Een gedetailleerde gids voor het fascinerende Bengaalse tabby-kitten


De Bengaalse kat is een echt unieke katachtige die tot stand is gekomen door de Aziatische luipaardkat te kruisen met binnenlandse rassen, voornamelijk de Egyptische Mau.

Deze kat heeft nog steeds een coole, wilde kattenlook, maar haar lieve persoonlijkheid maakt haar een geweldige keuze voor een huisdier.

Maar niet alleen raszuivere Bengalen zijn een geweldige kat. Er is ook een Bengaals Tabby-kitten dat uw aandacht kan trekken.

De tabby is geen specifiek kattenras, maar eerder elke huiskat met een patroon van strepen, vlekken of wervelingen op zijn vacht.

Laten we eens kijken hoe deze mix eruit zou moeten zien en zich zou moeten gedragen, evenals wat informatie over de gezondheid en verzorging ervan.

Bengaalse Tabby Kitten Verschijning

Hieronder vindt u een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het Bengaalse Tabby-kitten.

Gewicht 13-20 pond

Hoogte 13-16 inch

Vachttype Kort of lang

Vachtkleuren Een grote verscheidenheid aan vachtkleuren en patronen

Temperament Vriendelijk, extravert, sociaal

Gezondheidsproblemen maagklachten, Hypertrofische cardiomyopathie, Pyruvaat kinase deficiëntie

Levensduur 12-20 jaar

Gewicht en lengte

Als het gaat om de verwachte grootte van een hybride kat, is het noodzakelijk om de grootte van beide ouderrassen te observeren.

Volgens de Bengaalse groeigrafiek is deze kat middelgroot of groot. Een volwassen Bengaal moet overal van 10 tot 15 pond wegen en moet 13 tot 15 centimeter lang zijn.

Omdat veel katten een tabby-vachtpatroon kunnen hebben, kan hun gewicht variëren, maar zoals hun groeigrafiek suggereert, wegen ze meestal 18 tot 21 pond. Ze kunnen tot 16 centimeter hoog worden.

Daarom een Bengaals Tabby-kitten is waarschijnlijk een grotere kat, met een gewicht van ergens tussen de 13 en 20 pond. Hun hoogte wordt geschat op 13 tot 16 inch.

Vachttype en kleuren

Bengaalse tabbykatten opgerold op de bank

De Bengaalse kat heeft een korte, zachte en luxueuze vacht, zoals de Cat Fanciers ‘ Association suggereert. De vacht is er in veel verschillende kleuren, terwijl de vier basiskleuren blauw, bruin, zilver en sneeuw zijn.

Veel verschillende katten kunnen een tabby-patroon hebben, zoals de Britse korthaar, ragdoll, Siamees, Perzisch, Siberisch, Abessijn, enz. Een Bengaals Tabby-kitten kan dus een korte of lange vacht hebben.

Alle tabbies hebben een onderscheidende letter “M” op hun voorhoofd, terwijl er vijf verschillende tabby-vachtpatronen zijn:

Klassiek – dit patroon verwijst naar wervelende patronen langs de zijkanten van de kat.

Makreel – katten met dit patroon hebben smalle strepen die parallel langs hun zijkanten lopen.

Versteld – Deze tabby heeft twee of meer verschillende kleuren op zijn vacht die zijn gepatcht. Deze kleuren zijn meestal bruin en rood.

Gevlekt – Zoals de naam al doet vermoeden, hebben tabbykatten met dit vachtpatroon kleine of grote vlekken op hun lichaam, die rond of ovaal kunnen zijn.

Aangevinkt – katten met dit patroon hebben meestal strepen op hun staart en poten, maar hun lichaam heeft geen duidelijke markeringen.

Gezien de grote verscheidenheid aan vachtkleuren en patronen, een Bengaals Tabby kitten kan ook in bijna elke kleur komen, terwijl de twee meest voorkomende zwart en bruin zijn.

Waarschijnlijk het meest unieke kenmerk van deze hybride zijn de opvallende markeringen.

Je kunt de schattige Tabby Bengal-mix zien in de onderstaande video.

Bengaalse Tabby Kitten Temperament

Hoewel het nog steeds een beetje op een wilde kat lijkt, is de Bengaal een lieve kat die diepe banden vormt met haar menselijke familie.

