Onbevooroordeelde SWheat Scoop Kattenbakvulling Review 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Traditionele kattenbakvulling van klei is alles wat veel katteneigenaren weten – ze realiseren zich niet dat er een alternatief of zelfs een reden is om er een te overwegen. Het is een feit dat veel commerciële kattenbakvullingen grote hoeveelheden silicastof bevatten die ademhalingsproblemen bij katten en mensen kunnen veroorzaken.

Commerciële kattenbakvullingen bevatten ook vaak chemische geurstoffen en andere additieven die de gevoelige neus en huid van uw kat kunnen irriteren.

Het probleem met veel alternatieve nesten is dat ze niet bestand zijn tegen kleistrooisel in termen van prestaties voor zaken als klonterende actie en geurbeheersing. Als u op zoek bent naar een natuurlijk alternatief voor kleistrooisel dat nog steeds vergelijkbare voordelen biedt voor klontering en geurbeheersing, is sWheat Scoop er zeker een om te overwegen.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 3/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 3/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 1/5

Algemene score: 3.3/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Wheat Scoop Cat Litter te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Het merk sWheat Scoop begon in 1994 toen een lokale familie uit Minnesota een alternatief wilde creëren voor kattenbakvulling in klei. Het resultaat was SWheat Scoop, de eerste volledig natuurlijke kattenbakvulling op de markt.

Een volle 25 jaar later noemt het bedrijf zichzelf “Moeder Natuur’s kattenbakvulling” en is het nog steeds eigendom van boeren en boeren. Dit merk is toegewijd aan het bieden van gezonde, natuurlijke producten aan huisdierouders om hun katten het best mogelijke leven te geven.

Als een volledig natuurlijke kattenbakvulling voorkomt sWheat Scoop dat ouders van huisdieren zich zorgen hoeven te maken over de schadelijke effecten van klei en silicastof.

Door hun kennis van duurzame landbouwpraktijken en natuurlijke productontwikkeling te combineren, blijft het bedrijf SWheat Scoop innovatieve producten ontwikkelen waar Moeder Natuur zelf trots op zou zijn.

sWheat Scoop kattenbakvulling maakt gebruik van natuurlijke tarwe-enzymen en zetmeel om klontering te verbeteren en geuren te vergrendelen. In feite zijn alle ingrediënten van sWheat Scoop biologisch afbreekbaar en afkomstig van hernieuwbare bronnen, zodat alles wat ze van de aarde nemen er meteen weer in kan gaan.

Producten die in deze recensie zijn opgenomen
Naam Materiaal Klonteren? Levensfase Extra functies
sWheat Scoop Multi-Cat Natuurlijke Tarwe Kattenbakvulling Tarwe Ja Alle Klonteren, doorspoelbaar, biologisch afbreekbaar, geurbestrijding, Multi-Cat
sWheat Scoop Natuurlijke Snelklonterend Tarwe Kattenstrooisel Tarwe Ja Alle Klonteren, doorspoelbaar, biologisch afbreekbaar, geurbestrijding, ongeparfumeerd
sWheat Scoop Premium+ Natuurlijk Klonterend Tarwestrooisel Tarwe Ja Alle Klonteren, Ongeparfumeerd, Geurbestrijding, Biologisch afbreekbaar

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Het merk sWheat Scoop biedt momenteel drie verschillende kattenbakvullingsformules aan. Elk recept gebruikt de natuurlijke goedheid van tarwe om onaangename kattenbakgeuren te elimineren. Dankzij het gebruik van Noble Ion Technology, de gepatenteerde geurverwijderende technologie van het merk, zijn alle drie de formules nieuw en verbeterd, ontworpen om langdurige geurbeheersing te bieden.

Elk ingrediënt is biologisch afbreekbaar, doorspoelbaar en gemaakt van hernieuwbare bronnen, zodat alles wat uit de aarde wordt gehaald, direct terug de grond in kan.

