Hoeveel kost een Bengaalse kat? Fokkers VS/Canada

Bengaalse katten zijn prachtige dieren die de harten van vele kattenliefhebbers hebben veroverd. Hun prachtige markeringen, of het nu vlekken, marmer of rozetten zijn, zijn zeer onderscheidend. Hun persoonlijkheden passen bij hun grotere omvang en combineren de kwaliteiten van een wilde jungle kat en een huiskat, maar degenen die van hen houden betalen een hoge Bengaalse kat prijs.

Hoeveel kost een Bengaalse kat? Wie een raszuivere Bengaalse kat wil, zal veel geld moeten betalen voor een kitten. Een Bengaal kitten kost meestal tussen de $1500 en $3000, maar dat hangt af van het type en de fokker. Sommige fokkers beginnen hun prijzen bij $3.000 en gaan tot $5.000 voor een kitten.

Je zult ook extra moeten betalen voor bepaalde zaken zoals een genetische certificering die samengaat met de stamboom of fokrechten. Dat kan nog eens 2.000 dollar zijn.

Cato, een Bengaal gekocht door een vrouw uit Londen, is de duurste kat in de geschiedenis: de vrouw betaalde 41.435 dollar.

Er zijn niet veel fokkers in de Verenigde Staten en Canada. De meeste zijn familiebedrijven die het meer als hobby doen dan als full-time bedrijf.

Ze hebben allemaal wachtlijsten voor hun kittens en wie serieus een Bengaals kitten wil, moet op de wachtlijst staan en dan bereid zijn wat geld neer te leggen voor een reservering voordat er een nestje geboren wordt.

Sommigen moeten misschien wachten op twee of drie nesten om de exacte kleur en aftekening te krijgen die men wenst.

Hier is een blik op de kosten van het kopen en bezitten van een Bengaalse kat.

Waarom Bengaalse katten zo duur zijn

Bengaalse katten zijn duur omdat ze zeldzaam zijn en een hybride zijn.

Bengaalse katten ontstaan niet op natuurlijke wijze in het wild, althans niet vaak. Ze zijn het resultaat van een paring tussen een Aziatische luipaard en een huiskat.

Hoewel er gevallen zijn waarin dit zowel in het wild als in de Verenigde Staten op natuurlijke wijze gebeurt, is het niet de norm.

Eén geval van natuurlijk fokken in de VS vond plaats in de jaren 1960 toen een Californische kattenfokker Jean Mill haar vrouwelijke Aziatische luipaard zwanger vond van een zwarte kater die haar gezelschap was.

Mill droomde nooit van zo’n verbintenis omdat de twee van verschillende soorten waren.
Het onwaarschijnlijke nest werd de basis voor Mill om het Bengaalse ras te ontwikkelen.

Het grootste deel van de Bengalen werd echter geproduceerd door een experiment aan de Loyola Universiteit in New Orleans in de jaren 1960. Wetenschappers gebruikten de Aziatische luipaard in de fokexperimenten in een poging een feline leukemie-resistent ras te creëren. Van het luipaard was bekend dat het resistent was.

Het nest was niet resistent tegen feline leukemie, maar de kittens werden geadopteerd. Degenen die hen adopteerden, waaronder Mill, begonnen te werken aan de ontwikkeling van het ras tot een ras dat werd erkend door The International Cat Association (TIPA). Bengalen werden een formele katachtige classificatie in 1993.

Het feit dat Bengalen van een fokker moeten komen maakt ze duurder. Fokkers hebben hogere kosten dan normaal om het ras boven de standaarden en het stamboek te houden.

Naast alle vergunnings- en registratie-eisen moeten fokkers ook goede faciliteiten hebben voor zowel de koningen als de poezen. De meeste hebben ook aparte faciliteiten voor moeders en hun baby’s.

Bengalen hebben speciale diëten die rauw voedsel zoals vlees en organen omvatten, samen met biologisch voedsel. Er zijn ook regelmatige dierenartsrekeningen voor zowel de volwassenen als de kittens. De meeste kwaliteitsfokkers voeren ook genetische tests uit om er zeker van te zijn dat elk kitten gezond is en niet vatbaar voor een genetische ziekte.

Ook zal een kwaliteitsfokker niet voortdurend kittens beschikbaar hebben. De meeste doen slechts een paar nestjes per jaar om hun poezen de tijd te geven uit te rusten en niet voortdurend zwanger te zijn. Ze zijn geen massaproductiebedrijf.

