Ragdoll Voedingskaart evalueren – Tips en trucs


Als je aan een Ragdoll kattenras denkt, stel je je een prachtige witte bontbal voor, heb ik gelijk? Een Ragdoll kat heeft een wazige buitenkant en een gespierde binnenkant.

Vanwege de grootte en de algemene toegenomen behoefte aan liefde en verzorging, maken Ragdoll-katteneigenaren zich vaak zorgen over hun huisdieren. eetpatronen, voedselinname, wat precies om hun schattige kleine magen te voeden, is dierlijk eiwit belangrijk, wanneer volwassen voedsel op te nemen enzovoort.

Daarom hebben we een Ragdoll-voedingstabel opgesteld, zodat elke kattenouder kan zien hoeveel en wat voor soort voedsel ze hun Ragdoll-katten moeten geven en daarom goed op de gezondheid van hun kat moeten letten.

Ragdoll Voedingskaart Naar lichaamsgewicht

Een Ragdoll kat die kattenvoer eet

Een verscheidenheid aan voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte en gehalte aan micronutriënten zijn noodzakelijk voor ragdoll katten. Niet zomaar een vleesleverancier zal dat doen; ze willen bekende mensen die het dier en orgaan waaruit het vlees afkomstig is duidelijk kunnen identificeren.

Doe een poging om items te selecteren die de minste hoeveelheid graan bevatten. Dit betekent niet dat uw Ragdoll-kat een speciaal dieet nodig heeft, maar eerder georganiseerd met alle voedingsbehoeften.

Laten we nu de Ragdoll-voedingsgrafiek bekijken, zodat u een algemeen inzicht hebt in de hoeveelheid voedsel die uw Ragdoll-kat zou moeten eten:

Gewicht (Ibs) Calorie-inname Gewicht (kg)
2 pond 162 kcal/dag 0,9 kg
3 pond 225 kcal/dag 1,4 kg
4 pond 272 kcal/dag 1,8 kg
5 pond 327 kcal/dag 2,3 kg
6 pond 369 kcal/dag 2,7 kg
7 pond 419 kcal/dag 3,2 kg
8 pond 457 kcal/dag 3,6 kg
9 pond 504 kcal/dag 4,1 kg
10 pond 541 kcal/dag 4,5 kg

Ragdoll Voedingskaart Naar Leeftijd

Twee schattige ragdoll kittens die dicht bij metalen kom met voer staan
Leeftijd Voedingssnelheid Verwacht gewicht
4 tot 6 weken Vijf tot zes keer per dag 4 oz – 3 lbs
6 tot 8 weken Drie tot vijf keer per dag 4 Ibs – 7 Ibs
8 weken tot 10 maanden Twee tot drie keer per dag 8 Ibs – 10 Ibs
Meer dan 10 maanden Twee keer per dag 12 ibs+

Eigenaren van ragdoll-katten informeren vaak naar hoeveel ze de kittens moeten voeren, wat het onderwerp van dit bericht is. Grote en volgzame katten die ragdolls worden genoemd, hebben meestal veel zorg en aandacht nodig.

Ragdolls vereisen meestal 1/2 tot 3/4 van een blik natvoer daags. Wanneer je maar één kat voert, lijkt dit misschien veel, maar het is belangrijk om te onthouden dat het grote katten zijn met grote eetlust!

Voel je vrij om onze Ragdoll kitten wat droogvoer te geven naast het natvoer, ik geef mijn kat luna droogvoer bijvoorbeeld als traktatie.

Hoeveel moet ik mijn Ragdoll voeren?

mooie ragdoll kat

Up antil Ragdoll kitten wordt zes maanden, het moet worden gevoed 3 tot 4 keer per dag met ingeblikt kattenvoer. Het is duidelijk dat als kittens veranderen, de hoeveelheid voedsel ook zal veranderen. Ragdoll-kittens moeten tweemaal daags worden gevoed met rauw vlees of ingeblikt voedsel totdat ze een jaar bereiken.

Zodra ze een jaar of ouder zijn, kunnen ze eenmaal per dag ingeblikt voedsel krijgen en eenmaal per dag brokken drogen. Ondanks het feit dat de eetlust van een kitten kan variëren, wordt het over het algemeen aanbevolen om hem in de eerste paar weken zoveel voedsel te geven als hij wil.

Naarmate ze ouder worden en dichter bij de volwassenheid komen, zouden ze iets minder moeten gaan eten. Hoogwaardig kittenvoer is de enige oplossing totdat kittens oud genoeg zijn om voedsel voor volwassen katten te eten. Dierenartsen adviseren af en toe gespecialiseerde diëten voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Raadpleeg uw dierenarts voor meer informatie over mogelijke oorzaken en behandelingen als uw ragdoll-kat meer lijkt te eten dan normaal of is afgevallen.

Bekijk de Ragdoll-groeigrafiek om te zien wanneer deze schatjes stoppen met groeien.

