[REWRITE] 10 Beste natuurlijke kattenbakvullingen (2023) – Beoordelingen en topkeuzes

Opmerking voor CM: verwijder het vinkje uit het vakje “Moet worden herschreven” na het bijwerken en los eventuele opmerkingen op indien van toepassing

Bij de zorg voor je katachtige vrienden kan het kiezen van het juiste nest net zo belangrijk zijn als het vinden van het perfecte voedsel. Vandaag brengen we je de topkeuzes van dit jaar voor natuurlijke kattenbakvulling. Met een focus op milieuvriendelijke opties die de prestaties niet opofferen, zijn hier 10 van de beste nesten om de commode van uw kat schoon, natuurlijk en geurvrij te houden.

cat + lijnverdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten

10 Beste natuurlijke kattenbakvullingen

1. Arm & Hammer Feline Pine Non-Clumping Kattenbakvulling – Beste overall

Arm & Hammer Feline Pine Non-Clumping Kattenbakvulling

Materiaal: Hout, grenen
Functies: Ongeparfumeerd, niet-klonterend, geurbestrijding

Onze eerste plaats is Arm & Hammer Feline Pine Non-Clumping Cat Litter. Het is duidelijk dat dit product een favoriet is onder kattenouders, en terecht. Het strooisel, afkomstig van duurzaam geproduceerde dennenkrullen, biedt een milieuvriendelijke benadering van kattenhygiëne.

Het is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook voor uw huis. Met zijn stofarme formule houdt Feline Pine uw huis schoon en beschermt u uw longen tegen stofdeeltjes.

Maar wat dit nest echt onderscheidt, is het vermogen om vloeistoffen en geuren bij contact te absorberen, dankzij de vochtvasthoudende eigenschap van dennen. Het resultaat is een fris, natuurlijk dennengeurend huis, vrij van ongewenste kattengerelateerde geuren. De lichtgewicht textuur is gemakkelijk voor de poten van uw kat, waardoor het perfect is voor zowel actieve katten als oudere katten die zwaardere nesten een worsteling kunnen vinden.

Pros

 • Absorbeert op natuurlijke wijze vloeistoffen en geuren bij contact
 • Stofarme formule, perfect voor schone huizen en gevoelige longen
 • Gemaakt van duurzaam geproduceerd grenen
 • Lichtgewicht en zacht voor de poten van de kat

Tegens

 • Hogere prijs in vergelijking met kleistrooisels
thematische pauze

2. sWheat Scoop Klumping Vers Linnen Strooisel – Beste Prijs

sWheat Scoop Klumping Vers Linnen Strooisel

Materiaal: Tarwe
Functies: Natuurlijk, geurbestrijding, klonteren

sWheat Scoop Clumping Fresh Linen Litter biedt een milieuvriendelijke, volledig natuurlijke strooiseloplossing met superieure geurbeheersing. Dit strooisel maakt gebruik van de kracht van natuurlijk tarwezetmeel om snelle, gemakkelijk te scheppen klonten te vormen, waardoor uw opruimproces wordt vereenvoudigd.

Naast het feit dat het uitstekend is in geurbeheersing, levert dit product een lichte, frisse geur met behulp van natuurlijke oliën. Dit kan bijdragen aan een aangenamere, schoner ruikende woonomgeving.

De stofvrije formule resulteert in minimale tracking, waardoor de hoeveelheid opruiming die nodig is rond uw huis wordt verminderd. Dit is een geweldige functie voor het handhaven van netheid, vooral in drukke huishoudens.

Het milieubewuste ontwerp van het nest strekt zich uit tot de verwijdering ervan. Het is zowel biologisch afbreekbaar als doorspoelbaar, waardoor het een hernieuwbare keuze is die vriendelijk is voor de aarde.