Fokkers zijn ook voorzichtig met hun paren. Bepaalde koningen en poezen produceren bepaalde soorten Bengalen. Elk paar is zorgvuldig geselecteerd en genetisch voorbestemd voor bepaalde eigenschappen die Bengalen van een bepaalde kleur, tekening en temperament voortbrengen.

Dit zorgvuldig gecontroleerde proces maakt ook de kosten van een Bengaals kitten duurder.

Het feit dat Bengalen zeldzamer zijn dan andere katachtigen, draagt in het algemeen bij tot het prijskaartje, maar die Bengalen die zelfs onder hun soort zeldzaam zijn, zullen nog meer kosten.

Zijn verschillende soorten Bengaalse katten duurder dan andere?

Bepaalde soorten Bengaalse katten zijn duurder dan andere en de prijs van een kitten kan afhangen van verschillende factoren, waaronder:

  1. Stamboom en afstamming
  2. Kleur en aftekeningen
  3. Temperament
  4. Genetica

Stamboom en afstamming

De belangrijkste factor bij het bepalen van de prijs van een Bengaals kitten is de stamboom. Kwalitatieve fokkers zullen nieuwe Bengaalse eigenaars een stamboom geven bij de aankoop van een kitten.

Buiten de stamboom, kan de prijs omhoog gaan, afhankelijk van wie de ouders zijn.. De prijs zal hoger zijn als een van de Bengaalse ouders een kampioen was of als de kampioensstatus ergens in de stamboom voorkomt.

De prijs wordt verhoogd als het Bengaalse kitten als kampioen is gefokt. Dat betekent dat de fokker genetische tests en twee volwassenen van kampioensbloedlijnen heeft gebruikt om een nest te produceren. Een kampioenskitten kan naar verwachting talrijke titels winnen en zal dus meer kosten.

Type Bengaal Fokrecht Prijs
Pet Kwaliteit Geen $1500 tot $2000
Topkwaliteit Geen $2000 tot $2500
Fokker Kwaliteit Ja $3000 tot $5000
Toon kwaliteit Geen $6000 tot $10.000
Gepensioneerde fokkers Geen $500 tot $1200

Kleur en markeringen

De kleur van een Bengaalse kat en zijn aftekeningen is wat sommige van hen zeldzaam maakt. Zeldzaamheid is wat een bepaald Bengaals kitten duurder maakt dan andere.

Vergeet niet dat Bengaalse katten ontstaan door gebruik te maken van genetische factoren. Sommige genen zijn zeldzamer dan andere of worden minder vaak doorgegeven dan andere omdat het recessieve genen zijn. Het feit dat het een grotere uitdaging is om sommige Bengaalse gekleurde katten te produceren dan andere, maakt sommige duurder.

Bijvoorbeeld, de Snow Bengaalse kat prijs gaat meer dan Bengaalse tabby mix kittens te koop. De Snow Bengal, in elk van de drie variaties, is zeldzamer dan andere mixen, omdat het specifiek afkomstig is van een mix van de luipaard met een Siamese kat. Elke witte Bengaalse kat prijs gaat meer kosten dan een meer voorkomende en populaire bruine Bengaal.

De Snow Lynx Bengaal is de enige die gegarandeerd blauwe ogen heeft. De Snow Mink is de enige Bengaal die gegarandeerd blauw-groene of aqua ogen heeft. Andere kleuren en variaties van de Bengaal hebben groene, gouden, hazelnootkleurige of bruine ogen.

Bengalen in de meer ongewone kleuren gaan meer kosten. Dat kunnen de Blauwe Bengaal, de Zilveren Bengaal en sommige gouden Bengalen zijn. Zwarte Bengalen en de effen Zilveren Bengaal zijn ook zeldzaam. Bengaals die “glitter” hebben, waarbij hun vacht fonkelt, hebben ook een hoger prijskaartje.

Hier ziet u enkele prijzen van Canadese fokkers voor verschillende aftekeningen en kleuren. U kunt zien dat de Snow Bengaalse kat prijs en de Silver Bengaalse kat prijs de hogere vraag naar die zeldzamere variaties laten zien.