Deze kat is erg loyaal en aanhankelijk en brengt graag tijd door met haar eigenaren. De Bengaal is ook een zeer intelligent en nieuwsgierig ras dat heeft veel mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Omdat tabby geen enkel kattenras is, is het een beetje een uitdaging om zijn temperament precies te beschrijven. Spruce Pets wijst er echter op dat tabby-katten avontuurlijk, extravert en vriendelijk.

Daarom kunt u verwachten veel plezier te hebben met het Bengaalse Tabby-kitten!

Deze hybride is vriendelijk, extravert en sociaal – dus het is een geweldige metgezel voor gezinnen met kinderen.

De Bengaalse Tabby-mix houdt van avonturen en dicht bij zijn mensen zijn, en heeft veel speelgoed en leuke avonturen nodig. Deze nieuwsgierige kat hoeft zich niet te vervelen en zal genieten van krabpalen, evenals een aantal mooie hoge kattenbomen.

Bengaalse Tabby Kitten Gezondheid

Foto van kat die op bed zit

Een van de belangrijkste dingen waar toekomstige katteneigenaren rekening mee moeten houden, is de gezondheid van een kat en de mogelijke gezondheidsproblemen waaraan hij kan lijden.

Als het gaat om hybride katachtigen, is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de bekende ziekten van beide ouderrassen.

Bengalen kunnen lijden aan progressieve retinale atrofie, hypertrofische cardiomyopathie en pyruvaatkinasedeficiëntie.

Pyruvaat Kinase deficiëntie is een aandoening die ervoor zorgt dat rode bloedcellen sneller dan normaal afbreken, wat leidt tot bloedarmoede bij katten.

Volgens Robert Grahn en zijn medewerkers [1], testen op deze ziekte wordt aanbevolen voor verschillende rassen, waaronder Bengalen, en al zijn hybriden.

Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen bij tabby-katten zijn maagklachten, problemen met de lagere urinewegen, wormen en infecties van de bovenste luchtwegen.

De beste manier om uw kitten gezond te houden, is door het mee te nemen voor jaarlijkse controles bij de dierenarts. Natuurlijk, als u ongewoon gedrag en symptomen opmerkt, moet u ook zo snel mogelijk contact opnemen met een dierenarts.

Andere belangrijke dingen om voor te zorgen zijn het geven van voedsel aan uw kat van hoge kwaliteit, haar zowel fysieke als mentale stimulatie te geven en, natuurlijk, haar al uw liefde en aandacht te geven.

Bengaalse Tabby Kitten Levensduur

Bengalen hebben een vrij lange levensverwachting – van 12 tot zelfs 20 jaar. De gemiddelde levensduur van tabbykatten is 12 tot 15 jaar, maar sommigen kunnen nog langer leven, als ze in goede gezondheid verkeren en als ze in een fatsoenlijke levensomgeving leven.

Uw Bengaalse Tabby-kitten zal dus waarschijnlijk een mooie hoeveelheid tijd aan uw zijde doorbrengen!

Zorg ervoor dat je je best doet om deze kat gezond, gelukkig en tevreden te houden.

Conclusie

Met de hand een schattige kat aaien

Is een Bengaals Tabby kitten een goede keuze voor u en uw gezin?

Als je een kat wilt hebben met wilde looks en een extraverte en zachtaardige persoonlijkheid – ik zou zeggen ja, je moet zeker voor deze hybride gaan!

Deze kat heeft een uniek uiterlijk en een lieve persoonlijkheid die haar een geweldige keuze maakt voor een gezinsgenoot.

Ook zal deze mix met voldoende zorg waarschijnlijk heel lang bij u leven.

Ik hoop dat je onze beschrijving van dit gemengde kitten leuk vond en dat je deze vriendelijke kleine tijger snel in je huis zult verwelkomen.

Verwijzingen:

[1] Grahn RA, Grahn JC, Penedo MC, Helpt CR, Lyons LA. Erytrocytenpyruvaatkinasedeficiëntiemutatie geïdentificeerd bij meerdere rassen van huiskatten. BMC Vet Res. 2012 Okt 30;8:207. DOI, geraadpleegd op 03 juli 2023.