Hier is waarom Maine Coons trillen

Maine Coons staan bekend om hun unieke vocalisaties. Ze miauwen zelden, maar gebruiken in plaats daarvan trills, purrs en chirps voor hun taal. De vraag is – waarom trillen ze?

Hier is waarom Maine Coons trillen. De triller wordt gebruikt als begroeting of om aandacht te trekken. Het gebruik van dit geluid door een kat, beginnend bij hun moeder, is een commando om aandacht te schenken. Het is een blije stem die na de kittentijd wordt gebruikt om met de mens te communiceren.

Door de taalbarrière is het van vitaal belang om de geluiden en de toon van uw kat te begrijpen, zodat u ze gelukkig en gezond kunt houden. Lees verder om te leren wat een triller precies is en hoe u de taal van uw kat kunt interpreteren.

WAAROM KATTEN TRILLEN

Trillen begint met het commando van hun moeder om hen te volgen, als begroeting, of om een zich misdragend kleintje op te laten letten. Kittens leren dit van hun moeder en imiteren het terug naar haar om haar commando’s te erkennen.

Redenen waarom een kat trilt:

  • Om je aandacht te krijgen
  • Begroeting
  • Oudere katten kunnen meer trillen uit frustratie
  • Trillen van pijn

Doorgaans is het trillen een vrolijk geluid om hallo te zeggen en om uw aandacht te trekken.

De hoeveelheid trillen hangt af van de interacties die de moeder had met het kitten en het ras van de kat. Raad eens, de Maine Coon trilt zeer waarschijnlijk. In feite, is een uniek bereik van vocalisatie te onderscheiden in dit ras van kitten.

Het merendeel van de vocalisaties van de kat is bedoeld voor de menselijke interactie, die zij in de loop der jaren van domesticatie hebben ontwikkeld. Als de hond van de kattenwereld, wil uw Maine Coon gewoon met u praten. Een deel van de dag en de hele nacht.

Als u de eigenaar bent van meerdere katten, let dan op hoe ze zich samen gedragen. De enige vocale interactie die ik me kan herinneren tussen kitties is het sissende geluid om de binnendringende kat te laten weten dat hij in hun territorium was.

Terwijl als ik voorbij loop, trillen en miauwen ze om me te laten weten dat ik onmogelijk kan passeren zonder veel tijd te geven om hen te aaien.

HET ONDERSCHEIDEN VAN DE TRILLER VAN ANDERE VOCALISATIES

De Maine Coon is geen maaier type kat. In plaats daarvan hebben deze kitties vele vocalisaties die ze uitvoeren om met u te communiceren over wat ze voelen en de behoeften die ze op dat moment hebben.

Het kan moeilijk zijn om te bepalen of dat een triller is, een tsjirp, of dat ze u nadoen.

Trillingen en tjirpen zijn vaak verwarrend van elkaar te onderscheiden. Het getjilp dat uw Maine Coon maakt is een geluid met open mond, dat meestal gebruikt wordt wanneer ze een prooi zien. De triller is een zacht, gesloten geluid van de rs.

Misschien is het u opgevallen wanneer uw Maine Coon u aan de deur begroet met een wrijfbeweging tegen uw been. Of het bekende ‘hé jij, mijn etensbakje is half leeg, en ik kan de bodem zien’.

Het is een heel spinnend geluid, zodat het lijkt alsof het een verlengstuk is van het spinnen. Het is eigenlijk een aparte vocalisatie die ze gebruiken.

Het verschil is waar het geluid vandaan komt. Het spinnen is geworteld in het lichaam. Als ze het toelaten, leg dan je hand op de buik van je kat en je kunt het vrolijke gerommel voelen. Dit geluid is bedoeld om gevoeld te worden door mensen in de buurt, omdat het zelden hard is.

Voor de triller daarentegen gebruiken ze hun gesloten mond om dit geluid te maken.

HET BEPALEN VAN DE TOON

Ik ben er zeker van dat je in paniek raakte toen de pijn en ouderdom ter sprake kwamen. Oh, nee heeft mijn kat pijn of is hij gefrustreerd? We weten niet wat onze katten ons proberen te zeggen, maar we kunnen wel luisteren naar hun toon.

Ze kunnen niet verstaan wat je zegt, maar ze kunnen wel de toon bepalen waarop je spreekt. Hetzelfde geldt voor de communicatie die uw kat met u heeft. Elk geluid dat een kat maakt, kan goed of slecht zijn, afhankelijk van de situatie of de toonhoogte.

Als ik te veel aandacht heb besteed aan mijn ‘ook grote kat’, zal hij me een nors ‘nee’ geven, samen met een pootduw op mijn hand om aan te geven dat hij nu geen huisdieren wil. Misschien heeft hij dat van mij geleerd nadat ik ontdekte dat hij er een voorliefde voor had om in mijn kleren in de kast te klimmen.

Toon en situatie zijn alles voor een katachtige. Het geluid dat zij gebruiken, dat jij gebruikt, en wat er in de omgeving gebeurt zijn dingen waarvan je je bewust moet zijn om te weten hoe het met je Maine Coon gaat.

Er is een verschil tussen een Maine Coon die je aan de deur begroet en een Maine Coon die een verdwaalde vlieg probeert te lokken die binnen is gekomen. De bedoeling zit in de toon.

DE PERSOONLIJKHEID VAN DE TRILLENDE KAT

Maine Coons staan bekend om hun vriendelijke karakter, dus de triller is een verlengstuk van hun beminnelijkheid en speelse aard.

Een trillende kat is een sociale kat.

Trillen wordt meestal gezien als een vrolijke en gelukkige toon. Een meer rustige of verlegen kat zal misschien zelden trillen, ze hebben geen tijd voor zo’n nonchalante toon. Een dommere kat zal misschien nooit ophouden, om er zeker van te zijn dat je weet dat ze van je houden en dat ze willen dat je bij hen bent.

De Maine Coon is zo’n mensenkat dat ze zich meer uitspreken omdat ze die menselijke connectie willen. Voor een Maine Coon is hun triller misschien niet alleen om je aandacht te krijgen of om je iets te laten weten… Ze proberen letterlijk gewoon met je te praten, dus spreek terug naar hen, ze zullen het geweldig vinden.

Bij de meeste rassen begint het trillen af te nemen naarmate ze ouder worden, hoewel oudere katten bekend staan om hun verwarde trillen als ze dement worden of niet meer zo goed kunnen zien. De Maine Coon, echter, wordt langzaam ouder, en wordt volwassen rond de leeftijd van 4 jaar, afhankelijk van de kat.

Een baby Maine Coon zal aanhankelijker zijn en daarom meer trillen voor interactie met hun mensen totdat het gegeven is.

Begrijp dat de Maine Coon niet graag alleen is, ze zijn sociaal en willen dicht bij hun mens zijn. Geef ze de aandacht die ze nodig hebben voor die speciale band.

Of zorg voor een metgezel voor hen als je weg bent, zodat u kunt uw reus vriend gelukkig te houden.

GERELATEERDE VRAGEN

Zijn Maine Coons meer vocaal? Maine Coons zijn een van de meest vocale kattenrassen die er zijn. De vrouwelijke Maine Coon is de stillere van de twee geslachten. Ze worden langzaam ouder en staan bekend als de honden van de kattenwereld. Ze zijn gehecht aan hun mensen en neigen daardoor naar meer vocaal gedrag.

Hier is hoe vocaal Maine Coons werkelijk zijn!

Wat is de aard van een Maine Coon? Vriendelijkheid en vriendelijkheid zijn verplichte karaktereigenschappen voor dit ras. Hoewel ze er door hun grootte misschien intimiderend uitzien, zijn het eigenlijk speelse en trouwe metgezellen. Bereid u erop voor dat u overal gevolgd wordt, en dat u ondeugend gaat gluren in alles wat u bezit.

Wilt u meer weten? Hier zijn 15 dingen die je moet weten over de persoonlijkheid van een Maine Coon!

Zijn Maine Coons graag alleen? Maine Coons hebben graag het gezelschap van hun mens aan hun zijde. Langdurig alleen gelaten worden is schadelijk voor hun gezondheid vanwege hun loyale aard. Het is aan te bevelen dat als u voor langere tijd weg moet van uw MC, u een metgezel of een bekend gezicht heeft om op u te passen.

Lees ook ons artikel Kunnen Maine Coons alleen gelaten worden?