Perzische kattengroeigrafiek – de ideale gids


De liefste langharige katten ter wereld zijn Perzen, als je het mij vraagt en ik denk dat velen het met me eens zouden zijn. Deze schattige kittens met een plat gezicht hebben een manier om “het ijs te smelten” en zich snel thuis te voelen in je hart.

Het probleem is natuurlijk dat als je eenmaal een sterke gehechtheid aan deze kleintjes hebt ontwikkeld, het eenvoudig is om je zorgen over hen te maken.

We gaan u vandaag helpen met één aspect hiervan, het gewichtsbereik van uw Perzische kat, de lichaamslengte en hoeveel voedsel u elke week van de leeftijd aan uw kat moet geven.

Met de Perzische kattengroeigrafiek geven we u enkele richtlijnen over waar u op kunt anticiperen, inclusief enkele dieettips voor uw glamourkat en andere nuttige informatie die u een voordeel kan geven om ervoor te zorgen dat uw Perzische kat een leven lang geluk en gezondheid heeft!

Perzische Cat Groei Grafiek

Kleine Perzische kat slapen

De Perzische kattengroeigrafiek is handig, zodat u kunt zien wat u kunt verwachten tijdens het groeien.

Perzische kat Groeisnelheid Mannelijke Perzische Kat Vrouwelijke Perzische Kat
3 maanden 3 pond/ kilo 2,5-3 pond / kilo
6 maanden 4-5 pond / kilo 3,5-5 pond / kilo
9 maanden 6-7 pond / kilo 5-6 pond / kilo
1 jaar 8-13 pond / kilo 6-7 pond / kilo
3 jaar 9-13 pond / kilo 7-10 pond / kilo

Zes maanden oud Perzisch kitten

Tegen de leeftijd van zes maanden zullen Perzische kittens veel veranderen. Aangezien sterilisatie en castratie meestal op die leeftijd worden gedaan, kan het in het belang van uw kitten zijn om ze te laten doen.

Het is cruciaal om in gedachten te houden dat deze zes maanden oude Perzische katten nog steeds Zuigelingen en zal zich blijven ontwikkelen. Hoe u hun dieet beheert, is een cruciale factor om rekening mee te houden voor hun ontwikkeling.

Veel Perzische eigenaren worstelen met hun huisdieren met overgewicht, maar problemen veroorzaakt door hun gewicht kunnen worden opgelost door hun voedselinname te beperken.

Over Perzische katten die eten gesproken, het is belangrijk om mogelijke oorzaken van braken te begrijpen.

Een jaar oude Perzische kat

Je zult dit donzige ras nog meer aanbidden dan je ooit had gedacht tegen de tijd dat ze een jaar oud worden. Ook al zijn ze nog jong, hun persoonlijkheden moeten grotendeels worden gevormd en de mooie vacht had zich moeten laten zien.

De ontwikkelings- en groeistadia van de meerderheid van de Perzen moeten worden vermeld in de Perzische kattengroeigrafiek. Ze zullen wegen tussen negen en veertien pond als ze mannelijk zijn. Vrouwtjes kunnen ergens tussen de zeven en elf pond wegen.

Deze pasgeborenen zullen nog steeds hun kittenachtige vacht hebben en naarmate ze ouder worden, zullen ze een donkerdere kleur ontwikkelen. Sommige kittens kunnen stoppen met groeien kort nadat ze er een zijn geworden, maar de meeste stoppen rond de leeftijd van twee jaar.

In deze tijd zul je zien dat Perzische katten een nogal “chillen en ontspannen” kattenras dat het liefst gaat liggen en gewoon geniet van de dag. Ze genieten ook van dutjes gedurende de dag en zijn kalm en ontspannen.

Ze waarderen het echter wel en zullen vaak naar je kijken voor aandacht. Je kunt je afvragen of Perzische katten jagers zijn gezien hun persoonlijkheid en energie.

Twee jaar oude Perzische kat

Een Perzische kat zal al zijn kittenvacht hebben verloren tegen de tijd dat ze twee jaar oud zijn en zal zijn uitgegroeid tot hun volwassen vacht. Dit kattenras moet klaar zijn met groeien tegen de tijd dat de grens van twee jaar is verstreken. Ze zullen benaderbaar zijn en staan te popelen om zoveel mogelijk aandacht te krijgen.

Ontwikkelingsstadia van Perzische katten

Perzisch kitten op blauwe achtergrond

Zoals u al moet weten, zullen het kattengedrag, de kattenpersoonlijkheid en de groeisnelheid van de kat verschillen vanwege hun ras.

Het Perzische kitten dat je onlangs mee naar huis hebt genomen of van plan bent mee naar huis te nemen, zal niet altijd een klein bontbal zijn. Het zal zich ontwikkelen. En na een bepaalde tijd zal het groeien tot de grootst mogelijke grootte.