De drie formules die SWheat Scoop te bieden heeft zijn fast-clumping, multi-cat en premium+. Elke formule is gemaakt van volledig natuurlijke tarwe zonder chemische kleurstoffen, parfums of andere schadelijke ingrediënten. Twee van de drie zijn multi-cat vriendelijk en ze bieden allemaal een sterke klonterende actie om geuren te vergrendelen en het schoonmaken van de kattenbak snel en gemakkelijk te maken.

De drie formules die we hier bespreken, zijn de enige drie formules die SWheat Scoop te bieden heeft.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

sWheat Scoop Multi-Cat Natuurlijke Tarwe Kattenbakvulling (1)

Bekijk op Chewy

Deze sWheat Scoop-formule is speciaal geformuleerd voor huizen met meerdere katten en biedt twee keer krachtigere geurverwijdering en samenklontering dan het originele recept.

Dankzij de innovatieve Noble Ion-technologie van het merk worden de volledig natuurlijke tarwematerialen doordrenkt met een vloeistof die miljarden positieve ionen bevat die de negatieve ionen in kattenbakgeur neutraliseren. Geur wordt snel en natuurlijk geëlimineerd zonder het gebruik van kunstmatige geuren die weinig meer doen dan de geur maskeren.

Als een formule voor meerdere katten is deze kattenbakvulling ontworpen om snel en stevig te klonteren om urinegeur bij contact te vergrendelen. De natuurlijke tarwe-ingrediënten neutraliseren geuren voor langdurige bescherming, zelfs in meerdere kattenhuizen.

Wat verschillende klantrecensies echter hebben opgemerkt, is dat de subtiele natuurlijke geur van de tarwematerialen een onaangename combinatie creëert bij blootstelling aan urine. Met frequent scheppen zou het geen probleem moeten zijn, maar sommige katteneigenaren kunnen het meer opvallen dan anderen.

Bij het testen van deze kattenbakvulling ontdekten we dat het voldeed aan zijn belofte van zeer laag stof en dat het geen merkbare geur had, behalve een lichte natuurlijke geur. Het strooisel absorbeerde snel vloeistof en vormde klonten, hoewel we wat strooisel vonden dat aan de bodem van de pan kleefde toen we het leegden.

We ontdekten ook dat de klonten niet zo hard werden als kleistrooisel en sommige vielen uit elkaar tijdens het scheppen. Over het algemeen presteerde het echter goed voor een natuurlijke kattenbakvulling.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 3/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3.5/5

Pros:

 • Zeer absorberend, neemt vloeistof snel op om geur te verminderen
 • Vormt vaste klonten die kunnen worden geschept en gespoeld
 • Volledig natuurlijk, vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen

Tegens:

 • Klontert niet zo hard als sommige nesten, klonten kunnen uit elkaar vallen
 • Kan een onaangename geur hebben wanneer urine wordt gecombineerd met tarwematerialen

Dit nest wordt geleverd in een zak van 12 pond, 25 pond en 36 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van natuurlijke tarwematerialen in plaats van klei, dus het is lichter dan het gemiddelde strooisel.

sWheat Scoop Natuurlijke Snelklonterend Tarwe Kattenstrooisel

Bekijk op Chewy

Als u de sWheat Scoop-website bezoekt en hun productvergelijkingstabel bekijkt, zult u zien dat het snelklonterrecept de nieuwe originele formule is. Het is verbeterd met extra geurbeheersing en snel klonterende kracht, maar het is de laagste van de drie niveaus, waarbij Premium + de hoogste is.

Deze sWheat Scoop Natural Fast-Clumping Wheat Cat Litter is ontworpen voor huishoudens met één kat en is, net als de andere twee recepten, volledig gemaakt van natuurlijke materialen zonder chemicaliën, kleurstoffen of parfums. Het wordt nog steeds aangedreven door Noble Ion Technology voor geurverwijdering en klontert snel om dat voordeel te garanderen. Deze formule is zeer laag stof, wat een bonus is, hoewel sommige klantrecensies opmerken dat het een behoorlijk aantal volgt. Het biedt een vergelijkbare klonterende werking als de andere twee formules, waarbij sommige klonten enigszins zacht blijven en uit elkaar vallen tijdens het scheppen.

In termen van geurbeheersing is het belangrijk om te onthouden dat dit een formule voor één kat is. Het controleert uitwerpsengeur redelijk goed wanneer het bedekt is, maar urinegeur heeft de neiging om op een onaangename manier te combineren met de tarwematerialen. Frequent scheppen kan helpen deze geuren onder controle te houden, maar over het algemeen is deze formule niet zo effectief als sommige natuurlijke nesten die we hebben geprobeerd in termen van langdurige geurbeheersing.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 4/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3.75/5

Pros:

 • Kenmerken Noble Ion Technology voor geurbestrijding
 • Absorbeert vloeistof snel om schepbare klonten te vormen
 • Lichtgewicht en zeer laag stofgehalte met matige tracking

Tegens:

 • Niet bedoeld voor meerdere kattenhuishoudens
 • Sommige klonten kunnen uit elkaar vallen tijdens het scheppen

Dit nest wordt geleverd in een zak van 12 pond, 25 pond en 36 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van natuurlijke tarwematerialen in plaats van klei, dus het is lichter dan het gemiddelde strooisel.

sWheat Scoop Premium+ Natuurlijke Klonterende Tarwe Kattenbakvulling

Bekijk op Chewy

De topformule van sWheat Scoop, deze Premium + formule is gemaakt van dezelfde volledig natuurlijke materialen, waardoor het zowel doorspoelbaar als biologisch afbreekbaar is. Deze formule is volledig vrij van agressieve ingrediënten, waaronder chemische kleurstoffen en parfums, maar het heeft wel een lichte natuurlijke geur.

Het is ontworpen voor huishoudens met meerdere katten en vertrouwt op Noble Ion Technology om langdurige geurbeheersing te bieden. Het heeft ook 3 keer de klonterende kracht van de andere twee formules.

Bij het testen van deze formule ontdekten we dat de klonterende kracht een beetje sterker was dan de vorige recepten, hoewel sommige klonten nog steeds uit elkaar vielen bij het scheppen. We vonden ook wat strooisel dat aan de pan kleefde toen we het leegden.

Qua rommel is het nest verder erg goed. Het is zeer laag stof bij het gieten en scheppen van het strooisel, hoewel er enige tracking is omdat de korrels erg licht zijn. Over het algemeen is het een behoorlijk nest, maar het lijkt niet significant beter te zijn dan de andere twee formules.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 4/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3.75/5

Pros:

 • Geformuleerd voor meerdere kattenhuishoudens voor geurbestrijding
 • Absorbeert vloeistof snel en vormt klonten voor eenvoudig scheppen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen of parfums, lichte natuurlijke geur

Tegens:

 • Klonten vallen soms uit elkaar tijdens het scheppen
 • Wat strooisel kleeft aan de bodem van de pan

Dit nest wordt geleverd in een zak van 12 pond, 25 pond en 36 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van natuurlijke tarwematerialen in plaats van klei, dus het is lichter dan het gemiddelde strooisel.

Wat vinden klanten van SWheat Scoop Kattenbakvulling?

Alle drie de sWheat Scoop-formules hebben een aanbevelingspercentage van meer dan 85% op Chewy, waarbij ten minste 65% van de beoordelingen 5-sterrenrecensies zijn. Klanten houden van de natuurlijke materialen, het lichtgewicht en het gebrek aan geur, hoewel de meeste beoordelingen opmerken dat de klonterende actie sterker zou kunnen zijn.