Pros

 • Effectieve geurbestrijding met een schone, natuurlijke geur
 • Snel klonteren formule voor gemakkelijk scheppen
 • Minimale tracking door stofvrije samenstelling
 • Biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar, wat milieuvriendelijkheid bevordert

Tegens

 • De geur, hoewel natuurlijk, heeft misschien niet de voorkeur van alle katten
thematische pauze

3. ’s Werelds beste multi-cat ongeparfumeerde klonterende maïskattenbakvulling – premium keuze

's Werelds beste multi-cat ongeparfumeerde klonterende maïskattenbakvulling

Materiaal: Maïs
Functies: Klonteren, geurbestrijding, doorspoelbaar

World’s Best Multi-Cat Unscented Clumping Corn Cat Litter biedt een volledig natuurlijke oplossing voor de kattenbakbehoeften van uw kat. De formule is afgeleid van maïskorrels en is vrij van schadelijke chemicaliën en kunstmatige parfums, waarbij veiligheid voor huisdieren, mensen en de planeet prioriteit krijgt.

Het klontervermogen van dit product is snel en efficiënt, waardoor de noodzaak om te schrapen wordt verminderd en het opruimen beter beheersbaar wordt. Het biedt indrukwekkende, langdurige geurbeheersing, waardoor onaangename geuren die door uw katachtige metgezel zijn achtergelaten, snel worden opgevangen. Hierdoor behoudt u een frissere, aangenamere thuisomgeving.

Het zwerfvuil is 99% stofvrij, wat zorgt voor schonere lucht en minder rommel in huis. Dit is vooral gunstig voor huishoudens waar leden allergieën of gevoeligheden voor stof kunnen hebben.

Pros

 • Volledig natuurlijke meerkattenbakvulling met efficiënte geurbeheersing
 • Snel klonterende formule die vereist geen schrapen
 • Doorspoelbaar en veilig voor de meeste septische en rioolsystemen
 • Lichtgewicht en 99% stofvrij voor minder rommel en schonere lucht

Tegens

 • Sommige katten hebben tijd nodig om zich aan te passen aan het maïsmateriaal van het nest
thematische pauze

4. O.R.I./GRAYSTONE NATURAL Tofu Strooisel

O.R.I./GRAYSTONE NATURAL Tofu Strooisel

Materiaal: Tofu
Functies: Natuurlijk

O.R.I./GRAYSTONE NATURAL Tofu Litter tilt de netheid van kattenbakken naar een hoger niveau. Ontworpen om naadloos samen te werken met automatische zelfreinigende kattenbakrobots, is het ook zeer geschikt voor traditionele en zeefbakken. Dit veelzijdige product past perfect in verschillende omgevingen.

Gemaakt van sojatofu en eetbaar zetmeel, klontert het strooisel snel om ammoniakgeuren op te vangen en te bevatten. Dit maakt het geschikt voor zowel een- als meerkattenhuishoudens. Het gegranuleerde, plantaardige strooisel is volledig natuurlijk en bevat geen kunstmatige ingrediënten of schadelijke chemicaliën.

Het gebruiksgemak en de netheid vallen op bij dit product. Het kleeft niet aan de poten van uw huisdier, waardoor het volgen van zwerfvuil rond uw huis wordt geminimaliseerd. Het is ook 99,9% stofvrij, wat betekent dat je het kunt gieten zonder een stofwolk te veroorzaken. Dit maakt het een gezondere keuze voor u en uw huisdier.

Een van de opvallende kenmerken van dit product is het milieuvriendelijke ontwerp. Het is niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook composteerbaar en doorspoelbaar, zodat u het strooisel van uw kat rechtstreeks in het toilet kunt gooien.

Ook de verpakking is doordacht ontworpen. Het gemakkelijk te gieten handvat maakt het bijvullen van de kattenbak een fluitje van een cent, terwijl het lichtgewicht karakter van de tas de belasting vermindert bij het optillen en dragen.