Het is echter niet vereist dat het net zo snel groeit als andere katten. Deze langharige katten rijpen en bereiken hun maximale grootte langzamer dan andere gewone huiskatten vanwege de zeldzaamheid van hun ras.

Als u de verschillende ontwikkelingsstadia kent die Perzische katten doorlopen om hun volwassen grootte te bereiken, kunt u begrijpen wanneer ze stoppen met groeien. Dus laten we nu eens kijken naar hun stadia van ontwikkeling:

  • 0 tot 2 maanden: De kitten moet bij zijn moeder blijven tijdens deze kritieke fase van ontwikkeling omdat het haar nodig heeft om de voedingsstoffen en zorg te bieden die het nodig heeft om te overleven en te groeien.
  • 2 tot 6 maanden: De Perzische kittens hebben in deze fase veel zorg nodig, omdat ze dan overgaan van vloeibaar voedsel naar meer vast voedsel en aan nieuwe eigenaren worden gegeven.
  • 9 tot 12 maanden: De meeste kattenrassen zullen in deze ontwikkelingsfase hun volledige grootte bereiken; deze prachtige katachtigen echter niet. Perzische kittens in deze fase worden enigszins jonge volwassenen genoemd.
  • 1 tot 2 jaar: Veel katten zullen in dit stadium hun volledige grootte en volwassenheid bereiken, maar Perzen zullen groeien totdat ze 2 jaar oud zijn.
  • Omdat hun botten en skeletstructuur volledig zijn ontwikkeld tegen de tijd dat ze twee jaar oud worden, wordt gedacht dat deze ontwikkelingsfase hun laatste is.

Houd er rekening mee dat als Perzische katten door deze verschillende stadia van ontwikkeling gaan, ze ook veranderen in termen van volwassenheid en temperament, naast hun grootte en fysieke uiterlijk.

Elke fase is ongelooflijk verschillend en belangrijk om de volledige ontwikkeling van de katten later in hun laatste ontwikkelingsfase te garanderen.

Wat is het gemiddelde gewicht van een Perzische kat?

portret van een Perzische kat

Hoewel we u een algemeen idee kunnen geven van wat u kunt verwachten, moeten we duidelijk zijn dat dit geenszins sluitend is. Deze aantallen van het gewicht van de Perzische kat zijn allemaal gebaseerd op de gemiddelde parameters van de Perzische cast tijdens het groeien, maar veel andere factoren beïnvloeden de groei.

Laat je niet misleiden door het feit dat Perzische katten relatief licht zijn in vergelijking met andere kattenrassen en je gemiddelde huiskat als kitten. Mannetjes bereiken meestal een hoogtebereik van 10 – 15 inch / 25,4-38,1 cm, terwijl vrouwen gemiddeld 8-13 inch / 20,32-33,02 cm.

Vergeet niet dat uw Perzische kat tot 2 jaar na het bereiken van zijn 1e verjaardag in hoogte kan blijven groeien, dus u weet nooit wat u in jaar 2 kunt verwachten.

Zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt voor het laatste woord voordat u met diëten begint. Perzische katten kunnen sterk variëren in lengte, waarbij sommige delicaat klein zijn en andere ongewoon lang.

Geen twee katten zijn precies hetzelfde vanwege factoren zoals DNA, gezondheidsproblemen, eetgewoonten en bewegingsniveaus, net als bij mensen.

De basisprincipes die we vandaag gaan behandelen, moeten u helpen uw Perzische kat op het goede spoor te houden, hun dieet aan te passen en onnodige gewichtstoename te voorkomen, zolang u dit in gedachten houdt.

Factoren die het gewicht van Perzische katten kunnen beïnvloeden

langharige Perzische kat

De logische factoren die het gewicht van uw Perzische kunnen beïnvloeden, zijn kattenras, genetica, fysieke niveaus, maar u moet rekening houden met enkele van de gezondheidsproblemen zoals nierziekte die uw Perzische harige vriend kan overkomen.

Ondanks het feit dat Perzische katten een levensduur ongeveer 15 jaar, zijn er enkele ziekten waarvoor ze vatbaar zijn en die van invloed kunnen zijn op hun gewicht. In deze sectie zullen we twee van hen bespreken, te beginnen met hun tandheelkundige problemen.

Als uw kat bijvoorbeeld uit een asiel komt, is het mogelijk dat hij niet tot zijn volledige potentieel zal groeien tegen de tijd dat hij zou moeten, omdat asielkatten vaak een groeiachterstand hebben als gevolg van de ondervoeding die ze in hun eerste maanden doorstaan.

