Beste kattenbak met zeef voor 2023 kopen en aanbiedingen

Katten kunnen er nog zo schattig uitzien, die drollen in de bak zien er toch een stuk minder aantrekkelijk uit. Hoewel deze huisdieren heel goed zindelijk te maken zijn moeten we nog wel steeds zelf de uitwerpselen weggooien. Er zijn heel wat kattenbakken te koop, toch laat het gebruiksgemak regelmatig te wensen over. Wordt het misschien tijd voor een kattenbak met zeef? Dan kun je snel de grotere delen in de bak scheiden van de rest waarmee opruimen een koud kunstje wordt. Op deze pagina vind je de beste kattenbakken met zeef voor 2021 en we geven je tips over het gebruik in de praktijk.

De vijf beste kattenbakken met zeef voor 2021

Het grootste verschil met een standaard bak en een kattenbak met zeef is de aanwezigheid van een zeef, rooster of opvangbak. Hoewel de toegepaste systemen kunnen verschillen zal het basisidee gelijk zijn; scheiden van grote en kleine deeltjes. Zo is de bak eenvoudiger schoon te houden en doe je langer met de vulling. Naast een ingenieus design zijn er ook modellen met een koolstof filter die nare luchtjes kan reduceren.

Er zijn verschillende manieren om de kattenbakvulling met een zeef schoon te houden en luchtjes uit de woning te houden. Dit zijn de 5 meest populaire kattenbakken met zeef die je momenteel online kunt bestellen.

Hoge klantwaardering: Curver Kattenbak

Curver Kattenbak met zeef

Bekijk de dagprijs

Dit merk maakt veel huishoudelijke producten van kunststof, je kunt dus ook verwachten dat ze een hoogwaardige kattenbak kunnen ontwerpen. Deze Curver Kattenbak in Rotanstijl is ook nog eens aantrekkelijk om te zien. Er is een handige lade om afval weg te werpen, het koolstoffilter zorgt ervoor dat nare luchtjes verleden tijd zijn. Het kunststof is voor maar liefst 95% gerecycled waarmee het een duurzaam product is. Het design en gebruiksgemak vertaalt zich naar een groot aantal positieve reviews, deze kattenbak is in meerdere kleuren leverbaar.

Kenmerken

 • Kleur: Meerdere kleuren
 • Materiaal: Kunststof 95% hergebruikt
 • Lade: Ja

Beste kattenbak: PeeWee EcoDome

PeeWee EcoDome

Bekijk de dagprijs

Dit is een gesloten kattenbak die toch voldoende ruimte biedt voor een grote kat zoals de Maine Coon. De lengte is 66 centimeter en de breedte 49 centimeter, je zult er dus wel wat ruimte voor moeten reserveren in huis. Er is een filter aanwezig waarmee nare luchtjes tot het verleden behoren. Kleine deeltjes en urine komen onder in de bak terecht terwijl de grote behoefte op het rooster blijft liggen om zo eenvoudig te verwijderen. De PeeWee EcoDome wordt geleverd inclusief schepje en 3 kilo kattenbakkorrels.

Kenmerken

 • Kleur: Buin / Crème
 • Materiaal: Kunstof
 • Lade: Nee

Favoriete kattenbak: PeeWee Kattenbak EcoDome Startpakket

PeeWee Kattenbak EcoDome Startpakket

Bekijk de dagprijs

Maak een goed begin met dit complete pakket voor jouw kat. Er zijn twee maten, let hier goed op voordat je een exemplaar bestelt. Het opvallende design heeft een uniek systeem om de bak te verschonen. De bak wordt eerst op de zijkant gerold waardoor de uitwerpselen op de juiste plek terechtkomen via de zeef. Vervolgens kun je de bak eruit lichten en de drollen op hygiënische wijze wegwerpen. Zo is een PeeWee Kattenbak EcoDome Startpakket een reuze praktische bak wat klanten blijkbaar weten te waarderen.

Kenmerken

 • Kleur: Bruin
 • Materiaal: Kunststof
 • Lade: Nee

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Bekijk de dagprijs

Dit is een open model met een zeef. De bovenzijde is voorzien van smalle gleuven, je kunt dit deel uit de bak tillen. Zo zullen de schone korrels op de onderzijde blijven liggen terwijl je de grotere delen eenvoudig weg kunt gooien. Het systeem is eenvoudig en tegelijkertijd heel effectief. Hoewel de Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak een handig zeef systeem bezit zullen er wel wat meer geurtjes vrijkomen dan met een model met kap het geval is. Regelmatig legen is dan een must.

