Maine Coon Voedingsschema: Voed uw Maine Coon als een pro


Als je hier bent, ben je waarschijnlijk een katteneigenaar en een grote fan van grote katten zoals de Maine Coon. Het is duidelijk dat een grote kat veel eet, en deze vriendelijke reuzen hebben hun titel als zodanig verdiend.

We hebben een Maine Coon voedingsschema zodat u weet wat u kunt verwachten van uw katachtige reus. Het groeiproces vereist veel voedsel om hun groei bij te houden. energie niveausmaar daar blijft het niet bij want ze eten veel, zelfs volwassen.

Je moet echter opletten hoe en wat je je Maine Coon te eten geeft. Waarom? Omdat, ook al zijn het jagers, ze snel couch potatoes kunnen worden als ze niet naar behoefte worden gevoed en gemotiveerd voor actie. Dat kan gecontroleerd worden met de juiste hoeveelheid en soort voedsel.

Of het voedsel is rauw, overwegend nat, droog, zelfgemaakt of halfvochtig is, als de voedingshoeveelheden onjuist zijn, kunt u gemakkelijk een gewichtsprobleem krijgen dat u en uw Maine Coon gestrest houdt. Dan moet u ingrijpen met gedwongen lichaamsbeweging en een streng dieet.

Hoe pak je het dan goed aan? Wel, volg onze Maine Coon voedingstabel en voer hem als een pro!

Maine Coon Voedingsschema

Maine Coon buiten zittend

We hebben ervoor gezorgd dat we de algemene cijfers voor het voeren van uw Maine Coon vermelden, of u nu kiest voor droogvoer of natvoer, maar houd in gedachten dat niet elke kat hetzelfde is, dus je zult waarschijnlijk wat aanpassingen maken in die grafiek om de perfecte voedselhoeveelheid voor jouw Maine Coon te begrijpen.

Deze Maine Coon voedingstabel biedt u de hoeveelheid nat of droog voer uw kat nodig heeft op basis van het gewicht als u hem alleen droogvoer of natvoer geeft. Als u er echter voor kiest om te mengen, moet u de getallen door de helft delen.

Gewicht (lbs) Calorieën Droogvoer (oz) Natvoer (oz)
5 pond 129 kcal 1 5
7 pond 166 kcal 2 6
9 pond 200 kcal 2 7
11 pond 232 kcal 2 8
13 pond 263 kcal 3 9
15 pond 293 kcal 3 10
17 pond 322 kcal 3 11
19 pond 350 kcal 4 13
21 pond 377 kcal 4 14
23 pond 404 kcal 4 14
25 pond 430 kcal 4 15

GERELATEERD: Maine Coon Groeidiagram – Wat te weten zodat Maine Coon kon groeien

Maine Coon Voedingsgids

Het voedingsschema en het dieet zal tijd kosten. U moet veel dingen proberen tot u ziet wat het beste is voor uw Maine Coon. Het is een uitdaging om te begrijpen hoeveel de juiste hoeveelheid is.

De Maine Coon voedingstabel is niet het enige dat je zal helpen; deze voedingsgids heeft aanwijzingen over de hoeveelheid voedsel, nog meer als je een Maine Coon kitten hebt om te verzorgen en lief te hebben.

Deze gids behandelt de belangrijkste dieetbehoeften van Maine Coons om uw katachtige vriend te helpen een lang en gezond leven te leiden :

Voedingsbehoeften Voordelen Voordelen
Eiwit Eiwit geeft uw kat energie voor de spelen waar hij naar verlangt. Eiwit is
essentieel in de Maine Coon groei
Vis/Kip
Koolhydraten Deze zijn een must voor een gezonde groei. Nat/Droog Kattenvoer
Vetten en vetzuren Vetten en vetzuren zijn belangrijk, maar in kleine hoeveelheden houdt het
Maine Coon’s vacht glanzend en gezond door aminozuren als
arginine en taurine, en arachidonzuur.
Nat/Droog Kattenvoer
Vitaminen Zoals bij mensen; vitaminen zijn nodig

Maine Coon Kitten Voedingsgids

Omdat Maine Coons anders zijn dan andere huiskatten, is het logisch dat de kittens op hun eigen manier uniek zijn; vergeet dat niet! Ze hebben enorme hoeveelheden voedsel nodig waar ze veel energie van krijgen; alleen op die manier zullen ze een gezonde groei hebben. Dat betekent dat je enorme hoeveelheden kittenvoer moet klaarmaken. Vergeet echter niet dat ze kleine magen en kleine spijsverteringskanalen hebben.