Breng uw Perzische kat naar de dierenarts als hij niet het gewicht, de lengte of de lengte krijgt die hij zou moeten krijgen voordat hij stopt met groeien, zodat ze kunnen bepalen of een genetische aandoening, een medische aandoening of een gebrek aan goede voeding de schuld is.

Brachycefale rassen omvatten katten. Perzische katten worden geclassificeerd als brachycefale rassen, wat slechts mooie woorden zijn voor “gefokt om platte gezichten te hebben.” Kattenrassen met brachycefalie zijn ook iets vatbaarder voor problemen zoals gingivitis en verkeerd uitgelijnde tanden.

Dit kan worden geholpen door routinematige dierenartsbezoeken en het poetsen van de tanden van uw kat, omdat deze omstandigheden het voor hen moeilijk maken om te eten.

Ten tweede, als deze katten niet regelmatig worden geborsteld, kan hun overmatige verharing resulteren in bontballen tijdens het verzorgen.

Door je Perzische kat een dagelijks poetsen, kunt u de hoeveelheid bont die het op uw meubels werpt verminderen en het risico op voedingsverlies door bontregurgitatie na de maaltijd verminderen.

GERELATEERD: Hoe kattenuitscheiding te verminderen (8 bewezen methoden)

Dieet en voeding

Leuke Perzische kat die droogvoer eet op witte floof

U zult er veel baat bij hebben om op de hoogte te zijn van de dagelijkse voedingsbehoeften van uw Perzische kat, zowel in termen van ervoor zorgen dat ze de juiste voeding krijgen als dat u hem niet te veel traktaties geeft.

Het is moeilijk om nee te zeggen als je Perzische kat je DIE blik geeft, laten we eerlijk zijn, maar dit kan uiteindelijk leiden tot kattenobesitas. Uw Perzische kat heeft een gemiddelde van 40 tot 50 calorieën voor elke 2 pond / 9 kilogram gewicht.

Wanneer het kittens zijn, adviseren we dat u zich vergist aan de kant van een hogere 50: 50-verhouding en dat het de voorkeur heeft om maaltijden in drie tot vier voedingen te verdelen in plaats van ze twee keer per dag te voeren zoals u als volwassene zou doen.

Om hun huidige gewicht te behouden, weegt een volwassene of jongvolwassene 10 pond/4,53 kilogram behoeften tussen 200 en 250 calorieën per dag, volgens onze basisaanbeveling.

Perzische katten zijn notoir actief, dus de 250 calorieën dieet is beter geschikt voor hen, vooral als ze “externe privileges” hebben en elke dag veel meer bewegen. Het dieet met 250 calorieën kan ook eenvoudiger worden gemaakt door 50 van die calorieën toe te wijzen aan dagelijkse traktaties.

Houd er rekening mee dat u hun calorie-inname MOET berekenen. Veel dingen bevatten meer calorieën dan je je misschien realiseert, zoals de 47 calorieën in één McDonald’s kipnugget. Vooruit plannen is een goed idee!

GERELATEERD: Beste kattenvoer zonder vulstoffen

Wanneer stoppen Perzische katten met groeien?

Perzische kat

Perzische katten zijn middelgrote rassen met een grote botstructuur en lang haar, wat het uiterlijk kan geven groter te zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

Ze doen er langer over om hun volledige grootte en volwassenheid te bereiken, meestal stoppen ze de groei op tweejarige leeftijd, wanneer ze een gemiddeld maximaal gewicht van 7-12 pond, hoogte van 8-10 inch, en lengte van 14,5-17,5 inch. Houd er rekening mee dat grotere kattenrassen er ook langer over doen om te rijpen.

Hoewel Perzische katten hun maximale bot- en spiergroei op de leeftijd van twee jaar hebben bereikt, kunnen ze nog steeds blijven aankomen en overgewicht krijgen als ze een ongezond dieet en levensstijl hebben.

Afsluitende gedachten

In dit artikel vindt u alles wat een katteneigenaar van zijn lieve Perzische kat mag verwachten als het gaat om mogelijke gezondheidsproblemen, verwachte groei en andere mogelijke problemen die het gewicht van uw volwassen kat kunnen beïnvloeden.

Hoewel er in het begin veel te leren valt over het leven van een kat, zodra je dit advies gebruikt, zal het zorgen voor de gezondheid van je Perzisch voor je vanzelfsprekend zijn.

Ik denk dat je klaar bent voor een heleboel knuffels, knuffels, miauwen en kusjes met dit schattige Perzische kattenras, maar zorg ervoor dat je de Perzische kattengroeigrafiek bekijkt om te weten wat je kunt verwachten.

Gerelateerde inhoud

Lynx Point Siamese Kat: Maak kennis met de Gorgie Lynx Kat

12 Beste kattenbakken voor een klein appartement

7 Britse korthaar fokkers – alleen het beste voor u