Waarom vallen katten zwangere vrouwen aan – 11 redenen


Huisdieren zijn geweldig en hun scherpe gevoel voor perceptie blijft me verbazen. De meeste katten en honden zijn in staat om lichaamstaal te lezen en kunnen zwangerschap detecteren. Maar waarom vallen katten aanstaande moeders aan?

Zou het kunnen dat ze anticiperen op verandering en zich er niet op willen voorbereiden? Katten zijn opmerkzaam om te veranderen, en terwijl sommigen fel beschermend van hun vrouwelijke eigenaren die in verwachting zijn, worden anderen angstig.

Waarom vallen katten zwangere vrouwen aan en hoe kan dit alarmerende gedrag worden gestopt? Wanneer uw kat overschakelt naar de aanvalsmodus, wat moet u dan doen? We zullen alles behandelen wat u moet weten over dit probleem, dus blijf lezen.

Waarom vallen katten zwangere vrouwen aan?

Katten staan bekend als consistente dieren. Dat wil zeggen, zelfs de kleinste veranderingen in hun waargenomen territorium kan triggeren agressief gedrag veroorzaakt door gevoelens van verlatenheid, angst en stress.

Die mens zal onder minachting komen te staan omdat zwangerschap het enige is dat veranderd is.

1. Katten kunnen je zwangerschap voelen

een kitten knuffelt op de schoot van een vrouw

Wist je dat je kat kan voelen dat je zwanger bent? Katten zijn ongelooflijk gevoelige dieren. Ze kunnen je zwangerschap voelen en zelfs hoor de hartslag van je ongeboren kind voordat een machine het kan detecteren. Omdat katten emoties kunnen voelen, is dit niet verwonderlijk.

Ze kunnen een breed scala aan emoties ervaren als gevolg van deze ongewone verandering. Hun natuurlijke instinct is om uit te halen in een poging om zichzelf te verdedigen omdat ze onzeker zijn over wat er gebeurt.

2. Gedragsproblemen

De agressie van elk dier is bedoeld om andere dieren of mensen te intimideren. Kattenagressie is moeilijk te begrijpen. Begrijpen wat agressie uitlokt en op wie het zich richt, kan moeilijk zijn.

Volgens kattenstudies is 27% van de katten die worden overgeleverd aan asielen daar vanwege gedragsproblemen. Het gedrag van een kat kan vaak veranderen wanneer hij leert dat zijn eigenaar een baby verwacht. Het vertoont vaak bedreigend gedrag ten opzichte van zijn menselijke eigenaar.

Katten zijn betrouwbare wezens. Ze verafschuwen verandering. Angst is een van de onderliggende factoren die bijdragen aan de agressie van katten jegens zwangere vrouwen. Katten zijn zich bewust van een verandering en ze speculeren dat ze misschien minder aandacht krijgen als gevolg van de zwangerschap.

De plotselinge veranderingen in hun omgeving kan stress kats, vooral degenen die een minder-dan-ideale start in het leven hebben gehad. Omdat het wezens van consistentie zijn, houden katten niet van verstoringen van hun dagelijkse routines.

Je denkt misschien dat er niets is veranderd, maar voor je donzige metgezel – die zich scherp bewust is van zelfs de kleinste feromonale verschuiving in hun omgeving – is er veel veranderd.

Vroeger bracht je bijvoorbeeld je eerste momenten na het wakker worden door met het aaien van je geliefde huisdier, maar je hebt onlangs een ernstig geval van ochtendmisselijkheid ervaren waardoor je jezelf in de badkamer isoleert.

3. Kat voelt zich verwaarloosd

een agressieve kat krabt de hand van een vrouw

Waarom vallen katten zwangere vrouwen aan? Merken ze een verschuiving in je stemming of gedrag? Hij voelt zich waarschijnlijk genegeerd en hij wil woedend uithalen.

Hij is tenslotte je trouwe vriend geweest en nu wordt hij genegeerd. Katten zijn opmerkzame wezens die de Feromonen vrijgegeven tijdens de zwangerschap.

Hij voelt zich genegeerd en mishandeld. Als hij niet de onvoorwaardelijke liefde en aandacht krijgt die hij gewend is te krijgen, zal hij de dingen opschudden – mogelijk letterlijk.

