Perzische Ragdoll Cat Mix – Gids, Foto’s, Temperament &Meer

Hoogte: 9-15 inch
Gewicht: 7-20 pond
Levensduur: 12–17 jaar
Kleuren: Wit, blauw, zilver, crème, rood, bruin, zwart, lila, chocolade, zegel
Geschikt voor: Alleenstaanden, ouderen, gezinnen met oudere kinderen
Temperament: Ontspannen, kritisch, zachtaardig, aanhankelijk

De Perzische Ragdoll kattenmix is een combinatie van twee zeer populaire kattenrassen. De Ragdoll is een grote kat die bekend staat om zijn zachte, hondachtige persoonlijkheid, terwijl de Perzische bekend staat om zijn kritische maar liefdevolle persoonlijkheid. Beide rassen zijn populair bij een breed scala aan mensen, van gezinnen tot alleenstaanden, en ze zijn beide geschikte katten voor veel thuisomgevingen, waaronder het leven in een appartement.

Hoewel beide rassen niet ongewoon zijn, is de combinatie van de Perzische en Ragdoll-rassen ongewoon. Perzen hebben de neiging om veel kleiner te zijn dan Ragdolls, en Perzen zijn vaak selectiever in hun genegenheid, waardoor ze een meer katachtige persoonlijkheid hebben dan het Ragdoll-ras. Hoewel verschillend, is deze combinatie van rassen een verrassend solide gemengd kattenras.

divider-catclaw1Perzische Ragdoll Kittens – Voordat je er een in je familie verwelkomt…

3 katten gezichtsverdeler3 weinig bekende feiten over de Perzische Ragdoll-kattenmix

1. Perzen zijn een heel oud ras

Perzische katten werden in de jaren 1600 in Europa geïntroduceerd vanuit Perzië, of het hedendaagse Iran. Het is echter onduidelijk of dit ras afkomstig is uit Perzië. Niemand weet eigenlijk waar het Perzische ras echt vandaan komt. Het is mogelijk dat ze vanaf een andere locatie in Perzië zijn geïntroduceerd.

Eenmaal geïntroduceerd in Europa, steeg dit ras in populariteit. Ze waren een van de rassen die werden opgenomen in ’s werelds eerste kattenshow, die plaatsvond in Londen in 1871. Zelfs koningin Victoria was een grote fan van het Perzische ras.

witte Himalaya Perzische kat liggend op stoel hepper

thematische pauze

2. Raszuivere Ragdolls hebben een specifieke oogkleur

Een van de kenmerken van het Ragdoll-ras is dat alle raszuivere Ragdoll-katten blauwe ogen hebben. Andere oogkleuren kunnen optreden met genetische mutaties, maar het is ongewoon. Een Ragdoll met andere ogen dan de kleur blauw wordt waarschijnlijk gemengd met een ander ras. Het is echter mogelijk dat een Perzische Ragdoll-mix andere oogkleuren heeft dan blauw.

jonge vrouw met ragdoll kat op bank
Image Credit: rock-the-stock, Shutterstock
thematische pauze

3. Ragdolls zijn zeer grote katten

Het Ragdoll-ras wordt beschouwd als een van de grootste gedomesticeerde kattenrassen. Het is alleen kleiner dan de Savannah en Maine Coon rassen. Ragdolls kunnen kleiner zijn dan Noorse boskatten en Siberiërs, maar ze zijn meestal vergelijkbaar in grootte. Hoe dan ook, de Ragdoll, die tot 20 pond kan wegen, is aanzienlijk groter dan de Perzische kat, die meestal niet groter wordt dan 12 pond.

fluffy ragdoll buiten
Afbeelding Credit: Serita Vossen, Shutterstock

Kattenkogelverdeler 1Temperament &Intelligentie van de Perzische Ragdoll Cat Mix

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

De Perzische Ragdoll kattenmix kan een geweldige familiekat zijn. Ragdolls zijn zachte reuzen, tonen vaak een gelijke affiniteit met alle leden van het huishouden, en zijn ook heel vriendelijk en sociaal met bezoekers.

Perzen hebben de neiging om zeer liefdevolle, zachtaardige katten te zijn die sociaal zijn met vreemden en vrienden. Perzen verschillen van Ragdolls doordat ze enigszins kritisch zijn als het gaat om met wie ze willen omgaan. Ze kunnen favorieten kiezen onder leden van het huishouden, en sommige Perzen kunnen ervoor kiezen om sommige mensen te vermijden, vooral luidruchtige, luidruchtige kinderen en volwassenen.

Kan dit ras overweg met andere huisdieren?

Ja, Perzische Ragdoll-mixen zijn vaak een geweldige aanvulling op huizen met andere huisdieren. Beide ouderrassen kunnen meestal goed overweg met andere katten, en de meesten van hen zullen ook dol worden op katvriendelijke honden met de juiste introducties. Ze kunnen soms zelfs aangelijnd zijn en leren om comfortabel met andere dieren om te gaan tijdens wandelingen, hoewel voorzichtigheid geboden is als dit is toegestaan.

Voorzichtigheid is echter geboden bij het introduceren van deze katten bij kleine dieren. Perzen hebben een lage jachtdrift in vergelijking met de meeste kattenrassen, maar ze zullen nog steeds kleine dieren aanvallen als ze de kans krijgen. De nieuwsgierige en energieke Ragdoll zal zeker achter kleine dieren aan gaan. Zoals bij de meeste katten, moeten Perzische Ragdoll-kattenmixen niet worden vertrouwd met kleine dieren, waaronder kleine zoogdieren, reptielen, amphibians, en vogels.