Volgens hun kleine maagjes geef je ze te eten. Houd er rekening mee dat ze langzamer volwassen worden dan andere huiskattenrassen, dus hebben ze een specifiek dieet nodig.

Overdrijf niet met het geven van uw Maine Coon kitten te veel voedsel; u kunt hen gastro-intestinale problemen veroorzaken zoals:

– Misselijkheid of braken

– Slechte opname van voedingsstoffen

– Diarree

– Voedselgevoeligheid

Elk van deze problemen kan een echt probleem zijn omdat ze langzaam moeten groeien.

Hier zijn de caloriebehoeften zodat je een beter perspectief hebt en je niet zoveel zorgen hoeft te maken:

Gewicht Kleinste caloriebehoefte Grootste caloriebehoefte
1.1 lb 24 kcal 35 kcal
1,9 lb 48 kcal 70 kcal
3 lb 72 kcal 105 kcal
3.9 lb 96 kcal 140 kcal
5 pond 120 kcal 175 kcal
5.9 lb 144 kcal 210 kcal
7 pond 168 kcal 245 kcal

Waarop letten bij het bepalen van de hoeveelheid voedsel?

Als het gaat om het bepalen van de hoeveelheid voer, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de situatie van je Maine Cat, de leeftijd, enz.

Laten we ze eens bekijken:

– De activiteitsniveau van uw Maine Coon

– Is uw Maine Coon een kitten of een volwassen kat?

– Uw Maine Coon’s metabolisme

– Wil je je Maine Coon helpen om gewicht te verliezen of aan te komen?

– Wat voor voer geef je aan je katachtige vriend: droogvoer of natvoer, welk merk…

Er is geen specifiek aantal calorieën voor uw Maine Coon, maar de Maine Coon voedingstabel is een goed begin, en u kunt het altijd controleren als u zich afvraagt wat de hoeveelheid voedsel is.

Hoeveel voer moet ik mijn Maine Coon geven?

Elke kat is anders, dus dit zal ook afhangen van je Maine Coon. U kunt altijd de richtlijnen voor het voer van uw kat opzoeken. Minder energieke katten en oudere katten hebben niet zo veel voer nodig, omdat ze het grootste deel ervan waarschijnlijk niet zullen verbranden.

Jongere Maine Coons katten en katten vol energie zullen echter meer voedsel nodig hebben, dus u kunt richtlijnen volgen voor het voedsel dat u uw kat geeft. Als u nog steeds besluiteloos bent, kunt u het altijd aan uw dierenarts vragen.

Maar over het algemeen moeten Maine Coon katten innemen 24 tot 35 calorieën per dag per pond lichaamsgewicht. Om de wiskunde te doen, als uw Maine Coon in een gemiddeld gewicht valt dat varieert van 8 tot 25 pond, dan moet uw kat 190 tot 875 calorieën per dag hebben.

Maine Coon Dieet

Maine Coon zittend op gras

Laten we beginnen met te zeggen dat de voedselkwaliteit een belangrijke rol speelt, meer dan de hoeveelheid voedsel. Maine Coons, zoals alle kattenrassen, zijn vleesetende dieren, wat betekent dat ze dierlijke eiwitten en vetten nodig hebben om alle benodigdheden voor hun lichaam en energie binnen te krijgen.

Dierlijk vet

Voor elke kat is een secundaire energiebron, zoals dierlijk vet, een cruciaal punt in het dieet. Waarom? Omdat ze vetzuren bevatten zoals Omega-3 en omega-6 zuren, arachidonzuur, en linolzuur. Zij zijn verantwoordelijk voor het behoud van het celmembraan en helpen bij de processen van de inflammatoire gezondheidsproblemen van uw harige vriend.

U kunt dierlijke vondsten vinden die lekker en van hoge kwaliteit in jus en kattengelei. Dit is belangrijk omdat het meest voedzame voedsel niets oplevert als uw Maine Coon het vermijdt.

Dierlijke Eiwitten

Dierlijke eiwitten komen voor in vis of vlees, dus het is belangrijk dat uw Maine Coon hier dagelijks mee gevoed wordt. Dierlijke eiwitten bestaan uit alle aminozuren die een kat nodig heeft, bijvoorbeeld-taurine.

Waarom hebben katten dierlijke eiwitten nodig? Katten hebben het nodig om spieren op te bouwen, voor energie, om hun vacht en huid gezond te houden, en om organen te onderhouden.

