Kunnen Ragdoll Katten naar buiten? Wat u moet weten!

Ragdolls zijn berucht omdat ze slap in je armen vallen, vandaar de naam. Dus, kan een wazige slappe noedel het goed doen buiten?

Eerlijk gezegd is het antwoord nee. Ragdolls moeten binnenshuis worden bewaard. U zult echter blij zijn om te horen dat er buitenactiviteiten zijn die u kunt proberen, zolang u toezicht houdt.

We denken dat ze het proberen waard zijn. Wat denk je? Laten we het uitzoeken.

cat + lijnverdeler

Ragdoll Kattenpersoonlijkheid

Ben je klaar om in die mooie blauwe ogen te kijken en te knuffelen? Bij Ragdolls zijn verlengde ronde knuffels een must.

Ragdolls zijn sociale vlinders die liefde bieden aan iedereen, overal en op elk moment. Deze katten houden ervan om je hartslag te voelen tegen hun luide, keelachtige spinnen.

Vanwege hun relaxte charisma tolereren Ragdolls jonge kinderen zolang ze op de juiste manier worden behandeld. Ze vereisen niet veel beweging, hoewel regelmatige speeltijd met kattenspeelgoed optimale verrijking zal bieden.

Ragdolls houden van sociale interactie, dus huisdieren van welke aard dan ook zijn vrienden van de bescheiden Ragdoll. Zolang je andere huisdieren vriendelijk zijn, zal je Ragdoll geen problemen hebben om vrienden te worden.

blauwogige ragdoll kat
Afbeelding Credit: tativophotos, Shutterstock

Waarom Ragdolls het beste binnenshuis kunnen worden gelaten

Je kat in de vrije natuur laten rondlopen is een controversieel debat onder katteneigenaren. Sommigen zeggen dat het gevaarlijk is om je kat uit te laten, terwijl anderen zeggen dat het het algehele welzijn verbetert. Elke partij heeft zijn redenen. Maar als het gaat om Ragdolls, is het binnenleven van katten het beste.

Ragdolls zijn goedaardige katten, zelfs op hun slechtst, en dat is een deel van het probleem om ze buiten te laten. Hun rustige persoonlijkheden maken hen kwetsbaar voor allerlei soorten schade, zoals sluipende katers, losse honden en vreemd gevaar.

Ragdolls zijn te aardig voor hun eigen bestwil, dus het is verstandig om ze als binnenras te houden.

garen ball divider

6 leuke outdooractiviteiten voor Ragdolls

Ongeacht persoonlijkheid is het waardevol om uw kat af en toe te laten genieten van een lekker briesje en zonneschijn. Hier zijn zes leuke buitenactiviteiten voor je grote softie. Met slechts 10 minuten per dag kun je het leven van je Ragdoll ten goede verrijken.

1. Kattenwandelingen

We zijn grote fans van kattenriemen en harnassen. Ze binden je kat aan je vast terwijl hij struiken en bomen verkent. Je zit op de eerste rij voor hoe je kat de wereld verkent.

Vergeet niet dat je Ragdoll nog steeds risico loopt door zwervende honden en andere dieren, dus blijf alert. Vind een solide ontsnappingsbestendig kattenharnas en riem en je verkent de buurt met je Ragdoll in een mum van tijd.

thematische pauze

2. Kitty Kinderwagens

In tegenstelling tot kattenriemen en harnassen bieden kattenwagens een betere bescherming tegen het wild. Je Ragdoll kan niet vrij rondlopen, maar hij kan de buurt nog steeds vanuit een onbekend perspectief bekijken. Bovendien kunt u in uw eigen tempo bewegen in plaats van te wachten tot uw kat beweegt.

Kat in een kinderwagen
Image Credit: Vrijdag Ivo, Shutterstock
thematische pauze

3. Bewaakte achtertuintijd

Als je je Ragdoll vrijuit wilt laten lopen, houd dan toezicht op de achtertuin terwijl je Ragdoll verkent.

thematische pauze

4. Catio

Wil je je Ragdoll ingesloten houden? Probeer eens een catio te bouwen! Een catio is een mooie kooi die dient als een buitenopvang voor uw kat. Catios zijn er in alle maten, van bloembakken tot grote achtertuintunnels en schuilplaatsen. Wees creatief en kijk hoe je Ragdoll het geweldig heeft!

een outdoor catio
Afbeelding Credit: TheCats, Shutterstock
thematische pauze

5. Raam koesteren

Onderschat de kracht van raamkoesteren niet. Je Ragdoll kan vanuit het raam genieten van de frisse lucht en vitamine D. Verfraai het raam met een hangmat en je Ragdoll zal in het paradijs zijn.

thematische pauze

6. Kamerplanten

Sommige katten willen alleen gras en andere planten eten. Je kunt je Ragdoll halverwege ontmoeten door planten naar binnen te brengen. Planten zoals kattengras, kattenkruid, salie en andere katvriendelijke kruiden zijn geweldige remedies tegen verveling.

seal point ragdoll staand op gras
Afbeelding Credit: Pikist

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

De indoor lifestyle is het meest geschikt voor een Ragdoll. Toch zijn er tal van veilige buitenactiviteiten voor je Ragdoll om van te genieten. Het is oké om je zorgen te maken om je kat. Het belangrijkste om te onthouden is om een veilige omgeving te bieden en je Ragdoll nooit buiten te laten.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Serita Vossen, Shutterstock