Noorse Boskat verzorging – 4 tips en trucs


Noorse Boskatten zijn waardige en elegante katten die bekend staan om hun dikke, volle vacht. Hoewel het fantastische katten zijn die geliefd zijn bij de mensen die ze houden, kan hun dikke vacht een verrassing zijn voor mensen die deze vacht niet gewend zijn.

Het thuisbrengen van een Noorse Boskat vereist een inzet voor een grondige en routinematige verzorging, en hier zijn enkele van de beste tips om u te helpen de vacht van uw kat gezond te houden.

kat gezicht verdeler 2

De 4 Noorse Boskat Verzorgingstips & Trucs

1. Veelvuldig poetsen

man borstelt Noorse boskat
Image Credit: Anna Hoychuk, Shutterstock

De Noorse Boskat heeft baat bij dagelijks borstelen. Dit zorgt ervoor dat alle dode en losse haren en huidcellen worden verwijderd, wat de kans op vervilting en huidinfecties helpt verminderen. Borstelen helpt ook de oliën te verspreiden die van nature op de huid van uw kat voorkomen. Als deze oliën worden verspreid, helpen ze de huid en vacht gezond en glanzend te houden. Het helpt ook om te voorkomen dat zich olie ophoopt op plaatsen waar uw kat het minst wordt verzorgd, wat kan gebeuren als uw kat te zwaar is, medische aandoeningen heeft, lui wordt of ouder is.

Dagelijks borstelen is een grote verplichting, en het is geen absolute noodzaak om de vacht van uw Noorse Boskat gezond te houden, hoewel het nuttig is. Een verplichting om uw kat ten minste twee of drie keer per week te borstelen is echter noodzakelijk voor het behoud van de gezondheid van de huid en de vacht van uw kat.

Het hebben van een kat betekent dat u een groot deel van uw tijd besteedt aan de verzorging van uw harige baby, wat u misschien niet erg vindt, maar zij vinden het waarschijnlijk niet zo leuk!

hepper-oranje-kat-wordt-geborsteld

Met de Hepper Kattenborstel, kunt u zich ontspannen in de wetenschap dat elke verzorgingssessie net zo zacht en plezierig zal zijn als uw knuffelsessies. Wij vinden dit product gewoon te goed om niet te delen! Klik hier om het uit te proberen.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een meerderheidsbelang te nemen, zodat we kunnen profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!

Pros


 • Ondersteunt de gezondheid van de huid en vacht van uw kat

 • Vermindert het risico op vervilting

 • Helpt uw kat schoner te blijven

Nadelen

 • Vereist tijd en inspanning meerdere keren per week
thematische onderbreking

2. Gebruik de juiste borstel

draadharen verzorgingsborstel met kattenhaarklomp aan de zijkant
Image Credit: sophiecat, Shutterstock

De juiste borstel maakt het verschil in het behoud van de gezondheid van de vacht van uw kat. Sommige borstels kunnen aan haren haken en trekken, terwijl andere niet in staat zijn om door de dikke vacht van een Noorse Boskat te komen en losse huidcellen en vacht te verwijderen. Een draadborstel of een metalen kam zijn de beste borstels om dit type vacht mee te borstelen. Deze borstels zijn in staat om losse haren te pakken en te verwijderen, maar ze zullen waarschijnlijk niet aan de gezonde delen van de vacht blijven haken.

Ontharingsborstels voor langharige katten en honden zijn ook effectieve hulpmiddelen om te gebruiken, maar deze borstels zijn vaak vrij scherp en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt om verwonding van uw kat of irritatie van hun huid te voorkomen.

Pros


 • Juiste hulpmiddelen ondersteunen een gezonde huid en vacht

 • Correct gebruikt gereedschap moedigt uw kat aan om mee te werken aan toekomstige borstelbeurten

 • Zal de vacht of huid van uw kat niet beschadigen

Nadelen

 • Sommige borstels kunnen letsel veroorzaken bij verkeerd gebruik
thematische onderbreking

3. Praat met een Groomer

blauw tabby Noors bos
Image Credit: moukelis, Shutterstock

Als je worstelt met het onderhoud van de vacht van je kat, praat dan met een professionele trimsalon bij jou in de buurt. Het scheren van deze katten is niet ideaal, maar sommige katten kunnen bij gelegenheid kleine trimbeurten nodig hebben. Oudere katten en katten met slechte verzorgingsgewoonten moeten soms om hygiënische redenen worden geschoren, zoals de onderkant van de poten en het gebied rond het rectum en de genitaliën. Voor veel mensen liggen deze delicate taken buiten hun kennis- en comfortniveau. Een professionele trimsalon is goed uitgerust om dit soort trimbeurten uit te voeren.

Regelmatige trimbezoeken kunnen ook helpen om de vacht van uw kat te onderhouden, vooral als u niet in staat bent om het onderhoud van de vacht bij te houden. Een trimsalon die gespecialiseerd is in het trimmen van katten of die een angstvrije aanpak gebruikt, is een goede optie om ervoor te zorgen dat de vacht van uw Noorse Boskat gezond en onderhouden blijft.

Pros


 • Helpt bij het invullen van thuisverzorging die je hebt gemist

 • Verbetert de netheid en hygiëne

 • Ondersteunt de gezondheid van huid en vacht
thematische onderbreking

4. Kies hoogwaardige voeding

Noorse boskat eet kattenvoer uit een kom
Image Credit: Astrid Gast, Shutterstock

Hoogwaardige voeding is om verschillende redenen belangrijk voor je kat, en de gezondheid van hun huid en vacht is een van die redenen. Hoogwaardige voeding kan het verharen verminderen en de algehele gezondheid van de huid en vacht van je kat verbeteren. Als uw kat voedsel van lage kwaliteit krijgt, kan hij een doffe vacht krijgen of overmatig verharen.

Gezondere voeding ondersteunt gezonde niveaus van olieproductie in de huid, die de vacht glanzend en de huid gehydrateerd houdt. Een gehydrateerde huid heeft minder kans om schilferig en geïrriteerd te worden, en een betere huidgezondheid vermindert het risico op huidinfecties en irritaties. De dierenarts van uw kat is een goede bron om u te helpen bepalen welk soort voer uw Noorse Boskat het beste kan gebruiken.

Voors


 • Verbetert de gezondheid van huid en vacht

 • Verbetert de glans van de vacht

 • Vermindert verharen en huidirritatie

3 kat gezicht verdeler

Conclusie

De verzorging van de vacht van een Noorse Boskat is verrassend eenvoudig, maar u moet de behoeften van dit type dikke vacht begrijpen voordat u een van deze katten mee naar huis neemt. Met de juiste inzet om de vacht te onderhouden, hebben deze katten een fantastische en opvallende vacht die moeilijk te missen is. Het is een van de bepalende kenmerken van het ras, en het is belangrijk om de vacht te onderhouden voor de gezondheid en het welzijn van uw kat.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Elisa Putti, Shutterstock