Pros

 • Snel klonteren en zeer effectief in het opvangen van geuren
 • 99,9% stofvrij en lichtgewicht voor eenvoudige bediening
 • Natuurlijk, biologisch afbreekbaar, composteerbaar en doorspoelbaar
 • Kleeft niet aan de poten van uw huisdier, waardoor het volgen van nesten wordt geminimaliseerd

Tegens

 • De eerste aanpassingsperiode kan nodig zijn voor katten die niet gewend zijn aan tofu-strooisel
thematische pauze

5. sWheat Scoop Ongeparfumeerd Tarwe Strooisel

sWheat Scoop Ongeparfumeerd Tarwe Strooisel

Materiaal: Tarwe
Functies: Ongeparfumeerd, klonterend, geurbestrijding

Als u een huishouden met meerdere katten bent en op zoek bent naar een zeer effectief en milieuvriendelijk nest, hoeft u niet verder te zoeken dan sWheat Scoop Unscented Wheat Litter. Gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare tarwe, is dit een topkeuze voor milieubewuste kattenouders.

Dit strooisel maakt gebruik van de kracht van natuurlijke enzymen en tarwezetmeel om urine- en ammoniakgeuren te neutraliseren. De ongeparfumeerde formule betekent dat u afscheid kunt nemen van ammoniak- en urinegeuren zonder ze te vervangen door kunstmatige geuren.

Bovendien is dit een uitstekende optie als je meerdere katten hebt, omdat het 2x sterkere geurverwijderings- en klontermogelijkheden biedt in vergelijking met het snel klonterende nest van sWheat Scoop.

Pros

 • Geurbestrijding door natuurlijke enzymen en tarwezetmeel
 • Sterke klonterende eigenschappen, ideaal voor huishoudens met meerdere katten
 • Doorspoelbaar, weinig tracking en stofvrij voor eenvoudig onderhoud
 • Gemaakt van hernieuwbare, biologisch afbreekbare tarwe

Tegens

 • Sommige katten hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de textuur
thematische pauze

6. Okocat Original Wood Clumping Litter

Okocat Original Wood Clumping Litter

Materiaal: Hout
Functies: Doorspoelbaar, geurbestrijding, klonteren

Okocat Original Wood Clumping Litter biedt een duurzame en natuurlijke keuze voor kattenbezitters. Dit product is gemaakt van verantwoord geproduceerde houtvezel en biedt een biologisch afbreekbare optie die gezond is voor uw huisdier en de planeet.

Het unieke houtvezelmengsel dat in dit strooisel wordt gebruikt, voorkomt dat enzymen zich binden met vloeistof en afval, waardoor ammoniakgeuren effectief worden geneutraliseerd voordat ze kunnen beginnen. Dit draagt bij aan een frisser ruikende omgeving rondom de kattenbak.

Efficiënte vloeistofabsorptie stelt het strooisel in staat om bij contact vaste klonten te creëren. Deze klonten zijn gemakkelijk uit te scheppen, waardoor het onderhoud van het nest een fluitje van een cent is. Bovendien is dit strooisel doorspoelbaar, wat nog meer gemak biedt bij het weggooien.

Dit nest is 99% stofvrij en zorgt voor schonere lucht voor zowel u als uw katachtige vriend. Deze functie is geweldig voor huishoudens die zich zorgen maken over de gezondheid en netheid van de luchtwegen.

Pros

 • Effectieve geurbestrijding met een frisse, natuurlijke geur
 • Snelle klonteractie voor gemakkelijker scheppen
 • Doorspoelbaar voor gemakkelijke verwijdering
 • Minimaal stof voor schonere lucht en minder tracking

Tegens

 • Niet alle katten wennen aan dit materiaal
thematische pauze

7. Natuurlijk vers ongeparfumeerd walnootstrooisel

Natuurlijk vers ongeparfumeerd walnootstrooisel

Materiaal: Walnoot
Functies: Klonteren, multi-cat, geurbestrijding

Naturally Fresh Unscented Walnut Litter biedt een natuurlijke en effectieve oplossing voor huishoudens met meerdere katten. Gemaakt van 100% natuurlijke walnootschalen, onderscheidt dit strooisel zich door zijn superieure geurneutraliserende mogelijkheden, zelfs in vergelijking met alternatieven zoals klei, dennen, maïs en tarwe.