Ragdoll blue point katje in een studio
Afbeelding Credit: dezy, Shutterstock

Kattenkogelverdeler 1Dingen om te weten bij het bezitten van een Perzische Ragdoll Cat Mix:

Voedsel & Dieet Eisen

Ragdolls zijn gespierde katten, terwijl Perzen de neiging hebben om een meer lenige, magere bouw te hebben. Een mix van beide rassen kan resulteren in een verscheidenheid aan lichaamstypen, dus specifieke voedingsbehoeften kunnen aanzienlijk variëren tussen individuele katten.

Ongeacht de bouw van uw kat, is het belangrijk om kattenvoer van hoge kwaliteit te voeren dat voldoet aan alle voedingsbehoeften van uw kat. Katten zijn obligate carnivoren die een eiwitrijk en matig vetrijk dieet nodig hebben. De meeste dierenartsen bevelen voedingsmiddelen aan van WSAVA-conforme merken, zoals Purina, Royal Canin en Hill’s.

Oefening 🐈

Ragdolls hebben de neiging om matig energieke katten te zijn, terwijl Perzen vaak worden beschouwd als enigszins luie katten. Spelletjes, speelgoed en puzzels zijn geweldige hulpmiddelen om uw kat bezig te houden met fysieke activiteit, zelfs als ze een luie kat zijn.

Het is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid van uw kat dat u hem verrijkte activiteiten en lichaamsbeweging biedt gedurende ten minste 30 minuten per dag. Meer energieke katten zullen meer aandacht nodig hebben dan dit. Voor katten die niet veel fysieke bewegingen willen maken, zijn voedselpuzzels een goede manier om je kat een mentale training te geven.

Opleiding 🎾

Ragdolls worden beschouwd als trainbare katten, terwijl veel mensen die Perzen hebben je zullen vertellen dat ze niet de slimste katten zijn. Een Perzische Ragdoll-mix kan heel helder en trainbaar zijn, of het kan een langzame leerling zijn die training moeilijk maakt. Hoe dan ook, de sleutel tot het trainen van uw kat is consistentie.

Het vinden van manieren om trainingssessies interessant en boeiend te houden, geeft u het meeste succes bij het trainen van uw kat. Sommige katten zullen worden gemotiveerd door voedsel en traktaties, terwijl anderen de voorkeur geven aan speelgoed, en sommigen zullen zich beloond voelen door simpelweg tijd met je door te brengen.

Grooming ✂️

Ragdolls en Perzen zijn beide katten met hoge verzorgingsbehoeften, dus Perzische Ragdoll-mixen vereisen een toewijding aan zeer regelmatig borstelen om matten en klitten te voorkomen. Voor veel katten zal dit elke dag borstelen vereisen. Deze rasmix moet hooguit om de 2-3 dagen worden geborsteld.

Matten kunnen een ernstig probleem zijn dat kan leiden tot huidbeschadiging, infecties en pijn, dus het is noodzakelijk om de gezondheid van uw kat te behouden en dat u op de hoogte blijft van de vachtverzorging. Voor sommige katten kan een professioneel verzorgingsbezoek regelmatig nodig zijn om de gezondheid van de vacht en huid te behouden.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Ragdoll-katten worden algemeen beschouwd als een gezond kattenras, hoewel ze vatbaar zijn voor sommige problemen, zoals hypertrofische cardiomyopathie en haarballen. Perzen, aan de andere kant, worden vaak geplaagd door een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, zowel grote als kleine. Dit komt vooral veel voor bij slecht gefokte Perzische katten, zoals die van kittenmolens en dierenwinkels.

Kleine voorwaarden

 • Parodontitis
 • Haarvacht aandoeningen
 • Huidinfecties
 • Nagelgroei
 • Haarballen
 • Obesitas

Ernstige aandoeningen


 • Brachycefalisch syndroom

 • Hypertrofische cardiomyopathie

 • Polycysteuze nierziekte

 • Trombo-embolie

 • Katachtige lagere urinewegaandoening (FLUTD)

 • Blaasstenen

Kattenkogelverdeler 1Man vs Vrouw

Er zijn meestal geen extreme verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke katten van de meeste rassen, waaronder Perzen en Ragdolls. Het belangrijkste verschil is het verschil in grootte tussen mannetjes en vrouwtjes, vooral bij Ragdoll-katten.

Mannetjes zijn vaak aanzienlijk groter dan vrouwtjes, waarbij sommige mannelijke Ragdolls tot 20 pond bereiken, terwijl vrouwtjes meestal in het bereik van 10-15 pond liggen. Mannelijke Perzen kunnen ongeveer 15 pond bereiken, terwijl vrouwtjes meestal tussen de 7 pond en 12 pond zijn. In Perzische Ragdoll-kattenmixen is de kans groot dat mannetjes veel groter zijn dan vrouwtjes.

Er is ook een mogelijkheid dat vrouwelijke katten onafhankelijker zullen zijn, en voor die katten die meer van de Perzische persoonlijkheidskenmerken hebben, kunnen vrouwtjes selectiever zijn met mensen dan mannen. Mannelijke katten hebben de neiging om vriendelijker en extraverter te zijn in beide rassen. Ze brengen ook graag tijd door met hun mensen en mannetjes zijn vaker “klittenband” -katten dan vrouwtjes.

divider-catclaw1Laatste gedachten

Perzische en Ragdoll katten zijn beide fantastische rassen die vol persoonlijkheid en genegenheid zijn. De combinatie van deze rassen zal waarschijnlijk resulteren in een prachtige kat die zeer sociaal is, maar dit combinatie van rassen zal ook resulteren in een onderhoudsarme vacht.

Er is een potentieel voor obesitas en luiheid, dus het actief en betrokken houden van uw kat, samen met het voeden van een gezond dieet, is belangrijk voor het handhaven van een gezond lichaamsgewicht.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: oussama el biad, Shutterstock