 wordt echter aangemaakt in de perianale klieren, huid, speeksel en tranen. Terwijl u uw kat verzorgt, gebeurt de verdeling van dat allergeen. Het allergeen is ook te vinden in uitwerpselen.

Maar 60% van de kattenallergieën wordt veroorzaakt door Fel d1 wat betekent dat ten minste 10 andere stoffen die katten hebben een allergische reactie. Je moet dus ook rekening houden met andere factoren.

Soms kunnen Siberische katten met lage niveaus van een allergeen kittens produceren met lage niveaus van allergeen. Als je op zoek bent naar een kat die je geen enorme allergische reacties zal veroorzaken, probeer dan wat tijd door te brengen met die potentiële kat.

Aan de andere kant hebben Siberische katten een lagere kans op het veroorzaken van allergieën.

Zijn Siberische katten goede huisdieren?

Ik kan geen enkele reden bedenken die van een Siberische kat een slecht huisdier zou maken. Deze vaten worden in Rusland al heel lang gekoesterd als huisdieren, en ze zijn nog steeds in die toon. Deze katten staan bekend om hun lieve en zachte karakter.

Hun vriendelijkheid en geduld met mensen, kinderen en andere dieren zijn echt opmerkelijk. Ze zijn dol op tijd doorbrengen met hun eigenaren, of het nu knuffelen op een schoot is of veel games spelen.

Omdat ze een slim kattenras zijn, zijn ze gemakkelijk te trainen en hebben ze veel speelsheid in zich!

Kunnen Siberische katten buitenkatten zijn?

Siberische tabbykat die het herfstbos verkent

Omdat Siberische katten katten zijn uit bossen van Rusland en een ijzig klimaat, is de mening dat ze het goed zouden doen om een buitenkat te zijn.

Er moet echter met veel dingen rekening worden gehouden. Deze katten zijn nu bijvoorbeeld gedomesticeerde kattenrassen die hun tijd doorbrengen in de stedelijke omgeving in de moderne tijd.

Daarom zijn er veel debatten geweest over het kiezen van het beste voor de Siberische kat.

Een ding over een Siberische kat die een buitenkat is, betekent dat ze zullen oefenen en ze zullen zich niet vervelen, omdat ze hun natuurlijke instincten tot leven zullen voelen komen bij het jagen en stalken. En een ander pluspunt is dat de buitenkat geen problemen zal hebben met obesitas en andere gezondheidsproblemen die daarmee verband houden.

Hoewel buitenkatten fysiek actief zullen zijn en buiten plezier hebben, lopen ze daardoor een groter risico op ernstige ziekten, verwondingen, parasieten en vergiftiging. Als het gaat om het buitenleven, zijn er naast vergiftiging ook diefstal, auto-botsingen en ergens vastzitten zonder een kans te hebben om te ontsnappen.

Inpakken

Na het zien van een Siberische kattengroeigrafiek, krijg je het gevoel van hoe groot je Siberische kat zal zijn als hij eenmaal volwassen is. Daarna hebben we ervoor gezorgd dat we alle dingen behandelen waarin u mogelijk geïnteresseerd bent als u van plan bent er een te krijgen.

We hadden ook de tijd om de Siberische kat te vergelijken met andere kattenrassen, zodat je de grootte misschien beter kunt begrijpen als je de Siberiër nog niet hebt gezien.

Er is geen reden waarom je geen Siberische kat zou moeten nemen en deze in je liefdevolle huis zou moeten nemen. Zorg ervoor dat deze schatjes ervoor zorgen dat je verliefd op ze wordt zodra je je ogen erop richt. Zeker als je hun gepieker en gepiep hoort… oh, wat een genot!

Gerelateerde inhoud

Beste kattenvoer zonder kip

12 Beste kattenbakken voor een klein appartement

8 Schotse vouwfokkers – Een goede fokker kiezen