6 geweldige doe-het-zelf kattenbankplannen die je thuis kunt maken

Er is niets beter dan na een lange dag met je beste vriend op de bank te kruipen. Maar we hebben allemaal wel eens onze eigen ruimte nodig, en dat geldt zelfs voor onze katachtige vrienden. Je kunt ze de bank van hun dromen geven, dus zelfs als je allebei wat tijd voor jezelf hebt, kun je er samen van genieten!
Dit artikel onderzoekt enkele van de meest fantasierijke en beste plannen die u online kunt vinden. Sommige zijn eenvoudig, terwijl andere misschien ervaring met tools vereisen. Het maakt niet uit wat u zoekt of uw vaardigheidsniveau, we hebben hieronder iets voor u.

cat + lijnverdeler

De 6 DIY kattenbankplannen die je thuis kunt maken

1. DIY Kattenbank

Materiaal: Stof, schuim, multiplex, hoekbeugels, tandenmouten, bijzettafelpoten
Vaardigheidsniveau: Tussenliggend
Andere benodigde tools: Tijdelijke zelfklevende spray, mes

Deze schattige kattenbank is relatief eenvoudig te bouwen als je eenmaal alle materialen hebt. De auteur biedt een gedetailleerde gids met goed getekende plannen, een materiaallijst en stapsgewijze instructies. Uw kat zal warm en gezellig zijn na een lange, drukke dag.

thematische pauze

2. Minibank voor peuters, huisdieren of poppen

DIY Tiny Couch That Jo Chick
Image Credit: Dat Jo Chick
Materiaal: Kartonnen bananendoos, extra kartonnen dozen, gebruikt gezwollen linnen dekbed
Vaardigheidsniveau: Tussenliggend
Andere benodigde tools: Schaar, ducttape, lijm, draad, naainaald

Als je een paar kartonnen dozen hebt en een bananendoos uit je supermarkt kunt halen, heb je de ingrediënten voor deze Mini Couch! De bananendoos is de perfecte maat voor een volwassen kat om op te loungen. Samen met de dozen heb je ook een oud gezwollen dekbed nodig dat je niet erg vindt om te snijden. Je gebruikt de stoffen vierkanten in het dekbed om op de dozen te lijmen om het wat zachtheid te geven. Vervolgens gebruik je de buitenstof van het dekbed om de bekleding voor deze minibank te naaien. Je kat zal het geweldig vinden!

thematische pauze

3. Kattenbank gestoffeerde miniatuurmeubels

Materiaal: Oude kattenkrabbank, multiplex 3/4 “dik, schuimvulling, gefilterde vulling, een vel stof
Vaardigheidsniveau: Deskundige
Andere benodigde tools: Naaimachine, boor, zaag, klemmen, nietpistool, schaar

Als je een oude kattenkrabbank hebt liggen, kun je deze stofferen tot iets heel comfortabels voor je kat. De Cat Couch Upholstered Miniature Furniture-video leidt je door de stappen om je oude kattenkrabber op te fleuren.
Houd er rekening mee dat dit project niet voor beginners is. Het maken van deze kattenbank omvat het gebruik van een zaag, boormachine en nietpistool. Als je echter het gevoel hebt dat je klaar bent voor de taak, zal je kat het uiteindelijke project zeker waarderen.

thematische pauze

4. Gehaakte Kitty Bank

DIY Red Heart Gehaakte Kitty Bank O'Go Yarnspirations
Image Credit: Yarnspirations
Materiaal: Garen, schuim
Vaardigheidsniveau: Beginner
Andere benodigde tools: Haaknaald, garennaalden, lijmpistool, schaar

Deze gehaakte kattenbank is perfect voor je kat om in te kruipen en een goede snooze te hebben. Je zult bijna een beetje jaloers zijn op hoe comfortabel hij is! Nogmaals, knutselervaring is noodzakelijk voor dit ontwerp, dus als je helemaal nieuw bent in haken, raden we je aan kleiner te beginnen voordat je een bank gaat maken. Het is echter een eenvoudig patroon dat niet te lang moet duren om onder de knie te krijgen. Omdat het van garen is gemaakt, is het ook machinewasbaar!

thematische pauze

5. Gebreide kattenbank

DIY kattenbank breipatroon Breien
Image Credit: Breien
Materiaal: Garen, kartonnen doos, katoenen beslag
Vaardigheidsniveau: Tussenliggend
Andere benodigde tools: Breinaalden

Zelfs als je bedreven bent in breien, is dit een complex patroon, dus we raden je aan om deze te vermijden als je nieuw bent. Als je vaardigheden het toelaten, is het een mooie, comfortabele bank die je kat zeker zal waarderen. Wanneer je de foto van de auteur van de bank bekijkt, zul je geschokt zijn dat deze niet professioneel is gemaakt.

thematische pauze

6. DIY Schattige Slaapbank

Materiaal: Kartonnen doos, schuimplaat, stof, pailletten kanten trim, roze bont trim
Vaardigheidsniveau: Beginner
Andere benodigde tools: X-acto mes, hete gLue pistool, schaar, naaimachine, schroeven, schroevendraaier

Heb je een kat die wil leven als een prinses? Dan is deze DIY Adorable Sofa Bed perfect voor hen! Om aan de slag te gaan met dit project, heb je een kartonnen doos, een schuimplaat en een stof naar keuze nodig. De maker van dit project heeft roze bont en pailletten kanten rand toegevoegd aan het uiteindelijke project, maar je kunt altijd een andere route nemen.
Het beste deel van deze DIY-slaapbank is dat je hem gemakkelijk zo groot of zo klein kunt maken als je wilt. Denk na over wat je kat het meest zou waarderen.

3 kat face divider

Welke stof kies je?

De stoffen die u selecteert, zijn essentieel voor het maken van meubels voor mensen en alle meubels die u voor een huisdier kunt maken. Brokaat, fluweel, borduurwerk en damaststoffen moeten worden vermeden omdat kattenklauwen erin zinken als messen in boter.
Je hebt een stof nodig die de tand des tijds kan doorstaan wanneer je een kat in je leven hebt, dus ga voor stevige materialen, zoals topnerfleer, bekleding met een hoog aantal draden en microvezelbekleding.

Hoe weet je welk bed het beste is?

Het draait allemaal om de persoonlijkheid en voorkeuren van uw kat. Als hij actiever is, kies dan een interactieve zithoek, zoals de tunnelbank. Als je kat liever de dag doorbrengt met snoozen, kies dan iets dat comfort boven al het andere stelt. U kent uw kat het beste, dus u zult het beste idee hebben van wat voor hem zal werken.
Katten zijn niet altijd dol op verandering en een nieuwe stoel of bank kan hen op hun hoede maken. Wanneer je je nieuwe kattenbank hebt, verleid je kat dan met traktaties en een vertrouwd kussen of deken om te proberen hem aan te moedigen om de nieuwe bank een kans te geven.

kat face divider 2

Laatste gedachten

Ongeacht je knutselvaardigheden, er is een bank die je kunt maken voor je katachtige vriend op deze lijst, en we hopen dat je geïnspireerd bent om een van hen eens te proberen. Niet alleen zal je kat je harde werk waarderen, maar er is ook iets schattigs aan een katachtige die snooze op een mini-versie van je bank!