Een kat heeft bepaald dat ’s nachts wanneer zijn aanstaande eigenaar probeert te slapen, de beste tijd is om wraak te nemen. Ongeacht de mogelijkheid dat zijn zwangere eigenaar diabetes heeft, hij zal bijten en krabben aan haar voeten.

Maar deze irritante nachtelijke ontwaken zou moeten werken om hem de aandacht te geven die hij zoekt. Uw kat misschien zich buitengesloten en verwaarloosd voelen vanwege alle aanpassingen en nieuwe routines die nodig zijn om je gezondheid te waarborgen voor het groeiende leven dat je met je meedraagt.

Als gevolg hiervan schrijven ze hun stress en negatieve emoties toe aan dat doel omdat ze begrijpen dat de enige persoon die is veranderd de ene vrouw is die zwanger is.

Als de kat getuige is geweest van eerdere zwangerschappen, kan dit nog meer worden versterkt. Uw kat kan reals dit niet je nieuwe baby is omdat ze het gevoel hebben dat ze in het verleden over het hoofd zijn gezien of verwaarloosd. Ja, katten worden jaloers op baby’s.

4. Kat houdt niet van veranderingen van eigenaar

Katten zijn gewoontedieren en ze geven de voorkeur aan consistentie en voorspelbaarheid in alle dingen. Ze worstelen met verandering.

Ze zijn voldoende gealarmeerd door onbekend gedrag om hun hackles op te heffen. Volgens experts in diergedrag zijn katten zich bewust van wanneer hun eigenaren verschuldigd zijn.

De veranderingen die ze opmerken in hun menselijke eigenaar storen hen. Hormonale veranderingen worden waargenomen door katten, en sommigen van hen uithalen door aan te willen vallen.

Ze houden niet van de omgevingsverandering die zwangerschap teweegbrengt. Zijn diner kan te laat zijn als zijn eigenaar er niet is wanneer hij ze verwacht. Hij heeft een hekel aan hoe zijn menselijke eigenaar is veranderd en is niet meer helemaal hetzelfde.

De kat is niet boos op zijn eigenaar omdat ze zwanger is; integendeel, het is boos over de veranderingen die het heeft opgemerkt.

5. Territoriale agressie

Katten vertonen meestal territoriaal gedrag. Meestal gericht op andere katten, kan de territoriale agressie van een kat ook op mensen worden gericht. Zwangere vrouwen zijn kwetsbaarder voor kattenaanvallen omdat ze al angst en angst ervaren.

Ze willen hun zwangere eigenaar niet in hun ruimte omdat ze boos en met pijn van chronische stress. Hun sissen en stalken kan veranderen in bijten en krabben. Hij heeft zijn aanstaande eigenaar geïdentificeerd als de bron van zijn problemen.

Hij is echter bereid om vriendelijk te blijven met andere familieleden. Het is omdat ze de manier waarop de aanstaande eigenaar van de kat verandert niet veranderen.

Een agressieve kat met territoriale neigingen is vaak brutaal en zal het niet erg vinden om naar zijn wachtende eigenaar te longeren, alleen maar voor de ergernis die ze hem veroorzaakt.

Katten zijn wezens van routine en consistentie, zoals eerder vermeld, dus eventuele veranderingen in hun omgeving kunnen negatief gedrag veroorzaken als gevolg van de stress van de verandering.

Ze kunnen beginnen te voelen dat hun belang in huis neemt af of dat niemand er genoeg aandacht aan besteedt.

Dit kan op verschillende manieren verschijnen en het kan beginnen te gebeuren wanneer u nieuwe babymeubels begint binnen te brengen. Deze voorwerpen zouden de geur van uw huisdier niet behouden en kunnen schadelijk territoriaal gedrag veroorzaken, zoals uithalen als de eigenaar ze probeert weg te nemen.

6. Aaiaanvallen

de kat bijt in de vinger van de vrouw

Als je per ongeluk je kat pijn doet, is het al erg genoeg, maar als je hem aait? Aanstaande moeders worden niet opzettelijk geschaad door katten. Stel echter dat een kat niet gewend is om voorzichtig te worden behandeld.

Het kan dan bijten of krabben als het zich bedreigd of ongemakkelijk voelt. Zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn bij het omgaan met onbekende dieren, waaronder katten.

