Savannah Cat Groei grafiek – Wat is de grootte die ze hebben ingesteld?


We willen er altijd zeker van zijn dat onze huisdieren zich op een gezonde en gelukkige manier ontwikkelen als het gaat om de verzorging van huisdieren. Hoe groot worden Savannah-katten, hoeveel ze wegen als ze volwassen zijn en er kunnen nog veel meer vragen in je hoofd opkomen. Gelukkig is de Savannah kat groeigrafiek zal u helpen met dit alles.

Savannah katten zijn er in een breed scala aan maten en gewichten, vooral tussen verschillende generaties. Raszuivere Savannah volwassen katten kunnen verschillende lengtes en lengtes hebben, maar hun gemiddelde gewicht is allemaal van 9 tot 24 pond wanneer ze hun volwassen fase bereiken en volledig groeien.

Dit kattenras zal meestal groter zijn naarmate ze nauwer verwant zijn aan hun wilde Serval-voorouders. Laten we er nu op ingaan en alles leren wat je moet weten over de ontwikkelingsstadia en veranderingen van Savannah-katten gedurende hun hele leven. We hebben ook besproken wat kan variëren afhankelijk van de andere generaties.

Savannah Cat Groei grafiek

Laten we Savannah kitten zien evolueren van de leeftijd van 3 maanden naar 3 jaar.

Leeftijd Mannelijk Vrouwelijk
3 Maanden 1,5 – 4,4 kg (3,3 – 9,7 lbs) 1,3 – 3,5 kg (2,9 – 7,7 lbs)
4 Maanden 2,5 – 5,5 kg (5,5 – 12,1 lbs) 1,8 – 4 kg (4 – 8,8 lbs)
5 Maanden 3,4 – 6,0 kg (7,5 – 13,2 lbs) 2,4 – 4,8 kg (5,3 – 10,6 lbs)
6 Maanden 3,6 – 6,5 kg (8 – 14,3 lbs) 2,6 – 5,3 kg (5,7 – 11,7 lbs)
7 Maanden 3,8 – 7,0 kg (8,4- 15,4 lbs) 2,8 – 5,8 kg (6,2 – 12,8 lbs)
8 Maanden 4,0 – 7,5 kg (8,8 – 16,5 lbs) 3 – 6,3 kg (6,6 – 13,9 lbs)
9 Maanden 4,1 – 8,0 kg (9 – 17,6 lbs) 3,1 – 6,8 kg (6,8 – 15 lbs)
10 Maanden 4,2 – 8,5 kg (9,3 – 18,7 lbs) 3,2 – 7,3 kg (7 – 16 lbs)
11 Maanden 4,3 – 9,0 kg (9,5 – 19,9 lbs) 3,3 – 7,8 kg (7,3 – 17,2 lbs)
1 Jaar 4,4 – 9,5 kg (9,7 – 21 lbs) 3,4 – 8,3 kg (7,5 – 18,3 lbs)
3 Jaar 5 – 10,5 kg (11 – 23 lbs) 3,6 – 9 kg (8 – 20 lbs)

Bekijk onze Kittenvoedingskaart op leeftijd – een voedingsgids voor katteneigenaren.

De groeifase van een savannah

Savannah kat zit op een voetstuk kussen

Uw Savannah kitten zal waarschijnlijk grote groeispurten hebben als ze klein zijn, en geleidelijk groeien in die 3 jaar.

Het grootste deel van hun groei zal plaatsvinden over een periode van anderhalf jaar, maar dit betekent niet dat je Savannah voor altijd deze grootte zal blijven. Je zult niet weten wanneer je Savannah volwassen is en zal stoppen met groeien totdat ze drie jaar oud is.

Uw kat zal ervaren grotere groeispurten tijdens de vroege stadia van ontwikkeling, maar tegen de tijd dat ze twee of drie jaar oud zijn, merk je misschien alleen een geleidelijke groei. Wanneer ze bijna drie jaar oud zijn, zal er meestal geen nieuwe significante groeispurt zijn.

Elke Savannah is uniek en als gevolg daarvan ontwikkelt elke kat zich in zijn eigen tempo. Simpel gezegd, sommige katten groeien langzamer tot hun volledige hoogte dan anderen.

Rijpingsfase

Het is ook cruciaal om te begrijpen dat deze volwassenwordingsfase, die optreedt wanneer je Savannah drie jaar oud en volledig volwassen is, niets te maken heeft met haar persoonlijkheid. Het heeft eigenlijk alleen maar iets te maken met hoe groot en zwaar je Savannah zal zijn.

Je Savannah zal vanaf het begin een aparte persoonlijkheid hebben. Natuurlijk katten veranderen naarmate ze ouder worden. Sommige van die schatjes kunnen meer ontspannen worden naarmate ze ouder worden. Anderen worden zelfs gekker!

