Katten op tv: Top 18 katachtigen in cartoontelevisie

Katten werden antropomorfiseerd lang voordat tv er was. Toch is er iets magisch aan het kijken naar cartoonkatten in actie, misschien omdat we zien wat alle katten zouden kunnen zijn als ze niet worden ingesnoerd door de grenzen van de realiteit. Of je nu op zoek bent naar klassieke cartoons, cartoons voor volwassenen of cartoons voor kinderen, bekijk de lijst met onze favoriete katten op tv!

Katten op tv: klassieke tekenfilms

garfield en vrienden poster - tv cartoon katten

Garfield Garfield en vrienden

Natuurlijk staat de luie, lasagne-liefhebbende oranje tabby bovenaan onze lijst met tv-cartoonkatten. Altijd charmant in druk, komt Garfield echt tot leven (als het ware, omdat hij vaak dut) in de animatieserie uit 1988 met avonturen met Odie, Jon en meer.

de simpsons poster - tv cartoon katten

Kras en Sneeuwbal(s), De Simpsons

Het is een beetje oneerlijk om beide (alle?) van de Simpsons katten in één item, omdat ze zulke verschillende personages vertegenwoordigen: Scratchy de zwarte kat is vriendelijk maar eindeloos gemarteld door Itchy de muis, terwijl Snowball een doorlopend huisdier is van verschillende, ahem, identiteiten.

de tom en jerry show poster - tv cartoon katten

Tom Kat, De Tom en Jerry Show

De grijze en witte “kater” is het titulaire personage van deze klassieke cartoon. Hoewel hij niet bijzonder spraakzaam is, is hij erg uitgesproken over zijn afkeer van Jerry Mouse. Vaker wel dan niet, werken zijn valstrik-achtige capriolen spectaculair averechts – tot groot vermaak van Jerry.

de sylvester en tweety mysteries poster - tv cartoon katten

Sylvester de Kat, de Looney Tunes universum

De gezworen vijanden van katten: Als het geen muis is, is het een vogel! We kennen allemaal de zin: “I tawt I taw a puddy tat… Dat heb ik gedaan, dat heb ik gedaan!” Sylvester de smoking kat is meer keren gestorven dan enig ander personage op de Looney Tunes, meestal tijdens het achtervolgen van ontsnappingskunstenaar Tweety.

felix de kat poster - tv cartoon katten

Felix Felix de Kat

Felix de kat dook voor het eerst op in het tijdperk van de stomme film. In de jaren 1950 werd Felix een tv-ster. Hij is de oudste van de cartoonkatten op onze lijst, en misschien wel de slimste: zijn geheime trukendoos helpt hem door vele gevaarlijke avonturen, waar hij altijd de laatste lach heeft.

top kat poster - tv cartoon katten

Top Kat, Top Kat

Deze animatieserie uit de jaren 1960 bevat een ensemble van streetwise katachtigen, waaronder de titulaire Top Cat. De slimme gele tabby is loyaal aan zijn bende, maar is er niet op tegen om een snelle aan hen te trekken zoals hij doet op Officer Dibble, de lokale beat cop.

de roze panter show poster - tv cartoon katten

De Roze Panter, De Roze Panter Show

De kat met roze vacht speelde in een reeks korte animatiefilms van de late jaren 1960 tot de late jaren 70. Deze heldhaftige, moreel ingestelde kat heeft de manieren van een Engelse aristocraat en een gebrek aan geduld voor mensen en gadgets. Toch maakt hij het beste van de situatie!

Katten op tv: kindercartoons

de thundercats poster - tv cartoon katten

De ThunderCats, Dondercats

Oké, dus deze tv-cartoonkatten zijn niet echt katten – het zijn in feite kat-mens-buitenaardse hybriden. De ThunderCats worden gedwongen hun thuisland te ontvluchten voor een planeet genaamd Derde Aarde. Alleen al de namen van de personages maken het de moeite waard om te bekijken: Lion-O, Panthro, Jaga, Tygra, Cheetera en meer.

catdog poster - tv cartoon katten

Kat CatDog

Samengevoegde katten- en hondenbroers en -zussen? Inslag. Deze broers moeten door het leven navigeren dat aan elkaar vastzit, onderweg plannen uitbroeden. Cat is de slimme (kan niet zeggen dat we verrast zijn!) die verlangt naar roem en fortuin. Helaas dwingt Dog dingen vaak van de baan.

rugrats poster - tv cartoon katten

Pluizig Rugratten

Angelica’s Perzische kat Fluffy looks en gedraagt zich als haar kattenmoeder. (We laten je beslissen of dat een goede of slechte zaak is.) Fluffy is de rivaal van Tommy’s hond Spike, die vaak een ravage aanricht om het alleen maar aan de hond te wijten. Slimme poes!

he-man en de meesters van het universum poster - tv cartoon katten

Cringer/Battle Kat, He-Man en de Meesters van het Universum

Cringer, de luie katachtige metgezel van prins Adam, heeft net als zijn menselijke vader een alter ego: hij transformeert in Battle Cat, de enorme, onverschrokken berg van He-Man. Zoals elke kat die tot dienstbaarheid wordt gedwongen, haat Cringer het om in Battle Cat te veranderen , maar hij doet het voor zijn mens.

de ren en stimpy show poster - tv cartoon katten

Stimpy, De Ren &Stimpy Show

Het tegengif voor CatDog, dit Manx kat en Chihuahua team laat ons worstelen met het idee dat de kat zou de dimwitted kunnen zijn. Stimpy is een trage maar goedaardige kat, terwijl Ren, nou ja, krankzinnig is. Samen gaan ze vreemde avonturen tegemoet – vaak met een beetje volwassen humor erin gegooid.

Katten op tv: tekenfilms voor volwassenen

south park poster - tv cartoon katten

Meneer Kitty, Zuid Park

Eric Cartman’s huiskat maakt zijn opwachting in een verscheidenheid van Zuid Park Afleveringen. Het grootste deel van de inhoud van de show is een beetje te “volwassen” om hier te beschrijven – het volstaat om te zeggen dat Mr. Kitty haar eigenaar achterna gaat door te slagen in stunts zoals het krijgen van een enorme groep katten om kattenkruid te snuiven.

rick and morty poster - tv cartoon katten

Pratende Kat, Rick en Morty

Een recent seizoen van ieders favoriete sci-fi tekenfilm bevat Talking Cat, ingesproken door Matthew Broderick. Het bestaan van de grijze tabby is natuurlijk gehuld in mysterie, vooral het feit dat hij kan praten. Het enige wat we weten is dat hij om de een of andere reden naar Florida moet.

bojack horseman poster - tv cartoon katten

Prinses Carolyn, Bojack Ruiter

Bojacks agent en occasionele vriendin prinses Carolyn is een roze Perzische met wie velen van ons zich kunnen identificeren. Gedurende de serie worstelt ze om een balans te vinden tussen werk, het stichten van een gezin en het behagen van zowat iedereen behalve zichzelf. Wij geloven in jou, prinses Carolyn!

futurama poster - tv cartoon katten

Thubanian Leider, Futurama

Voor Rick en Morty, was er Futuruma. De beste katten cameo in deze sci-fi tekenfilm voor volwassenen is de leider van Thuban 9, de thuiswereld van een ras van superintelligente katten. Deze schattige witte kat gebruikt mensen als marionetten en kan een ruimteschotel oproepen door te miauwen. Wij keuren het goed!

Meneer Business, Bob’s Burgers

Voor zowel volwassenen als kinderen, Bob’s Burgers biedt het beste van twee werelden. De kitty cameo van deze show komt in de vorm van Mr. Business, een van de katten van tante Gayle. Of hij een kat-draak is in een Spel der Tronen mashup of moeilijk te trainen zijn voor een commercial, Mr. Business is allemaal leuk.

Katten op tv: Live-action

Oké, we weten dat dit bericht betrekking heeft op cartoonkatten. Maar we konden het niet laten om een paar van onze favoriete live-action katten te noemen die het kleine scherm sieren.

Beste sitcom kat: Salem van Sabrina de Tienerheks. Ieders favoriete pratende zwarte kat maakt zijn opwachting uit aflevering één van deze eigenzinnige sitcom uit de jaren 90. Salem wordt gespeeld door vier katten en poppenspelers gedurende de serie. Eén ding verandert niet: hij is een verfrissende harige aanwezigheid in een huishouden van heksen. (Eervolle vermelding gaat naar Bandit/Garbage op Het Bureau en Larry op Moderne familie.)

Beste kat(en) in een comedyshow voor volwassenen: Diverse katten van Het is altijd zonnig in Philadelphia. Er is niet één beste tv-katten cameo in het bijzonder op IASIP—gewoon allemaal in het algemeen! Van Dennis’s junkyard kat genaamd Jack Bauer en Dee’s kat gevangen in de muur, tot de beruchte “kitten wantns” commercial en een clowder van katten wiens miauwen Charlie en Frank ’s nachts martelt, katachtigen maken een aantal hilarische verschijningen in deze volwassen komedie.

Beste kat in tiener-tv: Salem van De huiveringwekkende avonturen van Sabrina. Ja, meer Salem! Helaas praat Salem niet in Netflix’ duistere hervertelling van de tienerheks Sabrina. Hij dient wel als haar trouwe bekende op vele duistere avonturen. Salem wordt gespeeld door vijf katten. We houden van de witte vlek op zijn borst, een gelijkenis met de Keltische feeënkat genaamd de Cat Sìth.

Beste tv-kat in sci-fi &fantasy: Spot from Star Trek. Spot is Data’s poesje, soms gespeeld door een oranje tabby en andere keren gespeeld door een Abessijn. Ze woonde met Data terwijl hij aan boord van de USS Enterprise-D diende en -E. Data schreef zelfs een gedicht over de kat, dat hij ‘Ode to Spot’ noemde. Tijd om een tandje bij te steken, kattenouders! (Eervolle vermelding gaat naar Ser Pounce op Spel der Tronen en Bast op Amerikaanse Goden.)

Beste kat op tv-drama: Siamese katten van Perry Metselaar. Siamese katten spelen een prominente rol in verschillende Perry Mason-afleveringen. In sommige gevallen helpt de kat zelfs de advocaat van de verdediging Perry Mason lost het moordmysterie op. In een bepaalde aflevering zijn het de pootafdrukken van de Siamese kat genaamd Monkey die uiteindelijk helpen de stukjes op hun plaats te laten vallen!

Bekijk de volledige lijst van onze favoriete katten op tv in elk genre!