Je hebt een favoriete stoel waar je je het meest op je gemak voelt als je zwanger bent. Je vindt het niet eens erg dat je katachtige vriend opgerold in je schoot zit omdat het zo comfortabel is.

Uit pure vriendelijkheid reik je uit om hem te aaien, maar hij bijt je hand terug. Er bestaat zoiets als kattenagressie veroorzaakt door aaien. Hij raakt overprikkeld of zelfs geagiteerd door het constante aaien en strelen en lunges naar je hand, bijten als een knaagdier.

Zwangere vrouwen moeten zich onthouden van het maken van plotselinge bewegingen of harde geluiden in de buurt van katten die zich agressief gedragen.

7. Katten voelen negatieve veranderingen

Uw kat kan tekenen van toenemende agressie en aanvalsmodus vertonen als:

• Kat is begonnen met plassen in het huishouden.

• Katten ervaren spijsverteringsproblemen als gevolg van frustratie en woede.

• Kat probeert je te krabben terwijl hij naar je sist.

• Kat vlucht en verbergt zich voor je.

Uw kat is zich bewust van de verschillen. Zwangere vrouwen zijn het doelwit van katten omdat ze zich bewust zijn van de negatieve gevolgen. Ze hebben al één zwangerschap doorgemaakt met hun menselijke eigenaar. Ze zijn bekend met de procedure en het is ongewenst.

Katten zijn zich ervan bewust dat zwangere vrouwen besteden vaak meer aandacht aan zichzelf dan normaal. Ze zijn zich er ook van bewust dat wanneer de baby wordt geboren, ze nog minder aandacht zullen krijgen. Katten hebben unieke eigenschappen en ze zijn in staat om agressie en jaloezie te tonen tegenover hun aanstaande eigenaren.

Cat is zich ervan bewust dat er een derde partij bij betrokken is en vindt dat niet leuk. Uw feline vriend wil je liefde niet verspreiden naar iemand anders.

8. Agressie aaien

Er zijn verschillende stadia in de zwangerschap waarin je je emotioneel of behoorlijk aanhankelijk kunt voelen, zoals elke moeder zal bevestigen. Daarom is het niet ongewoon voor ons om ons in deze kwetsbare omstandigheden tot onze favoriete troostende dieren te wenden.

Deze opleving in het aaien kan echter ook een katalysator zijn voor de escalatie van agressie van uw kat. Het lijkt erop dat, in tegenstelling tot hun honden tegenhangers, katten elk een limiet hebben aan hoeveel aaien ze zullen tolereren.

Lange huisdierslagen over het hele lichaam van een kat kunnen door hen als ongemakkelijk worden beschouwd. Dit begint met de gebieden waar ze wel of niet graag geaaid worden, dat zijn meestal het hoofd en de nek zo gunstig en de kwetsbare onderbuik als een no-go-zone.

U kunt onze kattenaaikaart bekijken voor meer informatie over het aaien van uw katachtige vriend. Ondanks het feit dat katten redelijk sociaal kunnen zijn bij het verzorgen van elkaar, blijven ze ook vaak aan de hoofd- en nekregio’s plakken.

9. Angst

de kat krabt de vrouw terwijl hij haar op het kussen aait

Agressie door katachtigen jegens mensen komt vrij vaak voor. Angst is een van de vele factoren die ertoe bijdragen dat katten agressief zijn tegenover mensen. Angst kan door beide worden veroorzaakt genetische en omgevingsfactoren bij katten.

Een kat wordt vijandig als hij iets bedreigend vindt. Natuurlijk kunnen de genetica en vroege ervaringen van een kat van invloed zijn op het al dan niet ontwikkelen van agressieve angst. Je kunt een bedreiging vormen voor de rust van de kat omdat je zwanger bent.

Vroeger was je de hele dag op je werk, maar nu je thuis bent, voelt de ruimte te klein voor jullie tweeën. Bovendien kan een kat die nog nooit in de buurt van kinderen is geweest, agressief worden uit angst of ongemak.

Agressie veroorzaakt door angst manifesteert zich door verwijding van de pupillen, afplatting van de oren en sissen en spugen.

De katteneigenaar moet de kat genegenheid en aandacht blijven geven en moet een regelmatig schema aanhouden om eventuele stress of angst die de kat voelt te verminderen.

