6 Huismiddeltjes voor wormen bij katten


Bijna alle katteneigenaren hebben wel eens kattenwormen meegemaakt. Het is belangrijk om te weten dat er een aantal natuurlijke opties zijn die deze vervelende parasieten bij uw kat kunnen behandelen en voorkomen, omdat veel mensen maken zich zorgen over de bijwerkingen van conventionele ontwormingsbehandelingen.

De beste methode om wormen bij uw kat te behandelen en te voorkomen moet altijd in overleg met uw dierenarts worden bepaald, omdat elke kat en situatie uniek is.

De gezondheid van katten moet een topprioriteit zijn als het gaat om kattenverzorging, en deze interne parasieten kunnen moeilijk zijn. We hebben echter enkele van de beste 6 voorbereid huismiddeltjes voor wormen bij katten omdat de gezondheid van huisdieren iets is waarvan we altijd zeggen dat iedereen er de meeste aandacht aan moet besteden.

6 Huismiddeltjes voor wormen bij katten

We vonden 6 natuurlijke ontwormers die je thuis kunt proberen: pompoenpitten, kamille, kurkuma, appelciderazijn, kokosnoot en wortels.

Laten we ze allemaal in detail bekijken:

1. Pompoenpitten

Geroosterde zoute pompoenpitten

Pompoenpitten zijn een geweldig ontwormingsmiddel vanwege het aminozuur cucurbitacine. De wormen worden onbeweeglijk gemaakt zodat ze snel uit de darm gehaald kunnen worden. Je kunt ze als traktatie aan je kat geven of ze tot een fijn poeder malen en aan het voer toevoegen.

Om pompoenpitten te gebruiken als een natuurlijke ontwormer voor uw kat, moet u ze twee keer per dag een theelepel rauwe pompoenpitten geven voor elke 10 pond lichaamsgewicht. Pompoenpitten zijn over het algemeen geliefd bij dieren en het regelmatig consumeren ervan kan helpen om wormen uit het spijsverteringsstelsel te verlammen en te verwijderen.

Zodra ze worden uitgelaten, zijn deze ongewenste bezoekers voor eens en voor altijd weg. Uw kat moet de zaden consumeren zoals u normaal zou doen, omdat ze veel parasieten zullen bevatten omdat ze eieren leggen die zich zullen ontwikkelen tot parasieten. We willen doorgaan met het elimineren van die vreselijke parasieten en een nieuwe besmetting voorkomen.

Pompoenpit aminozuur cucurbitacine verlamt leeching wormen, waardoor ze hun greep op de darmwanden van u of uw huisdier loslaten.

Nadat ze hun greep hebben losgelaten, kunnen ze eenvoudig worden uitgepoept zonder verdere hulp van jou. Je kunt op de zaden kauwen. Voeg ze toe aan een salade, strooi ze op ander voedsel of vermaal ze voor het dieet van uw kat.

2. Kamille

Kopje kamillethee

Spoelwormen en zweepwormen kunnen worden voorkomen en behandeld met kamille. Voor spijsverteringsproblemen wordt kamillethee vaak aan huisdieren gegeven en er wordt gezegd dat het het hele spijsverteringsstelsel ontspant.

In Europa wordt het aan baby’s in flessen gegeven om te helpen met koliek en om hen te helpen leren hoe ze moeten voeden. Kamille bezit echter antiparasitaire eigenschappen, net als veel andere kruiden.

Het is aangetoond dat kamille effectief is bij de behandeling van zweepwormen en rondwormen. De beste manier om het aan uw kat toe te dienen is als een tinctuur; raadpleeg uw dierenarts om de ideale dosering te bepalen.

Om het te maken, is het gewoon nodig 1 theelepel thee, wat eenvoudig is, en experts adviseren om te combineren op minimaal 1/4 kopje water met 1/4 theelepel kruid. Voeg 1/4 kopje water toe aan een pot of een andere geschikte container en verwarm het boven een fornuis of een andere warmtebron totdat het kookpunt bereikt.

Haal de pan van het fornuis. Voeg een kwart theelepel van het kruid toe, dek het af en wacht twee minuten. Tot slot, rek het uit. Uw kat moet dit van u ontvangen.

Een theelepel wordt geadviseerd door Dr. Andrew Jones voor elke 10 pond lichaamsgewicht. Pasgeboren kittens zo klein als baby’s kunnen veilig get een derde van een theelepel gebrouwen thee in hun formule twee keer per dag.

3. Kurkuma

Kurkumapoeder en verse kurkuma op houten tafel

Een smakelijke specerij met een lange geschiedenis en tal van gezondheidsvoordelen is kurkuma. Curcumine, een verbinding die voorkomt in de wortels en bollen van een bepaalde plant, wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Ayurvedische en Chinese geneeskunde vanwege de vele geneeskrachtige eigenschappen. Het is een wonderbaarlijk kruid.