Dit gezegd hebbende, de ervaring van elke klant is uniek en er zijn zowel goede als slechte beoordelingen voor het merk online. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve klantrecensies voor sWheat Scoop Kattenbakvulling

Ik ben al van kinds af aan een katmus, ik ben nu in de 40. Been there, done that als het gaat om kitty litter evolution. Momenteel heb ik negen katten die hun huis met mij delen omdat ze me nodig hebben om de blikjes te scheppen en te openen. Dit kattenbakvulling heeft alles wat er voor gaat direct uit de zak. Ik bestelde een 25 ponder om te beginnen in een paar van de dozen. De tas heeft een HANDVAT aan de zijkant om je te helpen gieten! De zak is hersluitbaar zodra deze is geopend. En het is recyclebaar zodra het is geleegd. Kleine, minuscule hoeveelheid stof toen ik de dozen voor het eerst vulde, maar geen stof terwijl de katten hun behoefte doen of wanneer de menselijke schoonmaakploeg later komt. Ik heb astma, dus dat is een groot probleem daar. De klonten ziften gemakkelijk van het schone en tot nu toe volgt het niet zoals de schepbare klei die ik heb gebruikt. ” Tuffie, recensie over sWheat Scoop Multi-Cat Natural Wheat Cat Litter

“We hebben twee Maine Coon kittens en zochten naar een alternatief voor kleibakvulling. Ik kan niet tegen de geur nog voordat ze de kattenbak gebruiken. Ik ontdekte dit, en het heeft geen initiële geur behalve een soort schone geur en het beste van dit alles op de bodem met de donzige Feline Pine aan de bovenkant houdt geur veel beter vast dan klei. Het klontert heel goed, dus is makkelijk te scheppen.” Arowens, recensie over sWheat Scoop Natural Fast-Clumping Wheat Cat Litter

“Ik heb in de loop der jaren veel katten gehad en heb altijd traditioneel nest gekocht. Toen ik op zoek ging naar nest voor ons pas geadopteerde kitten (we hebben nu maar één kat) wilde ik iets natuurlijkers en minder stoffigs. Zelfs met de negatieve recensies wilde ik dit nestje toch een kans geven. De enige klacht die ik heb is dat het echt niet klontert. De premium+ klontert beter dan de blauwe tas, maar geen van beide doet dat echt. De kattenbak ruikt nooit naar gebruik, maar zo nu en dan ruiken we het nest zelf. Het kan een rare geur hebben, maar het is niet iets dat ervoor zorgt dat ik terug wil naar traditioneel zwerfvuil.” Eerlijk, recensie over sWheat Scoop Premium+ Natural Clumping Wheat Cat Litter

Negatieve klantrecensies voor sWheat Scoop Kattenbakvulling

“Ik heb een ander klonterproduct gebruikt en ben begonnen met het SWheat-product door beetje bij beetje toe te voegen. om onze 2 katten te laten wennen aan de verandering. Toen ik een mix van ongeveer 1/3e sWheat had, stopten de katten met het gebruik van de doos. Het ging twee dagen door totdat we een geur opmerkten. De ene kat urineerde, maar poepte niet in de doos, de andere gebruikte het helemaal niet. We zijn er nog niet achter waar ze plassen en het huis stinkt behoorlijk. Het kan zijn dat andere katten dol zijn op dit spul, maar onze katten niet.” –Dennis, recensie over sWheat Scoop Multi-Cat Natural Wheat Cat Litter

“Ik ben overgestapt van een nest op basis van maïs naar dit tarwestrooisel omdat ik vermoedde dat mijn kat allergisch is voor het maïsstrooisel. Ik wilde dit nest heel graag leuk vinden, maar het werkte gewoon niet. Ten eerste, het zwerfvuil volgt overal, het ergste dat ik heb meegemaakt. De kattenbak staat beneden, maar op de tweede verdieping vind ik zwerfvuil. Het is ook niet erg goed met geurbestrijding. Het enige wat ik leuk vond is dat het nest in een hersluitbare zak zit, en het doorspoelbare strooisel. Ik vind dat al het zwerfvuil in een hersluitbare zak moet komen.” Xheyitzmex, recensie over sWheat Scoop Natural Fast-Clumping Wheat Cat Litter