Daarom moet je, als goede Maine Coon katteneigenaar, goed opletten welk voer je aan je vriend geeft, waarbij je hopelijk voedsel kiest met vis of vlees als hoofdingrediënt. We helpen je met een lijst van kattenvoer dat vol zit met dierlijke eiwitten:

– Zalm

– Lever

– Zalm

– Rundvlees

Tonijn

– Kip (rauw of gekookt)

– Garnalen

– Makreel

– Rundvlees

– Varkensvlees, ham of spek

Kijk uit voor de plantaardige of plantaardige eiwitten in de ingrediënten, die je moet vermijden. Deze eiwitten worden gebruikt als een goedkoper alternatief: rijst, soja, wortelen, tarwe, erwten en maïs of suikermaïs.

Als een van deze ingrediënten aanwezig is, betekent dit dat het vlees een procentueel tekort heeft. Dus als uw kat zulk voedsel eet, zal hij meer moeten eten om aan de aminozuurbehoefte te voldoen en het hoofd te bieden aan met koolhydraten door de enorme hoeveelheid groenten.

Er zijn ook aanvullende vitaminen, mineralen en andere toevoegingen.

GERELATEERD: Beste kattenvoer zonder vulstoffen

Hoe herken je hoogwaardig kattenvoer?

Als u kattenvoer van topkwaliteit wilt vinden, moet u letten op de gegarandeerde analyse en de ingrediëntenlijst. Waar moet je op letten in de lijst?

Dit is waar je op moet letten op de achterkant van de producten:

Geen groenten, graan of granen – Een goed kattenvoer mag geen ingrediënten bevatten die katten niet kunnen verteren.

Geen onnatuurlijke toevoegingen – Hoogwaardige voeding heeft geen synthetische toevoegingen nodig, omdat alle geschikte vezels in producten op basis van vlees zitten. Als u additieven in de ingrediëntenlijst ziet staan, betekent dit dat het product niet goed genoeg is voor de voedingsbehoeften van de kat.

– Een klein aantal ingrediënten – Het is een groene vlag als het bestanddeel niet verborgen is in de voorwaarden. Katten zijn gewoontedieren, en het is bekend dat ze niet graag dingen veranderen, vooral niet als je ontdekt wat je Maine Coon graag eet.

Wat Moet Mijn Maine Coon Kat Eten?

Maine Coon zittend bij raam

AAFCO, wat staat voor The Association Of American Feed Control Officials, heeft instructies bedacht voor de producenten en leveranciers over alle kattenvoer.

Er zijn veel opties, en voor elke katteneigenaar is het moeilijk om te beslissen welke optie de beste is. U kunt uw dierenarts altijd om advies vragen, maar vergeet niet dat veel van hen u zullen vertellen dat het voer dat zij verkopen de beste optie is, maar dat het misschien niet de juiste is voor uw kat.

We hebben veel cruciale punten besproken, maar het kan geen kwaad als we ze herhalen.

Dit is waar u op moet letten om uw Maine Coon goed kattenvoer te geven:

Koolhydraatarm voedsel omdat katten geen koolhydraten kunnen verwerken.

Proteïnerijk voedsel vanwege het energieniveau dat behoorlijk hoog is bij Maine Coons.

Supplementen zijn essentieel om hun leven gezond te houden met vitaminen en probiotica.

– Om een gezonde, zijdeachtige en glanzende vacht te behouden, heeft uw Maine Coon het volgende nodig gezonde vetten zoals makreel, zalm, sardines, tonijn, enz.

Droogvoer van hoge kwaliteit is goed voor het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie.

Houd in gedachten dat niet elke kat hetzelfde is, en dus ook niet elke kat dezelfde dingen lust, maar de Maine Coon voedingstabel en deze richtlijnen voor voeding zijn een geweldige manier om je te helpen bij het uitzoeken van het dieet van je Maine Coon Kat.

U moet blikvoer dat vol zit met aardappelen, linzen, peulvruchten en erwten vermijden. Wij kunnen u een Royal Canin Maine Coon aanbevelen die u kunt vinden op het internet, mogelijk Amazon, aangezien bijna alles op Amazon te vinden is.

GERELATEERD: 7 Beste droge kattenvoeders voor volwassen katachtigen

Hoeveel kost het om een Maine Coon te voeren?

Maine Coon lopen op gras

Het is duidelijk dat als je een grote kat hebt, ze meer zal eten, en dat je daar meer geld aan moet uitgeven. Maar, u kunt besparen door uw harige vriend voedsel van lage kwaliteit te geven, maar dat doet u toch niet?

Echter, Maine Coons moeten worden gevoed met kattenvoer van topkwaliteit om een gezond en gezond leven te behouden. De droge brokken kunnen voorzien in alle voedingsbehoeften van uw Maine Coon.