Hoe vaak moet ik mijn Ragdoll kitten voeren?

ragdoll kitten |

Gedurende de dag zijn katten gewend om een aantal kleine maaltijden. Voer kittens op leeftijd 4-6 maanden ten minste drie keer per dag. Op de leeftijd van 10 maanden moet een kind minstens twee maaltijden per dag eten. Het is enorm superieur om tot zes kleine maaltijden per dag te eten!

De meeste kittens moeten alle uren van de dag en nacht toegang hebben tot voedsel totdat ze 4-6 maanden oud zijn. Je moet rekening houden met de caloriebehoeften van je Ragdol-kat wanneer je bedenkt hoe vaak je hem moet voeren, maar het is vaak 2 tot 3 porties van ingeblikt voedsel elke dag als je samen met het voeden van kattendroogvoer.

Wat er ook gebeurt, je moet voedsel van hoge kwaliteit hebben. Nadat het kitten 6 maanden oud is geworden, moet u goed letten op hun gewichtstoename, rekening houdend met hun status, zwangerschap of gesteriliseerd of gecastreerd worden.

Wat beïnvloedt hoe een Ragdoll-kat eet?

Ragdoll kat krijgt snoep van zijn baasje

Laten we eens kijken welke variabelen de eetlust van uw Ragdoll-kat kunnen beïnvloeden:

Gezondheid

Als u wilt dat uw kat gewicht verliest, wordt het verondersteld meer calorieën te verbranden dan hij eet. Katten kunnen om een aantal medische redenen afvallen of afvallen. Neem uw kat mee naar de dierenartscontrole als u wilt dat uw kat aankomt of wat gewicht verliest, of als u tekenen van ziekte hebt opgemerkt.

Status

Wanneer een kat wordt gesteriliseerd of gecastreerd, wordt zijn caloriebehoefte verminderd. Zogende en zwangere katten moeten onbeperkte toegang hebben tot een kitten of voedsel in alle levensfasen om aan al hun voedingsbehoeften te voldoen.

GERELATEERD: Is mijn kat zwanger of gewoon dik

Activiteitsniveau

Regelmatige lichaamsbeweging zorgt ervoor dat katten meer calorieën verbranden dan katten die niets anders doen dan slapen. De ruststofwisseling van katten kan fysiologisch variëren, waardoor ze hoger of lager zijn dan gemiddeld.

Hoeveel te voeren gecastreerde en niet-gecastreerde Ragdoll-katten

blauwogige ragdoll kat

Zoals we zojuist al zeiden, heeft de status invloed op hoeveel uw kat eet, dus we zullen nu zien hoeveel dagelijkse calorieën een niet-gecastreerde en gecastreerde Ragdoll-kat nodig heeft:

Gewicht (Kg) Gecastreerd Niet gefinetuned Gewicht (Ibs)
2,3 kg 160 kcal/dag 180 kcal/dag 5 pond
3,4 kg 200 kcal/dag 255 kcal/dag 7,5 pond
5,7 kg 300 kcal/dag 365 kcal/dag 12,5 pond
6,8 kg 350 kcal/dag 420 kcal/dag 15 pond
7,9 kg 400 kcal/dag 465 kcal/dag 17,5 pond
9,1 kg 445 kcal/dag 520 kcal/dag 20 pond

Voedingsgids voor een Ragdoll-kat

Natvoer voor huisdieren

1. Natvoer

Geef je kat rauw dieet of ingeblikt voer Om de nieren van je kat gezond te houden, is het een goed idee om hem natvoer te geven. Wanneer ragdolls regelmatig voedsel op basis van heel vlees eten, is hun gezondheid op zijn best.

Rauw dieet

Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat hun spijsverteringsstelsel vereist dat een aanzienlijk deel van hun dieet uit dierlijk weefsel bestaat. In tegenstelling tot mensen of zelfs honden, hun lichamen zijn niet gebouwd om granen, fruit en groenten te verteren.

Het korte, eenvoudige spijsverteringskanaal van een kat maakt het moeilijk om de celwanden van de plant gemakkelijk af te breken. Katten kunnen nu dankzij de evolutie de voeding en het water halen dat hun lichaam nodig heeft uit de consumptie van dierlijk weefsel.

Katten die geen zwaar water drinken hebben een rauw vleesdieet nodig, waaronder vis, kip, rundvlees of nat ingeblikt voedsel van hoge kwaliteit. Deze soorten voedsel zullen het beste aan hun voedingsbehoeften voldoen.

Kattenvoer in blik

In het geval dat uw schema u verhindert om uw katten rauw voedsel te geven, is het voeren van ingeblikt voedsel misschien de beste optie. Een ingeblikt dieet is een goede vervanging voor een dieet met veel rauw vlees voor uw kat.

De belangrijke factor is het watergehalte van het voedsel en een ingeblikt dieet kan dat vitale watergehalte bieden. Onderzoek de ingrediënten in het beste ingeblikte kattenvoer dat je kunt vinden. Een goedkoop kattenvoer in blik heeft nog steeds de voorkeur boven een droog brokdieet voor de nieren en de algemene gezondheid van uw kat.

