Himalayan kat persoonlijkheid: Hoe handelen Himalayans?

Als je op zoek bent naar een prachtige kat die niet overdreven veeleisend is (althans qua persoonlijkheid), ben je hier aan het juiste adres: Maak kennis met de Himalaya kat.

De Himalaya is een ras dat gemakkelijk te herkennen is. Het zijn opvallende katten met een rustige aanwezigheid. Ze hebben lang, zijdeachtig haar zoals dat van de Perzisch, maar de puntige kleuring van een Siamees. Hun grote blauwe ogen staan strak tegen hun verduisterde gezichten. Wen aan die ogen – Himalayanen houden ervan om hun mensen met adoratie te bekijken.

Hoewel elke kat ongetwijfeld een unieke persoonlijkheid heeft, dragen bepaalde rassen onderliggende kenmerken die misschien beter bij uw eigen persoonlijkheid passen.

Gelukkig zijn alle katten schattig. Welk ras u denkt dat het beste bij uw levensstijl past, is het ras dat u zou moeten overwegen te adopteren. Als dat toevallig een Himalaya is, dan ben je nogal de gelukkige persoon. Je Himalaya zal graag tijd met je doorbrengen en willen ontspannen terwijl ze je dag zien doorbrengen.

Deze katten zijn aanpasbaar en vriendelijk, maar ze vereisen wel consistente verzorging om matten of klitten te voorkomen. Als dit je interesse heeft gewekt, blijf dan lezen om meer te weten te komen over de prachtige Himalaya.

Himalaya kat

Overzicht van de Himalaya kat

De lange vacht en zware uitbening van de Himalaya geeft deze kat volume en massa. Een Himalaya kat is niet gemakkelijk te missen. Bovendien nemen ze zeker graag de tijd en haasten ze zich niet door hun dag. Resoneert dit al met je?

De Himalaya-kat wordt beschouwd als een hybride kat. Het fokprogramma dat de Himalaya creëerde, verlangde naar een kat met de prachtige lange vacht van de Perzische en de kleurpunt van de Siamese kat. Deze kruising geeft de Himalaya een zeer uitgesproken en elegante uitstraling, maar betekent dat de verzorgingseisen hoog onderhoud zijn.

Net als de Perzische kat is de vacht van de Himalaya lang en fijn. Dit maakt het een luxe om te aaien, maar een fulltime baan om te verzorgen. Hoe langer je tussen de trimsessies doorgaat, hoe moeilijker het kan zijn om door knopen te komen. Door uw langharige kat dagelijks te verzorgen, kunt u deze ongelukken voorkomen en positieve associaties rond verzorging creëren (en de kans op haarballen verminderen).

De persoonlijkheid van de Himalaya draagt alleen maar bij aan de pracht van dit ras. Ze zijn aanpasbaar, liefdevol en zeer ontspannen, waardoor ze een ideale kat zijn voor iemand die op zoek is naar een rustige omgeving.

Himalaya kat snuffelen traktatie in de hand

De persoonlijkheid van een Himalaya

“Himmies” zijn ligstoelen, zonnebankbazen en mensenliefhebbers.

Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren in huis en zijn tolerant voor goed opgevoede kinderen, waardoor ze mooie huisdieren zijn. Ze genieten ervan om in de buurt van hun mensen te zijn en accepteren graag alle liefde en aandacht die je moet geven.

Ontspannen en ontspannen

Als je graag uitslaapt op zondagochtend, dutjes doet in de zon en ’s avonds laat tv kijkt, is je Himalaya je nieuwe beste vriend. Ze kruipen graag op de bank naast je of zoeken een zonnevlek om in te liggen. Hoewel ze niet van de muren springen of acrobatische trucs voor je uitvoeren, betekent dat niet dat ze niet speels zijn!

Dartel

Himalayans zijn geen grote fans van het vermaken van zichzelf, maar als hun mensen met hen willen spelen, zullen ze graag wat touwtjes of vleermuizen achtervolgen op een verfrommelde papieren bal. En zodra je je settelt, doen ze graag hetzelfde.

Het is goed om dit soort spellen met je Himalaya te spelen, omdat ze op zichzelf niet overdreven actief zijn. Het bieden van zowel mentale als fysieke stimulatie kan hen helpen wat energie te verbranden.

Liefhebbers van aandacht

Ook al zouden we de Himalaya omschrijven als relaxt en chill, ze hunkeren wel naar je aandacht. Ze willen dat je tijd besteedt aan het aaien en krabben ervan. Ze zijn het liefst bij je in de buurt, in je ruimte, en volgen je van kamer naar kamer. Hoewel ze nieuwsgierig zijn naar wat je van plan bent, willen ze echt gewoon van veraf kijken. Altijd kijken…

De Himalaya zal eenzaam worden als je er niet genoeg bent naar hun zin. Ze kunnen goed overweg met meerdere familieleden en andere dieren in huis. Ze houden ervan om sociaal te zijn, dus misschien moet je overwegen om een andere metgezel te adopteren als je alleen woont. Het is het equivalent van het verbinden van je vriend met een andere vriend!

Vriendelijk

Zoals we al eerder hebben gezegd, is de Himalaya een vriendelijk en aanpasbaar huisdier. Ze gedijen in grote gezinnen, omdat dat betekent dat er altijd iemand in de buurt is om mee om te gaan. Ze zijn gemakkelijk in de omgang met nieuwe mensen en vinden het niet erg om vreemden te ontmoeten. Ze miin het begin een beetje aarzelend zijn, maar als hun mensen de nieuwe persoon vertrouwen, is dat een vrij goede verwijzing voor deze kat.

Mensgericht

De Himalaya is erg mensgericht en voelt zich het meest thuis als hun familie in de buurt is. Het zijn sociale katten die toch stil en volgzaam zijn. Ze zullen luid spinnen als je ze de krassen geeft die ze leuk vinden.

Ze zijn afhankelijk van hun mensen – dus als je een thuismens bent, op afstand of op je eigen tijd werkt en de mogelijkheid hebt om tijd door te brengen met je Himalaya, kan dit een perfecte match zijn. De Himalaya kan depressief worden als hun favoriete mensen niet genoeg in de buurt zijn, en dat willen we niet!

Himalaya kat op bank

Geschiedenis van de Himalaya

De Himalaya kat is een kruising tussen Perzische en Siamese rassen. In de jaren 1930 brachten fokkers Virginia Cobb en Clyde Keeler de eerste succesvolle kruising tot stand genaamd Newton’s Debutante. Deze Himalaya-Perzische mix bevorderde de drang naar een kat met de blauwe ogen van de Siamees en een lange, prachtige vacht.

Lang haar en kleurpuntpatronen zijn beide recessieve genen, dus het kostte een paar nesten voor fokkers om de gewenste resultaten te krijgen. Nadat ze een vrouwtje hadden gekruist uit het tweede nest dat ze hadden gemaakt met een mannetje uit het eerste, kregen ze een kitten dat het lange haar van het Perzische en kleurpuntpatroon van de Siamees bezat.

De naam Himalayan komt van hun unieke kleuring die lijkt op die van de Himalaya-konijnen. Het duurde bijna 50 jaar, maar het ras werd erkend en geaccepteerd in veel kattenverenigingen. Tegenwoordig houden mensen van het Himalaya-ras. Deze katten, liefdevol “Himmies” genoemd, hebben een zeer loyale aanhang.

Niet alle registers beschouwen Himalayanen als een apart ras. De Cat Fanciers Association (CFA) beschouwt de Himalaya bijvoorbeeld als een subset van het Perzische ras.

Mogelijke gezondheidsproblemen

Vanwege de platte gezichten van de Himalaya hebben ze een hoger risico op het ontwikkelen van ademhalingsproblemen, zoals brachycefalisch luchtwegsyndroom. Besteed aandacht aan hoeveel je Himalaya door zijn mond ademt, omdat het gemakkelijker zal zijn om veranderingen in hun vermogen om te ademen te detecteren.

Met genetische tests kunt u zien of uw Himalaya waarschijnlijk polycystische nierziekte (PKD) ontwikkelt.

Bovendien kunnen Himalaya-katten gevoelig zijn voor overmatig tranen en oogverblinding, wat wordt genoemd Epiphora. De beste manier om dit te bestrijden en vlekken op het gezicht van je kat te voorkomen, is door het dagelijks af te vegen met een zachte doek (en ze vervolgens te vertellen hoe super schattig ze zijn).

Deze katten hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Himalaya kat op gras

Inzicht in uw behoeften

Als u op zoek bent naar een actieve kat die onafhankelijk is en graag alleen is, is de Himalaya niet voor u. Deze aanhankelijke kat wil loungen en aanbeden worden door hun mens. Ze zullen zichzelf niet uren vermaken terwijl je werkt, en als je het vervelend vindt om gevolgd te worden, zijn ze misschien niet de juiste match.

Als je een onderhoudsarme kat wilt (in alle opzichten behalve hun verzorging) die de hele dag met je wil chillen en genieten van hun tijd op deze planeet, stressvrij, roept de Himalaya je naam.

Het hebben van een huisdier dat bij je levensstijl past, maakt je beider leven gelukkiger. Je zult in staat zijn om beter met elkaar te communiceren en je gemeenschappelijke middenweg te vinden.

Een populair kattenras dat graag knuffelt

Uw Himalaya kitten of kat zal uw aandacht willen. Je moet ze veel huisdieren geven en hun verzorgingsproces onderhouden, zodat ze zich niet ongemakkelijk voelen.

Ze hebben een schone en comfortabele ruimte nodig om de badkamer in te gebruiken, daarom Nest-Robot 4 is zo handig bij het adopteren van een Himalaya. Dit zelfreinigende kattenbak betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het scheppen, dus je kat heeft altijd een schone plek om naartoe te gaan – het doet het werk voor je.

Als je denkt dat je klaar bent om de verzorgingsvereisten voor een Himalaya op je te nemen, is de rest vrij eenvoudig. Ze zijn zo volgzaam en vriendelijk dat je je geen zorgen hoeft te maken of ze zich op hun gemak voelen in hun omgeving. Als je goed van ze houdt, zullen ze onvoorwaardelijk van je houden.