Houden Savannah-katten van water? Kunnen ze zwemmen?

Je hebt misschien gehoord dat katten een hekel hebben aan water, en voor veel katten is dat waar. Maar niet alle katten zijn zo. Er zijn een paar rassen die genieten van het water en zelfs graag zwemmen! Savannah katten zijn een van deze rassen die van het water houden! Deze elegante katten hebben verschillende persoonlijkheden van veel huiskatten, vooral als het gaat om water.

Kattenkogelverdeler 1

Houden Savannah-katten van water?

De meeste Savannah katten spelen graag in het water! Sommigen genieten ook van zwemmen in zwembaden. Veel Savannah katten genieten zo van water dat ze in hun waterbakken spelen of met hun baasjes onder de douche springen.

Savannah katten houden ervan om hun speelgoed in het water te leggen en “vissen” voor hen te oefenen. Merk op dat deze praktijk ook van toepassing is op echte vissen die in een aquarium worden gehouden, dus als je er een hebt, moet je hem buiten bereik houden!

Sommige Savannahs spelen ook graag met stromend water. Deze wezens zijn slim, dus ze zijn in staat om te leren hoe ze de kraan moeten aanzetten of het toilet moeten doorspoelen omdat ze het leuk vinden. Het is het beste om toiletpotten te allen tijde gesloten te houden. Vooral Savannah kittens lopen een groot risico om gewond te raken omdat ze in de toiletpot springen en er niet uit kunnen komen.

savannah kat wil een bad nemen
Afbeelding credit: AJR_photo, Shutterstock

Kunnen Savannah-katten zwemmen?

Ja! Savannah katten zijn uitstekende zwemmers en zullen enorm genieten van het zwemmen in het zwembad. Of een kat van water houdt, heeft geen invloed op hun zwemvermogen. De meeste katten kunnen vrij goed zwemmen als dat nodig is; ze vermijden gewoon het gebruik van de vaardigheid vanwege een afkeer van nat worden.

Houden Savannah-katten van baden?

Terwijl de meeste katten een hekel hebben aan badtijd, genieten Savannah-katten er vaak van. Je kunt hun liefde voor water gebruiken om ze te helpen schoon te blijven, maar misschien moet je ze ongevoelig maken voor het was- en droogproces.

Als je Savannah echt van het water houdt, voeg dan speelgoed toe aan de badkuip terwijl ze daar zijn. Door ze te laten spelen, wordt het proces voor hen leuker. Wees je gewoon bewust van de puinhoop die zeker het gevolg zal zijn van al hun spetters!

Waterveiligheidstips voor Savannah-katten

Als je Savannah-kat graag met water speelt, is het prima om hem dat te laten doen.

Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat uw kat veilig in en rond het water blijft:


  • Zorg altijd voor toezicht. Net als kinderen herkennen katten vaak de gevaren om hen heen niet. Ze hebben zoveel plezier, ze realiseren zich niet dat ze in diep water zitten of dat ze te ver van de rand zijn gegaan. Zorg ervoor dat u altijd toezicht houdt op uw kat tijdens het zwemmen, voor het geval hij in de problemen komt. Als je in een zwembad bent, klim dan met hen naar binnen voor nog meer plezier.

  • Vermijd irriterende badgeuren. Als je Savannah-kat graag in bad of onder de douche klimt, is dat prima. Zorg ervoor dat je ze niet blootstelt aan bubbelbaden, geparfumeerde zepen of shampoos die niet zijn ontworpen voor gebruik op dieren. Ze kunnen de gevoelige huid van een kat irriteren.

Houden andere kattenrassen van water?

Naast de Savannah-kat staan een paar andere kattenrassen bekend om het genieten van water: de Maine Coon, Turkse Angora, Noorse boskat, Turkse Van, Bengal, Manx en Japanse en Amerikaanse Bobtail. Sommige Amerikaanse kortharen zijn ook te vinden in spetteren in het water voor de lol, maar het hangt af van de persoonlijkheid van de individuele kat.

blauwe tabby maine coon kat spelen met water
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

In tegenstelling tot de meeste katten houden Savannah-katten ervan om te zwemmen en in het water te spetteren! Dit maakt badtijd een fluitje van een cent en geeft hen een uitlaatklep om hun tomeloze energie te verbranden. Het is belangrijk om altijd toezicht te houden op uw kat wanneer hij in het water is, om hem buiten schot te houden. Savannahs zullen je zeker scherp houden met hun capriolen en leuke persoonlijkheden. Hun liefde voor water maakt het nog leuker!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock