Miauwen Brits Korthaar Katten Veel ?

Net als bij elk ander kattenras, zijn er binnen het Brits Korthaar ras grote verschillen in persoonlijkheid. Sommige katten zijn erg stil, terwijl anderen zijn wat wij noemen “praters” – ze miauwen veel en zijn over het algemeen erg luidruchtig en communicatief.

Miauwen Brits Korthaar katten veel? Ja, in het algemeen wel. Je vindt wel eens een stille Brits Korthaar, maar dit ras is nogal berucht om zijn spraakzaamheid. Ze zijn het spraakzaamst als ze iets willen, zoals eten, hulp om het huis in of uit te komen, en hun lievelingsding: aandacht.

Het miauwen van een kat is een interessant fenomeen, iets wat veel huisdiereigenaren verkeerd begrijpen. Dit kan onnodige moeilijkheden veroorzaken voor zowel katteneigenaars als hun huisdieren. Lees verder om meer te weten te komen over de manieren waarop uw Brits Korthaar met u praat en hoe u kunt omgaan met probleem “praters”.

Brits Korthaar katten en miauwen

“Praten” is niet alleen een toegeeflijke manier om het miauwen van een kat te omschrijven – uw Brits Korthaar probeert echt met u te praten. Het bekende miauwen van de kat is niet een vocalisatie die typisch voorkomt bij verwilderde huiskatten. De natuurlijke geluiden van een kat zijn voor mensen moeilijk te horen; ze liggen boven ons normale frequentiespectrum. Wij kunnen onze katten horen omdat zij de miauw hebben ontwikkeld: een speciaal geluid dat grotendeels ten behoeve van de mens wordt geproduceerd, een poging om iets als menselijke spraak voort te brengen.

Er is een canard in omloop dat het miauwen een poging is om een menselijke zuigeling na te bootsen, en zo de mens over te halen zich aan te passen en de kat te “baby’en”. Dit speelt in op een heleboel oneerlijke stereotypen – het idee dat katten dubbelzinnig zijn, bedrieglijk; dat ze ons op de een of andere manier willen bedriegen. Een meer accurate versie van de gebeurtenissen is dat katten hun miauw hebben ontwikkeld in een speciale poging om gehoord te worden, om met mensen te communiceren.

Kleine kittens worden geboren met kleine piepjes en piepjes in plaats van voluit te miauwen – ze leren dat van hun moeder en van de omgang met mensen. Katten die niet worden blootgesteld aan menselijke spraak als ze klein zijn, zullen vaak niet miauwen. Ik heb ooit een Brits Korthaar mix in huis genomen die zijn jeugd had doorgebracht als deel van een semi-ferale familie van katten, volledig verwaarloosd door hun eigenaar; zijn moeder was in staat om te miauwen, maar deze kat kon alleen maar een hoog piepje voortbrengen. Het horen van deze kittenachtige “Meep!” uit de mond van een volwassen kater was ongerijmd en tamelijk ontwapenend.

De “miauw” vocalisatie is een sociale daad. Het is niet verwonderlijk dat de meest sociale onder de katten, de Britse Korthaar, veel miauwt. Als kortharen luidruchtiger zijn dan andere katten, dan is dat alleen maar omdat ze met u willen praten. Deze babbelkatten van de kattenwereld proberen gewoon begrepen te worden.

Uw Britse Korthaar kan om verschillende redenen miauwen: om hallo te zeggen als u van buiten binnenkomt, om aandacht van u te krijgen, om te bedelen om een snack, om u de deur open te laten doen. Soms kan het miauwen van uw kat een symptoom zijn van een gezondheidsprobleem, dat u met de hulp van uw dierenarts moet aanpakken.

Waarom miauwt mijn Brits Korthaar ’s nachts?

Als uw trouwe viervoeter ’s nachts luidruchtig is, kan dat gewoon te maken hebben met verveling. Katten zijn niet echt nachtdieren, maar ze zijn ’s nachts wel actiever dan overdag. Als uw kat de hele dag heeft liggen dutten terwijl u aan het werk was, kan het ongelukkige gevolg zijn dat ze ’s nachts, wanneer u moet gaan slapen, levendig wordt. Ze zal dan miauwen om u wakker te krijgen en te laten spelen. Een manier om hiermee om te gaan is om ’s avonds wat tijd te reserveren om met haar te spelen, zodat ze goed moe is voor het slapengaan. Een andere truc is om een speeltje of iets anders achter te laten waar ze mee kan spelen, vooral de puzzelspeeltjes die kleine hoeveelheden voedsel verdelen.

Uw kat kan zich ook onzeker voelen en een gebrek aan genegenheid hebben; dit is een duidelijke mogelijkheid als u niet veel thuis bent, vooral als uw schema onregelmatig is. Probeer elke dag op dezelfde tijd weg te gaan en thuis te komen. Nogmaals, het kan helpen als u veel tijd besteedt aan interactie met uw Britse Korthaar. U kunt ook overwegen om een vriend of een dierenoppas overdag op bezoek te laten komen, zodat uw korthaar zich niet eenzaam voelt. Het zijn sociale en liefdevolle katten en ze kunnen zich verwaarloosd voelen als ze niet de genegenheid krijgen waar ze naar hunkeren. Het is echter belangrijk dat u haar niet beloont voor het lastigvallen van u. Spring niet op om met uw Brits Korthaar te spelen zodra ze begint te miauwen – wacht tot ze stil is, en beloon stil zijn dan met aandacht.

Mijn Britse Korthaar miauwt om traktaties of om naar buiten te mogen.

Als uw Brits Korthaar miauwt voor extra eten, moet u eerst stoppen met haar eten te geven wanneer ze dat doet. Geef haar elke dag op een vast tijdstip te eten en vermijd het geven van hapjes tussen de maaltijden door. Als uw kat geen gewichtsproblemen heeft, kunt u overwegen om een beetje droogvoer voor haar achter te laten, zodat ze overdag kan knabbelen en u niet lastig valt voor extra snacks. Als ze wel snel te veel eet, kunnen de eerder genoemde puzzelfeeders een oplossing zijn.

Hetzelfde principe van het belonen van rust en het negeren van miauwen geldt voor hardnekkige verzoeken om het huis in en uit te gaan – laat uw kat uit wanneer het u uitkomt, niet wanneer ze erom vraagt (tenzij u geen kattenbak binnenshuis gebruikt, in welk geval u haar gewoon uit moet laten wanneer ze erom vraagt). Een van de redenen waarom Britse Kortharen miauwen om naar buiten te mogen is wanneer ze krols zijn of wanneer een andere kat dat is. Een kat die een partner wil vinden, is zowel extreem luidruchtig als zeer volhardend.

Het steriliseren of castreren van uw Britse korthaar zal dit stoppen en is iets wat een verantwoordelijke huisdiereigenaar als vanzelfsprekend doet. Als u fokt met uw Britse Korthaar, zult u gewoon moeten grijnzen en de herrie tijdens de paartijd moeten verdragen. Totdat uw Brits Korthaar loops wordt of zwanger raakt, is er niet echt veel wat u kunt doen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn Brits Korthaar niet in nood is?

Als er geen duidelijke oorzaak is voor het miauwen en jammeren van uw huisdier, is de volgende stap om uw Brits Korthaar naar de dierenarts te brengen. Deze katten hebben veel aandacht van hun mensen nodig om gelukkig te zijn. Vergeet niet dat dit hetzelfde ras is dat opmerkelijk winterhard, langlevend en veerkrachtig is, met weinig van de genetische aandoeningen die andere raskatten kunnen teisteren. Dat gezegd hebbende, elke kat zal van tijd tot tijd ziek worden. Veel aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat uw huisdier luidruchtiger wordt; als ze pijn heeft of zich ongemakkelijk voelt, of gewoon niet lekker in haar vel zit, heeft ze geen andere manier om u dat te laten weten.

Zoiets eenvoudigs als een blaasontsteking of een infectie van de luchtwegen kan uw huisdier luidruchtiger en kribbiger maken dan gewoonlijk. Deze aandoeningen verdwijnen soms vanzelf, maar het is het beste om uw dierenarts te raadplegen om er zeker van te zijn dat het probleem niet verergert. Uw huisdier heeft misschien antibiotica of iets anders nodig om de symptomen te verlichten. Verwondingen kunnen overmatig miauwen veroorzaken en zijn moeilijk te ontdekken zonder een goed onderzoek, vooral verrekkingen en verstuikingen; let op een manke gang of tekenen van stijfheid.

Helaas kan constant miauwen en jammeren bij een oudere Britse Korthaar een teken zijn dat uw huisdier aan het einde van haar leven is gekomen. Felines krijgen dementie en mentale problemen, net als oudere mensen, en wanneer ze dat krijgen kunnen ze erg overstuur raken. Uw dierenarts kan haar misschien iets voorschrijven om haar te helpen zich rustiger en minder verward te voelen.

Gerelateerde vragen:

Op welke leeftijd zijn Brits Korthaar katten volgroeid?

Brits Kortharen zijn volgroeid als ze 4-5 jaar oud zijn. Het grootste deel van de groei wordt echter in de eerste 18 maanden bereikt.

Hoe lang leven Brits korthaar katten?

Brits Kortharen leven 14-20 jaar. De lengte van hun leven hangt af van de omgeving, het dieet en de individuele conditie van elke kat. Volgens verzekeraars wordt de gemiddelde levensduur geschat op 12 jaar.

Wat voor soort kat is Garfield?

Knorrige, te zware en sarcastische kat? Het moet een Brits Korthaar zijn.