Waarom houden katten van elastiekjes en haarbanden?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

waarom houden katten van elastiekjes

Ik denk dat we nu wel weten dat katten onvoorspelbare individuen zijn. Ik bedoel, je koopt ze het zachtste slaapbed dat ooit gemaakt is, en ze zullen nog steeds kiezen om te slapen in de doos waar het in zat.

Als jouw katten op de mijne lijken, dan geldt dat ook voor speelgoed. Ik koop ze een pluizige bal, ze gaan voor de wasknijpers. Ik koop een paar muizen met catnip en ze gaan voor mijn elastiekjes of haarbanden!

Waarom houden katten van elastiekjes en haarbandjes? Katten jagen graag op touwachtige en stuiterende voorwerpen waar ze op kunnen kauwen. Spelen met elastiekjes en haarbandjes lijkt misschien onschuldig, maar als elastiekjes worden ingeslikt, kunnen ze het darmkanaal van uw kat beschadigen en moeten ze misschien operatief worden verwijderd. Het is dus belangrijk om uw kat goed in de gaten te houden of ander speelgoed aan te bieden.

Als je meer wilt weten over waarom katten van elastiekjes houden, laten we dan dit mysterie ontrafelen!

Waarom houden katten van haarbanden en elastiekjes?

Katten zijn nieuwsgierige wezens, en je kunt ze zien spelen met de meest ongewone dingen. Ze kunnen zich uren vermaken met lege dozen, papieren zakken, en zelfs vuile sokken! En terwijl hun liefde voor zowel kartonnen dozen als papieren zakken is verklaard, wat is dan de allure van haarbanden, elastiekjes, en scrunchies?

Katachtige jachtinstincten

Wat veel mensen misschien niet begrijpen over katten is dat wanneer ze spelen, ze roofzuchtig gedrag vertonen, wat essentieel is voor hun welzijn. Door hun grootte jagen katten in het wild op kleine dieren zoals knaagdieren en vogels die ze mee naar huis kunnen nemen of gewoon ter plekke kunnen verorberen.

Daarom zijn kattenspeeltjes meestal zo ontworpen dat ze lijken op dezelfde soort prooi waar onze katachtige vrienden meestal op af gaan. Deze speeltjes zijn klein, ze worden gemakkelijk rondgeslingerd en als het interactief speelgoed is, dan zien ze er meestal uit als muizen of hebben ze veren.

Mikel Delgado, co-auteur van recent onderzoek ondersteunt dit idee door te zeggen: “de gedragspatronen zijn vergelijkbaar, en de dingen die katten verleiden tot jagen, maken hen ook enthousiast over speelgoed.”

Hoewel elastiekjes er voor ons misschien niet uitzien als een prooi, betekenen hun kleine formaat, kauwbare textuur en springerigheid dat ze voor katten heel verleidelijk zijn. Het is duidelijk dat elastiekjes, haarbanden, en zelfs lint-achtige voorwerpen zeer vermakelijk kunnen zijn, en misschien maakt u door ze van uw kat weg te nemen het jachtspel nog spannender!

Hoarding

Sommige katten houden er misschien wel van om haarbanden en elastiekjes te bewaren als een soort trofee. Volgens Dennis Turner, een Zwitsers-Amerikaanse bioloog, “zijn katten opportunistische jagers en moeten ze klaar staan om elke prooi die ze toevallig ontdekken te besluipen en te vangen – zelfs als ze geen honger hebben.”

Dus, terwijl jij een haarstrik of elastiekje ziet, zien onze katten een kans om een prooi te vangen en misschien zelfs te bewaren voor later. Dit voedselopslag- of caching gedrag kan eigenlijk veel ongewoon katachtig gedrag verklaren, inclusief waarom zoveel katten rond hun voer- of waterbak krabben.

En als voor je armzalige collectie haarbanden, raad ik je aan onder de bank te kijken, want daar vind ik de mijne!

They Like The Material

Een andere mogelijke reden waarom je kat zo gefascineerd is door elastiekjes zijn de chemicaliën die erin zitten. Katten hebben een scherpe reukzin, en volgens VCA ziekenhuizen “hebben mensen 5 miljoen olfactorische receptoren die aroma’s detecteren, terwijl de katachtige neus er 45 tot 80 miljoen heeft!”