Type Prijs Type Prijs
Bruin gevlekt $ 1500 – 2600 Zilver gemarmerd $ 2500 – 3000
Bruin Marmer $ 1300 – 2300 Zilver gevlekt $ 2000 – 4500
Snow Marbled $ 2500 – 3000 Show, fokken $ 4000 – 8000
Sneeuw Gevlekt $ 2000 – 4500 Gepensioneerde volwassenen $ 450 – 1500

Er is geen grafiek specifiek voor de Charcoal Bengaalse kat prijs of een Blauwe Bengaalse kat prijs, maar dat zijn vermoedelijk hogere prijzen dan de Bruine Bengalen omdat het meer designer rassen zijn.

Een ander type Bengaal dat nu ontwikkeld wordt is de Cashmere Bengaalse kat. Deze kat verschilt van alle andere Bengalen omdat het een langharige kat is. Tot voor kort ontstonden Bengalen door verschillende kruisingen met alleen tamme korthaar katten.

De Cashmere kat kost $1.500 bij fokkers maar het vinden van een fokker voor dit specifieke type Bengaal is als het zoeken naar een diamant in een steengroeve. De fokkers die met dit ras werken, geven prioriteit aan het plaatsen van kittens bij legitieme catteries om het ras verder te ontwikkelen en uiteindelijk TIPA en Cat Fanciers’ Association (CFA) erkenning te krijgen.

De teacup Bengaal is een andere afdeling van het kattenras die enige aandacht krijgt. Dit zijn kleinere versies van de Bengaal, die typisch grotere katten zijn die tot 22 inch lang kunnen worden, zonder staart, en tot 18 pond kunnen wegen.

De teacup Bengaal is genetisch gezien een dwergkat. Hij heeft alle kenmerken en het temperament van een Bengaal, maar weegt drie tot zes pond. De grootste is 10 pond.

Een kenmerkende teacup Bengaal is de Genetta die een mix is van een teacup kat, Savannah, Bengaal, en een andere tamme korthaar kat. Teacup Bengaalse katten te koop bij een fokker kosten tussen $700 en $2.700. Dat hangt af van de mix, de fokker, en de kwaliteit van het kitten.

Markeringen kunnen de kosten verhogen. Er zijn drie soorten aftekeningen op een Bengaal:

De vlekken zijn de meest bekende aftekeningen als men aan een Bengaal denkt. Ze zijn stevig en lijken het meest op het luipaard. De marmertekeningen zijn lijnen en soms vermengen ze zich als een marmeren aanrecht, waardoor de kat er compleet in de jungle uitziet.

Marmeren Bengaalse katten te koop kunnen variëren in prijs van $ 2.000 in de V.S. en tot CAD 2.300, terwijl de gevlekte beginnen bij $ 1.500 in de V.S. en CAD 1.500 in Canada.

Rozetten zijn een soort vlek, maar zijn meer dan een vaste vlek. Fokkers werkten aan dit uiterlijk en rozetten begonnen na 2000 op te duiken. Een rozet is wanneer een andere kleur in de vlek is verwerkt.

Er zijn drie soorten rozetten:

Donut

Wanneer een rozet één kleur in het midden heeft en een andere kleur eromheen.

Pijlpunt

Een pijlpuntrozet heeft één kleur op het bredere gedeelte en een andere kleur in het spitse gedeelte.

Pootafdruk

Deze rozetten lijken op kattenpootjes met een kleur in het midden en een andere kleur in de “tenen”.

Bovendien spelen rozetpatronen een rol bij de zeldzaamheid of kwaliteit van een kitten, wat de prijs beïnvloedt. Er zijn drie rozetpatronen om op te letten als je naar kittens kijkt.

Rozetpatronen

Bewolkt

Dit zijn grote rozetten die in elkaar lijken te passen met een beetje tussenruimte. Het patroon is bijna slangenachtig en is geïnspireerd op de vacht van de Clouded Leopard.

Kettingen

Rozetten die in kettingen staan vormen een aaneengesloten rij. Ze zijn horizontaal verbonden en lopen parallel. Ze zijn te zien op de zijkant of de rug van de kat en worden ook gezien bij de Ocelot, een wilde kat.

Clusters

Dit zijn kleine cirkels die een cluster vormen rond één centrale kleur. Deze worden gezien op Jaguars, Luipaarden, of Ocelots.

De duurdere Bengalen hebben mooie grotere rozetten. Bewolkte versies zijn ook duurder.

Temperament

Bengaalse katten die genetisch aanleg hebben voor een goed temperament zullen hoger geprijsd zijn dan andere katten. De Bengaal heeft over het algemeen een goed temperament, maar sommige kunnen zich onderscheiden, afhankelijk van de exacte fok en afstamming.

Ook kittens die zwaar gesocialiseerd zijn met andere dieren en kinderen brengen meestal een hogere prijs op, vanwege de extra moeite die in hun basisvorming is gestoken.

Genetica

De prijzen zullen ook hoger zijn voor Bengalen die dichter bij hun Aziatische luipaard voorouders staan.. Die F1 Bengaalse kat prijs ligt tussen $2.000 en $10.000 vergeleken met $1.500 tot $5.000 voor een van de F2 Bengaalse kittens die te koop zijn.

Eén van de bijkomende problemen bij het zoeken naar een F1 of F2 Bengaal is dat ze in sommige gebieden illegaal zijn om als huisdier te bezitten, omdat ze beschouwd worden als exotische, wilde katten. Een Bengaal moet minstens vier generaties verwijderd zijn van zijn wilde voorouder om geregistreerd te kunnen worden.

Vergelijk deze prijzen van de vroege generatie Bengalen met de Bengaal F5 prijs van ongeveer $1,500. De F5 kittens zijn de vijfde generatie van het luipaard en zijn nergens illegaal.

Hoe verschilt het kopen van een Bengaal van het kopen van een Exotisch dier?

Een Bengaalse kat is een exotische katachtige, maar het is geen exotisch dier naar wettelijke normen, zoals een luipaard of cheeta. De kosten van een luipaardkat zouden aanzienlijk zijn, zelfs als hij legaal als huisdier zou zijn. Sommige Bengalen of andere exoten zoals Savannahs zouden kunnen worden vermeld als een luipaard of als een “cheetah kat te koop”, maar dat is een miscategorisatie.

Een Bengaalse kat is nog steeds een gedomesticeerde kat, net als elke andere kat die in de Verenigde Staten en Canada verkrijgbaar is. Hij is geregistreerd bij TIPA en CFA als kattenras.

Als zodanig worden Bengaalse katten niet gereguleerd door federale overheden zoals exotische wilde dieren.

Waar kan ik een Bengaalse kat kopen?

Bengaalse katten zijn verkrijgbaar bij kwaliteitsfokkers. Er zijn verschillende goede fokkers in de Verenigde Staten en Canada. Het is belangrijk om elke fokker die u denkt te gebruiken te onderzoeken voordat u een aanbetaling doet op een kitten.

Fokkers rekenen zaken als gezondheidscontroles, ziektetesten, vaccinaties en zelfs sterilisatie of castratie tot hun prijzen. Ze moeten ook een stamboom en een gezondheidsgarantie geven.

Bengaal experts verklaren dat wie dit type kat wil, niet moet reageren op advertenties op plaatsen als Craigslist. Dat zijn meestal oplichters en hebben meestal geen echte Bengaalse katten met stamboom. Ze zouden ook de gezondheid van het kitten niet garanderen zoals een kwaliteitsfokker dat zou doen.

Vermijd ook advertenties waarin dingen staan als “goedkope Bengaalse kittens” of “luipaardachtige katten te koop” en soortgelijke taal. Geen echte, rasechte Bengaalse katten zijn goedkoop.

Hoe vind ik een gerenommeerde Bengaalse kattenfokker?

Het vergt wat computeronderzoek om gerenommeerde Bengaalse fokkers te vinden. Tet eerste waar je naar moet zoeken is registratie bij kattenverenigingen. Zoek ook naar foto’s van hun cattery en volwassen katten. Dat zal u een goede indicatie geven van hun kwaliteit van fokken.

Een goede fokker zal je alles kunnen vertellen over de kat, het ras en alle vragen kunnen beantwoorden, zelfs nadat je de kat mee naar huis hebt genomen. Wees er ook op voorbereid dat de fokker je interviewt. Ze willen dat hun kittens naar goede huizen gaan, dus de meeste hebben een lange vragenlijst om in te vullen en zullen je willen interviewen voordat je de faciliteiten mag komen bekijken.

Sommige fokkers laten je, om veiligheidsredenen, hun cattery of katten niet zien, maar sturen je wel video’s en foto’s toe. Sommige sturen u video’s van uw kitten terwijl het zich ontwikkelt. Een gerenommeerde cattery laat een kitten naar huis gaan als het tussen de 12 en 14 weken oud is. Sommige laten ze al met 11 weken gaan, maar niet eerder.