Het kan ook nuttig zijn om de kat te laten wennen aan het hebben van een baby in huis. Je kunt beginnen met het gebruik van baby-achtige geluiden en geuren, zoals babypoeder.

10. Stress

Chronische pijn bij katten kan het gevolg zijn van stress, wat een negatieve invloed op hen kan hebben. Door pijn getroffen katten kunnen agressief gedrag vertonen tegenover hun eigenaren. Ze kunnen bijten, sissen of jeuken.

Een angstaanjagende, agressieve kat heeft de kracht om ernstige wonden en infecties toe te brengen aan een zwangere vrouw. Thuis met een zwangere vrouw kunnen agressieve, gestreste katten gevaarlijk zijn. Hij is bedroefd, boos en heeft pijn.

Kattenstress is de oorzaak van zijn pijn. Houd altijd je kalmte in plaats van te schreeuwen als je kat dit vertoont agressief gedrag. Het kan er alleen maar voor zorgen dat je kat zich meer gedraagt. Een professional moet de behandeling voor ernstige agressie behandelen.

Je arme kat interpreteert je tijd doorbrengen met iemand anders als dat ze worden buitengesloten vanwege de veranderingen in feromonen veroorzaakt door de zwangere vrouw, zoals eerder vermeld.

Je onbegrepen muis zal milde tot ernstige aanvallen van stress ervaren als gevolg van deze angst, en ze zullen niet in staat zijn om uit te leggen waarom ze zich overstuur, bang of gestrest voelen – ze zullen alleen weten dat het komt door de verandering in die persoon.

11. Trauma

Een kat kan een zwangere vrouw zonder aarzeling aanvallen als ze een trauma uit het verleden heeft dat met hen te maken heeft.

Een kat kan heel lang wrok koesteren als een zwangere vrouw haar eerder heeft geslagen of geschreeuwd. Wanneer ze zwangere vrouwen ziet, zijn er maar twee mogelijke reacties: vechten of vluchten.

Als ze voor het eerste kiest, zal ze altijd klaar zijn voor het conflict. Ze zou kunnen geloven dat het beter is om actie te ondernemen voordat het te laat is – voordat dezelfde dingen opnieuw gebeuren.

Bovendien, hoewel de meeste problemen die we hebben behandeld situationele problemen zijn die verband houden met uw angstige kat, gaan ze niet om met de onderliggende problemen die in uw huisdier etterende problemen zijn.

Het aanvallen van wat zij zien als een bedreiging voor hun huidige, comfortabele manier van leven is fundamenteel een angst- en stressreactie.

Inpakken

Het is logisch dat zoveel mensen katten als huisdier houden, omdat het therapeutisch is om ze in de buurt te hebben. Veel mensen hebben huisdieren voordat ze kinderen krijgen. Maar sommige katten maken zich zorgen naast alle vreugde die ze bieden.

Waarom vallen katten dan zwangere vrouwen aan? Het komt erop neer dat het een combinatie van angst en jaloezie.

Katten kunnen vijandig worden wanneer hun menselijke eigenaren in verwachting zijn. Dat doen ze uit angst. Ze maken zich zorgen over de toekomst. Er zou kunnen zijn overprikkeling.

Hij kan helaas in een asiel terechtkomen met andere onbegrepen katten vanwege zijn agressieve aard. Elke vrouw gaat door een moeilijke tijd tijdens haar zwangerschap en het helpt niet om het gevoel te hebben dat je geliefde huisdier zich plotseling tegen je heeft gekeerd.

En hoewel abrupte gedragsveranderingen altijd door een dierenarts moeten worden geëvalueerd om onderliggende ziekten uit te sluiten, is de reden dat uw toegewijde kat plotseling zijn interesse in u heeft verloren, eenvoudigweg dat ze de veranderingen in u hebben opgemerkt en angstig en angstig worden.

Als je ze echter de tijd en ruimte geeft die ze nodig hebben om zich aan te passen aan deze nieuwe veranderingen, aan hun favoriete zwangere mens, zou je enige vooruitgang moeten opmerken.

Dingen waarin u misschien geïnteresseerd bent

Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?

9 Beste kattenbrokken voor kleine appartementen

Waarom krabt mijn kat overmatig aan de kattenbak?