“Ik ben nog steeds op zoek naar het beste kattenbakvulling. Maar dit is het NIET. Het klontert niet en kleeft aan de bodem van de kattenbak. En maakt gewoon helemaal een puinhoop van kattenbak omdat het niet goed klontert. En mijn Kat houdt niet van een rommelige kattenbak. Ik heb 2 big bags gekocht en zal ze opgebruiken. Maar zal zeker op zoek gaan naar een nieuw nestje. En het is NIET goedkoop. Zeer teleurgesteld in dit nest. En denkend voor wat ik heb betaald, zou het een goede moeten zijn. Ik zou dit nest NIET aanbevelen aan mijn ergste vijand.” Dorzie, recensie over sWheat Scoop Premium+ Natural Clumping Wheat Cat Litter

Hoe Much Kost sWheat Scoop Kattenbakvulling?

Natuurlijke kattenbakvullingen kosten meestal meer dan traditioneel kleistrooisel, maar dat betekent niet dat kleibrosten niet duur kunnen zijn.

In feite is sWheat Scoop vergelijkbaar geprijsd met sommige van de mid-range kleistrooisels die we hebben beoordeeld. Alle drie de formules zijn geprijsd tussen $ 0,75 en $ 1,00 per pond wanneer u de grootste maat koopt. U kunt nog meer besparen door online te kopen met een auto-ship korting.

Over het algemeen, is SWheat Scoop Kattenbakvulling een goede keuze?

We kunnen niet zeggen dat sWheat Scoop net zo goed presteert als sommige van de natuurlijke kattenbakvullingen die we hebben geprobeerd, maar het biedt wel een aantal unieke voordelen die het het proberen waard maken. Het feit dat het doorspoelbaar en biologisch afbreekbaar is, is een grote bonus, en het is ook erg licht van gewicht en, over het algemeen, zeer betaalbaar. Het zou beter kunnen zijn voor geurbestrijding, maar met frequent scheppen doet het het prima.

Een ding om rekening mee te houden bij dit merk is dat hoewel sommige recepten op de markt worden gebracht voor meerdere kattenhuizen, de geurbestrijdende kracht kan worden verminderd als u meer dan één kat heeft die de kattenbak gebruikt. Op zijn minst moet je de doos vaker scheppen om het strooisel vers te houden. Zorg ervoor dat u één kattenbak per kat voorziet van ten minste één extra.

Alle drie de formules van sWheat Scoop zijn biologisch afbreekbaar en doorspoelbaar. Dit maakt uw taak om de kattenbak schoon te maken veel gemakkelijker – u moet ook een standaard kattenbak kunnen gebruiken met dit nest. Veel katteneigenaren houden hun kattenbak graag in de badkamer, zodat ze snel en gemakkelijk rechtstreeks uit de doos in het toilet kunnen scheppen voor verwijdering.

Waar wordt SWheat Scoop Kattenbakvulling verkocht?

sWheat Scoop Kattenbakvulling wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het te koop vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon, evenals big box-winkels zoals Walmart en Target, evenals lokale en nationale dierenwinkels zoals PetSmart en Petco.

Klik HIER om te winkelen voor sWheat Scoop Cat Litter op Chewy

Over de auteur:

Kate Barrington heeft een bachelordiploma in het Engels en is de gepubliceerde auteur van verschillende zelfhulpboeken en voedingsgidsen. Kate is ook een fervent hondenliefhebber en aanbiddende eigenaar van drie katten, kate’s liefde voor dieren heeft haar geleid tot een succesvolle carrière als freelance schrijver die gespecialiseerd is in huisdierverzorging en voeding. Kate heeft een certificaat in fitnessvoeding en schrijft graag over gezondheids- en wellnesstrends – ze geniet ook van het maken van originele recepten. Naast haar werk als ghostwriter en auteur is Kate ook blogger voor een aantal biologische en natuurlijke voedingsbedrijven en columnist voor verschillende dierenbladen.