Zijn Ragdoll katten gevoelig voor diarree?

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij ragdolls is diarree. Er zijn een aantal verschillende oorzaken van diarree bij ragdoll katten, en het is belangrijk om de oorzaak te identificeren, zodat de juiste behandeling kan worden toegediend. Diarree kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder infectie, voedselallergieën of indiscretie in het dieet. Ragdoll-katten zijn bijzonder gevoelig voor het ontwikkelen van diarree, vanwege hun gevoelige spijsverteringsstelsel.
ragdoll diarree

Oorzaken van diarree bij Ragdoll-katten

De oorzaken van diarree bij ragdoll katten kunnen variëren, maar de meest voorkomende oorzaak is een voedselintolerantie zoals lactose. Andere oorzaken kunnen darmparasieten, bacteriën en virussen zijn. Symptomen van diarree bij ragdoll-katten kunnen frequente en waterige stoelgang zijn, evenals uitdroging.

De meeste gevallen van diarree bij ragdoll katten worden veroorzaakt door een voedselintolerantie of virus en zullen verdwijnen zonder behandeling binnen een paar dagen. Als uw kat echter langer dan drie dagen diarree heeft of andere symptomen heeft, zoals braken, koorts of bloed in de ontlasting, kan ze een ernstiger aandoening hebben en moet ze door een dierenarts worden gezien. Behandeling voor diarree bij ragdoll katten zal variëren afhankelijk van de oorzaak, maar kan antibiotica, anti-misselijkheid medicijnen, of vloeistoffen omvatten.

ragdoll diarree

Behandeling voor diarree bij Ragdoll-katten

Helaas, zoals alle katten, kunnen Ragdolls gevoelig zijn voor aanvallen van diarree. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw kat te helpen snel en veilig te herstellen van diarree.

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw kat voldoende vocht krijgt. Bied ze regelmatig vers water aan en als ze niet uit een kom wil drinken, probeer dan hun voedsel nat te maken of er bouillon overheen te gieten. U kunt uw kat ook orale rehydratatietherapie (ORT) vloeistoffen geven om de elektrolyten te vervangen die ze verliezen als gevolg van diarree.

Een andere belangrijke stap is om ervoor te zorgen dat uw kat goed eet. Wanneer je kat diarree heeft, is het laatste wat je wilt doen zijn ellende vergroten door hem iets te geven waardoor hij zich slechter voelt. Helaas maken veel mensen de fout om hun katten voedsel te geven dat het probleem alleen maar zal verergeren. Om uw kat te helpen zich beter te voelen en sneller te herstellen van zijn diarree, moet u hem een flauw dieet geven dat gemakkelijk is voor zijn maag.

Er zijn een paar verschillende dingen die je je kat kunt voeren als hij diarree heeft. Een optie is om ze gekookte kip en rijst te geven. Je kunt ze ook een commercieel voedsel geven dat is ontworpen voor katten met diarree.

Ten slotte kunt u enkele probiotica toevoegen aan het voedsel van uw kat. Probiotica zijn nuttige bacteriën die helpen om het evenwicht in de darm te herstellen en kunnen helpen om diarree op te ruimen. U kunt uw kat een probiotisch supplement geven of probiotisch rijk voedsel, zoals yoghurt, aan zijn dieet toevoegen.

FullBucket Daily Cat Probiotisch Poeder

FullBucket Daily Cat Probiotisch Poeder

Ondersteun de spijsvertering van uw kat met klinisch onderzochte probiotica die goede darmbacteriën aanmoedigen

Met probiotica, prebiotica & spijsverteringsenzymen om het immuunsysteem te stimuleren & de opname van voedingsstoffen te verbeteren

Ontwikkeld door vertrouwde dierenartsen om diarree te helpen voorkomen zonder het spijsverteringsstelsel te stoppen

Gemakkelijk toe te dienen met een heerlijke smaak waar katten dol op zijn; ontworpen om tijdens de maaltijd op voedsel te worden gestrooid

Met 25.000x meer probiotica dan standaard supplementen, zorg voor optimale ondersteuning voor de darm van uw kat

Nu kopen bij Amazon

Preventie van diarree bij Ragdoll-katten

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je Ragdoll-kat diarree krijgt. Een van de belangrijkste is om de kattenbak van je kat schoon te houden. Zorg ervoor dat je elke dag al het afval eruit schept en verschoon het nest om de paar dagen. U moet uw kat ook een dieet van hoge kwaliteit geven dat is ontworpen voor katten. Vermijd het geven van tafelresten aan uw kat of voedsel dat niet specifiek voor katten is gemaakt. Zorg ervoor dat uw kat ook te allen tijde toegang heeft tot schoon water. Je kunt ze ook een dagelijks probiotisch supplement geven gemengd met hun voedsel om hun spijsverteringsstelsel gezond te houden.

U kunt ook diarree helpen voorkomen door uw kat binnen en uit de buurt van andere dieren te houden.

Kortom, als uw ragdollkat diarree heeft, moet u deze zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen. Er zijn veel mogelijke oorzaken van diarree, en sommigen van hen kunnen behoorlijk ernstig zijn. De dierenarts kan de oorzaak van de diarree bepalen en de juiste behandeling voorschrijven.

Fimeer informatie over gezondheidsproblemen in Ragdoll Cats