Het primaire ingrediënt dat aanwezig is in de wortels en bollen van de plant is Curcumine. Deze omvatten ontstekingsremmende, antioxiderende, antibacteriële, antivirale, antischimmel-, antistollings-, antiseptische, helende en antikankereffecten, waardoor het een krachtig hulpmiddel is bij de behandeling van een verscheidenheid aan ziekten.

Maar als het gaat om onze huisdieren, kunnen ze de sa ervarenik ziektes als wij. Daarom, als het gaat om onze meest gekoesterde hondenvrienden, kurkuma is een uitstekend natuurlijk kruid dat kan helpen de algehele gezondheid en vitaliteit van uw katten te verbeteren.

Kurkuma, een superfood dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, kan helpen om de gezondheid van het spijsverteringsstelsel van een kat te verbeteren. Bovendien heeft het elementen die kunnen helpen bij het elimineren van wormen en het herstel van darmschade.

Kurkuma is ongetwijfeld veilig voor katten en heeft therapeutische voordelen, en daarom is het een veel voorkomende remedie voor kattenziekten. De prestaties van hun immuunsysteem worden verbeterd, wat helpt in de strijd tegen vele ziekten.

4. Appelciderazijn

Appelazijn

Appelciderazijn staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen en wordt door sommigen beschouwd als effectief bij de behandeling van wormbesmettingen bij katten.

Het functioneert omdat het, in tegenstelling tot andere azijn, de alkalische niveaus van de darmen van de kat verhoogt, wat parasieten en wormen ervan weerhoudt om te gedijen.

Als u toevoegt 1/4 tot 1 theelepel rauwe biologische appelciderazijn aan het water van uw kat elke dag, kunt u een verbetering van de conditie van zijn vacht opmerken naast verschillende andere gezondheidsvoordelen.

5. Kokosnoot

Kokosolie op tafel

Als vermifuge kan gedroogde kokosnoot u helpen bij het wegwerken van wormen bij uw kat. Kokosolie kan helpen om zich te ontdoen van parasieten bij katten en heeft vele andere voordelen voor de gezondheid.

Om het als ontwormer te gebruiken, strooit u de juiste hoeveelheid (1 theelepel voor kleine katten, 2 theelepels voor middelgrote katten en 1 eetlepel voor grote rassen) dagelijks op het voer van uw kat.

Het laurinezuur in kokosolie wordt door het lichaam omgezet in monolaurine, wat effectief is gebleken tegen lintwormen, giardia en andere parasieten.

De hoeveelheid kokosolie die u uw kat dagelijks moet geven, moet gebaseerd zijn op hun gewicht, met een toename van ongeveer 1 theelepel voor elke 10 pond.

6. Wortelen

Vrouw die houten krat van verse rijpe wortels vasthoudt

Deze bekende oranje groenten zijn rijk aan vitamine A en, het is waar, zijn ook een van de huismiddeltjes voor wormen bij katten.

Wortelen die ruw zijn gehakt krassen de maag en darmwanden terwijl ze worden verteerd, het wegwerken van eventuele parasieten en slijm die aanwezig kunnen zijn. Uw katten kunnen genieten van wortels als een smakelijke traktatie of als onderdeel van hun kattenvoermaaltijden omdat ze een geweldige bron van voedingsstoffen voor hen zijn.

Ze zijn een geweldige bron van vitamines en mineralen, versterken het immuunsysteem en zijn volkomen veilig. Wortelen zullen enorm helpen om zich te ontdoen van wormen in onze lieve katachtige vrienden.

Hoe kan ik mijn kat ontwormen?

Het is bekend dat je je kat zelf kunt ontwormen; omdat elk geval van ontworming echter uniek is, is het altijd het beste om eerst uw dierenarts te raadplegen.

De meest populaire methode voor het natuurlijk ontwormen van katten thuis omvat het gebruik van kokosolie, kurkuma en essentiële oliën.

Kan kokosolie zich ontdoen van wormen bij katten?

Kokosolie op tafel op lichte achtergrond

Omdat kokosolie laurinezuur kan veranderen in monolaurine, kan het worden gebruikt om katten te ontwormen. Een potentiële volledig natuurlijke ontwormingsmethode voor katten is kokosolie.

Gezien het feit dat het een natuurlijke remedie is en dat je kat het misschien leuker vindt om te eten dan een pil, heeft dit een aantal aantrekkelijke voordelen.

Eigenaren vinden het misschien eenvoudiger om hun katten aan te moedigen kokosolie te eten in plaats van medicatie. Vanwege de vele gezondheidsvoordelen, met name de ingebouwde antibacteriële eigenschappen, wordt kokosolie steeds geliefder bij katten en honden.

Hierdoor wordt kokosolie erkend voor het hebben van anti-parasitaire eigenschappen die katten helpen door wormen en hun larven te doden. Kokosolie wordt niet geadviseerd voor katten met bepaalde medische aandoeningen, omdat sommige katten er allergisch voor kunnen zijn.

Bovendien kan het consumeren van overmatige hoeveelheden kokosolie diarree veroorzaken. Om te bepalen of de kokosolie het wormprobleem van uw kat met succes heeft behandeld, moet u de dierenarts de ontlasting van uw kat professioneel laten onderzoeken.

Behandel kattenwormen alleen met kokosolie als je het al met je dierenarts hebt besproken. Het is misschien niet voldoende of geschikt voor de toestand van uw kat.

Hoe kokosolie te gebruiken als ontwormer?

Jij ceen wrijf het rechtstreeks op de geïnfecteerde wormen of slik een eetlepel pure kokosolie door. De antibacteriële en antivirale eigenschappen van kokosnoot zouden helpen bij de behandeling van kattenwormbesmettingen.

Een proces in twee stappen is noodzakelijk voor deze behandeling. Geef je kat elke ochtend een lepel pure kokosolie, direct of als onderdeel van zijn voedsel. Breng ’s nachts een kleine hoeveelheid kokosolie aan op het getroffen gebied.

Knoflook als behandeling voor de behandeling van lintwormen bij katten

witte knoflook op een speciaal bord

Knoflook kan niet worden gebruikt om kattenlintwormen te behandelen omdat geen enkele studie heeft aangetoond dat dit kan. Van knoflook is aangetoond dat het mogelijk de productie van eieren en larven in bepaalde soorten darmwormen remt. Lintwormen, die lange, platte wormen zijn met veel segmenten, hebben een intermediaire gastheer nodig om hun levenscyclus te voltooien.

De volwassen segmenten van lintwormen, die eieren bevatten, worden verdreven in uitwerpselen en zijn te vinden in de uitwerpselen van een kat, op hun beddengoed of in het haar rond hun anus.

Elk type lintworm heeft een intermediaire gastheer nodig om zijn levenscyclus te voltooien. Om ervoor te zorgen dat de kat besmet raakt, moet de tussengastheer eerst de eieren uit de omgeving consumeren.

Verschillende dieren fungeren als tussengastheren voor verschillende soorten lintwormen. Bij katten over de hele wereld, Dipylidium caninum en Taenia taeniaeformis zijn de meest typische lintwormen die ontdekt kunnen worden.

Verbindingen die disulfiden worden genoemd en thiosulfaten die in knoflook worden aangetroffen, kunnen rode bloedcellen in het lichaam van een kat verzwakken en vernietigen, wat leidt tot een aandoening die hemolytische anemie, wat fataal kan zijn. Het is belangrijk om je bewust te zijn van dit risico bij het geven van knoflook aan katten.

Essentiële oliën voor het ontwormen van katten

Katten kunnen worden ontwormd met behulp van essentiële oliën omdat ze uw kat beschermen tegen externe parasieten en fungeren als een afweermiddel, het voorkomen van verdere infecties.

Een snelle oplossing is om een kleine hoeveelheid te combineren met een kattenshampoo die geschikt is voor het huidtype van je kat.

Als alternatief kunt u uw kat zijn gewone bad geven voordat hij de essentiële olie op zijn huid aanbrengt. Het mag slechts ongeveer vijf druppels duren en pas op dat u het niet op open wonden of huidbeschadiging aanbrengt.

Om tea tree olie te gebruiken als een behandeling voor een huidaandoening bij een kat, meng 20 druppels van de essentiële olie met 100 ml basis plantaardige olie zoals zoete amandel, rozenbottel of arganolie. Breng een kleine hoeveelheid van dit mengsel aan op het getroffen gebied van de huid van uw kat.

Wat is het beste huismiddeltje voor wormen bij katten?

kat met strepen die op de grond liggen

Kurkuma kan helpen de algehele gezondheid en vitaliteit van uw kat te verbeteren en tegelijkertijd zeer effectief te zijn bij de behandeling van wormen bij katten. De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma maken het een superfood en behandelen wormen enorm.

Bovendien heeft het elementen die kunnen helpen bij het verwijderen van wormen en het herstellen van darmschade. Dit zal de gezondheid van het spijsverteringsstelsel van uw kat verbeteren! Een overblijvende kruidachtige plant, kurkuma is ongetwijfeld veilig voor katten en heeft therapeutische voordelen.

De gemeenschappelijke remedie voor ziekten bij katten is kurkuma. De prestaties van hun immuunsysteem worden verbeterd, wat helpt in de strijd tegen vele ziekten.

Hoe krijgen katten wormen?

Katten krijgen meestal wormen door interactie met geïnfecteerde uitwerpselen of parasieteieren. Katten staan bekend om hun verzorgingsgewoonten en kunnen per ongeluk wormen of hun eieren binnenkrijgen terwijl ze zichzelf reinigen, omdat ze in contact kunnen komen met geïnfecteerde uitwerpselen of gebieden waar eieren aanwezig zijn tijdens het verzorgen.

Binnenkatten kunnen ook besmet zijn met wormen als ze dezelfde kattenbak delen die geïnfecteerde uitwerpselen heeft. Omdat wormen in de spieren van hun prooi kunnen leven, hebben katten die vaak op kleine knaagdieren jagen en buiten leven ook meer kans om wormen te krijgen.

Wanneer een kat een knaagdier consumeert dat wormlarven heeft, kunnen de larven volwassen worden in de darmen van de kat en een wormbesmetting veroorzaken.

Soorten wormen in katten

Rondwormen van een kat

De meest voorkomende soorten wormen waar katten problemen mee kunnen hebben zijn zweepwormen, lintwormen, haakwormen en rondwormen. Maar er zijn ook enkele wormen die niet zo vaak voorkomen, maar ernstige gezondheidsproblemen en levensbedreigende problemen kunnen veroorzaken, zoals maagwormen, leverbotten, hartwormen, blaaswormen en longwormen.

Symptomen For Specifieke soorten wormen bij katten

Deze specifieke symptomen helpen katteneigenaren het type worm te bepalen op basis van de symptomen van hun kat.

Zweepwormen

Bloedarmoede

• Dikke darm diarree (met bloed)

•Dehydratie

Gewichtsverlies

Lintwormen

Wanneer een kat lintwormen heeft, merkt u misschien geen symptomen, maar u kunt duidelijk stippen zien die op witte rijstkorrels lijken in deze delen:

• Op de uitwerpselen of in de uitwerpselen in de kattenbak

• Rond en op de anuts

• Bevestigd aan de vacht onder de staart en rond het anale gebied

Haakwormen

Gewichtsverlies

• Gebrek aan eetlust

• Diarree met bloed

•Hoesten

• Huidlaesies

• Bleke lippen en tandvlees

• Donkere en teerachtige ontlasting

Rondwormen

•Diarree

Gewichtsverlies

• Darmobstructies

•Braken

•Hoesten

• Vergrote buik

Haakwormen

Gewichtsverlies

•Diarree

• Slechte eetlust

• Bleek tandvlees en lippen

GERELATEERD: Cat Poop Color Chart – Wat geeft elke kleur aan?

Levervlokken

• Gezwollen buik

• Zwelling van de lever

Hartworm

•Moeite met ademhalen

•Lethargie

•Vangsten

•Braken

•Hoesten

• Gebrek aan eetlust

• Plotselinge instorting

• Plotselinge dood

Blaasworm

• Bloed in de urine

• Pijn tijdens het plassen

•Spannen

GERELATEERD: Kattenurine kleurenkaart: alles wat u moet weten en meer

Longworm

• Longontsteking naarmate de besmetting verergert en de symptomen vorderen

•Moeite met ademhalen

•Hoesten

Inpakken

Kat snuift halve kokosnoot op

Huisdierouders kunnen de situatie effectief aanpakken met behulp van huismiddeltjes voor wormen bij katten. Eigenaren van gezelschapsdieren moeten zich ervan bewust zijn dat lintworminfecties mogelijk zijn en dat ze regelmatig wormbehandelingen moeten toedienen.

Als u vasthoudt aan de goede hygiënegewoonten van uw kat en alle parasietpreventie en ontwormingen, zullen deze lastige parasieten worden vermeden, samen met overdracht naar volwassenen en kinderen.

Voor binnenkatten zijn dagelijkse reiniging van kattenbakken, regelmatige vervanging van strooisel en regelmatig schrobben van kattenbakken essentieel om de blootstelling aan besmette uitwerpselen te verminderen.

Voor buitenkatten zal het regelmatig verwijderen van afval uit het gazon, de zandbak en bloembedden de kans verkleinen dat de levenscyclus van de parasiet zich verspreidt.

Gerelateerde inhoud

Wat is snorharenmoeheid?

Waarom zijn de oren van mijn kat warm? Ontdek 6 redenen ervoor

Kattenbraken lijken op poep: oorzaken en oplossingen