Dit nest maakt gebruik van drievoudige geurafweerenzymen, samen met een indrukwekkend absorptievermogen om geuren uit uitwerpselen, urine en ammoniak effectief te beheersen. Dit zorgt voor een frissere omgeving rond de kattenbak van uw kat, waardoor een aangename geur in uw huis blijft.

De snelklonterende functie van dit strooisel maakt het scheppen en schoonmaken een gemakkelijke taak. Klonten vormen zich snel en het hoge absorptievermogen van het strooisel betekent dat er minder strooisel wordt verspild.

Een ander opvallend kenmerk van dit nest is de stofvrije formule. Dit vermindert het volgen en helpt uw vloeren schoon te houden. Het draagt ook bij aan gezondere lucht, wat vooral gunstig is voor katten en ouders van huisdieren met ademhalingsproblemen.

Pros

 • Superieure geurbeheersing met behulp van natuurlijke walnootschalen en drievoudige actie-enzymen
 • Snelle klonterende werking en hoog absorptievermogen voor eenvoudig onderhoud
 • Stofvrije formule vermindert tracking en bevordert gezondere lucht
 • Vrij van chemicaliën, gifstoffen, klei, maïs en granen, waardoor het veilig is voor uw kat

Tegens

 • Sommige katten hebben misschien tijd nodig om zich aan te passen
thematische pauze

8. Frisco Natural Licht Geurend Gras Strooisel

Frisco Natural Licht Geurend Gras Strooisel

Materiaal: Gras
Functies: Klonterend, geparfumeerd, multi-cat

Het Frisco Natural Lightly Scented Grass Litter biedt een alternatieve benadering van conventioneel kleistrooisel met een natuurvriendelijk materiaal – gras. Ideaal voor huishoudens met meerdere katten, dit nest is niet alleen zacht voor de poten van uw kat, maar biedt ook gemakkelijker zeven voor ouders van huisdieren.

De snelle en stevige klonterwerking van het strooisel zorgt voor gemakkelijker scheppen en weggooien. Bovendien zorgt de hersluitbare tas voor eenvoudige opslag. Deze graskattenbakvulling levert uitzonderlijke geurbeheersing en absorptievermogen, waardoor nattigheid en geuren van huisdierenrommel worden vastgehouden, waardoor een aangenamere kattenbakruimte wordt gegarandeerd.

Bovendien is het strooisel licht geparfumeerd, waardoor de geurbeheersingsmogelijkheden worden verbeterd en een fris en aangenaam aroma wordt gegeven aan het kattenbakgebied. Dit kan een merkbaar verschil maken, vooral in huishoudens met meerdere katten.

Pros

 • Uitstekende geurbeheersing en absorptievermogen
 • Licht geparfumeerd om een frissere kattenbakruimte te bieden
 • Stofarme formulering voor een schoner en gezonder milieu
 • Natuurlijke gras ingrediënten

Tegens

 • Grastextuur kan katten storen
thematische pauze

9. Weruva Vers Geparfumeerd Houtstrooisel

Weruva Vers Geparfumeerd Houtstrooisel

Materiaal: Hout
Functies: Geparfumeerd, geurbestrijding, klonterend, natuurlijk

Weruva Fresh Scented Wood Litter is een innovatieve keuze voor het onderhouden van een schone en fris ruikende kattenbak. Dit unieke product maakt gebruik van hinoki-hout, ook bekend als Japans Cyprus, en groene thee, die beide bekend staan om hun vermogen om de groei van bacteriën en geur te helpen beheersen.

Dit strooisel is geformuleerd om snel te klonteren, waardoor het gemakkelijk kan worden schoongemaakt en de algehele hygiëne wordt verbeterd. Bovendien is het vrij van zowel klei als graan, waardoor het een gezondere keuze is voor je katachtige metgezel. Het stofarme gehalte draagt verder bij aan de aantrekkingskracht ervan, waardoor ademhalingsongemakken voor zowel u als uw huisdier worden verminderd.