Premium kattenvoer merken kunnen ongeveer $25 tot $70 per zakWees bereid om zoveel uit te geven aan uw Maine Coon. Premium nat kattenvoer kost naar verwachting van $ 1,50 of meer per blikje en $ 40-$ 50 voor een set blikjes.

Het is een beetje uitdagend om te berekenen hoeveel u uitgeeft aan uw Maine Coon, maar het kan worden beheerd. Als we de wiskunde doen, gemiddeld, als u uw katachtige vriend voedt met een zak voer van vijf pond dat kost $25 en een kopje droogvoer, dan koop je naar schatting anderhalve zak per maand.

Hoeveel voer moet ik mijn Maine Coon geven?

Uw volwassen Maine Coon zou moeten eten 3 tot 5 % rauw voedsel van hun lichaamsgewicht per dag. Als u echter een kleine kitten heeft, laat hem dan eten tot hij helemaal op is.

De verhouding waar u vanuit kunt gaan is 75/15/10, wat betekent:

– 75% spiervlees

– 15% eetbaar bot

– 10% organen

Rauw eten is essentieel, en je Maine Coon voeden met een rauw dieet zal je katachtige vriend helpen met de lange glanzende vacht evenals de gezondheid van de organen.

Maine Coon Katten Eten Een Loooot

Dat Maine Coon katten veel eten is een feit dat we niet kunnen weerleggen omdat het grote katten zijn en veel voedsel nodig hebben. Katten van gemiddelde grootte eten een of twee tot drie à vier droge brokken per dagen hun gewicht varieert van ongeveer 8 tot 10 pond.

Maar aangezien het gemiddelde gewicht van Maine Coons ongeveer 8 tot 15 pond is, hoewel er Maine Coons zijn die 20 pond wegen, worden ze geacht veel meer te eten. Het is ook vermeldenswaard dat Maine Coons een hoge energiedrift hebben en actief leven, en daarmee komt hun snelle stofwisseling.

Uw Maine Coon kan de eetlust van een kitten hebben, zelfs als ze al meer dan een jaar volwassen zijn en volledig ontwikkeld rond 3 tot 5 jaar oud, terwijl veel huiskatten op de leeftijd van één jaar volgroeid zijn. U weet heel goed hoe kittens eten, en u moet uw katachtige in overeenstemming daarmee voeren.

Maar, je moet opletten om niet free-feed omdat ze veel meer kunnen eten dan nodig is, wat leidt tot overgewicht.

Het zou geweldig zijn om een schema op te stellen en een ritme te krijgen voor het voeden van uw Maine Coon. Zoek naar de beste voeding voor uw katachtige en stel op basis daarvan het dieet samen. Het is aan u om een dieet op te stellen, maar zorg ervoor dat u nat- en droogvoer combineert. Maar zoek voer met een hoog eiwitgehalte, want dat is cruciaal voor de groei van uw Maine Coon.

Afsluiting

Maine Coon liggend op bed

Deze Maine Coon voedingskaart is gemaakt voor Maine Coon katteneigenaren die hun zorg voor hun lieve katachtige vriend willen verbeteren.

Zoals we inmiddels hebben vastgesteld, hebben deze prachtige katten een specifiek dieet nodig dat wordt gevormd volgens hun specifieke behoeften. Het zijn onze zachtaardige reuzen die veel energie te besteden hebben. Omdat ze anders zijn dan andere huiskatten, moet u meer betalen voor hun premium kattenvoer.

Ook al kan de dierenarts u helpen, het is moeilijk dat hij onbevooroordeeld zal zijn vanwege het dierenvoer in zijn bedrijf. Het wordt aangeraden dat u een combinatie maakt van natte en droge voeding diëten dat zal in overeenstemming zijn met hun langzame rijping. Daarna wordt van u verwacht dat u uw kat gaat voeren met volwassen voedsel.

Maar ook al let je op hoe en wat je je kat te eten geeft, moet je in acht nemen uw Maine Coon kat’s gewicht, vooral voordat hij op 5-jarige leeftijd zijn groei bereikt. Er moet ook rekening worden gehouden met het activiteitsniveau. Als uw kat binnen zit en veel eet, kan dat leiden tot overgewicht.

Veel succes met de verzorging van uw Maine Coon, een zachte reus die klaar is om vertroeteld te worden!

Gerelateerde inhoud

– Maine Coon vs. Noorse Boskat

– 8 Beste Kattendragers Voor Maine Coons (En Grote Katten)

– Black Smoke Maine Coon: Een majestueuze kat die je hart zal stelen.