Als het gaat om je Savannah-kat, kun je meteen zien wat voor soort kat het is. Er is dus geen verband tussen deze mijlpaal van drie jaar en de ontwikkeling van hun persoonlijkheid.

Savannes zijn extreem intelligente dieren. Maak je geen zorgen dat je vermogen om ze op welke manier dan ook te trainen zal worden belemmerd door hun rijpingsproces.

Savannah Kat Maat

  gestreept goudkleurig Serval Savannah kitten

Savannah-katten vallen in een groep grote kattenrassen van huiskatten over de hele wereld en ze worden beschouwd als een zeer elegante hybride. Ze hebben meestal mooie markeringen op hun lange, magere vachten.

Het kan interessant zijn om te raden hoe groot een Savannah-kat kan worden, omdat er zoveel afwijkingen zijn als het gaat om hun gemiddelde grootte en wacht tijdens hun rijpingsfase.

We kunnen echter kijken naar enkele van de gemiddelde maten en groeisnelheden om een algemeen idee te krijgen van welke grootte ze kunnen zijn als ze volwassen worden van kittens tot volwassenen.

Deze cijfers zijn niet exact omdat ze gebaseerd zijn op de typische groeisnelheid die een Savannah-kat in de loop van de tijd kan ervaren. Hoewel ze een nuttig vergelijkingspunt bieden, niet elke kat zal noodzakelijkerwijs binnen de exacte leeftijdscategorie vallen.

De meerderheid van de Savannah-katten wint meestal tussen de helft en een pond per maand en ze blijven groeien totdat ze ongeveer drie jaar oud zijn.

Verwacht echter niet dat ze zich uniform zullen ontwikkelen; ze kunnen gedurende een paar maanden aanzienlijke groeispurten ervaren en minder merkbare veranderingen in de loop van anderen.

Hoeveel moet mijn Savannah-kat wegen?

Savannah kitten klimmen op een houten hek.

Het is duidelijk dat het gewicht van uw huisdier van invloed is op hun gezondheid, en je zorgen maken over de vraag of je kat de juiste maat heeft of goed groeit, kan erg stressvol zijn voor een huisdierouder.

Het is echter cruciaal om in gedachten te houden dat elke kat onderscheidend en anders is, vooral als het gaat om een aanzienlijk hybride ras zoals Savannah-katten. Savannah katten zijn er in een verrassend breed scala aan maten, en er is geen precies aantal dat gezond of geschikt is voor alle katten.

Zowel voor je huisdier als voor jezelf moet je niet geobsedeerd zijn door het gewicht op de weegschaal. Het belangrijkste is om hun algemene gezondheid, dieet en activiteitsniveau te controleren.

Alleen als uw kat minder wint dan 0,5 lbs per maand tijdens het eerste levensjaar of als ze beginnen te handelen en er uit vorm uitzien als je je zorgen maakt over hun gewichtstoename. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw dierenarts om te zien of er iets moet worden veranderd.

Waarom hebben Savannah-katten zulke grootteafwijkingen?

Het bereik voor een volwassene kan vrij breed lijken als je bedenkt hoe groot een van deze katten kan worden. Waarom bereiken sommige Savannah-katten slechts een volledig gewicht van 8 pond, terwijl anderen 23 pond of meer kunnen bereiken?

Welnu, het feit dat deze katten hybriden zijn, zou ons alles moeten vertellen wat we moeten weten. Savannah katten zijn de nakomelingen van huiskatten en een Serval-soort van grote, wilde Afrikaanse kat. De grootte van deze kittens zal grotendeels afhangen van hoe nauw verwant ze zijn voor hun wilde voorouders.

Eerste generatie F1 Savannah-katten zijn de eerste generatie vanwege het hebben van één Serval-ouder. Logischerwijs is de F2-generatie de tweede in lijn met Serval-grootouders enzovoort.

Hoeveel generaties savannahkatten zijn er?

gevlekte wilde savanne kat

Er zijn vele, vele generaties Savannah-katten, maar hier zijn er enkele:

  • F1 Savannah kat
  • F2 Savannah kat
  • F3 Savannah kat
  • F4 Savannah kat
  • F5 Savannah kat
  • F6 Savannah kat
  • F7 Savannah kat
  • F8 Savannah kat

Wanneer u leert wat uw Savannah-kattengeneratie is, heeft u beter inzicht en kennis over waar u op moet anticiperen als het gaat om hun groei.

Hoewel al deze schattige katachtigen bekend staan als levendig, opmerkzaam en sociaal, hebben de verschillende generaties vaak verschillende kenmerken. Bovendien ontwikkelen verschillende generaties zich vaak met verschillende groeisnelheden.

In 2012 verleende de International Cat Association (TICA) hen de kampioensstatus en fokprogramma’s worden nu consistenter met rasstandaarden.

