Waarom Maine Coons op hun rug liggen

Wat is er schattiger dan een Maine Coon die languit ligt met zijn harige buik in de lucht? Waarschijnlijk niets. Ze rollen wel vaak op hun rug, net als een hond, maar wat is daar de reden voor?

Waarom liggen Maine coons op hun rug? Wanneer een Maine Coon zijn buik laat zien, geeft hij daarmee zijn meest kwetsbare plek aan je bloot. Het is een teken van volledig vertrouwen en bevestigt op subtiele wijze dat ze gelukkig zijn.

Toch, als je Maine Coon zijn buik laat zien, zijn er een paar regels die je moet volgen. Lees verder voor meer informatie!

WAT U MOET DOEN ALS UW MAINE COON OP ZIJN RUG LIGT

Nu je weet dat het omrollen van je Maine Coon een teken van vertrouwen is, kun je dit gedrag versterken door verder vertrouwen op te bouwen met je katje. Het belangrijkste is om altijd de persoonlijke ruimte van uw kat te respecteren. Hoewel het een uitgaand ras is, blijven het toch katten.

Als u van plan bent uw kat te benaderen terwijl hij op zijn rug ligt, beweeg dan langzaam en voorspelbaar. Plotselinge, schokkende bewegingen kunnen uw Maine Coon afschrikken.

Het is ook een goed idee om uw kat rustig te prijzen. Natuurlijk zal uw Maine Coon geen woord begrijpen van wat u zegt, maar het zijn zeer intelligente wezens en ze zullen begrijpen wat u bedoelt. Ze kunnen hints oppikken gebaseerd op de toon van de stem.

Daarom zal uw kat het buik bloot gedrag associëren met positieve bekrachtiging.

Bovendien, als u de warme roep van de delicate buik van uw Maine Coon niet kunt weerstaan, test dan het water. Verlaag uzelf eerst naar hun positie, want boven uw kat uittorenen is bedreigend gedrag. Aai vervolgens zachtjes een veilige plek op uw kat, zoals de bovenkant van de kop.

Als ze geen tekenen vertonen dat ze gestoord worden, kunt u zich verder naar hun buik wagen. Maar wees altijd voorzichtig. Katten zijn nogal wispelturig en kunnen heel snel van gedachten veranderen.

Je hebt ook altijd de optie om je kat met rust te laten als ze op hun rug liggen. Zie hun buikje als een vriendelijke begroeting en niet als een uitnodiging om ze lastig te vallen. (Lees ook 20 feiten die aantonen hoe vriendelijk Maine Coons zijn!)

Een snelle erkenning, zoals oogcontact of een “goed poesje” pluim, is alles wat ze nodig hebben om te zien dat je hun welkomstgebaar hebt beantwoord.

WAT U MOET VERMIJDEN ALS UW MAINE COON OP ZIJN RUG LIGT

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar grijp niet onmiddellijk naar de buik van uw Maine Coon. De reden dat ze kwetsbaar zijn in deze positie is dat al hun vitale organen gemakkelijk het doelwit kunnen zijn.

Hoe goed u en uw kat ook aan elkaar gehecht zijn, ze zijn nog steeds een dier. Plotselinge bewegingen naar een gevoelige plek kunnen ze bang maken en aanzetten tot zelfverdediging. Dit betekent dat uw hand een doelwit kan worden voor bijten en krabben.

Tenzij je zin hebt om je vrienden en familie uit te leggen wat voor sneetjes je op je hand hebt, kun je het beste vermijden om je Maine Coon in deze gevarenzone te aaien.

Zoals eerder vermeld, is het ook niet het beste om over je Maine coon heen te hangen als hij op zijn rug ligt. Katten zijn goed in het oppikken van lichaamstaal. Als je boven je kat uittorent, kunnen ze dit interpreteren als een dominante positie.

Dit kan ze afschrikken, en je wilt nooit dat je Maine Coon bang voor je is. Het kan het werk dat je in de eerste plaats in het verdienen van die buik blootstelling hebt gestoken teniet doen.

Ze zullen jouw lichaamstaal niet negeren, dus negeer die van hen ook niet. Als je je Maine coon benadert terwijl hij in buikligging is en hij draait zich snel om, dan wil hij niet dat je dichterbij komt.

Het is nooit een goed idee om iets te blijven doen wat je Maine coon niet leuk vindt. Net als mensen, kunnen ze gestrest raken.

ANDERE MANIEREN WAAROP UW MAINE COON LAAT ZIEN DAT HIJ U VERTROUWT

Een Maine coon die op zijn rug gaat liggen is misschien een van de ultieme tekenen van vertrouwen, maar het is niet het enige. Laat je niet ontmoedigen als je kat dit niet bij jou doet, want er zijn vele andere manieren waarop ze vertrouwen kunnen tonen naar hun mens toe.

Wanneer een kat heel langzaam naar je knippert, lijkt het alsof ze zeggen “Ik ben slaperig en wil mijn ogen laten rusten,” maar dit is niet het geval. Een langzame knipoog is eigenlijk een teken van vertrouwen. Maine Coons ogen zijn meer dan mooie goud- of smaragdgroene ogen.

Ze zijn een van de beste activa van een kat. Dus als ze langzaam knipperen, is dat een teken van kwetsbaarheid.

Kijk uit naar andere prachtige manieren waarop uw Maine Coon vertrouwen toont. Je zachtjes kneden, tegen je been wrijven en kopstoten geven zijn fysieke tekenen van vertrouwen. Zelfs acties zoals spinnen of lopen met een rechtopstaande staart tellen ook mee.

UW MAINE COON ZOVER KRIJGEN DAT HIJ ZICH OPENSTELT VOOR U

Misschien ligt je Maine Coon nog niet op zijn rug voor je. Toch is het mogelijk om hun vertrouwen te winnen als u de juiste stappen onderneemt.

Het is een Maine Coon’s wereld – u leeft er gewoon in. Zorg er te allen tijde voor dat de omgeving van uw kat stressvrij is. Dit betekent dat u comfortabele plekken moet hebben om een dutje te doen, een hoge plek waar uw kat kan neerstrijken en een veilige plek waar hij zich kan verstoppen als hij geen aandacht wil.

Laat uw Maine Coon u op zijn eigen voorwaarden benaderen en zet uw kat nooit in een hoek als u hem probeert te aaien of te knuffelen.

Als u vers voer en water achterlaat, zal uw Maine Coon herkennen dat hij door u goed gevoed wordt. Wanneer u uw kat eten geeft, spreek dan met een prettige stem tegen hem en blijf in de buurt, zodat hij uw aanwezigheid kan associëren met de aangename ervaring van het eten. (Over eten gesproken, heeft u onze Maine Coon voedingsgids al gelezen?) Lees hem hier – hij is geweldig!

De zachtaardige reuzen spelen graag met touw, veren en kunnen zelfs speelgoedmuizen apporteren. Dus waarom zouden jullie niet samen spelen? Uw Maine Coon zal bewegen, plezier hebben en het associëren met u, en zo de band opbouwen die u deelt.

Vergeet niet om ze na een goede speelsessie te belonen met wat lekkers.

Maine coons zijn vertrouwende, loyale zielen, dus geef de hoop niet op als het verdienen van dat vertrouwen langer duurt dan verwacht. Zorg voor tijd en geduld en uw kat zal zich voor u openstellen voordat u het weet.

GERELATEERDE VRAGEN

Wat zijn de slaapgewoonten van een Maine coon? Maine coon kittens slapen ongeveer twintig uur per dag, terwijl volwassenen tot zestien uur per dag kunnen slapen. Ze zijn bekend om hun oren en poten vaak twitch tijdens de slaap. Maine coons dromen ook vaak.

Wat zijn de kenmerken van Maine coons? Deze zachtaardige reuzen wegen gemiddeld tussen de 8-18 pond. Maine coons hebben een dikke, zijdeachtige vacht en grote, harige poten die gemaakt zijn om in de sneeuw te rennen. Ze zijn luidruchtig, aanhankelijk en kunnen goed overweg met kinderen en andere dieren.

Hoe lang leven Maine coon katten? De gemiddelde levensduur van een Maine coon is ongeveer 10 – 13 jaar. Factoren zoals het binnenshuis houden van uw kat, regelmatige dierenartsbezoeken en een goed dieet kunnen het leven van uw kat verlengen tot 15 jaar en meer.