Bengaalse katten kunnen ook verschillend kosten, afhankelijk van de fokker en hun locatie, want sommige gebieden hebben hogere kosten van levensonderhoud, extra overheidskosten om een cattery te bezitten, en een verscheidenheid aan voorschriften die gevolgd moeten worden. Dit alles kan de kosten verhogen.

Bijvoorbeeld, $1,500 tot $3,000 is de gemiddelde Bengaalse kat prijs Texas terwijl $975 en hoger is wat de Bengaalse kat prijs Florida loopt. Bengaalse kittens te koop Los Angeles kosten tussen $3.000 en $4000 terwijl Bengaalse kittens Chicago $4.000 en hoger kosten.

De Bengaalse kat prijs Canada begint bij CAD 1.500, dat is ook de standaard begin Bengaalse kat prijs Ontario. Overzee betaalt men RM 800 als Bengaalse kat prijs Maleisië.

Gerenommeerde kattenfokkers

Hier zijn zeven cattery’s in de VS en Canada.

Cattery Naam Locatie Specialiteit Prijs
Indian Creek Bengals Harleysvile PA Cashere Bengals $1800 tot $4000
Amazon Bengalen Oakwood, Texas Bruin, Zilver, Lynx $1500 tot $3000
Poolside Cats Zuid-Florida Bengalen, Cashmeres, Savannahs $975 tot $1675
Urban Exotic Cats Chicago, IL Ras, Clouded Leopard $3000 tot $3500 plus
FastPaws Bengaal Los Angeles Variety $4000 – $4500
Bengaalse Kittens Canada In de buurt van Edmonton, Alberta Bruin, Houtskool CAD 1700 – 2000
Ontario Bengals Ontario, Canada Brown Rosetted $1,300 – $2000

Waarom moet je geen Bengaalse kat nemen?

Het bezitten van een Bengaalse kat is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn enkele geldige redenen waarom je geen Bengaalse kat zou moeten nemen.

1. Je werkt lange uren buitenshuis.

Bengaalse katten worden snel eenzaam en vervelen zich ook snel. Wie ze de hele dag alleen thuis laat, kan thuiskomen met wat vernielde kussens en andere vernielingen.

2. Je hebt geen tijd om goed met ze te spelen.

Bengaalse katten zijn hyperactief en hebben veel mentale en fysieke stimulatie nodig. Ze zijn ook veeleisend en vragen veel aandacht van hun baasjes. De ideale Bengaalse eigenaar is in staat om één tot twee uur per dag met hen door te brengen.

3. Je houdt niet van vocale katten.

Bengaalse katten zijn zeer vocaal en kunnen luidruchtig worden als ze iets nodig hebben of willen. Dat is de jungle kat in hen.

Zijn Bengaalse katten high maintenance?

Bengaalse katten zijn op sommige gebieden meer high maintenance dan typische huiskattenrassen, maar zijn relatief low maintenance op andere gebieden zoals verzorging. Ze hebben andere behoeften dan standaard katten, waaronder:

1. Hun voedsel. Bengaalse katten eten een combinatie van biologisch kattenvoer van zowel nat als droog en een mix van rauw vlees, organen, zalm en tonijn. Dit kan een beetje ingewikkelder zijn om te verstrekken over het dieet van de meeste katten.

2. Ze hebben veel speelgoed nodig. Bengaalse katten hebben constante fysieke en mentale stimulatie nodig en omdat ze groter zijn, hebben ze groter, steviger speelgoed nodig, zoals een kattengymnastiek, tunnels en een kattenrad.

3. Bengaalse katten hebben tijd en moeite nodig om getraind te worden. Bengalen kunnen niet graag zwerven, maar mogen dat ook niet. Ze moeten een harnas hebben en aangelijnd zijn om met hun eigenaar te kunnen wandelen.

4. Verzorging is niet zo’n probleem… als bij sommige huisdieren. Bengalen zijn meestal kortharige rassen die niet veel verharen en geen constante verzorging nodig hebben.

Conclusie

Het bezitten van een Bengaalse kat is iets om over na te denken, want ze hebben voor- en nadelen. Ze zijn duur en kunnen duurder zijn in onderhoud, gezien hun dieet en andere behoeften, maar zijn ook een interessante mix van persoonlijkheid en goed uiterlijk. Velen zeggen dat het de prijs waard is.