F1, F2 en F3 Savannah Katten

De vroege generatie Savannah katten zijn die Savannah katten die vooral lijken op de wilde Afrikaanse voorouders en Serval katten. Met hun eigenaren zijn ze meestal meer geanimeerd en enthousiast, maar ze kunnen ook behoorlijk bezitterig en onafhankelijk zijn.

Ze gaan vaak niet goed om met verandering omdat ze graag vertrouwd zijn met hun omgeving en de mensen om zich heen.

Meestal zijn deze Savannah-katten groter dan de volgende generaties. Ze bereiken meestal een hoogte van 12 tot 17 inch en een gewichtsbereik van 10 tot 23 pond of meer.

F4, F5, F6, F7, F8 Savannah Katten

Latere Savannah-kattengeneraties hebben vaak temperamenten die een beetje anders zijn. Omdat ze zo extravert en aimabel zijn, wordt meestal gedacht dat ze persoonlijkheden hebben die vergelijkbaar zijn met die van honden.

In vergelijking met eerdere generaties zijn ze vaak gemakkelijker te trainen en zijn ze meestal beter aanpasbaar. Katten die zijn F4 Savannah katten en ouder hebben de neiging om kleiner te zijn dan katten die nauwer verwant zijn aan Servals. Ze wegen meestal tussen 6 en 15 pond en zijn tussen de 10 en 14 centimeter lang.

Dat gezegd hebbende, genetica is een uitdagend vakgebied. Elke specifieke kat, van welke generatie dan ook, kan meer op hun domesticatie lijken dan op hun lijfeigenschap, of omgekeerd. Savannah katten komen vaak in een breed scala van maten, zelfs binnen een enkel nest, en elk zal een eigen persoonlijkheid hebben.

Hebben alle Savannah katten dezelfde uitstraling?

Kat Savannah F1 zittend op de trap

Hoewel Savannah-katten in een breed scala aan maten en gewichten voorkomen, hebben ze allemaal een redelijk onderscheidend uiterlijk. Ze staan meestal hoog en elegant en zijn lang en slank. Ze hebben mooie plekjes op hun jassen en een exotisch, mooi uiterlijk.

In vergelijking met huiskatten zullen sommige kleinere, compactere lichamen hebben, terwijl anderen bijzonder slungelig en wild kunnen lijken. Hoewel Savannah-katten over het algemeen veel gemeen hebben, is elk een speciaal juweeltje, wat een van hun charmes is.

Wat is de gemiddelde lengte van Savannah Katten?

De hoogte van een Savannah kat is van 10 tot 16,5 inch. De grootte van Savannah wordt grotendeels bepaald door hun generatie. De Serval (en wilde kat) gerelateerde generaties zijn groter dan de generaties die het verst verwant zijn.

Er zijn meer dan zeven generaties en elk wordt in de loop van de tijd kleiner. In elke generatie, net als bij elk ander kattenras, zullen mannelijke Savannah-katten groter zijn dan vrouwelijke Savannah-katten.

Tips om je Savannah op een gezond gewicht te houden

Kat Savannah F1 zittend op de bank

Natuurlijk is ervoor zorgen dat onze huisdieren tevreden en gezond zijn een van de belangrijkste redenen waarom we ons zorgen maken over hun gewicht. Savannah katten zijn groter van formaat, zodat ze gemakkelijk problemen kunnen hebben met obesitas.

Hun gezondheid en welzijn kunnen hierdoor ernstig worden geschaad, wat vaak resulteert in een breed scala aan gezondheidsproblemen. Dieet en lichaamsbeweging zijn de twee meest cruciale factoren waar u als katteneigenaar op moet letten als het gaat om het gewicht van uw kat.

Savannah-katten moeten premium kattenvoer consumeren dat rijk is aan eiwitten. 50 tot 60 calorieën voor elke kilo lichaamsgewicht zou de perfecte maatregel moeten zijn.

Deze katten houden van beweging. Ze zouden vaak moeten sporten en zeer actief moeten blijven. Ze houden van spelen en springen, en ze moeten elke dag een aantal fysiek veeleisende activiteiten ondernemen.

GERELATEERD: 6 Beste Low Ash Cat Foods

Inpakken

De Savannah kattengroei grafiek het is niet bepaald een wetenschap. Hoewel de grootte en het gewicht van deze niet zo gemiddelde huiskatten sterk variëren, zijn ze meestal vrij groot.

Ze kunnen als volwassenen tussen de 8 en 25 pond aankomen. Savannah katten hebben de neiging om groter te zijn en hebben meer Serval erfgoed.

Bovendien zijn mannetjes meestal groter en zwaarder dan vrouwtjes. Elke persoon is echter uniek en sommige zijn veel groter of kleiner dan je zou verwachten.

Gerelateerde inhoud

Kattengroeigrafiek – Hoe groot wordt uw kitten?

16 Perzische kattenfokkers: waar Perzische kittens te koop te vinden

Grey Tabby Cat – Alles wat u moet weten