Kenmerken

 • Kleur: Grijs
 • Materiaal: Kunststof
 • Lade: Nee

PeeWee EcoGranda Startpakket

PeeWee EcoGranda Startpakket

Bekijk de dagprijs

Een voordeel van dit model is het rooster aan de voorzijde. Iedereen katteneigenaar die last heeft van grit op de vloer zal dit zeker kunnen waarderen. Jouw kat kan zo namelijk zijn of haar pootjes eenvoudig schoonmaken. Ook is er een opbergruimte voor het meegeleverde schepje waarmee benadrukt wordt dat de PeeWee EcoGranda Startpakket duidelijk een slim design heeft.

Kenmerken

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Kunststof
 • Lade: Nee

Lees voor aankoop ook altijd even de gebruikerservaringen die je via de koppelingen kunt lezen, die kunnen je veel informatie geven over het gebruik in de praktijk. Niet iedereen vindt dezelfde eigenschappen prettig in gebruik en niet iedere kat gaat op dezelfde wijze met de bak om. Lees ook de rest van deze pagina om zo een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Dit moet je weten bij een kattenbak met zeef kopen

Bij een kat hoort natuurlijk ook een kattenbak. Er zijn katten die altijd hun boodschap buitenshuis doen, als je op het platteland woont is er volop gelegenheid om kleine en grote boodschappen te doen zonder overlast. Maar in de meeste gevallen zul je toch echt een kattenbak moeten kopen. Voor veel mensen is dit het meest vervelende deel van een kat bezitten omdat je steeds weer die viezigheid moet verschonen. Het voordeel is natuurlijk wel dat je dit huisdier niet driemaal per dag uit hoeft te laten.

Er zijn verschillende soorten kattenbakken, van heel eenvoudig tot complexe apparaten, open of gesloten. De kattenbak met zeef is niet bij iedereen even bekend, toch is het een interessant product om te overwegen. Zeker omdat er tegenwoordig behoorlijk wat betaalbare opties op de markt verkrijgbaar zijn. Heel eenvoudig gesteld worden de uitwerpselen geschieden van de kattenbakvulling. De opvangbak kan eenvoudig gescheiden worden van het andere deel van de bak waarmee het afvoeren van drollen en klonters eenvoudig en hygiënisch zal verlopen.

Waarom een kattenbak met zeef kopen?

Een bak die binnen staat zal luchtjes verspreiden. Omdat bij een kattenbak met zeef de uitwerpselen los van de schone deeltjes opgevangen worden zullen er minder geurtjes zijn. Het oogt ook wat aantrekkelijker dan een bak gevuld met viezigheid. Daarnaast is het reinigen gewoon een stuk eenvoudiger. Dit zijn nog maar enkele voordelen van een kattenbak met zeef kopen.

Voordelen van kattenbakken met zeef

Laten we alle voordelen van dit type kattenbak eens even opsommen:

 • In plaats van de bak uit te scheppen als er een boodschap is gedaan kun je gewoon het gezeefde deel direct weggooien zonder aan te raken of te scheppen.
 • De uitwerpselen blijven niet liggen aan de oppervlakte maar gaan een laag dieper. Daardoor kunnen luchtjes niet meer zo eenvoudig uit de bak komen wat betekent dat je de bak veel minder zal ruiken.
 • Als je kiest voor een kattenbak met zeef en deksel dan zul je helemaal geen vieze geurtjes meer waarnemen, je hoeft dan ook niet na iedere boodschap de bak te legen.
 • Katten die plaatsnemen op de kattenbak komen in aanraking met het grit, als dit vervuild is nemen ze die viezigheid ook mee in de rest van de woning. Een kattenbak met zeef is dus ook hygiënischer buiten de bak.
 • Een kat is een schoon dier dat niet van viezigheid houdt. Als een kattenbak stinkt of vies is, dan bestaat de kans dat het dier elders een plekje zoekt om te poepen of plassen. En om de eigenaar een lesje te leren kan dit op een heel vervelende locatie zijn.

De voordelen zijn daarmee zowel voor de kat als voor de eigenaar.

Soorten kattenbakken met zeef

Er zijn verschillende soorten kattenbakken, ook bij een kattenbak met zeef is er weer een onderverdeling te maken.