Omdat het koken van die voedingsmiddelen een deel van hun voedingswaarde zal uitputten, moet je de essentiële mineralen en vitamines die ingeblikt voedsel mist, vervangen door een aantal hoogwaardige additieven.

2. Draai het voedsel

Het is een goed idee om het soort voedsel dat uw kat eet te veranderen. Net als bij mensen kunnen allergieën worden veroorzaakt door het voeden van dee hetzelfde herhaaldelijk over een periode van tijd. Door het dieet te veranderen, kunt u voorkom dat je kat zich verveelt met of afhankelijk van een bepaald voedingsmiddel.

Je wilt geen kind dat een kieskeurige eter is, wat het gevolg kan zijn van beide situaties. Het voedsel van de kat moet regelmatig worden vervangen, zodat het voedingsstoffen kan ontvangen die in sommige voedingsmiddelen aanwezig kunnen zijn, maar niet in andere. Dit zal de kat helpen een gezond algemeen evenwicht te behouden.

3. Maaltijden moeten op kamertemperatuur zijn

Ingeblikt dierenvoer in een oranje plastic kom

Zorg ervoor dat het voer dat u uw kat geeft op kamertemperatuur is. Het voedsel heeft meer smaak en de kat zal het geweldig vinden als het op kamertemperatuur is of gewoon nauwelijks warm. Maar er is nog een andere belangrijke factor. Katten hebben spijsverteringsproblemen met koud voedsel.

Het laatste wat u wilt doen, is de niergezondheid van uw kat in gevaar brengen, omdat het gerucht gaat dat koud voedsel een slecht effect heeft op de nieren in de Chinese geneeskunde.

Verwarm nooit het voer van uw kat in de magnetron of op een andere manier, omdat dit het voedsel afbreekt en vitale voedingsstoffen elimineert die uw kat nodig heeft om gezond te blijven en voldoende energie te hebben.

4. Portiecontrole

Als u de hoeveelheid voedsel die uw kat elke dag eet niet reguleert, kan er veel schade worden aangericht. Katten kunnen gemakkelijk en snel lijden aan obesitas, maar als ze dat eenmaal doen, kan het verliezen van het extra gewicht een uitdaging zijn.

Extra gewicht belast de gewrichten en organen van de kat en kan een verscheidenheid aan ernstiger gezondheidsproblemen. Raadpleeg de dierenarts van uw kat om te leren hoeveel u uw kat moet voeren. De dierenarts moet advies kunnen geven over de calorie-inname en dat vertalen naar werkelijke dagelijkse voedingshoeveelheden.

Voel je vrij om hulp te vragen, want het kan een uitdaging zijn om het zelf uit te zoeken.

5. Geplande voedertijd

Je houdt tenslotte van je kat, maar geef hem alsjeblieft geen 24-uurs, “help jezelf” buffet. Eigenaren geloven vaak dat katten altijd toegang moeten hebben tot voedsel. We handelen vriendelijk door in hun behoeften te voorzien. Maar in werkelijkheid doodt deze vriendelijkheid hen.

Wilde katten zijn behoorlijk gewend om langere tijd zonder voedsel te zitten. Hun aard omvat dit vasten. Ze zijn van oudsher lange stukken gegaan zonder te eten terwijl ze op jacht waren naar hun eigen voedsel.

Daarnaast het gebrek aan voedsel laat hun systeem rusten. Katten hebben niet de wil om het voedsel te eten dat de hele dag uit is en ruikt.

Dat constante aroma zal de vertering van voedsel door de kat vertragen, vergelijkbaar met hoe mensen afhankelijk zijn van het aroma van hun voedsel om te helpen bij het spijsverteringsproces, gezien het feit dat wanneer katten voedselaroma’s waarnemen, het hun spijsverteringsenzymen en sappen stimuleert.

Inpakken

De hoeveelheid voedsel die uw nieuwe Ragdoll-kitten nodig heeft, kan een beetje mysterieus zijn wanneer u het voor het eerst mee naar huis neemt. Het eerste dat u moet plannen om een gezonde en sterke kat te hebben, is een gepland voedingsplan en portiecontrole.

Het Ragdoll dieet is een volledig natuurlijk kattendieet dat ervoor zorgt dat je een gezonde kat hebt met een gezond gewicht.

Zorg ervoor dat je je kat voedt met 85% eiwit en 15% Koolhydraten. Een Ragdoll kitten heeft een dieet nodig met meer eiwitten dan een volwassen kat. En nog een ding, zorg ervoor dat je koolhydraten vermijdt.

Misschien vind je dit ook interessant

Maine Coon Feeding Chart: Voer uw Maine Coon als een pro

Beste kattenvoer zonder vulstoffen

Hoeveel kost een Ragdoll Cat? Een prijsgids

Ragdoll Fokkers: Ontmoet 16 Foksterren