Een bijkomend voordeel van dit product is het frisse aroma, dat kan helpen om uw huis geweldig te laten ruiken. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals hinoki hout en groene thee zorgt niet alleen voor een effectieve geurbeheersing, maar draagt ook bij aan een aangename en verfrissende geur.

Pros

 • Gebruikt hinoki hout en groene thee om bacteriën en geur onder controle te houden
 • Snel klonteren voor eenvoudige reiniging
 • Kleivrije en graanvrije formule voor gezonder gebruik
 • Laag stofgehalte vermindert ademhalingsongemakken

Tegens

 • De premiumprijs is mogelijk niet geschikt voor alle budgetten
thematische pauze

10. Vetbasis Herbal Lavendel Maïsstrooisel

Vetbasis Herbal Lavender Corn Litter

Materiaal: Maïs
Functies: Klonterend, geparfumeerd, geurbestrijding, natuurlijk, milieuvriendelijk

Vetbasis Herbal Lavender Corn Litter biedt een duurzame en hernieuwbare keuze voor de hygiënebehoeften van uw katachtige metgezel. Het is geformuleerd uit gemalen maïskolven, waardoor het een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare strooiseloplossing is.

Het strooisel heeft een uniek klontervermogen dat een eenvoudige en gemakkelijke afvalverwijdering mogelijk maakt. De gemalen maïskolven vangen op natuurlijke wijze geuren op, waardoor een schone en frisse sfeer in uw huis wordt gehandhaafd. Het product wordt verder versterkt met een aangename lavendelgeur, waardoor een rustgevende geur aan uw omgeving wordt toegevoegd.

Wat Vetbasis strooisel onderscheidt, is de veiligheid voor je harige vriend. Het is verstoken van agressieve chemicaliën en schadelijke klontermiddelen, waardoor het een uitstekende keuze is voor eigenaren van gezelschapsdieren die zich zorgen maken over het welzijn van hun katten. Dit product is geschikt voor zowel een- als meerkattenhuishoudens en voldoet aan al uw nestbehoeften met een eenvoudige maar efficiënte formule.

Pros

 • Gemaakt van hernieuwbare en duurzame gemalen maïskolven
 • Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar
 • Vrij van agressieve chemicaliën en schadelijke klontermiddelen
 • Ideaal voor zowel een- als meerkattenhuishoudens

Tegens

 • Maskeert misschien geen sterke geuren in huishoudens met meerdere katten

kattenpootverdeler

Koopgids voor de beste natuurlijke kattenbakvullingen

Het kiezen van de juiste kattenbakvulling is van vitaal belang voor het behoud van de hygiëne en het comfort van uw kat. In de afgelopen jaren is natuurlijke kattenbakvulling een populaire keuze geworden onder kattenbezitters vanwege de milieuvoordelen en veilige samenstelling.

Met tal van merken en soorten op de markt kan het maken van een selectie echter overweldigend zijn. Hier zijn een paar belangrijke factoren om te overwegen bij het kopen van natuurlijke kattenbakvulling:

dennen kattenbakvulling
Image Credit: photorawjpg, Shutterstock

Materiaal

Natuurlijke kattenbakvullingen zijn gemaakt van verschillende biologisch afbreekbare materialen, waaronder maïs, tarwe, dennen, walnootschalen, gras en papier. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Maïs en tarwe staan bijvoorbeeld bekend om uitstekende klontering en geurbeheersing, terwijl houtmaterialen vaak stofvrij zijn en een natuurlijke, houtachtige geur hebben.

Klonteren versus niet-klonteren

Klonterende kattenbakvullingen maken het opruimen van afval gemakkelijker en handiger, omdat ze vaste klonten vormen wanneer ze in contact komen met urine. Niet-klonterende nesten daarentegen hebben de neiging om langer mee te gaan en zijn vaak goedkoper. Beslis op basis van uw voorkeur voor gemak en kosten.