De lade van een kattenbak kan verschillen in vorm. Zo zijn er modellen met een ronde lade, vierkant, rechthoekig of driehoekig. Je zult de opvangbak moeten verwijderen door deze uit de houder te schuiven, dit betekent dat je extra ruimte nodig hebt aan de zijde waar de opvangbak naar buiten schuift. Als je erg krap woont moet je soms eerst even de beschikbare ruimte opmeten.

Naast het type opvangbak is er ook nog de optie voor een open bak of een gesloten kattenbak met zeef. In beide gevallen zullen er minder geurtjes zijn dan met een conventionele bak het geval is, een gesloten model zal nog minder sterk ruiken na een grote boodschap. De kans dat er grit over de rand van de bak gaat is ook veel minder. Over het algemeen hebben katten niet zo’n probleem met een gesloten kattenbak betreden maar er moet wel voldoende ruimte zijn om te draaien in de bak. Je zult ook extra alert moeten zijn op vervuiling want je ruikt en ziet niets meer. In de bak kunnen geurtjes juist wel blijven hangen wat de kat kan gaan tegenstaan.

Katten stellen privacy op prijs, dit betekent dat een gesloten model de voorkeur geniet bij veel katten. Als je een heel grote kat hebt dan zul je wel een flinke bak moeten kopen. Het geheel wordt wel een stuk hoger met een kap, je kunt de bak dus niet even onder een meubelstuk schuiven. Aan de andere kant moet een kattenbak altijd vrij toegankelijk zijn voor je kat, zoek daarom een permanente opstelling op een rustig plekje.

Kattenbak met zeef, lade of rooster?

Je zult de namen zeef, lade of rooster door elkaar gebruikt zien worden, het gaat om hetzelfde principe. Toch kan er per merk en model verschil zijn. Zo zijn er systemen waarbij je de bak als een lade kunt uitschuiven of een rooster die je van de bak kunt lichten. Ook zijn er systemen waarbij de uitwerpselen niet naar beneden vallen maar juist op een rooster blijven liggen om zo eenvoudig weg te gooien. In dat geval zal de bak afgesloten zijn omdat er dan meer luchtjes vrij zullen komen. Lees ook zeker de gebruikerservaringen voordat je een keuze maakt, niet alle kattenbakken met zeef zijn even gebruiksvriendelijk.

Welk type kattenbakvulling is geschikt?

Houd er rekening mee dat een kattenbak met zeef niet altijd geschikt is voor dezelfde soorten kattenbakvulling. Dit hangt voor een deel af van de vorm die de zeef of het rooster bezit. Het formaat van de gaatjes of gleuven kan namelijk verschillen. Dit geldt ook voor de kattenbakvulling. Zo zijn er houten korrels die zo groot zijn dat ze netjes op het rooster blijven liggen, als ze nat worden vallen ze in korrels uit elkaar. Daarnaast zijn er ook weer klonterende en niet-klonterende soorten kattenbakvulling. Lees daarom altijd de instructies en de informatie van de leverancier voordat je een zak grit of korrels koopt.

4 tips bij een kattenbak met zeef kopen

Als laatste nog vier praktische tips voordat je een kattenbak met zeef gaat kopen:

 • Let op de plaatsing: Een kat houdt van ongestoord een boodschap doen. Zet de bak daarom op een rustige plek neer waar het dier niet lastig gevallen wordt.
 • Zet de kattenbak droog: Als je een terrasoverkapping hebt dan kun je ook een bak buiten zetten, dan heb je direct minder last van luchtjes in huis. Let er dan wel op dat de vulling niet nat kan worden, ook een gesloten bak is niet geheel waterdicht.
 • Open of gesloten: Een open bak is uitnodigend voor de kat maar eromheen kan het wel een rommel worden. Een gesloten bak neemt meer ruimte in en grote katten kunnen niet altijd lekker manoeuvreren in de bak. Er is dus geen perfect systeem, ieder model heeft unieke min- en pluspunten.
 • Blijf reinigen: Hoewel de luchtjes minder zijn en een systeem met zeef hygiënischer is zul je nog steeds regelmatig de bak moeten legen en schoonmaken. De uitwerpselen zijn minder goed te zien en ruiken maar ze zullen niet op magische wijze verdwijnen!

Lees ook zeker de gebruikerservaringen van klanten zodat je kunt zien of de claims van de fabrikant worden waargemaakt. Dan kun je een weloverwogen keuze maken voor een kattenbak met zeef.

Lees ook: