Beste houtkorrels voor de kattenbak kopen en aanbieding 2023

Er zijn enkele zaken voor een kat die je absoluut nodig hebt. Kattenvoer, een kattenmand en natuurlijk een kattenbak. Die moet gevuld worden met kattenbakvulling. En daar is enorm veel keuze in. Een populair type vulling voor in de kattenbak zijn houtkorrels. Dit is een natuurlijke oplossing, duurzaam en met de prettige geur van hout. Wat zijn de beste houtkorrels voor de kattenbak in 2021 en wat zijn de kenmerken van dit type kattenbakvulling? Je leest alle antwoorden en meer op deze pagina!

Dit zijn de beste kattenbak houtkorrels in 2021

Hoe bepaal je wat de beste houtkorrels voor de kattenbak zijn? Naast prijs en samenstelling kun je ook kijken naar klantervaringen. Echte klanten geven hun eerlijke mening over producten. Je kunt niet altijd 100% vertrouwen op de ervaringen, zo leest niet iedereen eerst de instructies. Daarnaast kunnen jouw prioriteiten anders liggen, denk bijvoorbeeld aan de ecologische impact van een product. Deze vijf soorten houtkorrels voor de kattenbak scoren hoog en hebben een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.

Hoge klantwaardering: Cat’s Best Öko Plus Kattenbakvulling

Cat's Best Öko Plus Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

De voornaamste reden om voor deze korrels te kiezen is de effectieve absorptie van geurtjes. Zeker als de kattenbak in de huiskamer staat of een andere plek waar je veel tijd doorbrengt wil je een type vulling dat geurtjes zo goed mogelijk maskeert. Daar is Cat’s Best Öko Plus Kattenbakvulling erg effectief is, met name omdat de korrels samenklonteren. Deze houtkorrels zijn gemaakt van plantaardige houtvezels en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

 • Samenstelling: Houtvezels
 • Inhoud: 40 liter
 • Type: Klontvormend

Beste houtkorrels voor 2021: Happy Home Natural Bio Odour Control Kattenbakvulling

Happy Home Natural Bio Odour Control Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Deze kattenbakvulling is licht van gewicht wat praktisch is met een flinke kattenbak. Ook is de absorptie van geurtjes erg goed wat binnen in huis prettig is. Dit geldt niet alleen voor de vaste uitwerpselen maar ook zeker voor de urine die na verloop van tijd een ammoniak lucht kan veroorzaken. Happy Home Natural Bio Odour Control Kattenbakvulling zorgt ervoor dat nare geurtjes geen kans krijgen om zich te verspreiden, daarnaast zijn deze korrels volledig biologisch afbreekbaar.

 • Samenstelling: Houtvezels
 • Inhoud: 10 kilo / 20 liter
 • Type: Niet-klontvormend

Favoriet: Cat’s Best Smart Pellet Kattenbakvulling

Cat's Best Smart Pellet Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

De meeste soorten kattenbakvulling zijn geschikt voor alle katten, er wordt geen rekening gehouden met specifieke kenmerken van een kat. Bij Cat’s Best Smart Pellet Kattenbakvulling hebben ze wel onderscheid gemaakt, deze vulling is namelijk specifiek ontwikkeld voor katten met lang haar. Dit betekent in de praktijk dat de pellets wat zwaarder van gewicht zijn. Dit reduceert de kans dat de pellets in de vacht blijven hangen. Zo sleept jouw kat niet de helft van de korrels door het huis heen. De korrels zijn daarnaast ook nog geheel biologisch afbreekbaar.

 • Samenstelling: Houtvlokken
 • Inhoud: 10 liter
 • Type: Klontvormend

Plospan Houtkorrel Kattenbakvulling

Plospan Houtkorrel Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Een belangrijk kenmerk bij houtkorrels voor in de kattenbak is het absorptievermogen. Dan is Plospan Houtkorrel Kattenbakvulling een heel goede keuze want met 2,5 het gewicht aan absorptie wordt er enorm veel vocht opgenomen door deze korrels. Dit helpt die nare geurtjes te verminderen. Een ander pluspunt dat genoemd mag mogen is de milieuvriendelijke samenstelling. De samengeperste houtsnippers zijn biologisch afbreekbaar en stofvrij.

 • Samenstelling: Houtkorrels
 • Inhoud: 25 liter
 • Type: Niet-klontvormend

Cat’s Best Original Kattenbakvulling

Cat's Best Original Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Hygiëne is uiteraard van belang bij een kattenbak. De antibacteriële werking van Cat’s Best Original Kattenbakvulling zorgt voor een schone bak waarin de vorming van schadelijke bacteriën geremd wordt. Daarnaast heb je ook aanzienlijk minder last van nare geurtjes in huis. De lichtgewicht korrels produceren geen stof wat goed is voor de longen van je kat en van jezelf. Je bespaart er ook stof in huis mee wat voor iedereen gezond is.

 • Samenstelling: Houtkorrels
 • Inhoud: 20 liter

Tot zover de meest populair soorten houtkorrels voor de kattenbak in 2021. Waarschijnlijk kun je al een goede keuze maken, verder op deze pagina geven we meer informatie over deze korrels en wat ze zo uniek maakt.

Alles wat je moet weten over houtkorrels in de kattenbak

Er zijn diverse opties als het kattenbakvulling betreft, waarom kiezen dan toch steeds meer consumenten voor houtkorrels in de kattenbak?

Houtkorrels worden gemaakt van houtsnippers die samengeperst worden. De herkomst van deze korrels kan verschillen. Soms betreft het restmateriaal uit een fabriek waar hout wordt verwerkt of de houtsnippers worden speciaal voor deze toepassing gemaakt. Hout is een natuurproduct dat hernieuwbaar is, daarmee zijn houtkorrels als kattenbakvulling duurzaam en veilig. Overigens worden andere soorten vulling op basis van klei of andere steensoorten ook van natuurlijke materialen gemaakt maar deze alternatieven zijn niet altijd even milieuvriendelijk.

Voordelen van kattenbak houtkorrels

De voornaamste voordelen van houtkorrels zijn de natuurlijke samenstelling, ze zijn veilig voor je kat en er komt geen stof vrij.

1. Natuurlijke samenstelling

Als je duurzame keuzes maakt voor jezelf dan wil je natuurlijk ook duurzame producten voor je huisdieren kopen. Houtkorrels worden gemaakt van hout, dit is een natuurproduct. Daarnaast is het een hernieuwbare bron, wat bijvoorbeeld voor producten op basis van fossiele olie niet het geval is. De meeste kattenbak korrels van hout zijn biologisch afbreekbaar. Zo blijven ze niet eeuwenlang op de vuilstort liggen, de houtvezels breken snel af en doen weer hun dienst in de natuur als grondstof. Controleer wel de verpakking en samenstelling zodat je zeker weet of het een duurzaam product betreft. Zo is het mogelijk dat er lijm of andere producten verwerkt worden bij het persen van de korrels.

2. Veilig voor katten

Dat producten goed zijn voor het milieu heeft niet zoveel waarde als je kat er onder zou lijden. Nou, wees gerust want kattenbak houtkorrels zijn veilig voor mens en dier. Er komen geen schadelijke stoffen vrij tijdens het gebruik, het is haast alsof jouw kat grote en kleine boodschappen in de vrije natuur doet. Je mag deze vulling normaal gesproken ook bij het GFT afval in de bak deponeren, controleer eerst de verpakking of dit daadwerkelijk is toegestaan.

3. Weg met nare geurtjes

Het absorptievermogen van houtkorrels voor de kattenbak is erg hoog. Dit betekent dat de geurtjes van urine en vochtige uitwerpselen opgenomen worden waardoor de bak aanzienlijk minder nare geurtjes zal verspreiden. De vervuilde korrels kun je eenvoudig met een schepje verwijderen zodat je niet steeds de volledige kattenbak hoeft te legen. Als jouw kat zijn of haar behoefte doet in huis dan heb je minder last van stank. Als de korrels vochtig worden zullen ze een houtgeur verspreiden die vieze luchtjes effectief maskeert. Het is dus niet nodig om parfum en andere onnatuurlijke zaken aan houtkorrels toe te voegen.

4. Geen stof in de lucht

Een vierde voordeel is de minimale stofontwikkeling. Met name kleikorrels in de kattenbak kunnen flinke stofwolken veroorzaken. Katten zijn niet alleen gevoelig voor stof, op termijn kan dit ook gevolgen hebben voor de gezondheid van de kat. Daarnaast kunnen ze met andere soorten kattenbakvulling een deel van het stof en viezigheid door de woning verspreiden waarmee het voor alle bewoners ongezond zal zijn. Sommige houtkorrels kunnen als ze vochtig worden uit elkaar vallen maar er komt geen fijne stof vrij. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit in huis.

