Beste goedkope kattenbakvulling kopen en aanbieding voor 2023

Een gezonde kat zal ook een gezonde stoelgang hebben. Gelukkig zijn katten eenvoudig zindelijk te maken en doen ze hun behoefte netjes op de kattenbak. Hoewel, ze kunnen kieskeurig zijn wat betreft de vulling. En wacht niet te lang met verschonen want anders zoeken ze een ander plekje om hun behoefte te doen. Op deze pagina zetten we de beste goedkope kattenbakvulling voor 2021 op een rijtje. Zo kun je prijsbewust jouw kat laten poepen en plassen zonder rommel!

Kun je het goedkoop kopen?

Alleen op de prijs letten is niet voldoende, er zijn ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld het aantal liters of kilo’s. Daarnaast is het absorptievermogen ook van belang. Een zak met tien liter korrels en 200% absorptievermogen gaat in theorie even lang mee als een zaken met vijf liter korrels en 400% absorptie. Grootverpakking kan ook aanzienlijk goedkoper uitvallen, let in dat geval op de prijs per liter of kilo om snel de prijzen te vergelijken.

Is ieder type goed?

Er zijn verschillende typen kattenbakvulling. Je kunt een onderverdeling maken in klonterend en niet-klonterend. Je kunt ook een onderverdeling maken tussen de materialen en vorm. Zo zijn er kleikorrels, houtpellets of silica kristallen. Bij sommige goedkope producten kan er flink wat stof in de zak zitten, dit is niet alleen vervelend in huis, het kan ook schadelijk zijn bij inademen. Zo min mogelijk stof is daarom aan te bevelen. Naast hygiëne zal geur ook een factor zijn. Dit geldt niet alleen voor de eigenaar maar ook voor de kat. Als een kattenbak stinkt dan zoeken katten een ander plekje om hun boodschap te doen.

Wat is de beste voor 2022?

Soms kan goedkoop je duur komen te staan. Bij het samenstellen van de beste goedkope kattenbakvulling opties voor 2021 hebben we producten gekozen waar klanten ook echt tevreden over zijn. Je kunt wellicht de goedkoopste zak vulling kopen in de winkel, maar als je deze na een week moet vervangen ben je nog duur uit. Daarnaast zijn er producten die veel stof produceren of aan de vacht blijven hangen waardoor de kamer vol viezigheid komt te liggen. Dit zijn de meest populaire soorten kattenbakvulling die je direct online kunt bestellen:

Dit was een overzicht met de meest populaire soorten kattenbakvulling voor 2021. Lees verder En ontdek de top 3 korrels voor de kattenbak!

Top goedkope

Met zoveel opties wordt kiezen niet eenvoudiger! Als je snel een goede keuze wilt maken dan moet je zeker onderstaande drie goedkope kattenbakvulling producten bekijken. We geven ook aan waarom klanten tevreden zijn met deze producten.

1. Golden Grey Silicaat

Golden Grey Silicaat Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Echt goedkoop is deze vulling niet, tot je ontdekt hoe lang je kunt doen met een zak Golden Grey Silicaat Kattenbakvulling. In de eerste plaats is dit een flinke zak van 14 kilo. De korrels hebben volgens de fabrikant een absorptievermogen van 380%. Daardoor vallen de klonten niet uiteen en kun je spaarzaam scheppen zodat je geen korrel verspilt. Je kunt tot wel twee maanden doen met een gevulde kattenbak. Er komt verder nauwelijks stof vrij, de geur is heel aangenaam. Als je vlot de behoefte uit de bak schept kun je er nog langer mee doen dan twee maanden. Alles meegeteld is dit één van de goedkoopste producten die je kunt kopen.

 • Hoogste absorptie vermogen tot wel 380%
 • Gemaakt van droge natuur klei uit Canada
 • Extreem snelle en stevige klontvorming
 • Geen achterblijvend residu bij klontverwijdering
 • Geen verkleving aan de kattenbak
 • Hygiënische kattenpootjes door snelle absorptie
 • Geen stofontwikkeling
 • Met een zachte babypoeder geur
 • Krachtige opname van vieze geurtjes
 • Met toevoeging van silicaat korreltjes, deze heeft een antibacteriële eigenschap en bevorderd extra geur- en vochtopname
 • Golden Grey Master wordt aanbevolen bij katers en huishoudens met meerdere katten
 • Zeer geschikt voor de zelfreinigende kattenbak

2. Plospan Plantaardige

Plospan Plantaardige Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Deze vulling is gemaakt op basis van hout. De korrels hebben een hoog absorptievermogen van 2,5 maal het gewicht. Daarmee is Plospan Plantaardige Kattenbakvulling zuinig in gebruik. Er ontstaan geen klonten omdat de houtvezels uit elkaar vallen als ze vochtig worden. Dit product is vooral interessant als je een zeefbak of een Peewee kattenbak hebt. De korrels van dat merk zijn aanzienlijk duurder in aanschaf en doen in principe hetzelfde. Je mag deze houtkorrels in de GFT bak gooien. Met een zak van 25 liter doe je gemiddeld twee maanden.

3. Biokat’s Diamond Care Fresh

Biokat’s Diamond Care Fresh Kattenbakvulling

Bekijk de dagprijs

Dit is een prijsbewuste optie waar tijdens de ontwikkeling toch goed over is nagedacht. De korrels zijn gemaakt van natuurlijk klei verrijkt met actieve kool om vieze geurtjes te elimineren. Verder is er wat babypoeder toegevoegd voor een aangename geur. De toegevoegde Aloë Vera zorgt dat de pootjes van je kat optimaal verzorgd zijn. De korrels klonteren zodat je eenvoudig ontlasting uit de bak kunt scheppen, dit geldt ook voor urineren. Met een zak kun je twee maanden doen waarmee de prijs per week erg gunstig uitkomt.

Wat is kattenbakvulling precies?

Een mens gaat op het toilet zitten en spoelt de ontlasting door. Op het moment dat grote en kleine boodschappen in het riool terechtkomen dragen we de verantwoordelijkheid over aan gespecialiseerde bedrijven, dat is wel zo handig! Bij een hond moet het baasje zelf aan het werk door met een zakje netjes de drollen op te scheppen en bij het afval te deponeren. Een kat is meer zelfstandig dan een hond als huisdier, katten zoeken een plekje op om hun behoefte te doen en begraven vervolgens de drollen onder een laagje zand of grind.

Van nature zijn katachtigen heel schone dieren, ze ruimen hun ontlasting netjes op. Door uitwerpselen te bedekken komt er minder geur vrij wat in de natuur zorgt voor meer veiligheid. Gedomesticeerde katten doen hetzelfde en zullen na een grote of kleine boodschap het zand of grind bedekken. Als ze buitenshuis hun behoefte doen kan dit toch wel overlast veroorzaken, zo wordt een drol een soort landmijn waar je niet graag in wilt trappen! Ook de buren zullen het niet prettig vinden als jouw kat het rozenperkje omploegt. Daarom is het beter om je kat een plek te geven om te poepen en plassen, net zoals jij gebruik kunt maken van het toilet.

Een kat leren om gebruik te maken van een kattenbak kost doorgaans weinig moeite. Je zet een kattenbak op een plek in de luwte, dus niet op een locatie waar mensen en dieren continue voorbij komen. Die bak vul je met kattenbakvulling naar keuze. Zet de kat een keertje op de bak en pak de pootjes rustig vast om zo een graafbeweging te maken. In de meeste gevallen zal een kat direct doorhebben wat de bedoeling is met als gevolg een schone tuin.

De kattenbakvulling zal zo wel snel vervuild raken, er is natuurlijk geen mogelijkheid om de urine en uitwerpselen door te spoelen. En je kat heeft geen zin om tussen de drollen te graven, dit is ook niet hygiënisch. Daarom controleer je als eigenaar regelmatig de bak en schep je vervuilde delen eruit. Het is dus niet nodig om steeds de volledige kattenbakvulling te verschonen. Er zijn overigens wel kattenbezitters die pakweg iedere week gewoon de gehele bak verschonen maar dit is eigenlijk niet nodig. De meeste producten gaan pakweg vier weken mee zolang je met enige regelmaat met een schepje de vuiligheid verwijdert. Zo voorkom je ook nare geurtjes.

Drollen zullen vers gemaakt sterk ruiken maar na verloop van tijd hun vieze geur verliezen, urine zal juist steeds sterker gaan ruiken. Je zult dus naast de vaste ontlasting ook de delen met urine moeten verwijderen om zo lang mogelijk met één zak of pak kattenbakvulling te doen. Als je de kattenbak verschoont reinig dan ook de bak met water en diervriendelijke zeep zonder sterke parfum.

Wees niet teleurgesteld als jouw kat die verse, schone kattenbak direct in gebruik neemt, dat is gewoon een manier om het territorium af te bakenen.

Hoeveel moet er in de bak?

Als minimale hoeveelheid kattenbakvulling wordt doorgaans een laag van vijf centimeter genomen. In een grote bak zul je dus ook meer vulling moeten doen. Zorg dat de bak groot genoeg is voor je kat om te draaien en graven, anders loop je het risico dat de halve kamer onder het kattengrit komt te liggen. Meer mag altijd, de uitwerpselen moeten eenvoudig begraven kunnen worden. Dat vindt de kat prettig en de eigenaar heeft geen last van nare geurtjes.

Soorten goedkope

Er zijn in basis twee soorten goedkope kattenbakvulling; klonterend en niet-klonterend. Er is geen ‘beste’ kattengrit soort aan te wijzen, beide types hebben plus- en minpunten. Bij klonterende kattenbakvulling zal het grit de uitwerpselen omsluiten zodat er een bal ontstaat. Dit maakt scheppen eenvoudig en vieze luchtjes worden ingesloten. Bij niet-klonterend grit blijft de drol liggen. Als de kat deze netjes ingraaft zul je deze niet zien liggen, urine zal naar naar de bodem zakken. Omdat de vulling zal verkleuren weet je precies wat je moet wegscheppen.

Plantaardige kattenbakvulling zal in de meeste gevallen klonteren en geurtjes absorberen, er komt niet veel stof vanaf. Er is ook silicaat kattenbakvulling, herkenbaar aan de grote, witte korrels met vaak blauwe kristallen. Deze vulling wordt gemaakt uit zeolitische materialen, omdat de kristallen zo poreus zijn absorberen ze urine. Deze korrels klonteren niet maar scheppen is eenvoudig en ze maskeren luchtjes effectief.

Wanneer moet je het vervangen?

Voor goede kattenbakvulling kun je gemiddeld genomen vier weken rekenen voordat de vulling vervangen moet worden. Dan gaan we ervan uit dat je regelmatig ontlasting uit de bak schept. Je kunt dan wat grit aanvullen, toch zul je op een gegeven moment de volledige bak moeten vervangen en schoonmaken. Er zijn ook goedkope soorten kattenbakvulling die bij aanschaf heel goedkoop lijken te zijn maar snel vervangen moeten worden. Dan kan goedkoop alsnog duurkoop zijn.

Let dus vooral op de prijs / kwaliteit verhouding en niet alleen op de prijs bij aanschaf. Het dubbele betalen voor kattenbakvulling die driemaal zo lang meegaat is natuurlijk een stuk voordeliger. Daarbij is er ook gewoon sprake van voorkeur, zowel bij de eigenaar als bij de kat. Als je merkt dat jouw kat toch vaak buiten of elders zijn of haar behoefte doet, dat kan dit te maken hebben met de staat van de vulling of het product op zich. Begin dan met een schone bak en probeer eens een ander merk of type vulling.

Is goedkope vulling goed genoeg?

Waarom zou je meer betalen dan nodig is? Er is goedkope kattenbakvulling die toch goed presteert maar niet iedereen is tevreden met deze budget producten. Je kunt ook kiezen voor grootverpakking met korting, dan kun je voor een scherpe prijs toch een meer hoogwaardig product aanschaffen.

Vragen

Je ziet alle opties en raakt de draad een beetje kwijt. Dat is niet zo vreemd want er is veel keuze. Dit zijn de meest gestelde vragen bij goedkope kattenbakvulling kopen.

1. Wat is het verschil tussen klonterend en niet-klonterend?

Je hebt al kunnen lezen dat klonterende kattenbakvulling als het ware vocht inkapselt en bij niet-klonterend blijven de losse korrels intact. Als je een open bak hebt dan heeft klonterend grit wellicht de voorkeur, het absorbeert niet alleen geurtjes maar het ziet er ook wat netter uit. Houtkorrels klonteren niet samen, die zijn weer geschikt voor een Peewee kattenbak. Silica klontert niet, toch wordt vocht en geur wel heel goed geabsorbeerd.

2. Wat is de juiste hoeveelheid vulling per bak?

Goedkope kattenbakvulling betekent niet alleen de meeste liters voor je geld, je moet ook op het verbruik letten. Kijk zeker naar de gebruiksduur die de fabrikant aangeeft, dit heeft zeker impact op de kosten. Wat betreft de hoeveelheid houd je een laag aan van vijf centimeter of meer. Als het niveau daalt door scheppen voeg dan een vers laagje toe. Als de bak verzadigd is met plas en drollen dan zoekt je kat een andere plek om zijn / haar behoefte te doen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

3. Wat vinden gebruikers?

Producten worden getest voordat ze op de markt komen, toch kan de praktijk net iets anders uitvallen. Lees daarom zeker de klantreviews. Een waardering in sterren vertelt niet het volledige verhaal, zeker niet als een persoon 1 ster geeft en iemand anders 5 sterren. Lees de ervaringen om een beter idee te krijgen van het gebruik in het dagelijkse leven.

4. Wat kost het?

Er zijn dure en goedkope soorten kattenbakvulling. Let op de prijs per liter en de gebruiksduur. Daarnaast zijn er producten die gewoon niet prettig werken, een sterke geur hebben of waar je kat met geen mogelijkheid op te krijgen is. Bestel een kleinere verpakking en als het bevalt kun je de volgende keer een groter volume kopen dat per liter goedkoper uitvalt.

5. Welke kattenbak kopen?

Er zijn open modellen kattenbak, in dat geval wil je zeker een product kopen dat geurtjes goed absorbeert. Ook zijn er zeef modellen, daarvoor moet je speciale kattenbakkorrels kopen die uit elkaar vallen wanneer ze vochtig worden. Een gesloten model houdt nare geurtjes beter binnen, maar als de bak van binnen gaat stinken zal jouw kat dit zeker niet waarderen. Zorg dat de kattenbak schoon blijft door regelmatig ontlasting weg te scheppen en verse kattenbakvulling toe te voegen. Bij een volledige vervanging dien je de volledige bak goed schoon te maken.

Met deze informatie mag het geen probleem zijn om goedkope vulling voor de kattenbak te kopen. Volg de links naar de producten op deze pagina om gebruikerservaringen te lezen en direct een bestelling te plaatsen.