Deze krachtige reukzin betekent dat onze katten dingen kunnen ruiken in elastiekjes of haarbandjes die wij gewoon niet kunnen waarderen. De mensen van Canidae wijzen erop dat “sommige kunststoffen andere chemicaliën bevatten die interessante geuren hebben die katten kunnen aantrekken. Het is mogelijk dat katten een geur detecteren die feromonen nabootst.” Dit kan mogelijk veel katachtig gedrag rond synthetische materialen zoals rubber en plastic verklaren en het is een van de theorieën die we hebben gebruikt om te verklaren waarom katten ook graag aan douchegordijnen likken. Maar het zou ook kunnen helpen verklaren waarom katten zo graag spelen met haarbanden en elastiekjes!

Samen met de interessante geur, kan je kat genieten van de textuur als ze er op kauwen en het geluid dat het maakt als ze er achteraan rennen. Een haarband kan ook jouw geur hebben, wat je kat ook kan aantrekken omdat hij het wil terugwinnen, of omdat het hem een gevoel van vertrouwdheid geeft.

Stress

Spelen hoort bij de aard van een kat, maar in bepaalde gevallen kunnen verschillende stressoren ertoe leiden dat je kat buitensporig gedrag vertoont, waaronder jagen, zuigen en kauwen op verschillende voorwerpen. Als u merkt dat uw kat tekenen vertoont van overmatig kauwen op elastiekjes en andere soortgelijke voorwerpen, dan kan uw kat gestrest zijn, en is dit hun manier om zichzelf te kalmeren.

VCA ziekenhuizen verklaren dat “de eigenaar moet proberen om veranderingen in de omgeving of sociale veranderingen te identificeren die kunnen bijdragen aan angst en het gedrag.” Zij suggereren ook dat “als een bron van stress of conflict kan worden geïdentificeerd, dan kan een specifiek programma om deze problemen op te lossen moeten worden geïmplementeerd.”

Als je niet zeker weet wat de beste oplossing is voor je kat om zich weer veilig te voelen, probeer dan contact op te nemen met je dierenarts of een gedragstherapeut voor katten die je kan helpen bij het bepalen van de bron van de angst van je kat en de perfecte oplossing voor je haarbal.

Moet je je zorgen maken over je kat die met elastiekjes speelt?

Er zijn verschillende voorwerpen, sommige vreemder dan andere, waar uw kat graag mee speelt en dat is niet noodzakelijk slecht. Speelgoed is heel belangrijk voor het welzijn van uw kat, omdat ze niet naar buiten kunnen om een grotere omgeving vol potentiële prooien te verkennen.

Speelgoed stimuleert de geest van uw kat en zorgt ervoor dat ze hun jachtinstincten kunnen uiten en hun spring- en achtervolgingsvaardigheden kunnen aanscherpen in de veiligheid van onze huizen. Het is een geweldige manier om uw kat te laten bewegen, wat stoom af te blazen, en zichzelf te vermaken terwijl wij slapen of gewoon weg zijn.

Helaas zijn niet alle voorwerpen en zelfs niet alle gefabriceerde speeltjes veilig. Verzekeringen voor huisdieren waarschuwen huisdiereigenaren voor de gevaren van bepaalde voorwerpen en materialen, die allemaal een aantal dingen gemeen hebben. Het gaat meestal om koordachtige voorwerpen zoals elastisch garen, linten, speelgoed met kleine onderdelen erin of dat klein genoeg is voor uw kat om in te slikken, en onder hen vindt u ook elastiekjes.

Tenzij ze natuurlijk elastiekjes gebruiken om muziek te spelen, zoals deze kleine kerel!

Grapjes terzijde, dit soort voorwerpen en speelgoed dat aan dit soort kenmerken voldoet, kan behoorlijk gevaarlijk zijn en zelfs dodelijk aflopen. Daarom is het belangrijk om potentieel gevaarlijke speeltjes, haarbanden en elastiekjes uit de buurt van je kat te houden, vooral als je er niet bent om ze in de gaten te houden!

Waarom eten katten elastiekjes?

Hoewel niet alle katten daadwerkelijk niet-eetbare dingen eten, kan het ook per ongeluk gebeuren. Ik weet zeker dat de meesten van ons wel eens per ongeluk een snoepje of kauwgom hebben ingeslikt, minstens één keer in ons leven.

Er zijn natuurlijk katten die uiteindelijk deze schijnbaar onschadelijke speeltjes opzettelijk consumeren en het kan nuttig zijn om de reden achter zo’n onredelijk gedrag te kennen.