Geurbestrijding

Geurbeheersing is een van de belangrijkste zorgen voor elke katteneigenaar. Hoewel sommige natuurlijke nesten uitstekende geurbeheersingseigenschappen hebben, kunnen anderen hulp nodig hebben van toegevoegde ingrediënten zoals zuiveringszout of kunstmatige geurstoffen.

Als je de voorkeur geeft aan een nestje met een geur, zorg er dan voor dat het een geur is waar zowel jij als je kat van zullen genieten, omdat katten bijzonder gevoelig kunnen zijn voor sterke geuren.

Stinkende kattenpoep
Image Credit: catinsyrup, Shutterstock

Stofproductie

Stof kan ademhalingsproblemen en allergieën veroorzaken bij zowel katten als mensen. Zoek naar stofarme of stofvrije natuurlijke nesten om uw huis schoner en gezonder te houden. Houd er echter rekening mee dat zelfs sommige natuurlijke nesten stof kunnen produceren, dus controleer altijd de productbeschrijving en beoordelingen.

Milieuvriendelijkheid

Een van de belangrijke voordelen van natuurlijke kattenbakvullingen is hun minimale impact op het milieu. Biologisch afbreekbaar strooisel is gemaakt van hernieuwbare bronnen en zal na verloop van tijd ontbinden.

Sommige nesten zijn zelfs doorspoelbaar, hoewel het cruciaal is om de lokale regelgeving te controleren, omdat sommige gebieden het doorspoelen van kattenbakvulling verbieden vanwege het risico op toxoplasmose.

Voorkeur van de kat

Elke kat heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om strooisel. Sommige katten geven de voorkeur aan fijnere, zandachtige nesten, terwijl anderen misschien goed zijn met grotere korrels. Als uw kat zich niet op zijn gemak voelt met het nest, kan hij het gebruik van de kattenbak vermijden, wat leidt tot ongewenste rommel.

Vergeet niet dat het vinden van de juiste natuurlijke kattenbakvulling een beetje vallen en opstaan kan vereisen. Maar met geduld en observatie kunt u een product vinden dat past bij de behoeften van zowel u als uw harige vriend en tegelijkertijd een duurzamere toekomst ondersteunt.

Kat bovenop klei kattenbakvulling
Afbeelding tegoed: Andrey_Kuzmin, Shutterstock

3 kat face divider

Conclusie

Elk van onze top vier keuzes toont een toewijding aan natuurlijke, milieuvriendelijke kattenbakvullingopties, die werden geselecteerd op basis van factoren zoals hun hoge prestaties, prijs-kwaliteitverhouding, premium materials, en geschiktheid voor kittens.

Arm & Hammer Feline Pine Non-Clumping Cat Litter viel op als de beste over het algemeen vanwege de krachtige vochtabsorptie, stofarme formule en duurzame inkoop. Het is een bewijs van de effectiviteit van op hout gebaseerde nesten en biedt een gezonde en aangename omgeving voor zowel katten als hun eigenaren.

De sWheat Scoop Clumping Fresh Linen Litter claimde de beste plek met zijn betaalbare prijskaartje, uitstekende geurbeheersing en biologische afbreekbaarheid. Het toont aan dat milieuvriendelijke producten zowel van hoge kwaliteit als toegankelijk kunnen zijn.

Voor onze premium keuze bracht World’s Best Multi-Cat Unscented Clumping Corn Cat Litter de kracht van maïs als basismateriaal naar voren, met de nadruk op veiligheid, efficiënte geurbeheersing en gemak. Het levert uitstekende kwaliteit en prestaties, wat de hogere prijs rechtvaardigt.

Elk van deze producten toont een duidelijke toewijding aan het bieden van natuurlijke, effectieve alternatieven voor traditionele kattenbakvullingen, waardoor u superieure prestaties krijgt zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid van het milieu.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Mari_Piman, Shutterstock