Omega Paw Roll’n Clean Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De Omega Paw Roll’n Clean Litter Box is een zelfreinigende kattenbak die is ontworpen om de vaak onaangename taak van het schoonmaken van kattenbakvulling een gemakkelijkere onderneming te maken voor katteneigenaren. Het “zelfreinigende” aspect van het product komt in het spel met de eenvoudige actie van het rollen van de kattenbak op de bevestigde bovenkant en vervolgens terug in een rechtopstaande positie.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 8/10
  • Uiterlijk– 7/10
  • Constructie– 8/10
  • Prijs– 8/10

Algemene score: 8.2/10

Een interne grill vangt vervolgens de klonten afval op en laat het achter in een uitschuifbare lade die van de zijkant van de doos kan worden verwijderd nadat deze weer is omgerold. Gooi het afval gewoon weg in een prullenbak en vervang de lade voor de volgende keer dat u het moet schoonmaken. De hele handeling van kantelen en weggooien duurt letterlijk slechts enkele seconden.

Hoewel er veel zelfreinigende kattenbakken op de markt zijn, is de Roll’n Clean Litter Box een van de goedkopere, omdat deze afhankelijk is van het ontwerp en de zwaartekracht van de dozen om er een “zelfreinigend” product van te maken, in plaats van elektriciteit, batterij of een leidingsysteem, zoals veel andere zelfreinigende kattenbakken.

Als je nog nooit een zelfreinigende kattenbak hebt gehad, maar je bent nieuwsgierig om het eens te proberen en te zien of het een product is dat voor jou en je katten zal werken, is de Omega Paw Roll’n Clean Litter Box een goed product van de eerste timer om uit te testen, voordat je denkt aan het uitdelen van meer geld voor de duurdere modellen zelfreinigende kattenbakken op de markt.

Hier zijn enkele van de voor- en nadelen voor de eenvoudig schone kattenbak:

Wat we leuk vonden:

Zelf – Reinigend:

Of althans, het is praktisch zelfreinigend. Terwijl conventionele kattenbakken veel repetitief scheppen en zeven door schoon strooisel vereisen om de klompen afval te vinden (meestal tijdens het hurken, ongemakkelijk dicht bij het strooisel zelf gebogen), vereist de Roll’n Clean Litter Box dat je de doos gewoon op de bovenkant rolt, op de bodem van de doos slaat om eventuele klonten los te maken die aan de onderkant van de doos kunnen worden vastgeplakt, en rol hem dan weer rechtop.

Hierdoor kan het interne mechanisme en de grill van het product het afval opvangen in een eenvoudig te verwijderen uittrekbare lade. Rol de doos weer rechtop, trek de bak eruit en gooi de opgevangen klonten weg. Het schone strooisel wordt niet aangetast en blijft in de doos om te worden gebruikt wanneer het nodig is.

Eenvoudig te gebruiken:

Omdat het enige dat u hoeft te doen is om de doos om te draaien en dan weer terug, en om de bijgevoegde uittrekbak te legen, is de Roll’n Clean Litter Box voor vrijwel iedereen gemakkelijk te gebruiken – er komt geen uitgebreid hurken aan te pas, of zwaar tillen nodig, zoals wanneer men een hele voering samen met strooisel uit veel conventionele kattenbakken moet verwijderen. De doos is gevormd met een afgeronde kant, waardoor het heen en weer rollen van de doos een snelle en gemakkelijke onderneming is.

Eenvoudige montage:

De Roll’n Clean Litter Box is een eenvoudige maar effectieve box, die zorgt voor een eenvoudige montage. Het product wordt geleverd met een stapsgewijze handleiding en beschikt over de “gecertificeerde frustratievrije verpakking”, waardoor het een consumentvriendelijk product is. De doos wordt geleverd met vier stuks: de verwijderbare lade of “schep”, de basis van de doos, het deksel en een plastic filter, dat in de doos net onder de schep past. Eenvoudig te schuiven clips aan de zijkant van de doos bevestig het dak aan de onderkant van de doos. In totaal duurt het ongeveer een minuut of twee om te monteren.

Geen voeringen of filters nodig:

Omdat de tray die het afval opvangt er gewoon uittrekt om eenvoudig te legen, zijn voeringen en filters niet nodig. Een speciaal ontworpen grill scheidt schoon strooisel van afval. Schoon strooisel zeeft gewoon terug door de grill wanneer het met de juiste kant naar boven wordt gekanteld. Katten kunnen vaak voeringen versnipperen bij het graven in het nest, waardoor opruimen een frustrerende en tijdrovende onderneming is. Hier niet het geval!

Groot genoeg om te werken met elke grootte van de kat, evenals meerdere katten:

De Roll’n Clean Kattenbak is niet alleen ruim genoeg voor zowat elke kattenmaat, maar is ook geschikt voor huishoudens met meerdere katten. De vuistregel voor eigenaren van meerdere katten is om één kattenbak per c te hebbenbij, plus een extra doos.

Dit kan veel ruimte in beslag nemen, om nog maar te zwijgen van veel tijd om elke afzonderlijke doos schoon te maken. Omdat de box zo snel en gemakkelijk kan worden gereinigd, zou met de Roll’n Clean Litter Box alleen dat ene product moeten volstaan.

Controleert effectief stof en bevat geur:

Kattenbakvulling kan de neiging hebben om overal te komen tijdens het schoonmaken, maar ook wanneer uw katten aan het graven zijn. Omdat de Roll’n Clean Litter Box afgedekt is en ook op zichzelf staat, ontstaat er buiten de box heel weinig rotzooi. Omdat het een afgedekte doos is, is de onaangename ammoniakgeur die bij kattenafval hoort, ook aanwezig. De hoes of het “dak” van de doos geeft uw kat ook wat privacy terwijl ze het gebruiken.

Niet-elektrisch:

Veel zelfreinigende kattenbakken op de markt zijn elektrisch en hebben daarom de neiging om duurder te zijn, zijn kwetsbaarder voor afbraak en kunnen ook het ongelukkige neveneffect hebben van het storen of bang maken van uw katten wanneer het zelfreinigende deel wordt geactiveerd. Omdat de Roll’n Clean Litter Box reinigt met een eenvoudige rolbeweging, zijn er geen elektrische onderdelen nodig om over te piekeren.

Kosteneffectieve:

Zelfreinigende kattenbakken zijn vaak elektrisch of complexer van ontwerp, dus katteneigenaren kunnen meestal verwachten $ 100 + te betalen voor het gemak van het bezitten van een kattenbak. Voor ongeveer $ 30 of minder online, zal de Roll’n Clean Litter Box het schoonmaken van de kattenbak van uw kat niet alleen gemakkelijker en sneller maken, maar het zal ook geen grote deuk in uw portemonnee slaan.

Vanwege het redelijke prijskaartje is er heel weinig te verliezen en veel te winnen in de hoeveelheid tijd en moeite die wordt besteed aan het opruimen van je kat.

Wat we niet leuk vonden:

Effectiviteit kan afhankelijk zijn van het merk zwerfvuil:

Een consistent probleem dat lijkt te komen met de Roll’n Clean Litter Box is dat de effectiviteit ervan afhankelijk kan zijn van de kwaliteit of het merk van het gebruikte strooisel. Strooisel van lagere kwaliteit dat moeite heeft om effectief te klonteren, zal niet goed reageren met het interne rooster dat het afval vangt, waardoor opruimen minder effectief wordt, en het zal het afval aan de roosters laten kleven, wat op zijn beurt de noodzaak creëert om het interne mechanisme op te ruimen, waardoor het hele doel van een zelfreinigende kattenbak in de eerste plaats wordt verslagen. We raden aan om een kwaliteitsmerk van op silica gebaseerd klonterend strooisel te gebruiken om dit probleem te elimineren.

Moet voorzichtig worden gebruikt:

Zoals bij elk plastic product met verschillende verwijderbare onderdelen, vooral een die nogal wordt verplaatst en verdrongen, moet ervoor worden gezorgd dat het niet te ruw is bij het omgooien van de doos. Als het ruwer is dan nodig, kan het plastic van de doos buigen en het risico lopen te breken en het afval uit de zijkanten van de doos te morsen.

Niet te veel vullen met zwerfvuil!

Het te veel vullen van de doos zal ervoor zorgen dat er strooisel uit de opening komt waar de kat naar binnen gaat om zijn behoefte te doen, wat een onnodige puinhoop veroorzaakt. Gebruik alleen de hoeveelheid strooisel die nodig is voor de doeleinden van uw kat, anders zou u kunnen merken dat u een grotere puinhoop moet opruimen dan waar u op had gerekend!

Verwijderbare lade kan “lekken” wanneer getipt:

Hoewel stof en puin zich voor het grootste deel in de doos bevinden wanneer ze worden gekanteld, omdat de verwijderbare lade niet naadloos gelijk is met de rest van de doos, kan een beetje strooisel ontsnappen tijdens het schoonmaken. Dit is echter geen groot probleem of groot ongemak, en een snelle veeg van het zwerfvuil dat is weggekomen tijdens het kantelen is alles wat echt nodig is in het geval dat dit gebeurt.

Onderhoud:

Over het algemeen moet het onderhoud van de Roll’n Clean Litter Box gemakkelijk laag zijn. Oudere modellen van de doos waren dunner, maar Omega Paw lijkt zijn ontwerpfouten te hebben verholpen en het is nu een steviger product. Met een gewicht van iets meer dan 7 pond, zal het voor de meeste mensen niet te zwaar of omvangrijk zijn om te gebruiken. Getest en gecertificeerd, deze kattenbak wordt geleverd met een jaar garantie.

Laatste gedachten:

Als je nog nooit een zelfreinigende kattenbak hebt gebruikt en nieuwsgierig bent om te zien of dit soort producten geschikt zijn voor jou en je katten, is het moeilijk om een reden te vinden om de Omega Paw Roll’n Clean Litter Box geen kans te geven.

Waarom veel geld uitgeven aan een nieuw product zonder te weten of het iets voor u is als u kunt kiezen voor een model dat mogelijk net zo effectief is, maar slechts een fractie van de kosten? Misschien heb je jezelf niet alleen een hoop gedoe bespaard dat gepaard kan gaan met het opruimen van je geliefde katachtigen, maar ook behoorlijk wat dollars!

Bekijk Omega Paw Roll’n Clean Litter Box op Amazon