Het is een vorm van pica

De reden waarom uw kat zo geneigd kan zijn om uw elastiekjes, haarlinten en dassen te stelen om ermee te spelen en in sommige gevallen ze op te eten, is een bepaalde aandoening die pica wordt genoemd. Dit is een dwangmatig gedrag waarbij uw kat zal zuigen, likken, en zelfs niet-eetbare dingen zal opeten.

Volgens sommige studiesis er geen bijzondere reden waarom pica kan voorkomen bij huiskatten en het werd niet noodzakelijk veroorzaakt door “een suboptimale omgeving of vroeg spenen,” maar in plaats daarvan werden katten met pica “minder vaak ad libitum gevoed dan gezonde katten.”

Er zijn andere studies die hebben uitgewezen dat Burmese katten zoals de Siamees meer vatbaar waren voor pica en Maine Coon katten genoten van wol zuigen. Volgens Arnold Plotnick, een specialist op het gebied van de katachtigen, “is pica verantwoordelijk voor ongeveer 2,5% van het abnormale gedrag bij de huiskat”. Het schijnt ook dat sommige katten tot dit zuiggedrag overgaan nadat het ervaren van hoge niveaus van stress.

Ondervoeding, Anemieen in sommige gevallen wordt verveling in verband gebracht met deze aandoening. Het verwijderen van voorwerpen en bepaalde materialen uit uw huis en het bijsturen van het gedrag van uw kat met behulp van positieve bekrachtiging kan u helpen de impulsen van uw kat onder controle te houden, maar dat zal niet genoeg zijn.

Om erachter te komen wat dit soort gedrag triggert en of je kat daadwerkelijk pica heeft is een bezoek aan je dierenarts essentieel. Op deze manier kunt u erachter komen of er daadwerkelijk een gezondheidsprobleem aan ten grondslag ligt of dat het mentaal is, in welk geval een professionele gedragsdeskundige u kan helpen er op de best mogelijke manier mee om te gaan!

Destructief Gedrag

Elastiekjes kunnen heel vermakelijk zijn vanwege hun textuur en springerige aard en een kat kan zich gemakkelijk verliezen in hun eigen jachtspel. Katten die wat agressiever zijn, vooral tijdens het spelen, bijten graag en overmatig in dit soort rekbare materialen, wat kan resulteren in gedeeltelijk of volledig inslikken.

Deze extreme onderdompeling kan deel uitmaken van katachtige destructieve gedragingen zoals het krabben aan het meubilair of zelfs het aanvallen van je benen als je langsloopt. Volgens dierenartsen is de beste manier om dergelijke uitbarstingen een halt toe te roepen het onbereikbaar en minder aantrekkelijk maken van elastiekjes, alsmede meer tijd met uw kat doorbrengen en met hem spelen om verveling te voorkomen!

Het is belangrijk om te onthouden, terwijl we deze gedragingen misschien als “slecht” zien omdat ze schade aan ons huis kunnen veroorzaken, ze maken deel uit van hun aard en ze zijn alleen slecht als de gezondheid van je kat in gevaar is. Als huisdiereigenaren hebben wij de verantwoordelijkheid en de controle over hun omgeving, niet alleen door alles wat schadelijk is en wat ze leuk vinden weg te halen, maar ook door veilig speelgoed, kattenbomen en speelsessies toe te voegen om ze gelukkig te houden.

Zoals we eerder vermeldden kan dit soort destructief en buitensporig gedrag ook gerouteerd worden in verwaarlozing of stress veroorzaakt door een grote verandering. Misschien bent u onlangs verhuisd of hebt u een ander huisdier geadopteerd, wat zowel angst als jaloezie kan veroorzaken. Dit alles kan onder controle worden gehouden door meer aandacht te besteden aan de behoeften van uw kat of door te praten met een gedragstherapeut om u te helpen hun angst te verminderen.

OCD

Als je hebt gemerkt dat je kat een soort van geobsedeerd is door elastiekjes en haarbanden en dat hij ze door je huis achtervolgt, eraan likt en er overmatig op kauwt, dan zou het een obsessief-compulsieve stoornis kunnen zijn.

Volgens studies dwangstoornissen bij dieren kunnen voorkomen zonder dat zij lijden aan dermatologische, neurologische of andere medische aandoeningen. De weinige factoren die dit soort dwangmatig gedrag kunnen veroorzaken zijn meestal stress-gerelateerd. Dus nogmaals het is belangrijk om vast te stellen wat er veranderd is in de routine of het leven van uw kat in zijn geheel.

Helaas versterken sommige eigenaren uiteindelijk dit gedrag of veroorzaken het in sommige gevallen door hun katten te straffen. Het is ook mogelijk dat uw kat meer dan één uiting van zijn OCD heeft. Heb je enig repetitief, overdreven gedrag opgemerkt dat geen doel heeft, zoals ijsberen, herhaald vocaliseren, en in het geval van elastiekjes, het likken, kauwen en opeten ervan?

Door goed op je kat te letten kun je meer tekenen vinden van dwangmatig gedrag zoals het eten van verschillende stoffen zoals wol, of zelfs het verteren van hun eigen vacht terwijl ze aan het verzorgen zijn.

Mentale stoornissen die uniek kunnen zijn voor elke kat of zich kunnen ontwikkelen met de leeftijd zijn ook mogelijke oorzaken voor OCD. Daarom is het belangrijk dat uw dierenarts en een dierengedragstherapeut uw kat onderzoeken en u helpen uit te vinden wat de oorzaak is van deze elastiekjesobsessie en of OCD de schuldige is.

Wat te doen als uw kat een elastiekje heeft ingeslikt?

Hoe leuk uw kat het ook vindt om door uw huis te rennen en een elastiekje achterna te zitten, deze dingen kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn. Zelfs als uw kat niet van plan is ze op te eten, kan het per ongeluk gebeuren.

Omdat deze ongelukken kunnen gebeuren, zelfs als we voorzichtig zijn, is het belangrijk om te weten hoe we ermee om moeten gaan. Als u vermoedt dat uw kat een elastiekje heeft ingeslikt, kunt u de bek openen en kijken of het elastiekje er nog in zit en als het vrij kan bewegen, kunt u het voorzichtig verwijderen.

Als je enige vorm van weerstand voelt of als het te diep zit, dan is de eerste en enige keuze om je kat zo snel mogelijk naar de dierenarts te brengen. Een professional zal het kunnen verwijderen zonder schade aan te richten aan de slokdarm of de bek van uw kat.

Mocht u bij onderzoek niets in de bek van uw kat aantreffen en het elastiekje waar ze mee aan het spelen waren is nergens meer te vinden dan is het wederom tijd om naar uw dierenarts te gaan.

Terwijl sommige voorwerpen zonder problemen het maagdarmkanaal kunnen passeren, zijn elastiekjes erg moeilijk te passeren en kunnen ernstige schade veroorzaken.

Onthoud dat vroegtijdig ingrijpen het leven van uw kat kan redden!

Andere vreemde dingen die uw kat zou kunnen eten

Misschien heb je het enthousiasme van je kat over elastiekjes, haarbanden en scrunchies opgemerkt, maar dit betekent niet dat je kat geen andere niet-eetbare passies in het leven kan hebben waar ze stiekem graag op kauwen of zelfs eten!

Als je weet wat je kat stiekem eet, kun je hem of haar beter in de gaten houden en dit gedrag beter reguleren.

Wol

Het meest voorkomende materiaal dat katten gebruiken om op te kauwen, zuigen en zelfs inslikken is wol en volgens onderzoek, is het 93% van de gevallen. Zoals gezegd, Maine Coon katten zijn ook zeer vatbaar voor wolzuigen en dit gedrag bij katten in het algemeen vindt meestal plaats tijdens een kneedsessie.

Het kan zijn dat uw kat kneden en bijten in hun wollen deken bijvoorbeeld of een zachte trui die je hebt. Het is meestal een gedrag dat te maken heeft met zelfbevrediging en verzorging kan ook deel uitmaken van dat gedrag, meestal veroorzaakt door stress of het is een gewoonte die ze hebben meegenomen van hun kittentijd naar hun volwassen kattenleven.

Net als elastiekjes kan wol zuigen gevaarlijk zijn, en het kan voorkomen bij katten die lijden aan de aandoening die eerder is besproken, pica genaamd. Omdat het kneden onschuldig kan lijken kan het kauwen en opeten onopgemerkt blijven.

Controleer daarom zeker alle wol of zachte stoffen die uw kat graag kneedt en zoek naar ontbrekende stukjes die u zullen vertellen of ze ook genieten van de smaak van wol en niet alleen van rubber.

Elektrische Koorden

Ik weet dat elastiekjes een vreemde keuze kunnen lijken voor een maaltijd en dat wol niet al te appetijtelijk lijkt, maar elektrische snoeren klinken gewoon gek! Helaas, ze zijn niet gek en omdat elektrische snoeren dezelfde springerige flexibiliteit hebben als elastiekjes zijn veel katten geïnteresseerd.

Dierenartsen van de Universiteit van Californië, Davis proberen katteneigenaren te waarschuwen voorzichtiger te zijn met elektrische snoeren, vooral tijdens de feestdagen wanneer ze overal in huis te vinden zijn. Als uw kat op een lichtsnoer gaat kauwen, dat niet bijzonder dik en geïsoleerd is, kan hij gemakkelijk geëlektrocuteerd worden.

Volgens deze dierenartsen “is ademnood een teken van elektrocutie, evenals een brandmerk over de lippen of tong.” Hun advies is dat u onmiddellijk uw dierenarts bezoekt als u dergelijke tekenen opmerkt.

Plastic zakken

Katten zijn dol op tassen en ik denk dat iedereen dat inmiddels wel weet! Ze verstoppen zich er graag in, krabben er graag aan en helaas, sommigen kauwen er graag op en zoals je waarschijnlijk wel doorhebt eten ze ze ook op!

De reden achter deze fascinatie kan het geluid zijn dat de plastic zakken maken als je ermee speelt, evenals de vreemde textuur. Volgens Nicholas Dodman, een veterinaire gedragsdeskundige aan de Tufts Universiteit stelt dat dit gedrag een milde versie is van een dwangmatige stoornis die wol zuigen heet en zijn wortels heeft in pica.

Wat belangrijk is om op te merken is dat Dodman uitlegt dat deze voorkeur voor plastic een “textuur-specifieke eetstoornis is, wat betekent dat de katten gewoon van die textuur houden.” En hij voegt er ook aan toe dat “het niet gevaarlijk is, tenzij de kat het plastic binnenkrijgt, wat kan leiden tot darmverstoppingen.” Dus terwijl rondhangen en zitten op een plastic zak prima is, kan het snel gevaarlijk worden als je merkt dat je kat het plastic opeet.

Linten

Een van de leukste en gevaarlijkste voorwerpen waar katten graag mee spelen zijn linten en veel baasjes gebruiken ze om met hun lieve haarballen te spelen. Het probleem met dergelijke voorwerpen is dat ze, als ze worden ingeslikt, ernstige schade kunnen toebrengen aan het maag-darmkanaal door een obstructie te veroorzaken, waardoor voedsel niet meer door de maag en de darmen kan passeren.

Dierenartsen noemen dergelijke lange voorwerpen zoals klatergoud of linten ook wel een “lineair vreemd lichaam.” Deze lineaire vreemde lichamen kunnen infectie veroorzaken, maar ze kunnen ook een scheur in de darmen veroorzaken met als gevolg “lekkage van darminhoud in de buikholte.” Niet goed.

Als u denkt dat uw kat een lintje heeft ingeslikt zal elke dierenkliniek u hetzelfde adviseren, breng uw kat voor onderzoek! Het is ook raadzaam om dergelijke voorwerpen uit de buurt van uw kat te houden als ze alleen zijn en wees vooral voorzichtig rond de feestdagen wanneer de meeste geschenken meestal met linten komen.

Hoe Stop Je Katten Van Het Eten van Rubber Bands?

Katten kunnen stiekem zijn, en deze heimelijke houding kan het moeilijk maken om erachter te komen dat ze iets verkeerd doen in de eerste plaats. Voor nieuwe katteneigenaren kan dit elastiekjes-enthousiasme een vreemd gedrag zijn om tegenaan te lopen en het kan zelfs onschuldig lijken, maar het is belangrijk om ermee om te gaan voordat het een gewoonte wordt en uw kat gewond raakt.

Beperk de mogelijkheden van uw kat

De eerste stap die je moet nemen als je merkt dat je kat een ongezonde interesse heeft in elastiekjes, haarbanden en elk voorwerp dat schade kan aanrichten, is ze een veilig alternatief te bieden. Als uw kat graag kauwt, dan kunt u droogvoer met veel vezels of tandvoeding en traktaties proberen.

De volgende stap zou zijn om uw katachtige metgezel te voorzien van gezelschap in de vorm van spelen. Ik denk dat we soms vergeten om interactieve tijd met onze katten door te brengen die hun jachtinstincten zal stimuleren.

Katachtige onderzoeker Mikel Delgado stelt dat “katten zich niet echt kunnen verliezen in de jachtervaring zoals ze dat kunnen wanneer iemand anders het speeltje beweegt.” Dat betekent dat interactief spelen altijd het beste is!

Verminder de stress van uw kat

Volgens de American Association of Feline Practitioners en de International Society of Feline Medicine, “Alle katten hebben dezelfde essentiële omgevingsbehoeften. Helaas leven veel katten in huizen waar een aantal belangrijke elementen ontbreken, en dit resulteert in stress-gerelateerde aandoeningen en ongewenst gedrag.”

Dus, een geweldige manier om het ongewenste en onveilige gedrag van uw kat te minimaliseren is om de wortel van het probleem te vinden. Er zijn verschillende mogelijkheden die verklaren waarom uw kat zo graag met elastiekjes speelt, maar meestal is het hun manier om zich veilig te voelen of stress te beheersen met speelgedrag.

Kies veilig speelgoed in plaats daarvan

Dus, je hebt alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen en er zijn geen haarbanden, geen elastiekjes, en andere gevaarlijke voorwerpen waar je kat graag aan knabbelt, en je vraagt je misschien af hoe je ze gaat vervangen?

Speelgoed gemaakt voor katten kan nog steeds onveilig zijn en als je besluit om speelgoedmuizen te kopen zorg er dan voor dat ze geen kleine verwijderbare details hebben. Als dat wel het geval is, probeer dan plastic ogen, neuzen, of andere onderdelen die ze zouden kunnen inslikken te verwijderen. Als een speeltje veren heeft, probeer uw kat dan niet alleen te laten met zo’n speeltje, voor het geval ze er uiteindelijk toch van zouden kunnen eten.

Probeer interactief speelgoed te kiezen van sterk materiaal stoffen in plaats van een touwtjeEn als u niet zeker bent over een speeltje, laat uw kat dan niet zonder toezicht alleen. Als je merkt dat je kat nergens mee speelt tenzij het een elastiekje is, dan heb je misschien niet genoeg veelzijdige en stimulerende alternatieven aangeboden.

Een goed speeltje kan een spel-veranderaar zijn voor uw kat, letterlijk!

Je kunt beginnen met het investeren in een paar verschillende speeltjes om te zien wat de innerlijke jager in je kat naar boven brengt. Een van mijn katten geeft de voorkeur aan zachte muizen en de andere zal alleen met me spelen als ik een lint gebruik of een toverstaf die ik tot leven kan wekken. Je wilt ook geen fortuin uitgeven en daarom zijn deze stevige en zeer budgetvriendelijke muizen speeltjes op Amazon mijn go-to startspeeltje. Hoewel ze niet perfect een elastiekje nabootsen, zijn ze een stuk veiliger en de catnip zal helpen katten geïnteresseerd te houden.

Plan een consult met een dierenarts

Aandacht en een oplettend oog over het welzijn van uw kat is zeer belangrijk, maar een professional kan altijd helpen. Een opgeleide dierenarts kan u persoonlijk advies geven om u te helpen om te gaan met de problemen die zich kunnen voordoen. Daarom zijn regelmatige bezoeken aan de dierenarts van vitaal belang voor het fysiologische en psychologische welzijn van uw kat.

Dus, zelfs als uw kat geen elastiekje heeft ingeslikt, wilt u misschien een paar tips en suggesties krijgen over hoe om te gaan met het buitensporige gedrag van uw kat dan is de dierenkliniek de perfecte plaats!

Slotgedachten

Het hebben van een katachtige metgezel zal je leren om het onverwachte te verwachten en je te verwonderen over de onvoorspelbaarheid van je harige vriend! Als je bijvoorbeeld denkt dat het houden van elastiekjes, haarbandjes, en allerlei linten geen gevaren kan verbergen, zal je kat er zijn om je het tegendeel te bewijzen.

Hieruit blijkt maar weer dat een kattenouder zijn een grote verantwoordelijkheid is en dat we altijd waakzaam moeten zijn. Wat ook belangrijk is om te onthouden is dat fouten kunnen gebeuren, en ongelukken kunnen volgen, maar een bezoek aan de dierenarts is de beste beslissing in deze situaties!