Het mag dus duidelijk zijn dat er een flink aantal redenen is om voor houten kattenbakkorrels te kiezen. Dat verklaart ook waarom steeds meer kattenbezitters overstappen naar houtkorrels. Er zijn nog wel een aantal zaken die je moet weten over deze producten, lees dus verder om meer te leren over de verschillende eigenschappen van houten korrels.

Welke soorten houtkorrels zijn er?

De meeste korrels zijn in te delen binnen één van deze drie categorieën; grind van klei, silica van zoutsteen en houtkorrels gemaakt van zaagsel. Dan is kattenbakvulling ook nog onder te verdelen in klonterend en niet-klonterend.

Klonterende korrels

Als de vulling klontert dan zullen vochtige uitwerpselen als het ware voorzien worden van een laagje om de plas en poep heen. Dit kapselt luchtjes in en ervoor zorgt dat de uitwerpselen niet al te zichtbaar in de bak blijven liggen. Je zult wel enkele malen per dag de klonters uit de bak moeten scheppen. Het is niet nodig om steeds de volledige vulling te vervangen, je kunt steeds wat kattenbakvulling toevoegen en pakweg eenmaal per maand de gehele bak reinigen.

Niet-klonterende korrels

Als korrels of grit niet klonteren dan blijven de uitwerpselen liggen, het vocht van zowel drollen als urine wordt geabsorbeerd door de korrels. Je kunt ook hier delen wegscheppen, daarbij zal er wel meer vulling verloren gaan. Niet-klonterende korrels gaan minder lang mee wat betekent dat ze duurder zijn in gebruik en ook minder duurzaam. Het hangt er ook wel van af hoe je met het scheppen en schoonmaken omgaat.

De meeste houtkorrels voor in de kattenbak zullen niet-klonterend zijn. Toch zijn er wel degelijk producten die op een wijze vervaardigd zijn dat ze uit elkaar vallen wanneer ze vochtig worden en gaan klonteren. De kleine deeltjes kun je met een zeefbak eenvoudig scheiden van de geklonterde delen. Lees hiervoor de beschrijving van het product en controleer welke bak het beste past bij het type kattenbakvulling.

Hier moet je op letten bij kattenbak houtkorrels kopen

Nu hebben we de meeste eigenschappen besproken die van toepassing zijn bij kattenbak korrels. Als laatste zijn hier nog een aantal aandachtspunten die bij het maken van een keuze van pas kunnen komen.

Biologisch afbreekbaar

Hoewel hout biologisch afbreekbaar is geldt dit niet automatisch voor alle merken houtkorrels. Soms worden er namelijk stoffen aan toegevoegd om de samenstelling van de korrels te verbeteren. Deze toegevoegde grondstoffen zijn niet altijd biologisch afbreekbaar. Als dit een belangrijke overweging voor je is controleer dan eerst de samenstelling van het product.

Hoeveel heb je nodig?

Als het klonterende houtkorrels betreft dan verbruik je doorgaans minder dan bij niet-klonterende houtkorrels. Je hebt minder nodig, toch kan het voordelig zijn om grotere zakken te kopen. Die zijn per liter goedkoper dan kleine zakken. Als je twijfelt of een product geschikt is voor jou en je kat koop dan eerst een kleinere zak en test deze uit voordat je een volume verpakking bestelt. Als je online bestelt heb je vaak niet alleen een scherpe prijs, je hoeft er zelf ook niet mee te sjouwen!

Let ook op het type kattenbak. Als je een soort kattenbakvulling gebruikt die verpulvert in kleine stukjes als deze nat wordt, dan zijn hier speciale kattenbakken voor met een zeef. Zo kun je kleine deeltjes eenvoudig scheiden waardoor de vulling langer meegaat. Door op de juiste wijze met de korrels om te gaan kun je tot enkele weken langer doen met een volle zak kattenbakkorrels.

Hoe ruiken houtkorrels?

Korrels van klei en kalk worden vaak verrijkt met geurstoffen. Dit kunnen natuurlijke of onnatuurlijke stoffen zijn die het grit lekker doen ruiken. Houten kattenbakkorrels zullen niet geparfumeerd zijn omdat de natuurlijke geur van hout al voldoende is. Deze geur wordt door veel mensen en dieren als aangenaam ervaren. Het is echter mogelijk dat je de geur van hout niet zo lekker vindt, probeer zelf of houtkorrels voldoen aan jouw wensen.

Nu kun je een weloverwogen keuze maken voor houtkorrels in de kattenbak. Lees ook de reviews van klanten om een idee te krijgen van ieder product en het gebruik in praktijk.

Lees ook: