Zijn Bengaalse Katten High Maintenance?

Misschien heb je jezelf betrapt op het kijken naar te veel kattenvideo’s of dromen over het bezitten van de Bengaalse kat van je vriend, dus nu vraag je je af of je er een voor jezelf kunt krijgen. Door in dit artikel te klikken, ben ik blij om te zien dat je de eerste stap zet – onderzoek doen!

Bengaalse katten zijn vrij high maintenance vanwege hoe veeleisend ze kunnen zijn door hun gedrag. Je moet consequent speeltijd inplannen om gebruik te maken van hun grote reserve aan energie, ze socialiseren, en het vergt veel geduld om ze te trainen.

Deze kat zal zich gemakkelijk vervelen als je niet voor voldoende vermaak zorgt. U kunt speelgoed en kattenbomen kopen om het u beiden gemakkelijker te maken, want Bengalen rennen graag door het huis, springen over voorwerpen en klimmen bovenop hoge meubels.

ASPCA classificeert hun persoonlijkheid als leuk en uitdagend. Ze hebben beweging nodig, en gebrek daaraan kan leiden tot problematisch gedrag, zoals overmatig miauwen, het openen van deuren in de keuken, en het maken van een puinhoop van uw huis.

Alle opmerkingen terzijde, dit ras is trouw en liefdevol. De band die ontstaat is elke inspanning waard.

Hebben Bengaalse katten speciale zorg nodig?

Bengaalse katten hebben geen speciale zorg nodig. Ze zijn vergelijkbaar met gedomesticeerde huiskatten die een eiwitrijk dieet, wekelijks borstelen, nagels knippen, regelmatig spelen en hun eigen territorium nodig hebben.

Hebben Bengaalse katten een speciaal dieet nodig?

Niet echt. Bengaalse katten zijn carnivoren, en je weet waarschijnlijk dat dit duidt op een eiwitrijk dieet.

Een aanbevolen manier is om alles in balans. Schakel tussen natvoer en droogvoer.

Dit ras is het resultaat van de vermenging van de Aziatische luipaardkat met huiskatten, en we kunnen het eenvoudige dieet van de eerstgenoemden traceren; het zijn jagers, die zich voornamelijk voeden met kleine dieren zoals ratten, vogels en hagedissen.

Bij Bengalen is het niet veel anders, maar omdat ze gedomesticeerd zijn, zijn er opties voor u en uw kat.

Droogvoer

Droogvoer dieet komt met de goede en de slechte. Het is hoger in koolhydraten dan natvoer, en kan lager of hoger in vet of eiwit zijn.

Droog kattenvoer is ook goedkoper en kan langer meegaan in een verpakking dan het natte alternatief.

Uw Bengaal heeft de basisbron van energie (koolhydraten) zeker nodig, maar droogvoer is misschien niet het beste als uw kat niet graag gehydrateerd en actief blijft.. Zorg ervoor dat hij na een droge maaltijd zoveel mogelijk water drinkt, want het risico om urinewegaandoeningen te ontwikkelen is dat zeker niet waard.

Tekenen van mogelijke uitdroging kunnen worden opgemerkt door de kleur van de urine te beoordelen – die moet transparant of lichtgeel zijn. Als het donkergeel of oranje is, moet uw kat meer drinken!

Vergeet ook de speeltijd niet, want misschien bent u zich er niet van bewust hoeveel brokjes u aan uw katachtige geeft. Overmatige gewichtstoename verkort de levensduur van elke vorm van leven, huisdieren of mensen.

Nat voedsel

Natvoer of blikvoer bevat veel vocht. dus je hoeft je niet veel zorgen te maken over het watergehalte. Het wordt meestal gemaakt met vers vlees waaraan meer eiwitten, vetten, vitaminen en water zijn toegevoegd, en dan opgeslagen in blikken om hitte te ondergaan om ziekteverwekkers te elimineren.

Echter, voedsel in blik heeft een onmiddellijke houdbaarheidsdatum, moet in bepaalde omstandigheden worden geplaatst, en kan vrij duur zijn.

Rauw dieet

Rauw vlees dieet of BARF (Biologically Appropriate Raw Foods of Bones and Raw Foods) is wat wilde katten van nature eten.

Houd in gedachten dat je Bengaal gedomesticeerd is, dus dit is het risico op het oplopen van door voedsel overgedragen ziekten van Salmonellawaardoor je ook in de rode lijn zit.

Het kan commercieel of zelfgemaakt zijn. Als het de eerste keer is dat uw kat zich aan dit dieet waagt, raadpleeg dan zeker uw dierenarts over dit kattendieet.

Plantaardig dieet

Katten kunnen niet gedijen op een plantaardig dieet. Katachtigen zijn biologisch niet uitgerust om sommige enzymen te verteren zoals wij.

Mensen hebben hun huisdieren op een veganistisch dieet gezet, en dit berooft uw Bengaal van zijn primaire behoefte aan hoog eiwit, mogelijk leidend tot taurine tekort. ASPCA pleit hier sterk tegenomdat ze essentiële voedingsstoffen nodig hebben die plantaardige materialen niet kunnen leveren.

Hoeveel keer per dag moet ik mijn Bengaalse kat voeren?

Kittens kunnen drie keer per dag gevoerd worden, terwijl een volwassen Bengaalse kat twee keer per dag gevoerd kan worden.

Het hangt ervan af hoe je het voedsel gaat rantsoeneren. Als je ze volledige maaltijden geeft, zouden ontbijt en avondeten goed moeten zijn.

Wat het vrij voeren betreft, laat je de hele dag droogvoer op de schaal liggen, zodat je Bengaal kan eten wanneer hij wil, maar zorg ervoor dat je afmeet hoeveel je gaat geven. Dit werkt echter niet voor een natvoer dieet.

Moet je Bengaalse katten in bad doen?

Bengaalse katten hebben een korte vacht die ze zelf kunnen onderhouden of gewoon door hun vacht te borstelen. Als uw huisdier een achtertuin heeft om in te spelen of als het een buitenkat is, is één of twee keer per week baden goed genoeg, alleen om het vuil dat zich rond de wortels van hun vacht heeft gevestigd af te spoelen.

Moeten Bengaalse katten verzorgd worden?

Ja, Bengalen moeten geborsteld worden, hun oren wekelijks schoongemaakt en hun nagels geknipt. Deze zachte botten kunnen in het voetkussen van uw kat buigen, dus houd ze kort door ze om de 10 tot 14 dagen te knippen.

Neem een halfnatte doek en maak voorzichtig de buitenkant van het oor van uw kat schoon; wacht niet tot het vuil het bruin kleurt. Een opeenhoping van oorsmeer kan leiden tot een gistinfectie.

Huilen Bengaalse katten veel?

Dit ras is spraakzaam, en zullen er niet voor terugdeinzen je te vertellen wanneer ze honger en dorst hebben, zich vervelen, of iets pijnlijks of ongemakkelijks meemaken.

Eigenaren van dit ras hebben het genoegen gehad te leren dat ze op verschillende manieren miauwen; Bengalen kunnen tsjirpen, huilen, jammeren, of het doen op een manier die je nog nooit eerder hebt gehoord.

Houd rekening met uw buren wanneer u huisdieren krijgt, vooral een Bengaalse kat, omdat ze houden van klets je oren eraf!

Worden Bengaalse katten ooit rustig?

Als er één woord is om dit ras te beschrijven, is het hyperactief. Ze worden wel rustiger als ze opgroeien, maar tijdens hun kittenfase, en soms tijdens hun volwassenheid, blijven ze speels, nieuwsgierig en altijd actief.

Vet Street schat hun energieniveau op een volle vijf sterren (gewoon een beetje gek), dus denk je dat je daar klaar voor bent? Want Bengalen zijn alles behalve saai!

Kunnen de Bengalen met rust gelaten worden?

Ze kunnen een beperkte tijd alleen gelaten worden, niet langer dan een dag. Dit ras zijn sociale katachtigen en zijn altijd op zoek om zichzelf bezig te houden (of dat nu met de verkeerde voorwerpen in uw huis is of met speelgoed).

Als je voortdurend weg bent en niemand hebt om op je Bengaal te passen, is het misschien tijd om andere beschikbare katten te onderzoeken. Als je ze alleen thuis laat, mogen ze nooit de toegang verliezen tot voedsel en water, en schone kattenbakvulling!

Is het beter om twee Bengaalse katten te hebben?

Ja, Bengalen beste in paren of met een andere gezelschapsdier. Idealiter hebben ze zich als jonge dieren al vroeg aan elkaar gehecht, en als dat niet het geval is, kan het tijd en energie kosten om ze te socialiseren.

Every Paw stelt dat Bengaalse katten depressief worden als ze te lang alleen zijn. Haal er een vriend bij en zie dat het hun algehele humeur zal verbeteren.

Echter, één Bengaalse kat kan behoorlijk prijzig zijn (het kan je boven de duizend dollar veroorzaken voor een kwaliteitskitten), dus hoe zit het met het krijgen van een andere?

Hebben Bengaalse katten veel ruimte nodig?

Niet veel, zolang ze speelgoed en meubels hebben om op te springen en een ruimte om zich terug te trekken.

Bengalen zijn de wilde katten in de gedomesticeerde wereld. Ze houden ervan hun natuurlijk roofgedrag uit te leven op alles wat een prooi kan zijn (goed voor de speeltijd!), op planken te springen en hun koninkrijk van bovenaf te bekijken.

De ruimte is niet het probleem, het is je Bengaal behoeden voor verveling, dus hier zijn de basis must haves voor uw harige vriend:

  • Een kattenraam voor uw katachtige om een kijkje te nemen in de buitenwereld, de vogels en knaagdieren voorbij te zien komen in de straat of op het erf.
  • Investeer in interactief speelgoed.
  • Hun eigen territorium (je kunt een kattentoren/huis kopen of gaan knutselen).
  • Vergeet de kattenbakken niet!
  • Een speelkameraadje. Trek elke dag een paar minuten uit om de energie uit die hyperactieve haarbal te halen, of neem een harige vriend.

Zijn Bengalen goed voor mensen die voor het eerst een kat bezitten?

Ja, Bengaalse katten kunnen goed zijn voor beginnende eigenaren, zolang ze zich bewust zijn van wat ze in huis halen. Dit ras is zeer nieuwsgierig, intelligent, en stelt andere eisen om het beste uit hun negen levens te halen!

Neem nooit een huisdier alleen omdat ze schattig zijn of het er leuk uitziet voor een moment. Je voegt nog een lid aan je familie toe dat zijn behoeften en gevoelens heeft – een wezen met gevoel – dus denk er goed over na.

Ben je beschikbaar voor je Bengaal en kun je aan de eisen voldoen? Ze betalen zich terug met liefde, loyaliteit en plezier!