Zijn Maine Coon katten eigenlijk wilde katten?

Maine Coon katten zien er heel anders uit dan andere gedomesticeerde kattenrassen, wat heeft geleid tot veel vermoedens dat ze helemaal niet gedomesticeerd zijn. Gelukkig, na wat onderzoek, leiden bepaalde aspecten van de geschiedenis van de Maine Coon Cats tot een zeer interessant antwoord.

Zijn Maine Coon katten wild? Ondanks hun wilde uiterlijk, zijn Maine Coon katten volledig tam. Veel mensen geloven dat ze wild zijn vanwege geruchten over hun afkomst. Zoals alle huisdieren, hebben ze momenten van hun wilde aard, maar ze worden nooit ruw genoeg om iemand ernstig te verwonden.

Maine Coon katten zijn niet wild, maar ze hebben wel een interessante afkomst. Hun uiterlijk en grootte lijken zo veel op die van wilde katten dat ze zelfs voor illegale huisdieren zijn aangezien. Gelukkig is het, wanneer men een paar kenmerken kent, eenvoudig om een Maine Coon van een wild dier te onderscheiden.

WAAROM GELOVEN MENSEN DAT MAINE COON KATTEN WILD ZIJN?

Er zijn veel geruchten dat Maine Coon katten een mix zijn tussen wasberen, bobcats, of lynxen en tamme huiskatten. Mensen geloven dit vanwege de immense grootte van de kat, elk dier weegt tussen de 8 en 18 pond. Zij kunnen ook ongeveer 1 meter lang worden.

De katten hebben ook andere fysieke kenmerken die ertoe kunnen leiden dat ze voor wilde dieren worden aangezien. Ze hebben zeer grote poten, vergelijkbaar met die van een lynx. Ook hebben ze punten aan hun oren die bijna precies lijken op die aan de punten van de oren van een lynx.

De ringen die vaak op hun staart verschijnen, vertonen ook veel gelijkenis met die op de staart van een wasbeer.

Sommige gedragskenmerken worden ook gedeeld met wilde dieren. Maine Coon katten zijn uitstekende klimmers, een vaardigheid die volgens velen voortkomt uit een relatie met een wild dier zoals een bobcat of een wasbeer.

Maine Coons houden ook van water, in tegenstelling tot de meeste tamme kattenrassen.

Lynxen zijn ook bekend om het niet schuwen van water. Net als wasberen dopen Maine Coons hun voedsel vaak in water. Zij zijn hiertoe in staat door de half-prepareerbare aard van hun poten.

Hoewel hun poten niet zo veelzijdig zijn als die van een wasbeer, zijn Maine Coons toch in staat om met hun poten dingen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Echter, ondanks al deze geruchten, zijn Maine Coon katten zeer tamme dieren. Iets dat wild is, is per definitie van een natuurlijke omgeving en is helemaal niet gedomesticeerd of gecultiveerd.

Maine Coon katten werden niet gecultiveerd om er uit te zien of zich te gedragen zoals ze doen, maar hun ras is samengesteld uit twee gedomesticeerde rassen uit verschillende delen van de wereld.

Het ras heeft zich in de loop van de tijd nog meer ontwikkeld tot een tam ras en Maine Coons zijn meer een huiskat geworden dan iets dat alleen maar rondhangt omdat het muizen vangt.

Maine Coon katten hebben een genetische geschiedenis die kan worden teruggevoerd tot de Amerikaanse koloniën. In deze tijd waren het populaire huisdieren vanwege hun uitzonderlijke jachtvaardigheden en hun vermogen om voor zichzelf te zorgen.

Er wordt nu algemeen aangenomen dat de Maine Coon kat eigenlijk een mix is tussen gedomesticeerde Amerikaanse kattenrassen en internationale langhaarrassen die overzee werden gebracht door zeelieden.

Het meeste bewijs voor deze bewering wordt geleverd door de naaste verwant van de Maine Coon, de Noorse Boskat. De gedomesticeerde kat leeft het meest in Europa en zou gemakkelijk naar de vroege Verenigde Staten kunnen zijn gebracht en hebben kunnen fokken met de lokale katten.

Maine Coons en Noorse Boskatten delen veel fysieke gelijkenissen en zijn zelfs moeilijk uit elkaar te houden voor iemand die niet weet waar hij op moet letten.

GEDRAGEN MAINE KATTEN ZICH WILD?

Ondanks hun imposante grootte zijn Maine Coon katten zeer aanhankelijke wezens. Hun hoge intelligentie draagt bij aan hun uitstekende sociale vaardigheden. Veel eigenaren beweren dat hun Maine Coon net zo loyaal is als elke hond die ze ooit hebben gehad en ook net zo gretig is om te behagen als een hond.

Maine Coons kunnen over het algemeen goed opschieten met kinderen, honden, katten en andere huisdieren. Ze zijn ook vrij gemakkelijk zindelijk te maken en zijn goede huiskatten.

Ze hebben echter zeer grote klauwen, die hun weg vinden naar het verscheuren van eigenaren lederen sofa’s. Het is belangrijk te beseffen dat deze katten geweldige huisdieren zijn, maar dat ze niet perfect zijn.

Maine Coons houden er ook van om hun hele leven te spelen. Zoals alle katten hebben ze behoefte aan activiteit en speeltijd, maar ze zijn meestal niet zo hyperactief dat ze te storend zijn. Ze zijn ook geweldige jagers en doen het goed met het vangen van muizen in huis, zoals u hier kunt lezen.

Maine Coons spelen ook graag met hun mensen, maar de meeste zijn niet per se “schootkatten”. Wel vinden ze het fijn om geaaid te worden en aandacht te krijgen. Ze zijn erg voorzichtig en doen hun baasje nooit pijn tijdens het spelen.

Mijn Maine Coon is altijd heel voorzichtig om mij geen pijn te doen en ik mag altijd speeltjes uit haar bek pakken. Ook haar eten kan ik zonder problemen afpakken.

GOED SPEELGOED VOOR MAINE COON KATTEN

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat Maine Coons fysieke stimulatie hebben als ze de hele tijd binnen leven, of zelfs als ze een binnenkat zijn. Het toevoegen van enkele leuke speeltjes in uw huishouden kan uw kat veel gelukkiger en gezonder maken.

Maine Coons zijn zeer intelligente dieren en kunnen zich net als mensen gaan vervelen als ze maar een paar dingen te doen hebben. Het best mogelijke ding dat je kunt doen voor uw Maine Coon is om een andere kat voor hen om mee te spelen, maar als dat niet gaat om uw levensstijl of budget past, hier zijn de 3 beste Maine Coon specifieke kat speelgoed.

GERELATEERDE VRAGEN

Hoe lang worden Maine Coon katten oud? Maine Coon katten kunnen 8 tot ongeveer 15 jaar oud worden. Zoals altijd zijn er uitzonderingen, sommige hebben een langere levensduur en andere een kortere. Een actief en gelukkig huisdier zal meestal langer leven, of in ieder geval een leuker leven hebben.

Wat is een goed soort voer voor Maine Coons?
Het is aan u om uw kat te leren kennen en te weten welke speciale voedingsbehoeften uw kat heeft. Elk dier is anders in wat ze nodig hebben, maar als algemene vuistregel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hun dieet is:

  • Eiwitrijk
  • Weinig koolhydraten
  • Middelmatig vetten
  • Echt vlees bevat
  • Geen maïs, tarwe of zetmeel bevat
  • Bevat veel vitaminen
  • Bevat veel voedingsstoffen
  • Bevat echte voedselingrediënten